banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 10:16 Danas je 15 Jun 2026, 10:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 163 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2026, 08:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Uzmi te linglong allseason, taman da nam istestiras da vidimo kakve su.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 08:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Hoću, ali tek na jesen.. dok poderem ove trenutne ljetne do kraja.
Btw, Mišelin sam planirao uzeti jer dugo traju (vremenski) a ja malo prelazim pa ih ne bih potrošio (max. 5 hiljada godišnje).
Pa onda skontam da je glupo baciti gume sa novom šarom nakon 5-6-7-8 sezona zato što malo vozim.
I zato što malo vozim i ne idem ni daleko ni brzo niti vozim Ferrari, onda rekoh daj da uzmem Linglong ili neki sličan jeftiniji brend all-season.
Opet kažem, ja pređem više kilometara motorom od marta do novembra nego autom cijele godine.

Jebem vam majku svima, počevši od Hansa Holciusa pa nadalje.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 10:15 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
<Enter_name> je napisao:
Ako već ideš na kompromisniu gumu (što allseason svakako jeste), ideš na top shit, ne na shit.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 10:17 
Bič božji
Bič božji

skypostman je napisao:
Uzmi te linglong allseason, taman da nam istestiras da vidimo kakve su.

Podržavam.

Da li neko može da otvori anketu sa pitanjem da li Rider treba da kupi i istestira Linglong allseason? Pa da vidimo šta cijenjeni forumaški plebs kaže.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 11:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Nek' proda stan.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Ima kuću, buržuj

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Nek' proda stan.
Rider on the storm je napisao:
Ili da prodam stan. :D Zapravo imam kuću, nemam stan.
Ne pratiš, nemam stan.. ali imam kuću i ŠATOR.
Evo ovako, malo sam razgledao ponudu i vidio da Hankook, Fulda, Kleber i Lafenn (i još dva-tri divlja brenda) takođe prave all-season gume.
Tako da ću sada proučavati odnos kvalitet/cijena i vidjeti šta mi je najbolje, a dajte mi i vi preporuku ako imate.
Dakle cjelogodišnja, 215/45 R17 (može i 225) do 130 KM, jer ako sam odustao od Mišelinki od 220 KM, neću neku među-cijenu, ili ću vrhunsku (od koje sam odustao) ili ću nešto do 130 KM.
Ponavljam, svakako će biti bolje od mojih, a nisam Hakinen kao neki forumaši, vozim auto 95% po gradu i to max. 5 hiljada godišnje, tako da ja smatram da će mi bilo koja od navedenih raditi posao.

I ono što je @Volta napisao, vrhunske all-season su bolje od zimskih u dvije situacije: mokro kočenje i suvo kočenje.
Zamislite novembar, decembar, 4 stepena Celzijusa, rominja kišica, ili je suvo, dobra all-season bolje koči, ali naravno da dobra zimska ima bolju upravljivost na ledu, kao i "pravom" planinskom utabanom snijegu.
A pošto kod nas ima par dana pravog snijega (nekad ni toliko), meni će ovo sigurno biti dobre gume i za snijeg i za kišu.
Sada ću proučavati ljetne karakteristike, ne bih volio da se ljeti topi kao zimska i da ima izuzetno loše performanse.. neki prosjek je okej jer opet kažem da nisam Mika.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 13:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm

Ovo je test koji sam spominjao, mada kao što rekoh, ja sam pobornik toga da zimski set zamijenim sa all season, a da zadržim ljetnje.

Ali eto recimo za Rajdera su all season optimalan izbor kao cjelogodišnje, i od mene ide još jedan glas za Linglong all season. :D
Ja inače uvijek dižem obadvije ruke za top gume, ali u ovom slučaju ne vidim naročitu potrebu. Jedino se ne slažem sa tim da voziš na tim ćelostonkama još jednu sezonu, mijenjaj to čim prije.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 13:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ma Linglong, cujem da ih hvale svi.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Volta je napisao:
mada kao što rekoh, ja sam pobornik toga da zimski set zamijenim sa all season, a da zadržim ljetnje.
Ali eto recimo za Rajdera su all season optimalan izbor kao cjelogodišnje, i od mene ide još jedan glas za Linglong all season. :D
skypostman je napisao:
Ma Linglong, cujem da ih hvale svi.
Naravno, svako vozi ono što mu odgovara, meni je auto prevozno sredstvo od tačke do tačke, kupovina, posao, bilo koje gume će mi raditi posao (postoje i Riken all-season, e njih ne bih :D).
Vidjeću kakve su ove koje sam nabrojao (Hankook, Fulda, Kleber i Laufenn), nema ih puno na testovima.. potražiću.
Ali zato uskoro kupujem neki od ova dva: https://olx.ba/artikal/68088863 https://olx.ba/artikal/61706536
Auto mi je samo za prevoz kad je hladno, Alfica 147 radi posao i ne pomišljam da kupujem nešto novije i skuplje, ali zato ću kupiti ozbiljniji motocikl, da mogu do mora, do Temišvara ili gdjegod.. volim putovati i voziti motor, svako ima neki svoj ćejf.
Ovaj moj sadašnji jednocilindrični 250cc je okej, ali karburator, fuj, vazdušno/uljno hlađenje, fuj, i nema ABS - a to na motoru jako puno znači.

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Sad gledam kod Keme (Kemoimpex) jedne 14-ke, Linglong, all season, cijena gume po komadu 63 kerme na akciji, 100-ak kermi jeftinije od Mišlenovih CrossClimate.
Edit: E'o link: https://www.kemoimpex.ba/gume/automobil ... ster-4s-eu

Kontam, po toj cijeni, mogao bih i ja pazariti Linglong i stavljati novi set svake godine ili na godinu i po :)
Iz zajebancije.

nemam stan.. ali imam kuću i ŠATOR.

Prodaj kuću, kupi gume, imaš đe boravit'.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam gledao Fulda, Hankook, Kleber i češki Barum (sve all-season) i nisu puno jeftinije od Mišelinki (40-ak KM), a logično da su koliko-toliko i lošije.
Na kraju će biti da ću ja uzeti Linglong all-season kod Keme ispod 100 KM po gumi za moju dimenziju.
Imaju ove lošije, više zimski orijentisane: https://www.kemoimpex.ba/gume/automobil ... all-season
Imaju ove bolje, više kišno/ljetno orijentisane: https://www.kemoimpex.ba/gume/automobil ... ster-4s-eu
Ponavljam, auto mi je za po lokalu, bilo koja guma će raditi posao, a neću da kupujem 8 guma, nego 4.
Ako kupim 4 vrhunske all-season, to je glupo jer vrijede skoro kao trećina auta, ako kupim 8 srednjih guma, isto mi dođe.
Tako da ću ja vjerovatno kupiti Linglong Sport Master 4S ako se ne predomislim do jeseni, svakako će biti bolje od plastificiranih zimskih i izlizanih ljetnih koje vozim 2 sezone (svih 8 guma je DOT 2017).

Ima i Sava all-season, ima i Laufenn, one su možda malo bolje, ali i skuplje.. kako god okrenem trebaju mi gume na jesen pa ću do tada skontati.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 18:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jako je bitno da nam još koji put napišeš da voziš do 5k godišnje i uglavnom po gradu.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 18:27 
Bič božji
Bič božji

Ja sam gledao Fulda, Hankook, Kleber i češki Barum (sve all-season) i nisu puno jeftinije od Mišelinki (40-ak KM), a logično da su koliko-toliko i lošije.
Na kraju će biti da ću ja uzeti Linglong all-season kod Keme ispod 100 KM po gumi za moju dimenziju.
Imaju ove lošije, više zimski orijentisane: https://www.kemoimpex.ba/gume/automobil ... all-season
Imaju ove bolje, više kišno/ljetno orijentisane: https://www.kemoimpex.ba/gume/automobil ... ster-4s-eu
Ponavljam, auto mi je za po lokalu, bilo koja guma će raditi posao, a neću da kupujem 8 guma, nego 4.
Ako kupim 4 vrhunske all-season, to je glupo jer vrijede skoro kao trećina auta, ako kupim 8 srednjih guma, isto mi dođe.
Tako da ću ja vjerovatno kupiti Linglong Sport Master 4S ako se ne predomislim do jeseni, svakako će biti bolje od plastificiranih zimskih i izlizanih ljetnih koje vozim 2 sezone (svih 8 guma je DOT 2017).

Ima i Sava all-season, ima i Laufenn, one su možda malo bolje, ali i skuplje.. kako god okrenem trebaju mi gume na jesen pa ću do tada skontati.

Ono što bode oči je ... garancija ... 7 godina!!!! Na LingLong. Od čega li ih prave? A ovamo Lassa, Hankook i Laufen po 4 godine garancije??? Na Pirelli 3 godine garancije.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 18:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kolega uzeo LingLong ljetne neki dan. Mijenja Fulda Ecocontrol koje su katastrofa po njemu. Taman ih stavio prije snijega neki dan. Kaže da idu kao da lance ima u odnosu na Fuldu.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
Ono što bode oči je ... garancija ... 7 godina!!!! Na LingLong. Od čega li ih prave? A ovamo Lassa, Hankook i Laufen po 4 godine garancije??? Na Pirelli 3 godine garancije.
Marketing.. ono, kao, garantuju da se neće raspasti za 7 godina, ali naravno da neće imati iste performanse nakon 7 godina.
Top gume oko pete-šeste godine počinju da gube performanse i proizvođači savjetuju max. upotrebu 10 godina (naravno ako dubina šare dozvoljava).
Mislim na Michelin, Bridgestone, Continental, Goodyear, Pirelli, Toyo, Hankook, Yokohama.
Linglong bi trebao nakon 3 godine da počne gubiti performanse, a nakon 5 je već za bacanje.. to piše na netu.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 18:39 
Bič božji
Bič božji

_зока je napisao:
Kolega uzeo LingLong ljetne neki dan. Mijenja Fulda Ecocontrol koje su katastrofa po njemu. Taman ih stavio prije snijega neki dan. Kaže da idu kao da lance ima u odnosu na Fuldu.

Sve sa predznakom ECO je napravljeno da traje ..... samo se sjeti Fulde Ecocontrol na mom službenom prometalu. Super test istih je i dalje dostupan na forumu, A usput promjenili smo i auto a prije neki dan sam vidio svemogući SDI i dalje su ECO na njemu :lol: ..... znači nepoderive.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Tako da ću ja vjerovatno kupiti Linglong Sport Master 4S ako se ne predomislim do jeseni,

Ajd' što se prave u Srbiji, nego još imaju 4S u imenu :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Jebote...cc 90KM za all season gumu, a Mišelin preko 2.5 skuplja. Stvarno da se zapitaš jel vrijedi plaćati toliko skuplje

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2026, 21:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eto ako ne naiđem ni na šta drugo, kupujem Linglong 4S za 96 KM po gumi, all-saseon guma.
Mogu misliti koliko je to smeće, za te pare jedva da možeš kupiti POLA dobre gume u toj dimenziji.. ali eto, biću malo pokusni kunić.
Ali pazite ovo, guma u mojoj dimenziji NOVA za 11,61KM. https://www.sava.ba/proizvod/a-guma-215 ... -dot-0508/
Jedina caka je što je DOT 0508, ali možda neko želi da proba 18 godina staru plast.. gumu. 8)
Aristotel je još prije nove ere rekao da je svaka guma dobra ako voziš dovoljno sporo/prilagođeno stanju iste (na računam snijeg).

wizzy_bl je napisao:
Jebote...cc 90KM za all season gumu, a Mišelin preko 2.5 skuplja. Stvarno da se zapitaš jel vrijedi plaćati toliko skuplje
Znam ja da je Michelin CrossClimate 3 vrhunska stvar, ali ako si čitao prethodne postove nemam potrebe da ponavljam po peti put jer je Zoka registrovao. :D
Ali te Mišelinke samo malo zaostaju za ljetnim ljeti i zimskim po pravom snijegu (npr. Vlašić ili Bjelašnica), a kod kočenja na hladnom asfaltu (i suvom i mokrom) u novembru/decembru su BOLJE od zimskih.
Ali ako vozim auto od 3-4 hiljade KM (koji usput ljepše izgleda od Golfa 6, buuuu hejteri) onda mi je glupo dati 1000 KM za 4 Mišelinke.
Glupo mi je dati i pare za 8 guma (4 ljetne, 4 zimske) - nebitno je li srednje ili skuplje i zato ću testirati jeftine Linglong.. bar imam ABS, držaću odstojanje i lagano voziti jer svakako ne vozim Ferrari.
Ali eto, u takvoj sam situaciji da su mi sve 4 ljetne i sve 4 zimske KATASTROFALNE (i još u februaru razderao jednu zimsku po boku i stavio ljetne) i vozio po bljuzgi odneki dan.. evo ako nisi vidio kako ljetne fino idu na bljuzgi.

Vrh

[ 163 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]