banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 06:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2013, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
filozof sa vrbasa je napisao:

+ po sata do aerodroma, + sat vremena cekiranja,+ 45 minuta do Slavije... pa sracunaj.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Авион су дочекали предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар саобраћаја и веза Српске Недељко Чубриловић, конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, директор Аеродрома Бањалука Мирослав Јањић и директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић.
Авион "Ербас А319 Новак Ђоковић" полетио је са београдског аеродрома "Никола Тесла" у 12.05 часова, а након што је слетио организована је свечана церемонија у фоајеу Аеродрома Бањалука.
Летови на релацији Бањалука - Београд у овој зимској сезони биће успостављени на дневном нивоу. Полазак из Београда за Бањалуку предвиђен је у 14.00 часова, а полазак из Бањалуке у 15.25 часова.
У предстојећој љетној сезони планирани су два лета - пријеподневни и вечерњи. Уторком, четвртком и суботом поласци из Београда су у 8.00 часова, а из Бањалуке у 10.45 часова. Понедјељком, сриједом, петком и недјељом поласци из Београда биће у 18.40 часова, а из Бањалуке у 21.35 часова.
ДОДИК: АВИОНСКА ЛИНИЈА БЕОГРАД-БАЊАЛУКА ВАЖНА ЗА СРПСКУ
Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је успостављање авионске линије на релацији Београд-Бањалука важно за Српску, не само у саобраћајном, него и емотивном смислу, те да ће институције власти учинити све да се ова линија одржи.
"Нећемо дозволити да стане, нећемо одустати... Морамо развити културу путовања авионом коју до сада на овим просторима нисмо имали", рекао је Додик новинарима на бањалучком аеродрому.
Он је нагласио да грађани Српске компанију "Ер Србија" доживљавају као своју, те да Српску радује економска експанзија ове највеће регионалне авио-компаније.
"Од овог дана сви путеви владиних службеника биће упућени на ову линију, што ће бити само мали мали допринос одржавању ове линије", нагласио је Додик.
Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће успостављањем редовне авио-линије "Београд – Бањалука" бити појачана динамика на Аеродрому Бањалука.
"Желимо бити инкорпорисани у ону динамику летова која постоји на Аеродрому `Никола Тесла`. То значи да ово неће бити само летови до Београда, него нам је циљ да путници имају добру конекцију са другим дестинацијама", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.
Она је подсјетила да је један од закључака са сједница влада Српске и Србије био да се успостави авио-линија од Београда до Бањалуке.
"Постоје одређене понуде инвеститора који су заинтересовани за улагања у наш аеродром. Те понуде Влада Српске разматра, али нам је сада ова авио-линија приоритет", закључила је Цвијановићева.
Министар саобраћаја и веза Српске Недељко Чубриловић рекао је да данас почиње нова историја за бањалучки Аеродром, за који је вриједило чувати дозволу за међународне линије.
"Сво вријеме је Влада Српске улагала у Аеродром Бањалука, али и трпјела критике због тога, те се надам да су сви они који су сумњали, данас разувјерени", рекао је Чубриловић.
Он је нагласио да ће авио-линија Београд-Бањалука имати сву подршку Влада Српске и да су већ обезбијеђена средства за финансирање ове линије, која ће јој гарантовати економски успјех.
Министар саобраћаја Србије Александар Антић оцијенио је да успостављање нове линије представља искорак у међусобним односима Српске и Србије и нагласио да је ова линија сјајна вијест за цијели регион.
"У Бањалуку смо дошли за 35 минута. Брже него што би дошли са београдске Карабурме на Баново брдо. То је мотив и позив да сарађујемо и да ову линију искористимо на најбољи могући начин", рекао је Антић.
Генерални директор компаније "Ер Србија" Дане Кондић захвалио је због дочека у Бањалуци и помоћи коју је ова авио-компанија добила од институција власти Српске у успостављању линије.
"Родитељи су ми рођени близу Козаре, тако да могу да кажем да сам дошао данас кући", рекао је Кондић, истичући да су веома важне везе између Бањалуке и Београда, али и везе са свим мјестима у којима живи српска дијаспора.
Директор Аеродрома Бањалука Мирослав Јањић пожелио је добродошлицу путницима и гостима из Србије, истичући да ће учинити све да сви пријеми и отпреме буду на највишем могућем нивоу.
"Аеродром Бањалука подржава одржавање и успостављање нових линија, а већ од сутра преко Београда за нас су доступне све значајније дестинације у Европи и свијету", рекао је Јањић.

Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:05 
Citiraj:
Морамо развити културу путовања авионом коју до сада на овим просторима нисмо имали

Joj... :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Let do Beograda traje 55 minuta,vazdušna razdaljina je 280 kilometara,cijena leta oko 80 evrića.....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Novak Djoković... Sunce ti j*bem...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ima i Emir Kusturica ;-)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Shakal, daj Popa!

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Da pogadjamo koliko dugo ce opstati ova linija? Sa prosjekom putnika od koliko...9-10?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ako i toliko. Čuj dva puta dnevno...
Mislim, moglo bi to da radi ali sa avionima sa stojećim mjestima ;) (Prije 40-ak godina postojali su takvi avioni na linijama unutar SSSR, izmedju gradića na Sibiru i sl.)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa citate li vi ili samo gledate slike :lol:

Spoiler:
Министар саобраћаја и веза Српске Недељко Чубриловић рекао је да данас почиње нова историја за бањалучки Аеродром, за који је вриједило чувати дозволу за међународне линије.
"Сво вријеме је Влада Српске улагала у Аеродром Бањалука, али и трпјела критике због тога, те се надам да су сви они који су сумњали, данас разувјерени", рекао је Чубриловић.
Он је нагласио да ће авио-линија Београд-Бањалука имати сву подршку Влада Српске и да су већ обезбијеђена средства за финансирање ове линије, која ће јој гарантовати економски успјех.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa dobro, vozaće se Vožd i familija mu. Za državne pare. Divno...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Nije sve tako crno.Pošto je to međunarodni let služit će se sendviči,sokići i kafa :D

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 20:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa ne možeš stići sve to pojesti i popiti, jer već si u Bg :)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 20:15 
Mogu ovi iz vlade, istrenirani su oni za te stvari....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 20:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
K'o na slavu kad ides, treba da ne jedes nista 5 sati prije :D

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 20:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
"Од овог дана сви путеви владиних службеника биће упућени на ову линију, што ће бити само мали мали допринос одржавању ове линије", нагласио је Додик.

Ne brinite se za isplativost, sigurno će preživjeti, nema sumnje.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2013, 03:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Sve vrijeme provlace ideju vezanja letova iz bg, mislim da su iz tog razloga trebali pomjeriti ovaj let za jutarnje casove. Tu je i problem kasnjenja, vjerovatno su to malo regulisali sa dolaskom arapa, ali ni jednom mi se nije desilo da nisu kasnili nekoliko sati, poslednji put, ovde godine, je to bilo preko 5 sati sto dodatno komplikuje osnovnu zamisao.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2013, 08:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2008, 15:19
spijo je napisao:
Let do Beograda traje 55 minuta,vazdušna razdaljina je 280 kilometara,cijena leta oko 80 evrića.....

80 je bilo u akciji. Sad je oko 100, gledao sam na sajtu. Kontao sam za NG u BG i icu ovom linijom, ko ga j, jednom se zivi :D samo me trip da ce nas biti troje unutra. :smile:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2013, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ne valja im red voznje nista, iz Bg za Bl i nekako, al za Bg ne valja vrijeme ako bi se islo ovim jeftinim Wizzair iz Gbg,Swe

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2013, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Wizzair ponovo pregovara sa BL. Daj Boze da ovaj put nesto bude od toga. I da ukljuce grad iz moje okoline :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]