elixir je napisao:
"Strane tablice" nisu krive za stanje na BH putevima, ali hajde da se zapitamo zašto se neki od tih gastarbajtera ponašaju tako kako se ponašaju... Nećemo govoriti o procentima, da li njih 5, 10 ili 50% divlja u vožnji, to nije toliko bitno. Bitno je zašto toga ima tako često na našim cestama?
Navalio na te strasne "gastajbajtere" i ni makac
Navedi mi primjer sta si ocigledno vidio i sta ti je strasno zasmetalo ali samo ono sto nisi par dana prije nego smo MI dosli vidio
Spomenuo si ubacivanje. U Njemackoj je sasvim normalno to "strasno" ubacivanje i nisam jos nikad primjetila da se neko iza mene narogusio zbog tog mog gesta. To je normalna svakodnevnica. Otidji u Pariz pa ces vidjeti kako saobracaj savrseno funkcionise sa svim onim haosom

i niko ne dize galamu.
Ako neko ispred mene vozi 40 km/h obilazim ga, bilo to u BL ili ovdje, jer je ogranicenje 50 km/h i zasto bih se vukla iza ako ne moram.
Stil voznje se razlikuje od vozaca do vozaca, recimo moj ujak koji je godinama u Svabiji i dan danas vozi jaja jer njemu tako odgovara. Samo sto njemu do Bluke treba nekih 2- 3 sata duze nego meni
Cinjenica jeste i ostace da domacima bodu oci strane tablice
P.S. sugarka kod vas u Svici je ocaj kad vam je auto put ogranicen na 120km/h