banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 23:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

putarina BL- Gradiska ce iznositi?
1 km 13%  13%  [ 7 ]
2km 32%  32%  [ 17 ]
3km 23%  23%  [ 12 ]
4km 8%  8%  [ 4 ]
5km 17%  17%  [ 9 ]
6km 0%  0%  [ 0 ]
7km 4%  4%  [ 2 ]
8km 2%  2%  [ 1 ]
9km 0%  0%  [ 0 ]
10km 2%  2%  [ 1 ]
vise od 10km 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 53
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2011, 23:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
Flashman je napisao:
jedan kilometar autoputa od Okucana do ZG kosta 0,44 kn tj. cca 0,11 KM...s obzirom na to da je taj put puno kvalitetniji po mnogim pitanjima, ovaj nas "autoput" ne bi trebao kostati vise od 0,06 KM/km...e sad na onoj tabli kod Ćubićevog hotela pise da do Gradiske ima 35 km, znaci da bi putarina kostala cca 2 KM...sve preko je kradja, i ne mislim ici autoputem ako cijena bude veca...uostalom, autoputem cu samo ici ako direktno idem van drzave ili u gradisku...

naivna ti logika
mislim da ce pasti proracun u stilu " koliko vremena ce nam trebati da vratimo ulozeno ako bude XY KM ? " i tako dok ne dobiju (njima) prihvatljivu cifru u prihvatljivom vremenskom roku
morate razumjeti jer vecina "njih" je 50+ pa se mora gledati povrat u realnom roku :confused2:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 23:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
realna cijena je do 3 ili 4 KM...sve preko je previse...al posto je ovo prvi autoput u RS...vala neka dajem koliko kosta...ako su hrvati ponosni na svoje autoputeve i placaju s uzitkom...platicu i ja 3KM pa gdje puklo da puklo :)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 10:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
nije mi jasna jedna stvar:
1. ocigledno je gdje ce kucice biti - kod Robota. Ali sta je sa ljudima koji putuju u Laktase? Necemo valjda na samom pocetku puta placati nesto unapred, kao sto je to u Sarajevu, a onda 100ak metara izaci sa autoputa prema Laktasima?
Doduse, jos se gradi taj tio pa ne mogu bas vidjeti da li ce biti posebno izdvajanje za Laktase bez naplate iz pravca BL.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 10:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

još interesantnije pitanje sta je s onima koji udju u klasnicama, a idu prema Banja Luci :)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

to iz Klasnica ide preko onog kruznug "ulaza", mislim da dole ima taman mjesta za 2 naplatne kucice, ali to je jedan kilometar auto puta manje :) znaci mora biti manja putarina odatle prema gradisci :)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 12:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Ако буде преко 2 КМ, ја не идем тим аутопутем до Градишке. ЊЕТ. Нема шансе! А знам доста људи који путују на релацији ГР-БЛ, БЛ-ГР, и такође тврде да преко 2 КМ ако буде неће ићи аутопутем!

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 12:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ma jašta brate starom cestom laganica...3KM ćeš više goriva potrošiti...koči, kreni, stani...još ako bude kojji radarčić...al ako je šupalj džep ne trebaju neki nigdje ni da idu :)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 12:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

rotor je napisao:
ma jašta brate starom cestom laganica...3KM ćeš više goriva potrošiti...koči, kreni, stani...još ako bude kojji radarčić...al ako je šupalj džep ne trebaju neki nigdje ni da idu :)

Толике су паре дате за тај аутопут да је народу мука. Још нас требају дерати на путарини. Дај да народ осјети корист одм тог аутопута.
Ја бих можда размислио о вињетама.
Нпр. да за све аутомобиле који су регистровани у РС, да имају повлаштене цијене у односу на друге. Дакле, седмична вињета, годишња или полугодишња, али с обзиром да је то једини аутопут у малој дужини, онда је питање колико је вињета добро рјешење.
Дакле, формирати цијену, тако да народ користи са задовољством аутопут у што већем броју. Треба урадити добру анализу и онда донијети рјешенје и одлуку.
Мислим да би са 2 КМ сви користили аутопут. За теретна возила наравно већа цијена.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 12:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

brate meni je sve svedno do 5KM kolika god putarina bude :) u taj kraj idem tri, četri puta godišnje...mada mislim da neće biti skupa jer će se ići na dosta veliku frekvenciju auta manja putarina veća zarada...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 12:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

rotor je napisao:
brate meni je sve svedno do 5KM kolika god putarina bude :) u taj kraj idem tri, četri puta godišnje...mada mislim da neće biti skupa jer će se ići na dosta veliku frekvenciju auta manja putarina veća zarada...

Разумијем те пријатељу. Али не вјерујем да ти је 100% свеједно. Боље ти је платити 2 КМ него 5 КМ. Остане ти 3 КМ за 1,5 л горива. И овако нас деру на свему и свачему. Зашто се не би борили за што мању цијену.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 13:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

naravno da je bolje ali ne očekujem da će biti 1km ili 2km...iskreno...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rotor, na osnovu cega mislis da ce se goriva potrositi vise? Osim ako ne planiras ici 90km/h autoputem?
Starom cestom imas samo jedan semafor, i to u Laktasima, odatle je sve ravno.
Od BL do Gradiske najveci zadrzavaci saobracaja su upravo oni koji ce biti preusmjereni na autoput - kamioni, autobusi koji voze duze relacije i sl. To kad eliminises, nemas vise "kreni, pa stani" na staroj cesti. U vecini slucajeva izmedju Klasnica i Gradiske su ogranicenja 60 ili 80km/h, a to je definitivno manja potrosnja nego da ides 130km/h autoputem. Jedina usteda je vrijeme, ali i to je upitno jer starom cestom stizes direktno u Gradisku, a ovde imas jos dodatnih 7km nakon autoputa.
Sve u svemu, mislim da nece biti ustede vise od 5-6 minuta u prosjeku.
Ako ne zurim, ne planiram dati ni 3km.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Nikako ušteda vremena ne može biti samo 5-6 minuta.
Ti kao da se nikad nisi vozio tom relacijom.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 18:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ma druze nek sirotinja vozi starom cestom ja idem autoputem...ne interesuje me koliko kosta...
taj put do gradiske starom cestom mi se zgadio...malo malo pa traktor..pa policajac iz zbunja...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 18:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2011, 21:26
rotor je napisao:
ma druze nek sirotinja vozi starom cestom ja idem autoputem...ne interesuje me koliko kosta...
taj put do gradiske starom cestom mi se zgadio...malo malo pa traktor..pa policajac iz zbunja...

+1

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
rotor je napisao:

potpisujem, svaki dan putujem iz Gradiške na posao u BL... ali se opet nadam da nas neće baš toliko "derati" sa putarinom

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i ja putujem tim putem pa znam sta govorim,
svega sam jednom u 5 godina platio kaznu... i da, 5-6 minuta ce biti usteda jer do gradiske treba do 45 minuta tokom dana, a nocu moze bez problema 40min ili koji minut manje, starom cestom.
ako neko od vas stigne do gradiske (autoput i onih +7km) za 7-8min krace u odnosu na gore navedeno, to znaci da cete autoputem ici bar 130, sto znaci da necete stedjeti gorivo i plus jos cete placati putarinu, i naravno u to nije uracunato cekanje na naplatnim kucicama koje oduzimaju bar minut cak i ako ispred vas nema niko da pravi kolonu.

ne bih da se potpuno ponavljam, ali u tom svemu cete imati i slepere, autobuse, i naravno druga auta (necete nikad biti sami na autoputu)...
nije u pitanju nikakva sirotinja, nego cista racunica. druga je stvar ici alternativnim putevima od gradiske u ZG, a od BL do Gradiske, upitno...

PS
Sto se mene tice, mozemo i opkladu kad se zavrsi autoput :)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 08:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Kreni između 15 i 17h iz BL u Gradišku pa vidi da li ćeš stići za 45 min!

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 08:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

despot, ponekad krecem iz Gradiske u 16.30. Na kruznom toku u BL sam do 17.15h.
Ne znam kako je iz BL prema Gradisci.

Poslednji put menjao RSboljaPolovinaBiH dana 02 Nov 2011, 08:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011, 08:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
Negdje sam jednom naletio da je po evropskom standardu 1km autoputa 0,05 eura. Ako se pogleda relacija Gradiska-Zagreb to je ta cijena, e sad sta ce biti kod nas pitanje je. Koliko je kostao autoput putarina bi trebala biti puno veca da bi vratili pare :))

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]