banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Maj 2010, 21:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
BoogiE je napisao:
contador je napisao:
Euroth je napisao:
Contador, koliko si Alfi imao u životu?

smeće ne vozim

druže mislim da nisi kompetentan.... živiJo

momak, samo ti vozi alfu i puni džepove majstorima a za moju kompetentnost se ne sekiraj.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 00:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
ok drug :) moj "problem", a i ja budala pa ispravljam krive drine :)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 07:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BoogiE je napisao:

misliš, popravljaš krive drine? u pravu si, alfa ti je prava kriva drina...nikad kraja problemima.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 11:38 
Veteran
Veteran

contador je napisao:
BoogiE je napisao:

misliš, popravljaš krive drine? u pravu si, alfa ti je prava kriva drina...nikad kraja problemima.

a u PM... kojim problemima?
Nakon tri godine drndanja po nasim putevima, vozenja slaloma izmedju sahtova u centru grada, ... dosao na red da se mjenja trap (potrosna roba.... ne vozim tenk pa da me libo taki ima li koja rupa na putu i sl.)

ja koliko vidim ti si ovdje jedini "zadovoljni" korisnik nekog drugog auta koje se naravno ne kvari a i kad se pokvari to je cirka 10-15 KM.... (a stvarnost je drugacija....) i naravno kao i vecina ljudi bi se je*ao a da ti ne udje... e pa nemoze rodjace....

nijedno auto nije imuno na kvarove, al' ni jedno pa i bogom dana mecka, svoje bajke ostavi za nekog drugog...

druze zadrt si... lakse ti je utjerati metar u du*e nego milimetar u glavu.... ja kazem da sam zadovoljan korisnik alfe vec trecu godinu (tri godine samo redovan servis...) i da je dosao red za remonta (koje je za nase podrucje itekako redovan) a ti udaras alfa se kvari i da ja jadan ostavi pare kod majstora....

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

možda ja ''prićam bajke'' ali ti ćeš za servis trapa da izdvojiš 700-800 KM. nisam ljubitelj auta tipa golfovi, kadeti, fieste i sl. koji skoro pa ''ne idu kod majstora'', ali isto tako mrzim auta tipa alfa romeo ili lancia koje su kao nove skupe skoro kao neki mercedes, audi, bmw a kvarljive u pm. znam da tvoja alfa nije pravljena za loše puteve, kao i sva novija vozila, ali moraš priznati da je kao marka na lošem glasu zbog mnogobrojnih kvarova i glavobolja koje zadaje ili je zadavala svojim vlasnicima. možeš ti da imaš osmijeh od milion dolara, ali realnost je sasvim drugačija. živio

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 11:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Da znas koliko kosta remont trapa na starom Mercedesu - ali onakav kako Bog zapovijeda, a ne sa turskim dijelovima - ne bi se uopste javljao...
Alfa nije za svakoga - to je kao zahtijevna djevojka kod koje nemas sanse, pa onda pocnes pricati kako je drolja i sponzorusa da bi opravdao svoj neuspjeh ;)

over & out

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 11:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
E da znas koliko kosta pravi servis za fordusinu, ovih 700KM bi upisao kao mijenjanje ulja i filtera.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 11:57 
Veteran
Veteran

contador je napisao:
možda ja ''prićam bajke'' ali ti ćeš za servis trapa da izdvojiš 700-800 KM. nisam ljubitelj auta tipa golfovi, kadeti, fieste i sl. koji skoro pa ''ne idu kod majstora'', ali isto tako mrzim auta tipa alfa romeo ili lancia koje su kao nove skupe skoro kao neki mercedes, audi, bmw a kvarljive u pm. znam da tvoja alfa nije pravljena za loše puteve, kao i sva novija vozila, ali moraš priznati da je kao marka na lošem glasu zbog mnogobrojnih kvarova i glavobolja koje zadaje ili je zadavala svojim vlasnicima. možeš ti da imaš osmijeh od milion dolara, ali realnost je sasvim drugačija. živio

Pisaj ga ja momku ispisao cjene djelova koje ce kad tad morati da plati, dal u komadu, dal pojedinacno... pa nek vidi jel mu isplativo (a koje je auto danas isplativo) a ti umjesto da si napisao koliko kosta za neko drugo auto za koje znas iz iskustva (mozda svoje???) ti udario ko maksim po diviziji kako se alfa kvari i sl.... mene moja nije izdala za ove tri godine nikako...

I ajd ako si toliko upucen izracunaj mi za neko drugo auto (svoje?) koliko su djelovi koje sam ja nabrojao... (samo nemoj reci da nisi nikad nista popravljao jer cu onda doci do zakljucka da si covjek evropskih shvatanja i da kupujes novo auto koje nakon 3,4,5 godina mjenjas za novo...)

i kakva cijena ista za alfu i bmw, mecke audije? nisi dobar nikako :S.... ja sam svoju platio 11000 pre tri godine :S tad sam za te pare mogao kupiti poluraspadnutog audij B4... i to mozda....

a ida znao sam da je poznata i na kakvom je glasu... i da moj osmjeh od milion dolara govori da sam ZADOVOLJAN :) zbog sebe a nezbog toga sto mi je neko drugi rekao da budem zadovoljan...

ziv ti men i zdrav bio :)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

smucek je napisao:
E da znas koliko kosta pravi servis za fordusinu, ovih 700KM bi upisao kao mijenjanje ulja i filtera.

slovom i brojem: 560.00 KM, tako da - ne serendaj.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Da znas koliko kosta remont trapa na starom Mercedesu - ali onakav kako Bog zapovijeda, a ne sa turskim dijelovima - ne bi se uopste javljao...
Alfa nije za svakoga - to je kao zahtijevna djevojka kod koje nemas sanse, pa onda pocnes pricati kako je drolja i sponzorusa da bi opravdao svoj neuspjeh ;)

over & out

ako se ''zahtjevna djevojka'' raspada kao alfa romeo onda stvarno jeste drolja (polovnjača) i sponzoruša (sve pare na servis potroši). nisi daleko od istine. mečka je uvek bio skup na servisu, ali se zato dosta rijeđe kvari od ostalih, naročito modeli ''starije generacije'' proizvedeni do 1993-1994 godine.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 12:02 
Veteran
Veteran

contador je napisao:
smucek je napisao:

:lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 12:04 
Veteran
Veteran

contador je napisao:
smucek je napisao:

cek cek... sta dodje 560,00 KM????

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 12:05 
Veteran
Veteran

3/4 jedne dizne :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 12:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

konkretno, servis odradjen očetkom 2009. godine:

1. ulje 5 litara = 50.00 KM
2. filter ulja i goriva = 30.00 KM
3. kočioni diskovi = 120.00 KM
4. pakne = 90 KM
5. prednji selen blokovi - veći = 30 KM
6. prednji selen blokovi - manji = 20 KM
7. remen (oba) = 60 KM
8. roleri/španeri = 120 KM
9. prednji/zadnji stabilizatori = 60 KM

i to je to...ostalo je bilo OK čim nije pomenuo da treba mijenjati (a inače bi rado odrali i za to).

to su cene delova, ''ruke'' još nisam platio, majstor rekao neka bude 150 KM sve :D

konačna cifra: 580 + ruke ... ako ne bude kakvih problema u medjuvremenu, sledeći trebam raditi nakon pređenih 60 000 ili ti ga 3-4 godine voznje po lokalu. od tada sam prešao neki 16300 i nešto km.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 12:23 
Veteran
Veteran

contador je napisao:
konkretno, servis odradjen očetkom 2009. godine:

1. ulje 5 litara = 50.00 KM
2. filter ulja i goriva = 30.00 KM
3. kočioni diskovi = 120.00 KM
4. pakne = 90 KM
5. prednji selen blokovi - veći = 30 KM
6. prednji selen blokovi - manji = 20 KM
7. remen (oba) = 60 KM
8. roleri/španeri = 120 KM
9. prednji/zadnji stabilizatori = 60 KM

i to je to...ostalo je bilo OK čim nije pomenuo da treba mijenjati (a inače bi rado odrali i za to).

to su cene delova, ''ruke'' još nisam platio, majstor rekao neka bude 150 KM sve :D

konačna cifra: 580 + ruke ... ako ne bude kakvih problema u medjuvremenu, sledeći trebam raditi nakon pređenih 60 000 ili ti ga 3-4 godine voznje po lokalu. od tada sam prešao neki 16300 i nešto km.

kru te jebo :S koja kola da da se mjenjamo :)

btw takav si post trebao napisati odmah poslije mog "cjenovnika" a ne ona s****

ziv bio :)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 12:27 
Veteran
Veteran

Nesto ti jeftini ti stabilizatori, to se na fordu mijenja kad i ulje :lol:. Koje ulje sipas?

E sad, to i nije bas nesto velik servis.
Kvacilo - 700KM, plivajuci zamajac preko 1200KM, turbina - 3500KM, jedna dizna 760KM. E kad te stvari pocnu crkavati, a crkavaju, onda je problem.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

smucek je napisao:
Nesto ti jeftini ti stabilizatori, to se na fordu mijenja kad i ulje :lol:. Koje ulje sipas?

E sad, to i nije bas nesto velik servis.
Kvacilo - 700KM, plivajuci zamajac preko 1200KM, turbina - 3500KM, jedna dizna 760KM. E kad te stvari pocnu crkavati, a crkavaju, onda je problem.

e vidiš, auto je do sada prešlo na satu 153 000...mada ja mislim da mu je prilikom uvoza skinuto bar 30-40 hiljada, al' nema veze...
kvačilo sasvim uredno, ne treba ništa čačkati (ne znam na koliko se mijenja, ali kod benzinaca ponekad strada lamela i to j sve).
plivajući zamajac, kod dizela da, kod benzinaca mislim da ga i nema, tako da i ta cifra od 1200 KM mi ne znači ništa.
turbina, nema je, obicni atmosferac 16v DOHC, opet - ništa.
dizna, hoće otići kod benzinaca uslijed jako lošeg bezolovnog benzina, ali sam te muke skratio mijenjajući filter goriva na svakih 5-6 hiljada umjesto 10 000).

suma sumarum, za skoro 3 godine ''odrzavanje'' me koštalo oko 1300 KM: ovaj servis, nove gume, akumulator (prethodni bio samo od 45A, ne znam koja budala je stavila tako slab akumulator u auto sa klimom), punjenje klime i zamjena nekog džeka na centralnoj bravi pošto mi je stalno preskakala na vozačevim vratima. za auto staro 15 godina sasvim pristojno. stariji fordovi jesu imali malih milion problema, ali to je već neki drugi film.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 13:01 
Veteran
Veteran

E super, sad si sve rekao. Odrzavanje forda starog 15 godina i to benzinca (zato ja vise dizelu ne prilazim) kosta znatno manje nego novije alfe ili istog modela forda samo novijeg. To nije razlog da se pljuje po nekom proizvodjacu ili modelu. Ti si takodje mijenjao selene, stabilizatore, nisi citav trap, ali nisi ni daleko bio samo je cijena trapa za mondeo I znatno niza nego za neko drugo novije auto, ali je boljka ista.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 13:04 
Veteran
Veteran

contador je napisao:

suma sumarum, za skoro 3 godine ''odrzavanje'' me koštalo oko 1300 KM: ovaj servis, nove gume, akumulator (prethodni bio samo od 45A, ne znam koja budala je stavila tako slab akumulator u auto sa klimom), punjenje klime i zamjena nekog džeka na centralnoj bravi pošto mi je stalno preskakala na vozačevim vratima. za auto staro 15 godina sasvim pristojno. stariji fordovi jesu imali malih milion problema, ali to je već neki drugi film.

hmmmmm...

tri godine: (odokativnom metodom)

Redovan servis na 10 000km: oko 100 KM 4x100= 400 KM (4x10 000 km)
Mjenjao sajbu: kinez sa rukama oko 200 KM (VISA SILA tj kamen u sajbu)
Gume ljetnje: tigar majka 260 KM (sve 4)
lafet donji ljevi: (jednino sto nije valjalo prilikom kupovine kola): 170 KM
Plocice: zadnje 30 KM (demi) prednje 70 KM
-------------------------------------------
1130,00 KM odokativnom metodom :S
+ 800 km (remont jos malo pa cjelog trapa)

e da zaboravi ja 1400 KM (ugradnja plindze) potrosnja 10KM na 100 km... ko da vozim slabijeg dizla :S isplacen pre neki dan:)))

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2010, 13:08 
Veteran
Veteran

zaboravi ja reci.... da je ovaj remont mogao da izadje mnoooogo jeftinije al kad sam picajzla... :))))))))))

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]