The_new_Statesman je napisao:
Nepokoreni, uporedi Hondu sa slicnim benzincima u klasi pa ces vidjeti da je cak skupa.
Nisam htio da upadam na tvoj teren, ali i ja sam primijetio.
Danchi je napisao:
Ma jasno nista to ne znaci sto ga ima u vlasnistvu duze vrijeme ako ga je handrio 5 godina i sad doslo sve na naplatu. Ali ako cemo tako gledati onda je najsigurnije uzeti novo auto i cao. Samo sto velika vecina nema za novo auto. Eto ja imam 7000 i moram nesto uzeti, pa kud puklo da puklo, mozda se zaletim, ali svako gleda u sustini da se sto manje zajebe, pa tako i ja.
Dobro, nemoj sad toliko u krajnost.
Realno, jeste novo auto pod garancijom posebna priča, ali to smo u startu eliminisali.
Primjer moja dva Volva - isti model, jednako su stari i sad su, otprilike, i u istom stanju, i oba sam kupio od dugogodišnjih vlasnika, pri čemu je jedan imao minimalne tragove korištenja, koje auto tih godina i kilometraže ne može da nema, sem toga ništa značajno.
Sa druge strane, drugom se bilo raspalo sve što čovjek može zamisliti da na autu može otkazati, počev od motora, preko klime, podizača, poderane unutrašnjosti do vijcima za drvo učvršćenih branika.
Hoću ti reći da ne postoji generalni kriterij po kome možeš kupiti auto, najbolji savjet koji ti mogu dati je da vidiš par modela koji ti se sviđaju i koji su na glasu kao pouzdani, u tom cjenovnom rangu, te se naoružaš strpljenjem i
pouzdanim majstorom, koji će za tebe pregledati pet, deset, dvadeset auta...na kraju će se sigurno nešto naći.