banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 11:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 103 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Feb 2008, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
V@nja je napisao:
khm .. splendid .. khm .. :D

Vidi stvarno on :lol: nisam ga na prvu prepoznao, valjda zato što Forda nije spominjao :lol:

Izvinjavam se gospodine Splendid, vaše poznavanje automobila me oduvijek inspirisalo :) :D

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Moj rođak koji vozi Vectru je rekao da Clio ima udobnije sjedište od njegovog auta, ali to nije bitno. Što se tiče udobnosti, meni je ok.

Meni je moj francuski ležaj u spavaćoj sobi najudobniji. :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Adj nek ti je sa srecom, samo da ne bude kakvih nezgoda sa njim, a ostalo, bice jbga :)

offtopic
odmah sam prepoznao reinkarnaciju splendida. Vanja, ti ne mozes igrati, nije fer, imas IPeve :D

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 16:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2008, 19:55
dzabaleban je napisao:
Moj rođak koji vozi Vectru je rekao da Clio ima udobnije sjedište od njegovog auta, ali to nije bitno. Što se tiče udobnosti, meni je ok.

Meni je moj francuski ležaj u spavaćoj sobi najudobniji. :lol:

vectra? naviđeni krš...kao i svaki opel...

clio je prekratak zato preko se preko neravnina ponaša ko neki lonac kad ti ispadne iz ruke: samo zveči...ali, koliko para toliko muzike

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Pa ne možeš upoređivati udobnost Clia i udobnost Mercedesa npr 124. To je kao što je jedan lik odavde upoređivao Švarcenegera i Gileta, pjevača električnog orgazma, i tom prilikom rekao: Pogledaj Švarcenegera kako je nabildan, a vidi Gileta sama kost i koža. Što bi vi Banjalučani rekli "niđe veze".
Clio je autić niže klase. Kao i Punto, 206, Polo itd.
Kao što ti reče, koliko para toliko muzike.

P.S. Hvala svim forumašima na čestitkama i dobrim željama!

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 18:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2008, 19:55
dzabaleban je napisao:
Pa ne možeš upoređivati udobnost Clia i udobnost Mercedesa npr 124. To je kao što je jedan lik odavde upoređivao Švarcenegera i Gileta, pjevača električnog orgazma, i tom prilikom rekao: Pogledaj Švarcenegera kako je nabildan, a vidi Gileta sama kost i koža. Što bi vi Banjalučani rekli "niđe veze".

da se razumijemo nešto, clio jeste najbolji u svojoj klasi u to nema sumnje...ali govoriti da je udoban, komotan...iako sam se u njemu vozio nekoliko puta jos uvijek mi udara u leđa od prelazaka preko rupa, neravnina...jebiga, ipak je to najniza klasa...

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 18:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
besmrtnik je napisao:
dzabaleban je napisao:

da se razumijemo nešto, clio jeste najbolji u svojoj klasi u to nema sumnje...ali govoriti da je udoban, komotan...iako sam se u njemu vozio nekoliko puta jos uvijek mi udara u leđa od prelazaka preko rupa, neravnina...jebiga, ipak je to najniza klasa...

Ti si "splendid" bas besmrtan i neunistiv

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 16:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
BMW E36, 316 ili 318 sa plinom moze se naci za 8 000 hiljada. Trosi 9-10 litara plina. Uz to jako fino izgleda.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 11:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Citiraj:
Namjeravam uzeti polovan auto do 5000 eur
Jedni me ubjeđuju da uzmem u Njemačkoj, drugi da uzmem ovdje preko neke auto-kuće.
Jedni kažu nemoj francuze, skupi dijelovi, kupuj samo švapsko.
Auto mi treba da se iz tačke A prevezem u tačku B, da ne troši puno i da se ne kvari puno.

Dobro te ljudi i savjetuju...sto se tice polovnjaka najbolji su iz Njemacke daleko..najocuvaniji i ako igdje mozes da nadjes redovno odrzavana auta to mozes tamo...odes ko` covjek na mobile.de pretrazis ono sto te zanima i odes ti licno ili neko ko se tim bavi doveze ti auto....e sad sta je bitno kod uzimanja polovnjaka...da je prva ruka...da je sto manje presao...da ima servisnu knjigu...i to ti je dovoljno...to jest ovo koliko je presao je relativan pojam jer se danas satovi lako vracaju...to ti gazdu auta i ne trebas da pitas nego samo ga odvezes na servis i ljudi ti sve kazu.....inace upravo radim takav slican posao za covjeka ovdje iz BL...pa sam dobro upucen u sva ta desavanja!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 15:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
Za ove sto pisu da uzmes auto u njemackoj hmmm mozes ako poznajes ljude sto ih prodaju sto se tice km na autu kupuljenog u njemackoj je bajka jer nikad neces znati koliko je presao.A ronny_legenda ako ga vec savjetujes da ide za njemacku daj mu barem podatke ozbiljnih firmi ili slicno da si nebi kupio govno.
Zasto kazem ovo zato sto vec dugi niz godina prodajem auta i imam iskustva sa njemackim uvozima.
A stari moj savjet ti je da kupis nesto sto se tebi svidja jer sa svakim polovnom autom mozes imati problema da cupas kosu a nemoras pitanje je samo kako gdje i ko ga je vozio.I ronny ti je dao vrlo dobar savjet sta gledati kod kupovine polovnog auta ali ja bi dodao jos samo jednu stvar ako imas prilike da ti ga i kakav mehanicar pregleda prije kupovine kao mala sigurnost.Ako gledas potrosnju nemoj mercedesa E klasse jer voli da pije ali je sigurno auto i udobno.
Ford i passat nisu losi i najbolji motor im je 1,8 sa najmanje gresaka potrosnja oko 9 litara mjesane voznje ako se pazis a ako imas tesku nogu kao i ja onda je oko 11 l mjesana a na daleko trose izmedju 7,5 i 8 l.
Reko da napisem malo o njemackim autima posto svi kazu da je najlakse doci do dijelova i slicno.
Sretno sa kupovinom stari

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Za pregled svakog auta su ti najbolji DEKRA i TÜV. Taj pregled je izmedju 50-60 evra i potpuno je regularan, a zaboravi na postenje i auto kuce, to ne pije vode.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ko to nudi u BL ? Ja sam spreman dati 100-150KM za jedan zestok pregled ali da mi se kaze crno na bijelo sta ne valja na autu.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 18:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Niko :)

Ako narucujes auto (na nevidjeno) iz Njemacke, trazi da se pregleda u DEKRA-ili TÜV-u. To je sva mudrost. I smao trazis da ti skeniraju ''nalaz'' i poslaju mailom. Zatim odlucujes hoces li to odredjeno auto uopste poruciti da ti dovezu.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 09:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Niko :)

Ako narucujes auto (na nevidjeno) iz Njemacke, trazi da se pregleda u DEKRA-ili TÜV-u. To je sva mudrost. I smao trazis da ti skeniraju ''nalaz'' i poslaju mailom. Zatim odlucujes hoces li to odredjeno auto uopste poruciti da ti dovezu.

Nije tacno u Vidovicu kod nas dobijes sasvim pristojan pregled.....ja sam tu odvezao auta i auta uvjek sam bio zadovoljan!!!

Citiraj:
Ko to nudi u BL ? Ja sam spreman dati 100-150KM za jedan zestok pregled ali da mi se kaze crno na bijelo sta ne valja na autu.

Vidovic ili Jajcevic!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 02:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Najbolje da plaćam 200KM tzv pregled!!! Treba da dajem polupismenim klincima na praksi da pritišću dugmiće po kompjuterima i da mi govore da li je auto dobar ili ne??? Kupovina polovnog auta je mačak u vreći, nikad se ne zna, mada ti oko iskusnog vozača može dosta reći o kvaliteti nakon 10-ak pređenih kilometara. Ostalo se može trenutno prikriti i tu ti niko ne pomaže! Npr. prijatelj uzeo Astru i vozio 10-ak dana i počele kiše i njemu prokišnjava šajba u desnom gornjem ćošku. Kako je on to mogao otkriti po sunčanom vremenu? Da mu to mehaničar ne bi skonto??? Čak ga je vozio na pranje par dana nakon kupovine, ali nije propuštalo, ali kad je tad pljuštalo cijeli dan, sve propustilo po sicu i napravila se fleka po krovu na tapacirungu. Naravno kad je nazvao lika, on kaže kod mene nije propuštalo :) isto što bi i ja rekao onom koji je kupio od mene :) To je samo jedan detalj, sa najmanje štete, koji ti kasnije može donositi glavobolje.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 09:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Najbolje da plaćam 200KM tzv pregled!!! Treba da dajem polupismenim klincima na praksi da pritišću dugmiće po kompjuterima i da mi govore da li je auto dobar ili ne??? Kupovina polovnog auta je mačak u vreći, nikad se ne zna, mada ti oko iskusnog vozača može dosta reći o kvaliteti nakon 10-ak pređenih kilometara. Ostalo se može trenutno prikriti i tu ti niko ne pomaže! Npr. prijatelj uzeo Astru i vozio 10-ak dana i počele kiše i njemu prokišnjava šajba u desnom gornjem ćošku. Kako je on to mogao otkriti po sunčanom vremenu? Da mu to mehaničar ne bi skonto??? Čak ga je vozio na pranje par dana nakon kupovine, ali nije propuštalo, ali kad je tad pljuštalo cijeli dan, sve propustilo po sicu i napravila se fleka po krovu na tapacirungu. Naravno kad je nazvao lika, on kaže kod mene nije propuštalo :) isto što bi i ja rekao onom koji je kupio od mene :) To je samo jedan detalj, sa najmanje štete, koji ti kasnije može donositi glavobolje.

Ma gdje bolan 200 km za pregled....jooooooooooooooooooooooooooooj......hehe....Pa stani jel ti uopste znas sta se gleda kad odvezes auto na tehnicki pregled...kakva crna sajba..???

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 09:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
http://www.amss-cmv.co.yu/

pogledajte i ovdje. informišite se, pa onda lupajte. ti centri imaju najmoderniju tehnologiju. mjere, između ostalog, debljinu lima, debljinu laka, sve što može da pokaže da li je auto lupan, popravljan...
pregled je skup, ali nema šta da mu promakne. plus ljudi garantuju za to.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 11:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
ronny_legenda je napisao:
Pa stani jel ti uopste znas sta se gleda kad odvezes auto na tehnicki pregled...kakva crna sajba..???

Jel čitaš uopšte šta sam napisao? Kažem da je to jedna od smiješnih situacija koja na tom pregledu može da bude previđena. Svaki malo bolji poznavalac auta može golim okom da primjeti jel auto lupan jednim pogledom na auto. Pregled nije skup, preskup je! Jedino je dobro da izmjere kompresiju, a te šminkerske detalje oko lima i laka, zaboravi! Nađeš auto, odvezeš mu, on ti kaže nije dobar lak, lupan je! Ti dao 100KM i ideš po novi jer nisi mogao primjetiti da je auto "rađen" i tako dok čarobnjaci ne kažu uzmi ovaj! Te stvari moraš skontati sam, pregled može pomoći oko nekih stvari, ali je totalno bespotrebno trošenje para.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 15:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Pregled forda u promotorsu (koji traje 30min) je 300+ maraka. Vidio sam racun tako da nije neka bajka

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 12:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
Jbg Sondri pises o sitnicama koje se mogu svakome desiti i taj polupismeni ucenik tipkajuci po kompjuteru ti moze reci kakav je motor i ostatak vaznih dijelova auta a je li auto udareno je tesko da se vidi golim okom ako nisi dobar poznavaoc auta.A ti sto to vide golim okom i ostale sitnice koje ne kostaju mnogo da se promijene su dobri poznavaoci auta i bave se najvjerovatnije sa autima kao hobijem ili profesionalno.Kako ces da vidis je li auto bilo udareno bo boji tesko jer mogu lakirati citav auto jedini siguran nacin je da pogledas broj na sajbi auta i na ostalim staklima i vratima ili ispod hauba ako su isti brojevi nije lupan.E sad ima jos nacina da se provjeri ali ako to neinteresuje nekog neces ni nauciti.
Evo jos jedan primjer o tim sitnicama sto si naveo sondri,kazes kolega ti kupio astru i da je sajba pustila vodu ok evo ti jos jedan primjer na to ali sa novim autom: moj kolega kupio novog land rover defender u 2007 i nakon prve kise primjeti da mu auto pusta vodu na sajbi............ e sad da skratim nije tvoj kolega jedini a nisu samo stara auta sa problemima.
Auto koje je preko 10 godina imace sitnih problema bez daljnjeg ali ako vec kupujes auto sto je malo starije onda treba svako da zna da ce problemi doci a ako ga odvedes na pregled barem znas kad ga pregledaju da netrebas kupovati novi motor i slicno sto kosta mnogo para.Amortizeri , kocnice i slicno sto su potrosni materijal se moraju promjeniti nakon nekog vremena e sad da mnogi prodaju auta kojima nisu promijenili sve te potrosne stvari mogu svatit jer im je u cilju da ga se rijese a ne da se kostaju jos para na njemu.
A na svakom tom pregledu gdje rade ti polupismeni ucenici i radnici ti mogu reci jel se to treba promijeniti ili ne i koliko dugo mozes voziti prije promjene.Mozda kosta 200 km e sad jeli to previse ili ne neznam ali koliko kostaju amortizeri da se promijene i slicno ili motor ako crkne to je pitanje i na konto toga se moze vidjeti jeli skupo ili ne.
Sad 200 km jeli skupo nekima ljudima zbog ekonomske situacije mozda jeste ali mislim da nije govor o ekonomiji ovdje nego sta je bolje uraditi da bi prosao bolje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 103 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]