simplicity je napisao:
moon je napisao:
E, a ovo sa drzanjem djeteta na zadnjem sjedistu ne kontam najbolje... Sta ima lose da cuvas svoje dijete? Pa, po nekoj inerciji, meni bi kao majci to bilo bitnije, nego da se nesto (da izvinite

) kurcim za volanom, a da mi muz pridrzava dijete (koje bi mu vjerovatno ispalo, iako ga cuva

).
nisam to mislila u tom kontekstu, niti smatram da to treba biti pravilo.
To sam vishe rekla zbog antidope sovinistickih izjava.

i vishe ovako kao jednu privremeno restriktivnu mjeru, a ne kao neki obrazac ponasanja u ovom kontekstu
Ali ako je situacija- duze putovanje, ako je muz za volanom a umoran,pa sjedne pozada sa djetetom , a zena nastavi da vozi, sto da ne.
Prvo, kosenje trave je jedno, a saobracaj je drugo. Ne mogu zene voziti zato sto imaju stikle, zato sto staaaalno trazite odgovarajucu radio stanicu, gledate se u retrivizoru.... jednostavno ste predodredjene da vas voze, a ne da vozite.
A muzkarci generalno voze mnogo smirenije i lakse kada su zene (pogotovo djeca) u automobilu.
Ne znam sto se ljutite, zene, pa ja radim sve kucne poslove. Da vidite samo kako perem sudje, uspavljujem dijete, pravim rucak, peglo sam dok su bile pelene, brisem prasinu magicnim krpama, sravnjujem racune, galamim na djecu kroz prozor, ALI VOLAN JE MOJ!