Najgora je napisao:
To se kaže žena i po

Ma ne petljaj.
Samo si lijena
Priznaj!
Najgora je napisao:
Elem, na temu, parkiram uvijek jednako od desne i lijeve linije (prednje/zadnje kako gdje); gledam da ostavim mjesta da vozač pored mene može nesmetano ući u auto (suvozač može i sačekati da se izađe ako je guravo); ne pada mi na pamet da parkiram tako da nekoga zagradim, niti na ulaze, prolaze, kapije, garaže, mostove i sl.
Kad otvaram vrata pazim da ne obilježim susjedna i najčešće plaćam parking uredno.
Et', pa ako bi me gradska raja pustila da i dalje tako nastupam, bila bih zahvalna

E kad bi svi vako parkirali, teme ne bi bilo

A pitaj filozofa da li smiješ postupat' tako.

On je sad prava raja.
OН ТОПИК
Nego, jeste li primjetili da ima pametnjakovića koji svojim prometalom zauzmu cijeli trotoar, kojeg zapadne komšije još zovu nogostup, pa onda pješacima ostaje obilaziti, stati na ulicu i dovijati se na razne načine kako bi zaobišli prepreke takove vrste?
Pojava naročito iztražena u centru u vrijeme "špice". Ali ni ostala naselja ne zaostaju za istom. Mislim, pojavom.
A kada bi se malo pomjerili i pješaci bi mogli prolaziti, a nešto ne bi uticali na sаobraćaj u nekim ulicama jer dio vozila, ali manji, je parkiran tako da i pješaci mogu se normalno "provući".