Nerviraju me likovi koji voze divljacki i cik-cak, na tranzitu npr i onda kad im se neko priblizi ili presjece putanju, sviraju ili mlate rukama kad prodju, ugrozio ih kao
Takodje likovi koji prestizu i onda skrenu nakon 200 m.
Ljudi koji misle da je na tranzitu npr lijeva traka za preticanje a desna spora. Pa blicaju da im se smaknes. Skoro neki djed sa BG tablama me prodje i mlati rukama, svasta pokazuje, htio sam za njim i zaustaviti ga da mu malo "objasnim" da nije na autoputu. Skoro opet slicna situacija. Kod Ideala vozim po ogranicenju radi kamere, lik mi ladno blica, ja se smaknem, ajd. I on prosisa kraj mene i po gasu, kraj kamere najmanje 100 na sat
Baje u dzipovima koji najcesce pricaju na tel i misle da je cijeli put njihov. Takvih vidjam sve vise nekako. Jednom u raskrnici kod Kampusa neki bumbar sa X5 ladno stao usred raskrsnice, skretao desno prema Boriku i ostao tako na pola puta, jedva ga ljudi zaobilaze. Ja ga nekako obidjem, pogledam a on prica na tel i stoji tako u rakrsnici. Ajd...bar ne vozi i prica...
Policija generalno, jer ne postuju skoro nista. Skoro sam vidio dva policajca u sluzbenom autu, obojica imaju pojaseve...kad nisam pao na guzicu od iznenadjenja. Do sad sam to jako rijetko vidjao, skoro nikad se ne vezu. Ali bar voze sporo uglavnom, po gradu 30 najcesce pa se moras vuci za njima.

Ovi iz pratnje ministara i drugih nam vodja su posebna prica. Nemaju nikakvih obiljezja, samo naprijed one lampice sto blicaju a vidjao sam ih i da prolaze kroz crveno. Koliko sam cuo, po zakonu ako nisu u pratnji policije i nisu uredno ozanceni sa rotacijom, nemamo potrebu ni sklanjati im se a tek da prolaze kroz crveno.
Onda oni sto trebaju desno a na kraju su kolone, imaju uslovno desno pa udju u traku za lijevo, obidju cijelu kolonu i onda skrenu desno.
Generalno mi smeta sto ima dosta nervoznih u saobracaju, na semaforu ako ne krenes istog momenta kad je prebacilo zeleno, odmah krecu sirene. Svi kao negdje zure a zapravo 2% njih je u velikoj zurbi.
Nerviraju me likovi koji parkiraju svakako samo da bi bili sto blize mjestu gdje trebaju, najcesce kafani. Pa brate sta fali da prosetas 100 - 200 m od parkinga. Ili neki sto se zaustave na sred uske i zauzete ceste kraj prodavnice ili bankomata i upale sva 4. Gasterbajterske table sam cesto vidjao u ovoj ulozi.
Eto, toliko za pocetak.