banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Apr 2013, 15:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Saobracajna je gotova, papiri ce doci kasnije pa cu postaviti. Prepis je kostao 57 KM, kupoprodajni ugovor 20. Prije je bilo da prepis kosta 10% vrijednosti auta pa su se auta vozala na punomoci, od vlasnika do vlasnika. Nije komplikovano koliko je izvikano.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 15:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
smucek je napisao:
Pitao si za rijesenje ucestalog problema pa je prica otisla malo dalje, ali je u okvirima problema. Da se bar malo pridrzavamo standarda ne bi bilo ovakvih situacija koje su krajnje nepotrebne i lako se mogu izbjeci.

Da, sve je tacno, ali nije bas isto ako moras dati 50 KM da rijesis stvar i automobil promjeni vlasnika i ako moras odjavljivati sve ispocetka, ponovo registrovati cime se mijenja prodajna cijena auta. Zato to ljudi rade. kao sto neko rece, sam pao, sam se ubio, ali ako se moze sto bezbolnije rijesiti da se rijesi.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 22:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2011, 23:46
Да се надовежем, имао сам ситуацију да сам продао ауто у 11ч, а радар услико ауто 68км/х у 7ч, наравно стигла казна мени, и када сам звао човјека није се јављао, наравно узео казну, и узео купопродајни отишао у муп, објаснио ситуацију жена узела казну, скенирала купопродајни, вратила ми га и касније кад сам био у ципсу вадио нека документа, реко да видим има ли казни жена ми рече све чисто... Дакле купопродајни је гарант да си чист с аутом, а ово за осигурање што каже @Мifko је могуће.. Јер исто тако стари мој је регистровао ауто, прошло неко вријеме, није пуно мјесец и по, човјек купио и наравно стари хоће да одјави, пошто ауто оде ван БЛ, и отишао је у осигурање и рекао је да хоће да пренесе остатак осигурања на ново возило, што су они наравно одобрили, а вамо је платио нормално остале трошкове(папири, табле, сао/вла .. )

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Kako izgleda snimak sa kamere?

Imala sam priliku vidjeti snimak kamere u tunelu u Švajcarskoj, elem nakon godinu dana stigla kolegi kazna.
Jedna slika: vozilo i lijepo se vidi registacija.
Druga slika: lice vozača u gro planu.
Nema dileme ko je za volanom.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Na brzinu sam prelistao par stranica, pa da se kažem i ja koju...

Do prije možda dvije ili nešto više godina kod prenosa vlasništva novi vlasnik zadržavao je polisu starog i na osnovu nje registrovao auto na preostali period do samog isteka. Elem, kod nas u Republici Srpskoj to je promjenjeno, pa je novi vlasnik dužan uz primjerak ugovora uraditi novu kratkoročnu polisu na svoje ime na period do isteka, te uplatiti porez, saobraćajnu i eventualno tablice ako su bile stare. Stari vlasnik osiguravajućoj kući vraća svoju polisu uz kopiju ugovora i odjavljene saobraćajne te mu se vraća neiskorišteni dio premije. U Federaciji se u međuvremenu ništa nije promijenilo, što iz priče od Mifko možete vidjeti. Mislim da reče da je Kladuša u pitanju. Pogledaj polisu koju imaš i vidjećeš da nije na tvoje ili čije već treba biti ime.
Kazne su zajebane i ja kao neko ko se duži niz godina time bavi, i koji sam prodao nekolicinu auta savjetujem svima da ako ne znaju čovjeka ne ostavljaju dokumente na povjerenje. Bolje mu je smanjiti tu dogovorenu cifru za sumu koju će platiti da prevede auto na sebe nego se zajebavati s tim. Ja sam tako uvijek radio sa svojim autima, a čak sam bio fin pa im nakon odjave obezbjeđivao probne tablice na 5 dana samo da ne kukaju kako su bez tablica.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2013, 15:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Daj ti nama reci kako je zavrsilo ovo??
Mene bi interesovalo koji je to kvar bio na autu i poslije koliko vremena od kupovine??
Da li je pregorila sijalica ili je pukao zupcasti remen npr pa poiskakali ventili,pokrivili se klipovi pa nastala steta od par hiljada kema???
To nam reci ako nisam zakasnio puno!
Poz

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Zubcasti, turbina ili crail pumpa, ne vidim nesto drugo kao kvar koja je bas dosta skupa?

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 16:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma znam ja sta izaziva skup kvar,nego me cisto interesuje sta je izazvalo covjeka na takvu majmunsku reakciju!?!?
Mozda je jednostavno prevaren;-)
Mada je veci postotak da je naletio na idiota koji hoce da kupi polovan auto I da mu se narednih 200 000km nista ne desi!

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2013, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
U pravu si, a zar nije logicno da ako vec dajes par hiljada za polovno auto uraditi taj servis zubcastog, procistiti NGR i turbinu ako su valjaju, da te ne boli glava kasnije, bar znas sta vozis. Sto ti kazes ima ljudi koji gledaju sve sitnice i kupili bi odlicno ocuvan "nov" auto star 10 godina da im traje jos 200 000, jedna rjec Bosna! :D

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 07:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

To koliko je logicno trebalo bi da se podrazumijeva kad se kupuje polovan auto!Osim ako bas ne uzimas od nekoga poznatog,mame,tate,brata,kuma,ili jednostavno servisna kniga ispravna,racun iz servisa,da se zna kad je radjen veliki servis!Znas da me sad zivo ineresuje sta se pokvarilo na autu i poslije koliko vremena!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]