banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 09:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 347 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Feb 2009, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
crko auto ....

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 16:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Crk'o Silver Bullet? :(

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
da se malo vratim na ovu temu.... Crklo mi je daljinsko otkljucavanje... Tačnije, nije ni radilo kako sam kupio auto... Kako zamjena baterije i držanje dugmića 10 sekundi dok je ključ u bravi (kontakt uključen) nije pomoglo, jutros ne budem težak i odem u C-Auto (ovlašteni za Citroen ključeve i te karafeke).

Ključ je zaista bio pobrljavio i problem je riješen reprogramom. Cijena 8.20KM jer je procedura trajala oko 15 minuta a radni sat je 40-ak KM...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 22:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2009, 19:50
kiovva je napisao:
Возило је Рено 21.
Вјероватно ћу морати мијењати вентилатор и командну таблу (о'шо ми километар-сат). Да ли неко има процјену колико ће ме то задовољство коштати? ;(

Vjerovatno ti je vrisnula kilometar sajla, pa to prvo provjeri, prije nego se das na bacanje para.

:idea: :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 22:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2009, 19:50
sajla ti je 20-30 KM, i lagano je zamijeni sam, nije problem samo zahtjeva malo vremena.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Obi van Kenobi je napisao:
kiovva je napisao:
Возило је Рено 21.
Вјероватно ћу морати мијењати вентилатор и командну таблу (о'шо ми километар-сат). Да ли неко има процјену колико ће ме то задовољство коштати? ;(

Vjerovatno ti je vrisnula kilometar sajla, pa to prvo provjeri, prije nego se das na bacanje para.

:idea: :thumbright:

oki, tnx :)

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Laguna II 1.9dci...otisao nosac motora. Posto je novi u servisu 290 km interesuje me da li se moze samo ona guma negdje reparirati ili uzeti aftermarker:)

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
nadji dobar polovan

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
A ovdje je tesko naci, na otpadu, dijelove za lagunu. A i ako nadjem cijena ce biti priblizna novom. sa serviserom sam razgovarao i kaze da je tesko naci polovne a da su u dobrom stanju. nemam pojma sta bi. Vjerovatno novi nosac.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 19:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Ja mislim da ti se nikako ne isplati kupovati polovan ko zna u kakvom je stanju i koliko ce potrajati,uzmes nov i miran si,jes da je para ali jbg...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2009, 23:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Rekli su mi da je normalno zimi kad skinem cep za ulje (na fiesti) da je normalno da se pojavi ona bijelicasta smjesa.
Koliko znam do toga dolazi kad se ulje pomijesa sa vodom pa mi bogao dihtung biti u pitanju.. Sta mislite?

I jos nesto, ventilator mi uzasno skripi, zna i prestati kad se sve malo zagrije:). Jel ima tu neke pomoci ili se nesto mora mijenjati?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Kod starog na Fiat Stilu (2005god.) popalile se sve lampice na instrument tabli. Nisu radili oni pokazivaci (goriva, obrtomjer i sl.)....
Kod majstora, kao procjena je bila da nije do ins. table vec nekog kompjutera....

Popravak + ruke = 430KM

Posteno nas oderao....daleko mu kuca!

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 03:04 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
smucek, vjerovatno mijesa sa vodom. a sto se tice ventilatora riknut ce ti lezaj ubrzo. :D

evo ja moram da promjenim crankshaft position sensor. stoka jedna polomila. :evil:

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 08:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
smucek je napisao:
Rekli su mi da je normalno zimi kad skinem cep za ulje (na fiesti) da je normalno da se pojavi ona bijelicasta smjesa.
Koliko znam do toga dolazi kad se ulje pomijesa sa vodom pa mi bogao dihtung biti u pitanju.. Sta mislite?

I jos nesto, ventilator mi uzasno skripi, zna i prestati kad se sve malo zagrije:). Jel ima tu neke pomoci ili se nesto mora mijenjati?

Ma jok,sto se tice tog bijelog po cepu za ulje,ne beri brige,stari mi je imao isti "problem" na A3 ,prilicno nov.... Radi se najcesce o skupljanju "kajmaka" zbog kratkih voznji,nedovoljnog zagrijavanja motora pri vrhu,tako da se to na cepu nakuplja,a ne stigne da se "otopi"....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
^^^ Jedno vrijeme su valjali neka krš ulja po prodavnicama pa se nadam da nisi kupovao nešto slično... Upravo se tako manifestovao problem... Inače ulje je jako lošeg kvaliteta...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Smucek, moj buraz je imao isti slucaj na nekoj Astri `96 godiste. Majstor u Sloveniji mu htio uzeti pare, rekao da je otisao dihtung glave, a moj majstor ovde mi rece da to nije nista, samo kondenzacija. Da je nesto opasnije (dihtung) bilo bi ti sve ulje ljigavo od tecnosti za hladjenje zbog mijesanja.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pobogu brate, na hladan motor otvorite posudu za rashladnu tecnost i fino pogledate unutra, ako ima masnoce, zao mi je... Ako nema, cuti i vozi :D

Valjda znate kako izgleda ulje pomjesano sa vodom?!

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 23:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2009, 17:59
Prije nekoliko dana nisam vidio rupu na putu i upadam u tu rupu. Pa su 2 alu feluge malo iskrivile. Otisao sam da kupim 4 nove gume. Jedan covjek iz vulkanizera rekao da moram odnijeti nekom da mi izravna 2 alu-feluge. Evo odneo sam auto kod jednog vulkanizera da mi izravna 2 alu-feluge...citav dan majstori su izravnali i zvali su me da dodjem po auto i da je gotov servis. Ja dodjem tamo i vidim da je nesto sumnjivo. Pitam covjeka sto mi je izvranao alu-felugu: Sta ce mi taj balans(mala metalna ploca sto se nalijepe na alu-felugu) na alu-felugu kada je alu feluga vec ravna? Kaze mi on da je zbog vakuma gume!!!! :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Pa sta mislite oko toga?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A da napises na srpskom?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ne moze sve biti idealno centrirano ni kad je novo, a posebno nakon ravnanja. Ako samo skines gumu sa feluge pa stavis opet istu moras balansirati, a pogotovo kad je feluga bila kriva.
A ako je vec do vakuma onda je trebalo otici negdje na planinu pa rucnom pumpom uduvati svjez vazduh u gume, a ispustiti onaj sto je iz smrdljivog kompresora naduvan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 347 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]