Sondri je napisao:
Ima li iko iskustva sa Grande Puntom 1.4 77ks? Mami uzimamo auto, benzinac obavezno... 1.2 bi joj bio idealan, jer ne prelazi 50km/h... Neki govore da je preslab, al njoj bi bio idelaan, jedini problem što ih nema puno u ponudi... Ovih 1.4 ima na svakom ćošku, ali kažu da troši preko 10l u prosjeku... Ima li neko da je vozio bar neki period, da može reći nešto o 1.4 benzinskom motoru?
Vozim ja 1.4 taj, to ti je obicni 1.2 samo malo razbuseniji da bude veca kubikaza, sve ostalo je isto standardni fire motor. Potrosnja je sad po bordu 8.5L, a ljeti nekad spadne i na 7.5 to je iskljucivo grad, na otvorenom 5.5/6L i to ako vozis opusteno do 100, 120-160kmh trosi oko 9-12L, taj 1.2 ti je jos lijenji i trosi vise jer ga gazis vise.
Mjenjac ima bas kratke brzine, pa ako te smara stalno saltanje nemoj uzimati, ako ti nije problem onda ces vjerovatno ustediti na gorivu, ako budes naisao na model koji ima ASR i dugme na tabli, taj ti ima ESP i Hiill Holder vjerovatno, a ovi sto prodaju ni ne znaju, nisam ni ja znao dok se nije krenulo paliti. Sto se tice dijelova, set za veliki servis Luk sa vodenom pumpom ti je u demiju 160KM, set kvacila isto oko 150, bagatela su dijelovi. Ako se odlucis nemoj uzimati model pre 2007-8 to su ti oni sa plavim znakom, imali su dosta problema sa letvama volana i kvakama na vratima i nekim sitnicama, ganjaj 2008+ to su ti oni sa crveno-rozim znakom.
Generalno da vozim na otvorenom puno ne bi ga nikad uzeo, sad cu ganjati nesto drugo vjerovatno, ali ce ostati punto i dalje kod mene jer je za grad meni ok.