banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2003, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
malesevich je napisao:
....kriva 100%, odmah sam bila "najsladje stvorenje" na svijetu, :D

Ovo je ono sto muskarcima fali u autu ....
Kad je muskarac kriv, moze ga izvuci samo 50Km, a zene i sa osmjehom prodju :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2003, 18:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Mene je u Italiji spasio sam Bog. Uhvatilo me radar na autoputu i pokazao 207km/h (zurila u Banjaluku sta ces :fadein: ). Po njihovim nekim zakonima ja bih trebala pjeske da se odsetam do Rep. Srpske, medjutim izgleda da i Italijani vole popiti kaficu.......malo skuplju od 400 KM, medjutim ipak sam se izvukla. To mi je bilo zadnji put da tako zurim, a i pandure je vjerovatno infarkt od sve one kafe koju su za one pare popili.

Ima jos jedan simpa dozivljaj. Slovenija 1999, par km od Ljubljane. Ja kupila nov autic, pa htjela da impresijoniram brata, kako moj novi Megan moze da povuce. Navucemo mi njega na nekih 150 km, kad iza mene rotaciona svjetla STOP POLICE. Ups, ja fino parkiram, brat se vec prekrstio par puta poznajuci strogost slo policije, dodje mladi pandurcic do auta.........dokumenti (trebalo mi je desetak minuta da ih nadjem u gepeku) i ono standard pitanje: Koliko ste vozili gospodjo?
Ispalo je da sam prekoracila ogranicenje za 90 km, jer je tu kao naselje (sto se mene tice mozda je bilo svega par kuca i to ne uz put). Misli pandur, razmislja.......posto imam stranu vozacku, sad me mora odvesti na policijsku stanicu, napraviti duggggggg zapisnik a njemu se to vjerovatno ne da. Znam da ispada nevjerovatno, medjutim natjerao me da stavim ruku na srce i da se zakunem, da vise necu nikad voziti tako brzo. Brat samo sto se nije onesvjestio kad sam ponovo sjela u auto i ispricala mu kako sam prosla. A on je jadnik mjesec dana prije platio kaznu, sto je sjedio pijan na parkingu u autu sa drustvom, samo sto je bilo hladno, pa su upalili auto da se ugriju :x .
A da vam ispricam kako je u Africi. Imala sam jednog BMW-ja sa arapskim tablicama, nit sam znala ciji je ni gdje su dokumenti, niti sam imala sa sobom moju medjunarodnu vozacku. Jednostavno trebao mi je auto pa su mi ga u "selu" nabavili. Zaustavi mene pandurka na izlazu iz Mombase. Eto, rekoh sad imam "big problems". Medjutim samo je ispruzila ruku (kao davaj pare), nije mi ni pitala ko sam, sta sam, zasto sam.........davaj pare i voziiii.

Ali zato svajcarci ne oprastaju. Sve sam kazni platila, cak jednom nisam ni bila kriva, a kad sam se zalila pismeno, odgovorili su mi da ima da cutim jer "ulicni pirati" kao ja ugrozavaju bezbednost postenih gradjana.

Prije sto mi neko odmah napise post, kako sam neodgovorna, javljam javno i glasno da je to sve bilo "davno" i da danas postujem propise i ogranicenja. Previse sam mrtvih pokupila na putevima, dok sam radila u Hitnoj a umro je i po koji poznanik u saobracajki.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2003, 18:48 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Misko ti prvi spomenu propise a ne ja, pogledaj malo gore. I ja odlicno znam da ima dosta mjesta za preticanje kao sto odlicno znam da je na putu BL-Klasnice ogranicenje 100 km/h i nije nikako moguce da bude vise jer je to put rezervisan za motorna vozila.Po zakonu najvece ogranicenje brzine na takvim putevima je 100 km/h.
I da, najlakse je izaci na auto put i stisnuti gas a poslije toga pricati o vozackom iskustvu i broju predjenih kilometara.
Ja ne kazem da znm nesto narocito voziti ali veoma dobro poznajem situaciju kakva je i bilo mi je normalno uputiti djevojku koja polaze vozacki u neke stvari koje ce joj trebati u voznji. A to da samo preskoci neko auto, to se zna i bez nekog pretjeranog objasnjivanja...
Toliko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2003, 00:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:46
neo, misko, nemojte da se svadjate vise, pa nije u redu, ima punih nema punih, najbolje moguce rjesenje, negdje ih ima, a negdje ne :lol:
druga stvar, ma ko kaze da ne mozes da picis po gradu, kad ja ovakva nesposobna danas isla 60 :oops: 8)
hahaha, pa ljudi to je moj maximum...
i ponosna sam na njega :-? (bez asocjacija :oops: )
btw. cudi me kako instruktor nije rekao da usporim jer ne da preko 40
aj pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2003, 08:41 
Majstor
Majstor

Ok, schici nije to bila svadja vec samo onako...uy kafu i sank :) Najobicnija muska prpiranja heh. A sto se doyivljaja sa policijom tice, pa koliko sam im para ostavio do sada mogao sam kupi dobrog polovvnog juga 8) Mada me najvise nervira kad odem recimo do Trebinja i vratim se i on mene zaustavi kod Intera u Budzaku i tu mi mayne 10 maraka. Nekoliko puta mi se tako desavalo...E to mi je krivo, eh da krivo mi je kad nasade tablu naseljenog mjesta a ono tamo samo kuca i stala kraj nje i to oko 200 metara od ceste na vrh nekog brda. I tu onda ogranicenje 60 km/h ili nerijetko i 50 km/h 0X

Hehe, najljepse je bilo kad su me natjerali da im platim kafu u obliznjoj kafani i platio sam je...A oni su nakon toga platili jedno pet tura pica, valjda im dan bio dobar, jedva ih se rijesih te noci ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2003, 21:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Okt 2003, 11:43
Pozdrav

Nadam se da se niko nije naljutio na moje predjasnje pisanje :-? , ko kako vozi i kako treba voziti covjek mora sam da nauci i da stekne osjecaj, necu vise o tome da pricam. Zelio bih samo da vam ispricam jedan moj dozivljaj na putu (Zagreb-Varazdin), kao vozaca pocetnika.
Tada sam vozio od firme nekakav Polo-diesel sa nekih cini mi se 40-ak konja, taj je auto trebao od 80-100kmh sigurno oko 20sec (u 5-oj brzini, u 4-oj nije mogao da dogura, ili jako tesko na 80), znaci najgore stvari su bile zaobici autobus ili kamion koji su se uvijek kretali tom nekom brzinom. Vozim ja iza neke cisterne i meni dosadi vise, vidim prazan put (suprotni smjer) i ja "po gasu", naravno u 5-oj, stignem ti ja za nekih 15 sec do pola sisterne i ni makac dalje, ja ne mogu brze a ovaj ne popusta. Sve je nekako i bilo ok dok nakon nekoliko stotina metara natezanja nisu naisla auta iz suprotnoga smjera, ja ne mogu preteci a kasno je i da kocim jer imam pola cisterne iza sebe. Skontao to valjda i sofer cisterne pa je uz dimljenje, ali stvarno, guma skrenuo na autobusnu stanicu koja je mislim bila jedina u tom kraju i koja je koristila kako sam zakljucio jedinoj kuci koja joj se nalazila preko puta i kojoj sam ja uz kocenje skrenuo lijevo u dvoriste, cisto da se ne guram sa onima iz suprotnoga smjera. Naravno nisu izostali ni prijateljski pozdravi od vozaca ( :evil: ) , koje ja nisam htio bas ni registrovati :angel: . Hocu reci da ponekada i sreca zatreba u voznji autom :D . Ima tu dosta dozivljaja da se prica, jer svako ko dugo sjedi za volanom iskusi razne stvari, sto zanimljive i smijesne sto i zalosne.

Volio bih neke od Vas koji su pisali da treba da se salta u manju brzinu pri preticanju da kazu sta bi oni uradili u ovom slucaju (naravno ako ne zele da se vuku nekih 50-ak km iza cisterne :roll: ). Lako je sa jakim autom raditi sta se hoce, moze se preticati skoro u svakoj brzini. Zato sam se ja od toga dana "zarekao", da necu, ako ikad budem imao svoj auto, kupiti diesela osim da ima preko 100ks, do sad sam to zaricanje i odrzao, nisam imao diesela u privatnom posjedu, a svaki auto koji sam do sada imao i sad imam je u stanju da pretekne kad ja hocu i kako hocu :wink: . Htio bih jos napomenuti da sam ex YU prokrstario i uzduz i poprijeko (osim Makedonije, u kojoj jos nisam bio :( ) i da sam dok sam radio jos dolje ,znao praviti mjesecno izmedju 20-30.000km .Sada ne vozim vise toliko kao nekada ali jos uvijek provodim dnevno na autoputu oko 100km.

Pozdrav i ako imate volju napisite neke od svojih prijatnih ili neprijatnih situacija koje su Vam se desile u saobracaju.

MV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2003, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da je to situacija u koju u sustini nisi ni smio da udjes, medjutim bio si mlad vozac i za oprostiti je. Ustvari ni ti nista nisi uradio vec si imao srece inace vjerovatno danas ne bi kucao sa nama.
Mislim da u svakom slucaju mozes kociti jer brzina od 80-90km/h je ipak dovoljna da te kamion prodje tj ako ti pocnes da kocis da mozes stici da se uvuces:)
Ili da bjezis lijevo, ako imas gdje.
Meni se desilo pola godine nakon sto sam polozio da sam se vracao nocu i negdje poslije Brckog sam se uvalio u neku kolonu i nikako izaci.
Vrijeme je bilo vishe nego ocajno, noc, a kisa pada, vozis u koloni..
I izvirim ja malo vidim ravna kolona (crvene stopke u nizu) i nikoga iz drugog smijera i ukljucim zmigiavac i na gas.
I preteknem nekih 3-4 auta i prodjem cisternu medjutim nisam upalio duga svjetla i nisam skontao kud put ide dalje.
Nakon par desetina metara crvene strelice za lijevo.. Eh tad je bilo malo kocenja jer ipak sam ishao nekih 120-130 ... Srecom, nije bila velika krivina tj nisam bas bas mnogo morao da kocim.
Da nije bilo te table, pitanje gdje bih zavrsio :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2003, 22:24 
Početnik
Početnik

Problem je u tome sto sam napisao da je i vozac kamiona primjetio mene pa je i on kocio, tako da smo ostali u istoj ravni i tu se nije nista vise moglo uraditi osim skretanja u dvoriste koje se tu slucajno naslo :D , nije vise bilo vremena za mijenjanje brzina i sl, situacija je bila "spasavaj se ko moze" :o . Bas mi je drago sto sad sa Vama mogu da kucam o tome :D .

Pozdrav
MV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2003, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
uh ta preticanja....

ja licno, ako je put pregledan i ako vozilo pichi ispred mene vozim vishom brzinom u mom autu je to 4 -ta, ali malo zaholcam auto, ne znam kako da pojasnim drugacije, i izbacim se i preticem bez problema i dalje u toj brzini....
Ako vozilo ispred mene ide sporooo, znaci vracam u manju brzinu i izlazim da preticem u toj manjoj brzini, dok auto ne zahocam, i tek kad trebam da s eizvucem iz preticanja onda saltam u vecu brzinu....

A ako uletim u preticanje i vidim da nema sanse da prodjem vozilo ili da se izvucem , prva reakcija je desni zmigavac, da me skonta vozilo koje je prvo iza tog kojeg preticem, i ako je pravi vozac on ce da smanji brzinu da bi se ja ubacila izmedju, a vozac preticanog vozila da ubrza...

A kad vozim automatik...... tada se zabavljam slusajuci prebacivanja motora, ali najesci osjecaj je uz brzo, preticanje sa nekih 130 konjskih snaga... a najljepsi osjecaj kad pretiches i pritisnes papuchicu a ona samo cap i odletiii......:P

JA sam se dosta puta nasla u situaciji da me neko pretice i ulijece u makazice i nekad je neohodno da ubrzas da bi se auto moglo ubaciti iza tebe...a nekad morash usporiti i kociti vrlo impulsivno da bi te taj koji je zapoceo preticanje mogao preteci....

Znaci sve je pitanje procjene, pracenja bocnog ogledala, auta koje ide iz suprotne strane, i naravno i sirine puta...jer desilo mi se par puta da se 3 vozila uporede jedan pored drugog :D zahvaljujuci sirem putu...

Situacije iz Kanjona Morace (put kroz C. Goru), nadam se da dosta vas zna o kako opasnom putu se radi...mislim da je samo neka sila a neba sacuvala nas te noci... :o
Nepregledna kolona, auta, kamioni, autobusi, bila sam tada suvozac...
Vozac se odluci na preticanje cisterne, zbog ciste situacije iz suprotnog smjera, medjutim vozac cisterne je postupio krajnje neprofesionalno i nije nimalo smanjio gas i bezobrazno se pribio uz drugi kamion ispred i ne dopusta da se tu ubacimo a dalje preticanje nije moglo ici jer je slijedila krivina nepregledna a vratiti se nazad , nema sanse jer se neki bus pribio na kamion, put je uzak, dole je klisura, kolona je to...

U tom trenutku ide sleper :o ..u istoj smo traci.."oci u oci "....a pritom sleper vozi takod a ne moze da zakoci ..nema sanse...na svu srecu 35-godisnje vozacko iskustvo osobe koja je vozila i sreca bozija, je presudila...
U takvoj klisuri.. pojavi se odjednom prosirenje sa LIJEVE strane kolovoza :o ...na koje smo skrenuli takvom brzinom da kad smo stali...osjetih otkucaje srca opet... :o :o

I tako, puno je tih sjecanja....sa autoputa da ne pricam...sa Jadranske magistrale ,sirom bivse Yuge . Kroz Makedoniju nisam vozila, ali isla sam busom 4 puta, i ja uvijek pratim put kad se vozim busom, zato sto trazim sjediste naprijed, volim da sam u toku a i cavrljam sa vozacima :D , i mogu ti reci da nije losh put, ali ima krivina dosta.....

Skoro sam prosla putem u Jugositocnoj Srbiji Nis-Dimitrovgrad..i to po prvi put...nesto slicno Kanjonu Morace, ali sa tnunelim takvim da se dva busa ili kamion u njemu ne mogu mimoici vec jedan mora da ceka...
Radi se o Sicevackoj klisuri...vrlo zeznuto....
I voznja tim istim nije bash laka treba dosta koncentracije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2003, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
misk0 je napisao:
Ne znam kako si ti skontao da ona ludo vozi ? :)

da ne vozi ona ludo, ali zna da se ponasha ludo :P , pa da sa svadbeno nakicenim autom za mladence budalese po gradu..a misk0 remember ??? :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2003, 02:22 
Početnik
Početnik

.... eh da, Sicevacka Klisura, sjecam se toga dijela puta i ako se ne varam dobrih tunela na tom dijelu, cesto sam isao u Pirot. Jednom prilikom sam isao sa jednim radnim kolegom dolje i to po noci. Nismo nasli prenociste u Nisu ili gdje ono bijase , vise se ne sjecam tacno, pa smo odlucili voziti dalje do Pirota u koji smo morali svejedno ici sutradan. Najbolje je bilo gledati kako on , vozeci ispred mene svoju mecku (firmin auto) svako malo pocne da skrece na drugu stranu puta, koji i nije bas nesto sirok bio, spavalo se i meni i njemu ali njemu ocigledno vise. Na svu srecu stigli smo u Pirot kako treba. Jos da napomenem da oni dolje u Pirotu imaju straaasaaan rostilj :D , svaka im cast.

Pozdrav
MV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2003, 21:32 
Majstor
Majstor

Mljac, obozavam rostilj :D
MV velis da si vozio onog malog Polica? Ja sam imao utisak da njima kilometar sat pokazuje vecu brzinu nego sto je stvarna, a auto da je kilavo kilavo je :) Inace, pojedinacno sam najvise kilometara napravio u Feliciji sa 1.3 Skodinim motorom (50 KS), vjerujte da je nesto sasvim malo bolja od vec spomenutog Pola. Jedino sto se sa njom prebacivanjem u nizi stepen moze dobiti je ogroooomna buka motora i nista vise, a za preticanje slepera i slicnog je potrebna avionska pista. Inace losih situacija sam imao toliko da ih i ne mogu popamtiti a imao sam i udes u kojem je smrtno nastradao covjek :( :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2003, 22:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:46
da, ja zaboravi, Argentina se bas naputova kako ja vidim...
p.s. ja nemam dozivljaje, smrc, ni rostilj, smrc...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2003, 14:10 
Početnik
Početnik

Neo26, vozio sam Polo od VW (da ga ne pomijesas sa Polly-jem od zastave :D ). Ali ipak je to divan autic bio, sjecam se jednom kad sam isao autoputem BG-Nis, uspio sam ga navuci na nekih 175kmh (nizbrdo) i mogu se pohvaliti da to nisam nikad vise uspio :-? , morali su mu nakon mjesc dana mijenjati motor :D , Relacija Pirot-Zagreb (ca.700km), otprilike 40lit nafte i ca.4 litre motornoga ulja :roll: . Sjecam se jednom sam htio nekoga da prestignem pa sam morao da prebacim u manju brzinu, kad sam htio da vidim jesam li prosao dovoljno da bi se mogao vratiti u drugu traku, auta kojeg sam preticao nije bilo nigdje, sve sto se moglo vidjeti je bio ogroman oblak dima (auto je vjerovatno bilo takodje u njemu :o ). Sledeci dan sam bio poslat zajedno sa mojim "ferarijem" na generalku u Austriju (sjediste firme u kojoj sam radio)....

P.S
Nikad ne vozi brzo nizbrdo :lol:

Pozdrav
MV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2003, 18:43 
Majstor
Majstor

Ma tacno znam na sta mislis :) Ja sam imao licno onog VW Derby (produzeni stari Polo) i imao sam sluzbeni Polo Klasik 1.6 benzinac, sto je to bila igracka za preticanja :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 09:00 
Početnik
Početnik

Produzeni :D , mislis ovaj sto ga imas na avataru :P :angel:

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 13:34 
Majstor
Majstor

A jel ti se svidja ovaj Yugo, a? ;) Aj, priznaj necemo ti nista :D
Ne krivim te jer bi ga i sam volio imati 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 14:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Yugo..s neovog avatara..hehehe..bas smijesno izgleda. :lol:

Kad sam polozila vozila sam Yugo..90. godiste, krsh :lol: to je bio r'n'r..iz golfa dizel presla u Yugo, mjenjac u leru ima pola metra hoda lijevo desno, nikad ne znas jel 1 ili 3 :lol: lakse je bilo u drugu ubaciti pa krenuti nego prvu iscackati :lol: maa...strasno. Ali posluzio je godinu i pol dana, dok se nije kupio novi bibi..sad je uzivancija. 8)
Da ne ispadne da nisam 'patriota'..dobar je Yugo :lol: ...ne da da se pjeske hoda.. :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam imao jugica koji je imao 12 godina kad sam ga prodao, ali je preshao nekih 60.000km i nista nije skripalo u njemu i ishao je kao satic :)
Sve zavisi kako ga tretiras :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 15:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
misk0 je napisao:
Sve zavisi kako ga tretiras :)

k'o nekretninu.. :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]