banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 02:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

putarina BL- Gradiska ce iznositi?
1 km 13%  13%  [ 7 ]
2km 32%  32%  [ 17 ]
3km 23%  23%  [ 12 ]
4km 8%  8%  [ 4 ]
5km 17%  17%  [ 9 ]
6km 0%  0%  [ 0 ]
7km 4%  4%  [ 2 ]
8km 2%  2%  [ 1 ]
9km 0%  0%  [ 0 ]
10km 2%  2%  [ 1 ]
vise od 10km 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 53
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2011, 09:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
PFC1970 je napisao:
Negdje sam jednom naletio da je po evropskom standardu 1km autoputa 0,05 eura. Ako se pogleda relacija Gradiska-Zagreb to je ta cijena, e sad sta ce biti kod nas pitanje je. Koliko je kostao autoput putarina bi trebala biti puno veca da bi vratili pare :))

da smo sto se kod nas evropski standardi koriste samo kad je po leđima građana, a kad je u korist građana tu evropski standardi ne postoje.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 10:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
ne mogu da vjerujem da ovaj s nickom rs bolja polovina valja ovakve gluposti :)
jos lik zivi u gradisci...pa kaze napravi im put :)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Rotor ti valjas gluposti i jos si i pravi prototip snoba...
uostalom, ne zivim u Gradisci nego tamo radim. Zivim BL ako nisi uspio skontati.

U svakom slucaju, ja vec 5 godina putujem tamo i relevantniji sam od tebe po tom pitanju, tvoj je problem ako si se naplacao kazni ili ne znas gdje se sve policija stacionira da ih izbjegnes na staroj cesti... Autoput ti nije rjesenje ni po tom pitanju, jer kako pises ovde ima da ides bar 150km/h, a takvi kao ti su dusu dali za patrolu na autoputu. Naplacaces se ti kazni svakako.

PS
Kasno uvece i rano ujutro (znaci recimo od 23 do 6 ujutro) do gradiske starom cestom za 35 min.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 03:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Kako mozete porediti autoput od gradiske do zg sa ovim nasim jadom, tamo se barem vozis kao covjek, isto tako vazi za kompletnu mrezu autoputeva u hrv, barem mozes mirno voziti 120-130 na sat i bez da osjetis da se vozis, ovaj nas autoput kad krene u rad ce imati vise rupa nego nas zakon :D
@rotor
Taj put je potrebniji nama nego Gradisci jer ti ako hoces put Evrope moras preko Gradiske :D.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 08:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
skyzeR je napisao:
Kako mozete porediti autoput od gradiske do zg sa ovim nasim jadom, tamo se barem vozis kao covjek, isto tako vazi za kompletnu mrezu autoputeva u hrv, barem mozes mirno voziti 120-130 na sat i bez da osjetis da se vozis, ovaj nas autoput kad krene u rad ce imati vise rupa nego nas zakon :D
@rotor
Taj put je potrebniji nama nego Gradisci jer ti ako hoces put Evrope moras preko Gradiske :D.

Vjerovatno govoriš o ovih 5 i kusur kilometara što je sad u upotrebi... što jes jes, "rondav" je...ali onaj dio od Mahovljanske petlje do Gradiške je za svaku pohvalu malo sam se voziko po njemu... a i vidi se iz slika koje postavljaju ovi momci ovde...nemoj odmah ko ovi sa ATV-a :)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 08:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

niko se nije ni vozio autoputem(jer nije ni pušten) a svi nesto pričaju protiv...tipične banjalučke priče...
a ti bolja polovino slusacu tebe pa cu stalno ici od 23h do 6h....oo jesi lubin...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 14:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
rotor je napisao:
niko se nije ni vozio autoputem(jer nije ni pušten) a svi nesto pričaju protiv...tipične banjalučke priče...
a ti bolja polovino slusacu tebe pa cu stalno ici od 23h do 6h....oo jesi lubin...

kako nije pusteno cijelih 5 km :)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 14:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

i tih 5 kilometara meni se cini sasvim ok....

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 18:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
rotor je napisao:
i tih 5 kilometara meni se cini sasvim ok....

ti si meni idol

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 20:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

polako 5 po 5 i do nove godine ce biti u fullu :)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 20:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
A sta mislite o ovome?

http://www.etrafika.net/index.php/drust ... pjeke.html

7KM.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ma da, deru sirotinju gdje stignu...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 02:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
oni po meni nisu normalni ako ubace putarinu na tu relaciju prvo ovo sto rade nije auto put, auto put mora da ima minimalno 3 trake u jednom smijeru (brzu, sporu i zaustavnu) a oni samo na nekim dijelovima rade sa zaustavnom a negdje ne... a drugo imaju minimalne propisane relacije po evropskim zakonima na koju relaciju se moze stavljati putarina a na koju ne moze, ovo BL-Gradiska nebi trebalo jer je prekratak (oko 50km) isto tako ne smije da se stavlja putarina kroz gradsku zonu (tipa ljudi koji idu na posao svako jutros a zive izvan grada nece placati putarinu, drzava mora da obezbjedi da se ne dogode takve gluposti)... oni dosli i malo prosirili onaj stari postavili bankinu i sad je kao to auto put... nista me ne cudi ako ne stave jednu naplatnu kucicu kod kosmosa a drugu na savi pa ako oces da ides zapadnim tranzitom plati pa se klati :D

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 03:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
To o cemu ti pricas nije auto put, nikad nije bio, niti ce kad biti. To je brzi put i nece se naplacivati. Od cubica do gradiske je auto put, naplatne kucice se odnose na taj dio i on ima sve trake koje si naveo.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 10:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
I oni ovo zovu autoputem... vraćajući se iz Ljubljane prođoh 270 km autoputa bez ikakvih problema, dok na ovih naših 6 km jada zamlo dobih morsku bolest od ljuljanja i skakutanja... znam da će ga zacijeniti, kako i ne bi kad su pravili onolike tunele i mostove pored onolike ravnice, ali sve preko 0 maraka je čista pljačka..

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
sagittarius je napisao:
oni po meni nisu normalni ako ubace putarinu na tu relaciju prvo ovo sto rade nije auto put, auto put mora da ima minimalno 3 trake u jednom smijeru (brzu, sporu i zaustavnu) a oni samo na nekim dijelovima rade sa zaustavnom a negdje ne... a drugo imaju minimalne propisane relacije po evropskim zakonima na koju relaciju se moze stavljati putarina a na koju ne moze, ovo BL-Gradiska nebi trebalo jer je prekratak (oko 50km) isto tako ne smije da se stavlja putarina kroz gradsku zonu (tipa ljudi koji idu na posao svako jutros a zive izvan grada nece placati putarinu, drzava mora da obezbjedi da se ne dogode takve gluposti)... oni dosli i malo prosirili onaj stari postavili bankinu i sad je kao to auto put... nista me ne cudi ako ne stave jednu naplatnu kucicu kod kosmosa a drugu na savi pa ako oces da ides zapadnim tranzitom plati pa se klati :D

1. Kao sto ti je rekao smucek, taj dio nije autoput, nece ni biti
2. Putarinu od BL do gradiske svakako treba naplacivati, 50km nije mala udaljenost. Naravno nekim razumnim iznosom.
3. Na autoputu na odredjenim mjestima moze da se dozvoli izostavljanje trece zaustavne trake. Npr ja nisam nigdje vidio tunel na autoputu koji ima trecu zaustavnu traku (mjesta za zaustavljanje da, ali ne zaustavnu traku). Naravno, jasno je da se izostavljanje trece trake po standardu tolerise samo do odredjene duzine.
4. Autoput mora da bude ogradjen sa obje strane zicom, valjda zbog zivotinja.
5. Te trake se ne zovu "brza, spora, i zaustavna" vec traka za voznju, za prestizanje i traka za zaustavljanje. Na autoputu nema spore voznje. Mislim da je sve ispod 70-80 zabranjeno.
6. U normalnim zemlja je zakonom zabranjeno "povezati" dva mjesta autoputem, bez nekog alternativnog magistralnog koji se ne naplacuje. Tj moras ljudima dati izbor da li hoce da idu autoputem ili ne.
7. Ovo autoputa sto su napravili, je dosta slicno relaciji Maribor-Graz-Bec. Taj autoput je katastrofa (drndav, krpljen dosta puta itd), ali je ujedno i star ko zna koliko. A ovaj bi trebao biti nov :angry4:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 08:29 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
[Enterprise] je napisao:
sagittarius je napisao:

2. Putarinu od BL do gradiske svakako treba naplacivati, 50km nije mala udaljenost. Naravno nekim razumnim iznosom.
3. Na autoputu na odredjenim mjestima moze da se dozvoli izostavljanje trece zaustavne trake. Npr ja nisam nigdje vidio tunel na autoputu koji ima trecu zaustavnu traku (mjesta za zaustavljanje da, ali ne zaustavnu traku). Naravno, jasno je da se izostavljanje trece trake po standardu tolerise samo do odredjene duzine.
5. Te trake se ne zovu "brza, spora, i zaustavna" vec traka za voznju, za prestizanje i traka za zaustavljanje. Na autoputu nema spore voznje. Mislim da je sve ispod 70-80 zabranjeno.
6. U normalnim zemlja je zakonom zabranjeno "povezati" dva mjesta autoputem, bez nekog alternativnog magistralnog koji se ne naplacuje. Tj moras ljudima dati izbor da li hoce da idu autoputem ili ne.
7. Ovo autoputa sto su napravili, je dosta slicno relaciji Maribor-Graz-Bec. Taj autoput je katastrofa (drndav, krpljen dosta puta itd), ali je ujedno i star ko zna koliko. A ovaj bi trebao biti nov :angry4:

Nije to zabranjeno, nego ako postoje takve dionice, a postoje, onda se taj dio autoputa ne naplaćuje, dakle ne smije se naplaćivati, što konkretno kod nas nije slučaj, jer postoji alternativni pravac Banja Luka - Gradiška... Takođe i brze ceste se naplaćuju ali u manjim iznosima u odnosu na autoput, evo ja se konkretno sjećam pravca u SLO Ajdovščina - Velika Gorica...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 14:12 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
[Enterprise] je napisao:
sagittarius je napisao:

Nije to zabranjeno, nego ako postoje takve dionice, a postoje, onda se taj dio autoputa ne naplaćuje, dakle ne smije se naplaćivati, što konkretno kod nas nije slučaj, jer postoji alternativni pravac Banja Luka - Gradiška... Takođe i brze ceste se naplaćuju ali u manjim iznosima u odnosu na autoput, evo ja se konkretno sjećam pravca u SLO Ajdovščina - Velika Gorica...

Nije Velika nego Nova... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 17:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Naplatne kucice u glamocanima se ne odnose na auto put nego na brzi put. On ce se takodje naplacivati.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
smucek je napisao:
Naplatne kucice u glamocanima se ne odnose na auto put nego na brzi put. On ce se takodje naplacivati.

Još samo da si naveo izvor te informacije pa da ti neko i povjeruje... a možda su to naplatne kućice za ulazak u "Robot" :lol: ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]