banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 19:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2004, 09:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
elixir je napisao:
"Strane tablice" nisu krive za stanje na BH putevima, ali hajde da se zapitamo zašto se neki od tih gastarbajtera ponašaju tako kako se ponašaju... Nećemo govoriti o procentima, da li njih 5, 10 ili 50% divlja u vožnji, to nije toliko bitno. Bitno je zašto toga ima tako često na našim cestama?

Navalio na te strasne "gastajbajtere" i ni makac :lol:

Navedi mi primjer sta si ocigledno vidio i sta ti je strasno zasmetalo ali samo ono sto nisi par dana prije nego smo MI dosli vidio :wink:

Spomenuo si ubacivanje. U Njemackoj je sasvim normalno to "strasno" ubacivanje i nisam jos nikad primjetila da se neko iza mene narogusio zbog tog mog gesta. To je normalna svakodnevnica. Otidji u Pariz pa ces vidjeti kako saobracaj savrseno funkcionise sa svim onim haosom :wink: i niko ne dize galamu.
Ako neko ispred mene vozi 40 km/h obilazim ga, bilo to u BL ili ovdje, jer je ogranicenje 50 km/h i zasto bih se vukla iza ako ne moram.
Stil voznje se razlikuje od vozaca do vozaca, recimo moj ujak koji je godinama u Svabiji i dan danas vozi jaja jer njemu tako odgovara. Samo sto njemu do Bluke treba nekih 2- 3 sata duze nego meni :lol:
Cinjenica jeste i ostace da domacima bodu oci strane tablice :wink:

P.S. sugarka kod vas u Svici je ocaj kad vam je auto put ogranicen na 120km/h :P

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2004, 10:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Citiraj:
Navedi mi primjer sta si ocigledno vidio i sta ti je strasno zasmetalo ali samo ono sto nisi par dana prije nego smo MI dosli vidio :wink:

Pročitaj moje prve postove. Konkretne situacije nemam namjeru opisivati.

Citiraj:
Spomenuo si ubacivanje. U Njemackoj je sasvim normalno to "strasno" ubacivanje i nisam jos nikad primjetila da se neko iza mene narogusio zbog tog mog gesta. To je normalna svakodnevnica.

Ubacivanje u smislu da ti se čovjek 20-ak metara ispred tebe ubaci iz sporedne ulice, bez obzira na drečeći Stop znak. I kočnica ti naravno ide na flat. I šta, treba da se nasmiješim poslije toga?

Citiraj:
Ako neko ispred mene vozi 40 km/h obilazim ga, bilo to u BL ili ovdje, jer je ogranicenje 50 km/h i zasto bih se vukla iza ako ne moram.

To je ok, ali zašto to raditi preko obične pune linije, dvostruke pune linije ili čak preko zaustavne trake na semaforu u Rosuljama?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2004, 10:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
vjerovatno neko bio u frci :lol:

Nego imam ja prijedlog : sljedeci put kad vidis tako nekog onda zapamtis tablice i drito murija i ti si svoju casnu gradjansku duznost obavio, a oni nek gaposlije ganjaju :wink:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2004, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
EZAN je napisao:
Ne mogu ti objasniti, jer jednostavno to je tvoja konstatacija - s kojom se ja apsolutno ne slazem. Cak sam ti napisao da ovdje u Svedskoj to definitivno nije slucaj (ovo bi bio i odgovor na tvoje pitanje).... ali s druge strane mi i ne dolazimo tu za Uskrs :wink: .

Ne slazes se sa konstatacijom, ali nikad nisi bio za Uskrs, nikad nisi proshao tuda za vrijeme najvecih guzvi ali se cisto onako ... ne slazes.
Vidi tako mogu i ja napisati 'u svedskoj svi Jugovici voze samo Mercedese i Audije i ne slazem se sa tim sto ti pishes' iako nikad nisam bio u Svedskoj i time zavrshiti diskusiju :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
bio sam ja vozio po stokholmu, londonu, dublinu itd.....i svi imaju visshe kulture neko ljudi koji su vozili auto samo u bl...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 07:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2001, 01:00
WRATCH je napisao:
bio sam ja vozio po stokholmu, londonu, dublinu itd.....i svi imaju visshe kulture neko ljudi koji su vozili auto samo u bl...

vjerovatno sto je situacija na zapadu malo drugacija nego kod nas.. Ne sjecam se da mi je ijedan policajac trazio za kafu ili cigarete kad bi me zaustavio, a bila sam i u Londonu, i u Stockholmu i da ne nabrajam...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]