banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 06:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2010, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
smucek je napisao:
Godiste nije bitno. Ima li npr. kozna sjedista? Nema, znaci nije "full oprema". Nisam komentarisao da li je to dovoljno/potrebno itd.

Ako prelistas oglase primjetices da sve i jedan vw sto se prodaje ima "full opremu". Nesretni vw ima najskuplju dodatnu opremu u toj narodnoj klasi i bas sve i jedan ima svu opremu.

Kozna sjedista?
I ti si vidio Golfa, Stila, Bravu, Punta, Klia itd... sa fabrickim koznjacima?

Chova - pretjerujes, ali zaista.

Ali si u pravu sto se tice price i oglasa> kod nas kad stavi jelkicu na retrovizor i kad ima kuku, odmah u oglas napise da je auto "u fulu". :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 17:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Koji je to stilo sa fabrickom navigacijom?

nisam mislio da je navigacija standardna oprema, nije ni na jednom autu ako nije viša klasa, ali servo, ABS, ASS, alu felne, elektro paket, klima, muzika jesu ništa ne moraš dodavati osim ako nisi fanatik.
E sad TIMKO je u Brčkom, ali naši junuzi gledaju u jednu marku, e sad zamisli kakav je zakretač od 15 KM?
Al o ukusima se ne raspravlja, svako ima svoja pozitivna i negativna mišljenja o svakom autu ja samo iznosim svoje ne moraju se svi slagati sa mnom logično...
Koža? Po meni čisti fetišizam koji će mi to...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 19:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sto se tice timka (a bogami i Taxi-bara Gradiska) definitivno mi se i ekonomski isplati kupiti originalne odnosno firmirane dijelove,
a onda lijepo (posto ugradjuju za dz) meni sve to ispadne isto kao i da svakih dva mjeseca dajem majstoru po 50 km za lezajeve i selene kupljene u demiju.
Vjeruj, jeftinije je kupiti original, a opet je jeftinije za odrzavanje od bilo cega.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 20:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa to i hoću da kažem drugar!
Znaš kako glasi poslovica: Nisam bogat da kupujem jeftine stvari!
U ovom našem slučaju to se može platiti glavom....

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 22:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Nije uopšte za vw vozila dijelovi i održavanje džaba kako to narod piše... jeste možda sa turskim djelovima koji otkažu za 10 dana... održavanje vw auta nije ništa mnogo jeftinije od konkurencije kada se radi sa pravim djelovima...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 07:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

markonato je napisao:
Nije uopšte za vw vozila dijelovi i održavanje džaba kako to narod piše... jeste možda sa turskim djelovima koji otkažu za 10 dana... održavanje vw auta nije ništa mnogo jeftinije od konkurencije kada se radi sa pravim djelovima...

to i pričamo al ajd ti to objasni našem narodu...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

markonato je napisao:

Pa sad ti napisah da jeste. Iz kog razloga?
Zakon u ekonomiji je da su jeftinije stvari za kojima je veca potraznja,
buduci da je lakse za proizvodjace izbacivati proizvode u vecim serijama.
Lako je Boschu da drzi malu cijenu pumpi goriva i vode za automobil Golf serije 2 i 3,
kada broj tih automobila u svijetu se mjeri u desetinama miliona, pa je samim tim velika potraznja,
a proizvodjac se ne sekira da li ce adekvatno profitirati na toj seriji rezervnih dijelova.
Naravno, na ovoj temi je bilo rijec o tome da se pronadje all-round automobil koji ce malo da trosi,
da istovremeno ima neku pristojnu opremu, a da njegovo servisiranje nije previse novca.
Primjera radi, Golf Mk3 TDI iz 1997 ima sasvim dovoljno snage i brzine odnosno komfora
a zamjena ulja i filtera zraka, goriva, klime, ulja ukupno kosta oko 50 evra,
i pritom su u pitanju Mann-ovi filteri i Castrol ulje, dakle ne neki tursko/kineski prodizvodjaci

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 16:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Pa ne gledas cijenu odrzavanja u promjeni ulja. Sipao ja kastrol u vw ili volvo ista mi je cijena. Da li je dizna za golf V CR motor jeftinija od dizne za astru, megan, focus? Ako i jeste to je neka minimalna razlika.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 23:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Ево да се и ја "убацим" ... Може савјет шта да узмем, тј. коју "кантицу" да одаберем до једно 4 000 КМ.
Јбга, студент сам, нема се превише пара, а треба ми за факс, јер је раштркан на неколико локација по граду, па је мука жива стизати на предавања пјехе или чекати градски превоз...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 23:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Feliciju, ako ima dobro ocuvana za te pare.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 08:54 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Nov 2010, 08:47
Evo ovako kao i kod zena zavisi sta ti se svidja
Ako hoces lijepo elegantno i uzbudljivo kupis talijana ili francuza ili nesto sto ima stila
lijepo ih je voziti, startni su udobni, ali i kosta malo vise
kao i lijepa cura :)

A ako ti moze proci nesto tipa rumene ljankase koju i slaninom mozes hraniti
a koja ce riljati povazdan onda ti fino kupis golfa ili skodu i budes siv i neprimjetan u moru drugih

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Jim Walsh je napisao:
markonato je napisao:

Pa sad ti napisah da jeste. Iz kog razloga?
Zakon u ekonomiji je da su jeftinije stvari za kojima je veca potraznja,
buduci da je lakse za proizvodjace izbacivati proizvode u vecim serijama.
Lako je Boschu da drzi malu cijenu pumpi goriva i vode za automobil Golf serije 2 i 3,
kada broj tih automobila u svijetu se mjeri u desetinama miliona, pa je samim tim velika potraznja,
a proizvodjac se ne sekira da li ce adekvatno profitirati na toj seriji rezervnih dijelova.
Naravno, na ovoj temi je bilo rijec o tome da se pronadje all-round automobil koji ce malo da trosi,
da istovremeno ima neku pristojnu opremu, a da njegovo servisiranje nije previse novca.
Primjera radi, Golf Mk3 TDI iz 1997 ima sasvim dovoljno snage i brzine odnosno komfora
a zamjena ulja i filtera zraka, goriva, klime, ulja ukupno kosta oko 50 evra,
i pritom su u pitanju Mann-ovi filteri i Castrol ulje, dakle ne neki tursko/kineski prodizvodjaci

Pa i za Renault imaš zamjenske dijelove koje prave slovenci.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 09:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
rembrandt je napisao:
Evo ovako kao i kod zena zavisi sta ti se svidja
Ako hoces lijepo elegantno i uzbudljivo kupis talijana ili francuza ili nesto sto ima stila
lijepo ih je voziti, startni su udobni, ali i kosta malo vise
kao i lijepa cura :)

A ako ti moze proci nesto tipa rumene ljankase koju i slaninom mozes hraniti
a koja ce riljati povazdan onda ti fino kupis golfa ili skodu i budes siv i neprimjetan u moru drugih

Zar ti stvarno mislis da je ovo bitno za 4.000 KM?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 15:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ево да се и ја "убацим" ... Може савјет шта да узмем, тј. коју "кантицу" да одаберем до једно 4 000 КМ.
Јбга, студент сам, нема се превише пара, а треба ми за факс, јер је раштркан на неколико локација по граду, па је мука жива стизати на предавања пјехе или чекати градски превоз...

Nađi dobru BMW 318 kockicu fino izgleda, ne guta puno, ako je održavan nećeš imati problema a i curice ga vole..

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 23:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Интересује ме ова машиница Toyota Corolla 1.6 vvti 2002. и млађе , можда неко од вас има искуства с овим аутом и зна како се показала до сада. Какво је стање са дјеловима и сервисом за тојоту?

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 07:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nema tu šta da se priča Tojota je Tojota. Pokazala se kao kvalitetno, pouzdano i izdržljivo auto, naravno ako nije lupano i iživljavano na njemu. Sladaboni ti je ovlašteni zastupnik pa ne moraš da se brineš za servis.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 15:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ajde da se malo ponovo aktiviramo po ovom pitanju jer i ja gledam nesto ovako (oko 15 000 gore/dole) i ovo su moji prijedlozi:

- Ford Fokus 1.6 tdci, 5 god., oko 120 000 km i manje (ako nije vracano), cijena ide ispod 15 000 KM.
- Opel Astra 1.7 cdti, 5 god. oko 120 000 km i vise ( ---- II ---- ), cijena 15 000 KM +.
- Skoda Octavia, 1.9 TDI, 5-6 god., oko 170 000 km (---II----), cijena 17 000 KM (+/-).
- Citroen C4 1.6 HDI, 4-5 god., oko 120 000 km (----II----), cijena ispod 15 000.
- Peugeot 207 1.4 HDI, 4 god. ispod 100 000 (---II----), cijena ispod 15 000.
- KIA Ceed, 1.6 Benzin, 2-3 god. ispod 100 000 (----II---), cijena oko 15 000.

Ili malo skuplji (da predjem na pastetu):

Seat Leon 1.9 TDI, 4-5 god, oko 120 000 km (---II---), cijena oko 18 000 KM.
Golf V 1.9 TDI, 5-6 god. oko 160 000 km (----II----), cijena oko 18 000 KM.

Ili jeftinija i novija varijanta:

- Fiat Grande Punto 1.9 JTD, 3-4 god., ispod 100 000 (---II----), cijena oko 12 000 KM.

Ili neki vas prijedlog, a da nije BMW iz 1998 ili neki karavan ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ja bih bez dvoumljena uzeo tu octaviu. 2.0tdi je jos skuplja, ali i 'obicnih' 105ks radi, jako, jako dobro. Iz te liste sto bih ja mozda uzeo jos u razmatranje, mozda leon, jedino ako je znacajnije pounjeniji opremom, ali unutrasnjost (mislim na novi) mu je jako ruzna za moj ukus.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja bih u startu iz nekih manje/vise objektivnih razloga otpisao 207 (em najslabiji HDI, em se on pokazao kao poprilicno 'musicav'), Ceed (benzinac, svi ostali dizeli sa liste ce imati znatno manju potrosnju) i Leona (prskup).
Subjektivno, otpisao bih Astru (jer mi je ruzna k'o lopov) i Golf V (za ovo bas i ne treba neki bitan razlog :lol:).

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ford Fokus 1.6 tdci, super auto!
sve navedene osim Kie vozio ali najbolji utisak na mene je ostavio upravo taj Ford.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]