banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 17:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jul 2001, 01:00
Ljudi ova ledena kiša je baš opasna, evo danas sam se vraćao iz Prijedora i bila su dva udesa, jedan u Verićima, drugi u Ramićima...

Kedi i Ford Ka...
Slika
Slika

Kadet i Fiesta....

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 17:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
U koji deo je Kadett udario ovu Fiestu?
Ljudi ne paze,a od leda nema nista gore...

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 18:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jul 2001, 01:00
Udario je u prednji desni kraj, u sastav vrata i blatobrana. Ona je dobro prošla, kadet je baš skršen...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pazite se ljudi i manite se auta u naredna dva, tri dana za koliko kazu da ce ova kisa padati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
I ja sma danas prosla pored ovog udesa Kedi i FordKa, zaista stravican prizor. Neznam ima li teze povrijedjenih, nije bila dosla policija tada, a hitnu nisam srela.
Strasno, ledena kisa je smrzla cestu a auta da ne pricam, potpuno okovana ledom,cak ledi metlica od upaljenog brisaca, katastrofa...Ice Age nije ravan... :roll:
Mada ljudi voze opreznije, ali ima i onih koji jure ili sto je josh najgore ne paze na rastojanje, skrecu pod gasom, pa onda na kocnicu , kao veceras jedan na raskrsnici kod My way-a, zanijelo ga je za 360 stepeni, meni ispred auta....
Dakle , oprez, em je vrijeme praznika!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 03:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Ja sutra moram u nabavku onih strugaca leda,veceras sam polomio sva tri dok sam koliko toliko sastrugao led sa prednje i bocnih sajbi.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta: Re: Udesi
PostPoslato: 01 Maj 2009, 09:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2007, 19:00
BMW vs. Polo
31.4. Ul. Milana Radmana

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2009, 11:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Redovna situacija na toj raskrsnici.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2009, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Pa ovaj Polo zamalo nije uletio u dnevni boravak..........koliko je vozio kad je ovako nasrnuo na ogradu ccccccc :-?

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2009, 11:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Nikako mi nije jasno zasto na toj raskrsnici ima toliko sudara i svaki put neko zavrsi prevrnut il kao sad, u dvoristu.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2009, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Nesto tu ima, ljudi jednostavno ulicu iz NV koja ide prema Rosuljama dozivljavaju kao glavnu.
Nekidan vozac sa kojim sam sjedio, samo prodje bez ikakvog usporavanja iz sporedne bas na toj raskrsnici, prodje iz sporedne, presjece glavnu, ja sam se zaledio od straha, i tek onda sam mu rekao "Pa presjece glavnu, prodje kroz stop!", onda se i on uplasio jer je lako mogao naici neko kroz M. Radmana 60-70 na sat, dovoljno da se porazbijamo ili zaginemo...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 13:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
cvox je napisao:
Pa ovaj Polo zamalo nije uletio u dnevni boravak..........koliko je vozio kad je ovako nasrnuo na ogradu ccccccc :-?

Bilo na TV BMW je kriv nije Polo

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ma to je najjaca raskrsnica u gradu, valjda je 2008 bilo oko 60 udesa ili vise od jedan sedmicno. nije mi samo jasan ovaj cova sto ne okaci kameru na balkon i rec. bilo bi i vise para. ovako , prije dva mjeseca cova mu sa ML om skrsio ogradu isto kao ovaj polo i taman ga ja prosle sedmice vidim kako farba nanovo uradjenu ogradu, kad ono opet...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 13:46 
Zaista mi nije jasno kako tamo uspiju nolko sudara napraviti...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 14:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Na toj istoj raskrsnici sam prezivio svoj prvi sudar :lol: Pala ledena kisa i duz ulice se porazbijalo nekoliko auta. Vozio sam nekih 30km/h i pred raskrnicom poceo lagano da kocim, jer je iza nje vec pocinjala kolona do semafora. U tom momentu tockovi su zablokirali (iako je auto bio sa ABS-om i imao 4 zimske gume) i samo sam produzio pravo. Pokusavao sam jos nekoliko puta da prikocim ali nije uspjelo a nisam mogao ni da presaltam u nizu brzinu jer bio automatski mjenjac (W126 500SE). Kad sam nabio Yugo u gepek skocio je pola metra u vis :lol: Rezime - Mercu nista, Yugo sa iskrivljenim branikom i kazna 100KM (lik htio 400KM da ne zovemo Policiju :angry4: )

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Na autoputu, golf4, w123, sleper, i jos jedan kamion, malo falilo da se slepere prevrne sa puta, mislim da nije bilo teze povredjenih.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 09 Maj 2009, 13:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Mar 2009, 10:17
inzaghi je napisao:
Anakin je napisao:

Daleko od toga da je neprikosnoven....kao što si i sam rekao sankcionišu se i pješaci....

Po tome, možeš pregaziti svakog pješaka koji ne prelazi na pješačkom, a da ne odgovaraš za njegov život već samo za svoju vožnju, jel se to može? Ne može..... (e kad ovako moram ići iz krajnosti u krajnost) Da je tako, niko ne bi ni stajao pješacima ako nije pješački, samo ga "pukneš" i dobiješ prijavu za brzinu?!?!
Za tuđi život moraš odgovarati ako snosiš bar malo krivice u tome...
Slagao se ti ili ne...to je tako...to je zakon...ljudski život nije saobraćajni prekršaj....

neprikosnoven je na pjesackom, to kazem, a tamo gdje ne treba da bude tu treba dobiti po usima. ako nije pjesacki ne treba im stati jer im je u pravilu pjesacki uvijek jedno 50 metara dalje. ja im na pjesackom uvijek stanem, a skoro nikad ako nema pjesackog. i sam sam pjesak pa znam kakva su oni stoka, a ni vozaci ne ostaju duzni.
ljudski zivot nije prekrsaj, daleko od toga, ali ne moze se ovde vozac teretiti za nesto za sta nije kriv. on samo zbog brzine nije mogao da izbjegne pjesaka. i to je to. pjesak moze poginuti i kad vozac vozi 20 na sat. i sta onda? ko je tu kriv?
reci mi jel normalno da pjesak izleti na ulicu i da zaustavi saobracaj da bi on mogao da predje? nije, zato imas semafor i pjesacki prelaz. ali to je stvar kulture, kao i u ovom slucaju gdje je toj gospodji bilo mrsko da ide preko pasarele.
razumijem da pjesaka treba propustiti ako ulica nema trotoar ili nema pjesakog prelaza, nema dovoljno mjesta, takvih ulica u bl ima milion, ali tu na tranzitu gdje sve postoji, to nikako ne shvatam. i mozda zbog toga imam ovakav stav.
laik sm pa me zanima kakav ce ishod da bude.

evo jedan primjer,
naime stari je udario pjesaka s kombijem i na nesrecu pjesak je podlegao
to se desilo samo nekih 200m od kuce,po svemu gledajuci stari nikako nije kriv,pjesak mu je iskocio u traku jer je zaobilazio baru(jaka kisa je padala),kombi je svojom polovinom presao u suprotnu traku ali nije mogao izbjeci pjesaka jer se zadesilo auto u tom trenutku na drugoj strani,
cak je vozio i ispod ogranicenja,vozio 30km/h a ogranicenje 40km/h(kombi je T2,hladan bio kad je stari krenuo od kuce i da je htio nije mogao preko 60 jer mu je max brzina bila 100km/h i to bas kad ga zaletis,sto znaci da o prekoracenju brzine nema sta da se raspravlja,tragova kocenja nije bilo)ali na sudu nije moglo proci bez kazne(zatvorska kazna u trajanju od 3 mjeseca i to najmanja moguca),cak je i vjestak svjedocio u korist starog ali neko je izgubio zivot u toj nesreci,a za to neko treba da odgovara
ne zelim da krivim pjesaka jer nije pazio(sa druge strane je imao 6m prostora da zaobidje baru)
da je barem ostao ziv,ali tako je bilo i to se ne moze promjeniti
da ne nabrajam psihicke probleme kroz koje je stari prolazio jedno 2-3 godine posle toga(nesanica itd itd)

ne zelim da kazem da je pjesak kriv,da je barem prezivio

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
recite mi jel jos uvijek na snazi onaj zakon koji kaze da je pjesak kriv kad bude udaren ako prelazi ulicu mimo pjesackog prelaza koji je maximalno 50 m udaljen od mjesta nesrece?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]