Meni je stigla kazna s kraja maja i to krajem novembra (stub na lokaciji Kamičani, Prijedor).
"Jurio" sam 104km/h di je ograničenje 80km/h.
Bila noć, uslovi puta odlični a ja se zamislio i ode dozvola B kategorije na 30 dana.
Odmah sam platio, e sada kada ću dobiti poziv da deponujem dozvolu, da li za 5 dana ili 5 mjeseci, vala ja mogu emigrirati u Mongoliju i okoziti se dok oni pošalju.
A taman sam prekjuče podigao B dozvolu nakon 6 mjeseci zabrane.

Sreća pa je bilo toplo i nije bilo puno kiše pa sam zahtijevao i dobio zamjensku dozvolu sa A kategorijom i izbrisanom B kategorijom i tako motociklisao tokom ljeta i jeseni (negdje do prvih dana novembra).
Onda malo godišnji i malo bolovanje i 2-3 sedmice 40-minutnog uzbrdo hodanja do posla/grada i to je to - zapravo to mi je i bilo korisno za poboljšanje kondicije.
Inače ne pratkikujem brzu vožnju ali svakako moram proučiti di se nalaze radari (Waze aplikacija npr.).
Interesantno je kako svako ima auto i kako me ljudi čudno gledaju dok hodam pola sata i više.. kao da su se svi u autu rodili.
Generacija razmažena, svaka kuća po 3-4 auta, na tranzitu hiljadu auto-placeva, auti poredani kao limenke piva u marketu.. auti su svima dostupni (prosječan autić je jeftiniji od novog jebenog Ajfona) i zato imamo ove gužve, a sjećam se kako je bilo opušteno, npr. 2002. godine.
Ne bi me čudilo da
mafija na vlasti udvostruči cijene registracija i osiguranja jer su prokleti i imaju mogućnostt da se dodatno nakradu.