banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2012, 20:41 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
A ovo što si ti spomenuo, skidam kapu, i tamo ima prevaranata. Ali, brate, manje nego kod nas.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2012, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Imam i ja negdje u dvorištu Punta 1.2, 2001. godište, 2007. uvezen, ima 104.500km...i čak i djeluje tako. Treći vlasnik ovdje, ko zna koliko tamo...al' ok je, sem što je FWD Fiat.

Ono što hoću reći nije ni da treba ovamo kupovati, ni da treba tamo kupovati, već prosto da svuda ima dobrih auta i da svuda ima kanti, a i kanti koje na prvi, drugi, treći i četvrti pogled i do šestog kilometra izgledaju kao dobri auti.

Treba dobro obratiti pažnju i kupiti dobar auto - u Belgiji, Bosni ili Boliviji, svejedno je.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2012, 22:21 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

E . je napisao:
Imam i ja negdje u dvorištu Punta 1.2, 2001. godište, 2007. uvezen, ima 104.500km...i čak i djeluje tako. Treći vlasnik ovdje, ko zna koliko tamo...al' ok je, sem što je FWD Fiat.

Ono što hoću reći nije ni da treba ovamo kupovati, ni da treba tamo kupovati, već prosto da svuda ima dobrih auta i da svuda ima kanti, a i kanti koje na prvi, drugi, treći i četvrti pogled i do šestog kilometra izgledaju kao dobri auti.

Treba dobro obratiti pažnju i kupiti dobar auto - u Belgiji, Bosni ili Boliviji, svejedno je.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2012, 05:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Statistički dokazano.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2012, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Nedavno uvezao auto iz Njemačke.
Cijena na placu u Švarcvaldu 1.999 EUR.
Cijena registrovanog auta u BL 7.346 KM.

Carinici su govna!

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2012, 00:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
Koje auto je u pitanju?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2012, 01:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Fiat Multipla 1.9JTD 2002. godina

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2012, 01:53 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
dopada mi se sto si boldovao.. :D zar ti nemas pravo na povlasticu il to vise ne vazi.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2012, 01:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
dopada mi se sto si boldovao.. :D zar ti nemas pravo na povlasticu il to vise ne vazi.

Već godinama to postoji samo za invalide, a i oko toga je milion peripetija.
Ovako te carinici gule kako im se digne. Meni su ladno uradili procjenu na 5.000 EUR.

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2012, 02:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nisam znao da su ukinuli,stvarno su djubrad..zar nisi imao neki papir od prodavca, ugovor koji bi potvrdio koliko si platio Multiplu? bas su te oderali kvarno..

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2012, 02:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jesam. Uredan kupoprodajni ugovor. Ali oni se drže toga da se ugovorna cijena prihvata ako ne odstupa više od 10% od procijenjene. I možeš se pušiti.

U stvari... imaš ti i pravo žalbe višoj instanci (šta god to bilo) ali dok god ne platiš carinu ne možeš ići u dalju proceduru i u autu možeš samo koke nosilje držati. Ili... možeš da platiš pa da se žališ, a oni onda mogu mjesecima i godinama da te razvlače uz veliku šansu da te na kraju opet odjebu.

Tako da... platiš, ćutiš i praviš se da si sretan jer imaš "novo" auto.

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2013, 14:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2010, 15:38
poznajem covjeka, koji poznaje covjeka iz grada, koji je sam sebi uvezao auto!! ali stvarno je tako, to je najblize sto sam do sada dosao do nekoga koji je to sam uradio...

ovo sa uvozom vec postaje mit. 32 stranice ove teme na forumu i otprilike i dalje nikom nista nije jasno, i niko nema tacno i precizno uputstvo kako se to radi, vec od situacije do situacije.
i svakom je trebao neki papir koji nikome drugom nije trebao jer oni zlotvori carinici tako hoce/moze im se...

onaj ko jednom skonta kako se to radi, pocne da se bavi tim unosnim poslom, jos ako uzme neku prikolicu pa natovari par autica na nju onda se instantno obogati jer se malo ljudi usudjuje otici do minhena da uzme sebi neki auto.

ja posle citanja ovoga ne bi imao hrabrosti otici sam po auto. ne zbog prevara, vracene kilometraze ili cega vec, nego zbog sve te papirologije, nabijanja cijena i nase birokratije...
nazalost osudjeni smo placati 3 puta vecu cijenu od one koju vidimo na mobile.de :(

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2013, 15:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ja poznajem samog sebe, a ja sam uvezao auto, tako da... :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2013, 16:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

covjek objasnio :lol:

c/p
Kako god da kombinuješ izaći će te oko400-500 eur , izgubiti min. 2 dana i dve noći. ako neznaš švapski osedećeš dok objasniš da hoćeš odjavni list, overen kupoprodajni ugovor ali da stavite manju cifru od stvarne, zbog carine i još bi i zoll tablice + ćeš još potrošiti 100eur na kupovinu raznih potrebština i gluposti koje kad dođeš kući shvatiš da ti i ne trebaju + ćeš još 100eur potrošiti na razne čokoladice,piva,jagermaister od 2lit koji lepo izgleda u tolikoj flašetini,one bele švapske kobasice koje oni krljaju uz pivo,čisto da vidiš u čemu je caka, pa ćeš ženi kupiti prašak za veš Ariel od 9 kg za 9.99eur....i ona će ti reći...hvala ti lepo dragi što mi kupi prašak....a u onom oblačiću iznad glave će joj pisati..more teraj se u PM, budalo jedna kad mi kupi prašak a sebi dovukao 5 kartona raznog piva... + i deci razne zajebancije....

Bolje daj nekom 450 eur i sačekaj lepo auto gledajući TV i spavajući u krevetu ... a ženi daj onih 100eur i reci...evo ti idi kupi sebi i deci nešto lepo a meni donesi 2-3 Jelena...i cela porodica sretna i odmorna + ogroman bonus kod žene. ...a još i auto stiže.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2013, 19:30 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Nick_85 je napisao:
covjek objasnio :lol:

c/p
Kako god da kombinuješ izaći će te oko400-500 eur , izgubiti min. 2 dana i dve noći. ako neznaš švapski osedećeš dok objasniš da hoćeš odjavni list, overen kupoprodajni ugovor ali da stavite manju cifru od stvarne, zbog carine i još bi i zoll tablice + ćeš još potrošiti 100eur na kupovinu raznih potrebština i gluposti koje kad dođeš kući shvatiš da ti i ne trebaju + ćeš još 100eur potrošiti na razne čokoladice,piva,jagermaister od 2lit koji lepo izgleda u tolikoj flašetini,one bele švapske kobasice koje oni krljaju uz pivo,čisto da vidiš u čemu je caka, pa ćeš ženi kupiti prašak za veš Ariel od 9 kg za 9.99eur....i ona će ti reći...hvala ti lepo dragi što mi kupi prašak....a u onom oblačiću iznad glave će joj pisati..more teraj se u PM, budalo jedna kad mi kupi prašak a sebi dovukao 5 kartona raznog piva... + i deci razne zajebancije....

Bolje daj nekom 450 eur i sačekaj lepo auto gledajući TV i spavajući u krevetu ... a ženi daj onih 100eur i reci...evo ti idi kupi sebi i deci nešto lepo a meni donesi 2-3 Jelena...i cela porodica sretna i odmorna + ogroman bonus kod žene. ...a još i auto stiže.

Lično iskustvo? :lol:
Šalim se, sviđa mi se kako razmišljaš. Hvala što si podijelio mišjenje sa nama.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 01:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

naletio na jednom forumu pa reko da podijelim :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 19:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2012, 22:32
Citao sam neke stavke koje se gledaju prilikom homologacije vozila, izmedju kojih i ekoloski kvalitet vozila, e sad me zanima kako ja mogu znati da li auto zadovoljava ovaj segment, jer ne zelim kupiti auto iz 95 godine i da mi onda ovde kazu kako ne zadovoljava ekoloski standard il sta vec :/ Da li je to mozda povezano sa Euro normom il sa cim vec?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 20:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Provjere VIN da li je auto Euro 3, uslikaju 6 slika i to je to :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 21:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2012, 22:32
aha, onda u tom slucaju ja ne bih mogao uvesti neko auto iz 90 i neke godine jer ne zadovoljava euro 3 normu :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2013, 10:30 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

sony1993 je napisao:
aha, onda u tom slucaju ja ne bih mogao uvesti neko auto iz 90 i neke godine jer ne zadovoljava euro 3 normu :-?

Ima auta sa kraja 90-ih koja imaju Euro 3 normu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]