banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Feb 2012, 21:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
old fashion men je napisao:
BoogiE je napisao:
i btw taj reno osim male potrošnje nema ništ ostalo sepet sepet.... ledja otkidaju, plastika jeftina... itd itd..

Nisam misli pametan jer vozi renoLa, već što vozi dizela.

Pametan čovjek koji ugrađuje plin bi vozio benzinca na kome bi bilo vidno obilježeno da ima i pogon na LPG. Ovako samo sebi pravi antireklamu.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Po tebi Zoka, onaj ko prodaje cigare mora i da puši?
Dileri droge nikada ne konzumiraju drogu :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 22:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Vlasnik salona automobila bi trebao da vozi ono što prodaje. Miješaš babe i žabe. Plin kao pogonsko gorivo nije isto što i uništavanje zdravlja pušenjem i drogom.
Plus,ne vidim prednost dizela nad benzinom osim ako voziš kamion ili neko drugo teretno vozilo.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Imaju sad Jaguar od 2300 ccm na plin i mali fiat Panda sa reklamom, ne sjecam se da li je na plin, sve mi se cini da jeste.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Plus,ne vidim prednost dizela nad benzinom osim ako voziš kamion ili neko drugo teretno vozilo.

Onda nisi vozio dizela.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 23:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
_зока je napisao:
Vlasnik salona automobila bi trebao da vozi ono što prodaje. Miješaš babe i žabe. Plin kao pogonsko gorivo nije isto što i uništavanje zdravlja pušenjem i drogom.

Kako ne vidis, pa ne mozes se hvaliti da trosi samo 6l po gradu, lafo. A i ustedi se oko 20-30KM na mjesecnom nivou (uzimam svoju mjesecnu kilometrazu kao osnov za racunanje) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
old fashion men, bez uvrede, ali ti nisi vozio benzinca, u porodici imam tri auta dva dizela i jednog bezinca, kada god dizela vozim bukvalno se preznojim kolika je to patnja, a o drndanju motora zimi da ne pricamo :lol: :lol: :lol: :lol:

Sto neko rece priznajem dizele samo preko 2.500 kubika i minimalno da je petak, ostalo sve traktori, razvikani. 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 23:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ja po potrebi vozim dizela i mrzim taj kilavi motor. Da kupujem novi automobil uvijek bi išao na varijantu benzin+plin.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja ne znam kakve vi dizele vozite, ali činjenica je da skoro svi dizeli, znači proizvedeni od 2003 pa na ovamo (ostalo, msm starije i ne računam za auta), znači svaki dizel ima veći obrtni momenat i više konjskih snaga od benzinca iste zapremine, čak su im i ubrzanja dosta bolja, prema tome ne pričajte gluposti, jedino benzinci sa turbom mogu parirati dizelima, a njih kod nas skoro da i nema i većina od vas može samo maštati o njima, ali je zato svaki dizel, znači godišta o kojem govorim sa turbom.
Kada sam prvi put ušao u turbodizela, benzinac mi više nikada nije pao na pamet.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2012, 23:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
O kru te.... Kolko sam skonto po forumu ovaj staromodni uvjek kontrira.... Pisaj ga vozio i turbo dizel i mauna opet ne bi mjenjao za ovo moje cudo... Mozda za disevog jaguara dizla od 2,7 iljada kubika koji se prede ko neka bemzinjara, al samo mozda... Btw uzmes turbo bemzinjaru uvaois plindzu i opet pojedes onog tdija i jos jeftinije prodjes..... Il et td koji nq otvorenom trosi 5l to ga izadje oko 12 km dok mene na otvorenom izadje oko 8.... Ko voli nek izvoli, ja ne kontam da uzmem dizela jer je ki se ne isplqti nikako.... Zivij0

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 05:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
a u gradu?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 07:27 
Veteran
Veteran

Uzme mi do 13l max sto izadje oko 15 km, znaci dizel bi trebao h gradu da trosi oko 6l ak de nisam sjebo u racunici...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 08:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Koji dizel trosi 6 l po gradu?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 08:56 
Veteran
Veteran

@ TNS nemas ti pojma... pa svaki gNJof troši ispod 6 litara, ev kod mene u firmi clio 1.5 trosi 2,5 l (jest da mu je sjebano nesto al nea veze)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 09:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ulja?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 09:35 
Veteran
Veteran

ma jok dizla :D tako veli bord komp... e sad ako ostanes negdje u nedođiji bez dizla nema veze ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Koji dizel trosi 6 l po gradu?

Svaki CR čija zapremina ne prelazi 1600 ccm3, pri tome možeš računati na 70 do 130 konjskih snaga i obrtni momenat do 300 nm.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 09:56 
Veteran
Veteran

old fashion men je napisao:
Ja ne znam kakve vi dizele vozite, ali činjenica je da skoro svi dizeli, znači proizvedeni od 2003 pa na ovamo (ostalo, msm starije i ne računam za auta), znači svaki dizel ima veći obrtni momenat i više konjskih snaga od benzinca iste zapremine, čak su im i ubrzanja dosta bolja, prema tome ne pričajte gluposti, jedino benzinci sa turbom mogu parirati dizelima, a njih kod nas skoro da i nema i većina od vas može samo maštati o njima, ali je zato svaki dizel, znači godišta o kojem govorim sa turbom.
Kada sam prvi put ušao u turbodizela, benzinac mi više nikada nije pao na pamet.

Krivi navod, evo cistog primjera da je ova boldovana recenica opsta generalizacija:
Dizel 1.9 JTD 16V 150hp
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Benzinac 1.9 JTS 16V 160hp
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Dalje, ako se uzme u obzir da kod nas (da to je samo kod nas) dizel i do 30% skuplji od bezinca dolazi se do jasne racunice, opet polazim od sebe, kada sam uzimao 147micu prije tri godine JTD je bila u ponudi sa cjanom od 10000KM - 11500KM dok je bezinska varijanta bila od 8000KM do 9600KM sto ce reci da ja u startu se moram izvaliti od 2000 do 2500KM vise da bi dobio dizela koji satro trosi jako malo :lol: :lol: :lol: :lol: , sa xy vise kilometara nego bezinac, u najvecem broju slucajeva u losijem stanju nego benzinac, i kao usteda je sa dizelom, kakva usteda na 600km mjesecno ustedim 25KM za godinu dana 250KM znaci 10 godina mi treba da izbijem razliku u startu koje sam izvalio za kupovinu dizela (otvorenu cestu neracunam jer sam na njoj dva puta godisnje, a razlika u potrosnji je od 1l do 1,5l u korist dizela opet nista), dalje servisi su daleko skuplji kod dizela nego kod bezinca fakti, dalje Alfa 1.6 TS i Fiat 1.9 JTD (oba posjedujem) se razlikuju i u registraciji 1.9 JTD je skuplji od 80 do 100KM za registraciju (zavisi gdje se vrsi ista) od TS a ima nekih 10hp vise od mene, sto u gradu ne znaci nista ama bas nista cak bi rekao da je TS puno pokretljivi i zabavni po gradu nego JTD. Dalje, ovo je vise subjektivno ali isto je jedan od razloga zasto od sada vozim samo benzinca, zvuk motora prilikom preticanja, prilikom ubrzanja je za neusporediti, jest da je mali motor kod mene ali se cuje kao veliki :lol: :lol: :lol: :lol:

Jedina prednost dizela nad bezincom je potrosnja u gradskim uslovima, JTD u prosjeku trosi 8.1l na 100km, a TS 11.2 na 100km. A i to polako prestaje biti prednost jer evo vec dva do tri mjeseca dizel je skuplji od benzina za raspon od 10 do 20 pfeninga po litri, ako ovako nastavi rasti ovim tempom ljudi ce poceti plin ugradjivati i u dizela :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 10:03 
Veteran
Veteran

Da, ne postoji dizel koji u gradskim uslovima (gradsku voznju smatram voznju u spicu npr. kroz Banjaluku izmedju 3 i 4 popodne) trosi 6l to su babske price, dosta mi je tih lazi.
Kada uzivo slusam takve price ja mogu doci do zakljucka, da takvi dizeli ne trose nista nego cak njihovi vlasnici jednom godisnje izvade 20l goriva iz rezervoara jer poce proizvoditi gorivo pa se preljeva.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Poslednji put menjao srdjanBL dana 14 Feb 2012, 10:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 10:04 
Veteran
Veteran

srđane... nemaš ti pojma ko ni TNS... poklopi se u šuti! (:

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 10:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
Vozio sam astru na plin i najvise me je nerviralo sto kad je hladan motor moras prvo voziti na benzin pa onda se prebaci na plin. Dok odem nesto obaviti po gradu potrosim benzin pa na pumpu.. A plin nista.. Najvise mi se isplacivalo voziti na plinu kad sam isao cesce za Srbiju. Za malo para se izvozas. I onda mi se nesto po*ebalo od elektronike, dva puta mijenjao bobinu i onda sam prodao auto. Sto jest jest na plinu je isao bar meni se cini i bolje neg na benzinu.:) Ali zbog tog prebacivanja benzin-plin i struje, kao i zbog gepek prostora sam ga prodao. Sad vozim dizela i nekako sam sad spokojan..:) Moje licno misljenje je da je ipak dizel motor manje kvarljiv, pouzdaniji, dugotrajniji.. Ne isticem potrosnju u prvi plan( vozim karavana 2.0 hdi), i ne trosi kao sto ce neki reci 6l vec malo vise..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]