banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2009, 11:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Istog dana kada sam dobio vozacku dobio sam i kljuceve (Fiesta 1.6D) i otisao sa prijateljima do Prijedora :) Bilo je ono: "Jesi polozio? Jesi! Pa onda vozi!"
Ubrzo poslije toga poceo da vozim dva Merca sa 180 i 250KS i jos se nisam posteno razbio :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
mirdza je napisao:
Ubrzo poslije toga poceo da vozim dva Merca sa 180 i 250KS i jos se nisam posteno razbio :lol:

suti i ne hvali se....rodjen si pod sretnom zvjezdom.... :cat:

za ovih dugih godina za volanom i predjenih masu km imao sam jedan udes....jedna al vrijedan sto se kaze! 8)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 11:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ma dobro, jesam dva puta totalno razvalio lijevu stranu na Roveru ali nije proslo tako lose ;)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
cvox je napisao:
Euroth je napisao:
Cvox... Bitno da je GT... Zanemarimo sto je GTL 55... :razz:

moj Euroth kad se to vozalo al mi se cini da je bio bas taj GTL 55 ili grijesim?
Da, bila je Skala 55 GTL, mada je to još i relativno novo... :)

manitu uci da svira je napisao:
Tommy Vercetti je napisao:
Smanjite spam!

moj predlog je nsu ro80, fenomenalan auto, wankel motor. dosta je pouzdan, doduse, fabrika je propala zbog motora i tehnickih problema sa dihtungom glave al' ti neces "pregoniti". kasnije , negdje 69, fabriku preuzima vw a na njemu mozes vidjeti siluetu buducih audija. relativno je povoljne cjene i ne bas skromne potrosnje te prosjecnih preformansi, dakle, lose pouzdanosti ali vrhunskog dizajna
Slika
Citiraj:
NSU twin-rotor Wankel engine
2 x 497ccm chamber volume
115hp semi-automatic transmission
Top speed, 181km/h
Ovo je jako dobar i kvalitetan auto. A Wankel motor je nešto najbolje do sada smišljeno, ali papcima se nije dalo praviti, jer te ovo te ono, pa izađe jeftinije da stalno servisiraju ove obične, nego da ti daju Wankela i vide te tek za 20 godina. Hebo im VW majku. Svaka čast mazdi što ga stalno gura, Mr. Wankel je bio genije.
Jeste da se klip brzo trošio, morao se mjenjati na svakih 80-100 hiljada, ali zamjena traje bukvalno 15 minuta i može se obaviti na parkingu!
I jer sagorijeva stalno na istom mjestu (225 stepeni od usisa/izduva, otprilike) blok se deformiše nakon nekih 400 000, pa i to treba mjenjati/sređivati, pošto malo opadne kompresija, ali opet te ispada jeftinije nego klasičan SUS motor.
The_new_Statesman je napisao:
O sunce ti, pa ovakav bijeli je bio pred TAM servisom prije desetak godina. Gdje je nestao?
Poznanik me prije nekih pola godine obećao voditi kod jednog lika koji ima perfektnog, i valjda je automehaničar. To je bilo negdje zimus/proljeće, i od tada sam lika vidio samo na kratko, nisam se ni sjetio pomenuti. Ali krenuću ga ganjati, pa vam donesem report, ako Bog da...
Znam i za jednog, oko Trna, s glavne ceste kad skreneš, stoji u klimatizovanoj garaži, lik ima još Puga 404, T2 bus, bubu i W111 230S... Ali izgelda da nije baš sav svoj išao sam gledati W111, pukao je popola, beyond repair, ali ima nešto djelova da valjaju, ali "nije još na prodaju", valjda misli da je to 300SE danske kraljevske porodice... :mad: :roll:
Doduše, čuo sam da je NSU perfektan.
Znam i za jednog u nekoj rupi kraj Lijevča, ali ovo vam se neće svidjeti...
Slika
Slika 2
Mislim da bi od njega čak i moglo biti nešto, ali je pitanje koliko bi se isplatilo.
Ako ste zainteresovani, NSU bi se mogao splitovati u posebnu temu...
Najgora je napisao:
Neke se stvari nikad neće promijeniti
Za sve ostalo, tu je Lotto-card! :lol:
mirdza je napisao:
Istog dana kada sam dobio vozacku dobio sam i kljuceve (Fiesta 1.6D) i otisao sa prijateljima do Prijedora :) Bilo je ono: "Jesi polozio? Jesi! Pa onda vozi!"
Sta si takav, stajes curi za muku... A sta je tvoj 5.0 V-8 280KS za moj 15.1 V-8 Diesel sa 280KS? Beat that! :razz:
MonaLisa je napisao:
Euroth je napisao:
MonaLisa... Jesi li sigurna da ti je ta patnja neophodna u životu? Radije sjedi lijepo u bus i polako, ako ti se već ne da pješke. Gdje ti je ta škola (i gdje živiš), nije na kraju svijeta valjda...?
O jbt, pa nije mi škola jedino odredište! :lol: A osim toga, ja češće idem OD škole nego PREMA školi. :lol:
Nema to veze sa tim, volim ja da pješačim, ali volim da voziiiiiiiiim :D
O, jbm, šta ja znam šta ti hoćeš...
Ja ću za grada ganjati A kategoriju i neku 125ccm eduro/sportivu... Ne možeš više pješke, a autom još gore...Biciklom ne smiješ...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
A sta je tvoj 5.0 V-8 280KS za moj 15.1 V-8 Diesel sa 280KS? Beat that! :razz:

Vozio sam auto sa vise konja (Z3 M-Coupe, ~350KS RWD) ali tesko da je imao vise obrtnog momenta :)

A Wankel je super stvar samo sto ga supa potrsonja - kako ulja tako i benzina ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jbg, ne moze sve... A i detuned verzija manje trosi.

Nego, nije stvar u KS, nego:

Citiraj:
There is no replacement for displacement.

:P

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 09:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Boost is replacement for displacement 8)
Slika

Trenutno vozim iskljucivo nadpunjena auta (tri benzinca i jedan dizel) i tesko da cu da se vratim na N/A. Dobro, moze, ali pod uslovom da ima makar 3000cm3 i 6 cilindara :)

EOT

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
cura trazi mali bibi, ne 3000 kubika... koji vam je... dajte savjet, potezanje je na drugoj temi.
najbolje ti je trazi kakav saxo, ili mali renault, golf 2 je istoo dobro rjesenje, bar su dijelovi dzabaluk. dok ne utvrdis, poslije kupuj nesto bolje.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dizela vozis??? Sluzbeni k'o kru' :D

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 10:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa, napisao sam vec - Lada Samara. Jeftino i prilicno sigurno auto. Presaoa sam takvom ~90.000km i mogu da je preporucim svakome ko trazi prvi auto. Mala potrosnja, solidne performanse, mjesta daleko vise nego u Golf IV ;)
Sto se tice Golfa II - nije to tako glupo rjesenje ali ja bih trazio benzinca. Makar znas da nije presao 1.500.000km i isao na loz-ulje ;)

I jos nesto - ne bih nikome preporucio nesto sto je maleno i lako se vozi kao prvo auto. Po meni je bolja nauka na nekom tenku bez ABS i serva i sa makar 4,5m. Kasnije svaki auto bude jednostavan za voznju ;)

@ TnS
Dizel je Bravo moje djevojke ;)

Poslednji put menjao mirdza dana 02 Nov 2009, 10:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ovo me pocinje podsjecati na onu reklamu "moj batmobil..bla bla", znaci svaku drugu ne razumijem. Cast onim curama koje znaju, ali ja sam tipicni predstavnik cura koje ne poznaju tu terminologiju.

Kada sam polozila, dvije godine sam vozila Subaru, kratki, 4wd (e ovo znam :) ), benzinac. Za njega nema zime. E sad koliko takvo auto kosta, stvarno ne znam.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sooooo... Sto sam ja mislio da je to onaj mali turbo? Ne'a veze...

Cuj, po Kalini (isto Samara, samo drugacije upakovana) mogu reci da su im motori (kao i komplet mehanika) sasvim dobri i da sa te strane nema problema. Ono sto povremeno zeza je elektronika (koje u Samari nema) i to uglavnom ona svapske proizvodnje :D

....

br, ti imala Subaru Justy? Vauuu :D Sto je meni taj autic zabavan 8)

I zasto voziti jednu zvijezdu kada mozes sest 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 10:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Ovo me pocinje podsjecati na onu reklamu "moj batmobil..bla bla", znaci svaku drugu ne razumijem.

Polako, naucices se :lol:
Hajd' ovako - koliko para imas za to planinarenje i sta si vozila do sada? Peglicu i Ficu ne preporucujem nikome ko nema veceg vozackog iskustva ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, do razlike od 2.000ccm moze turbo...

Ali moj 280KS ima 10 000ccm vice od tvog 250ks! :razz:

Aj, necemo se vise zezati, spamovati, itd...

Samara nije losa stvar. Neudobna ko vrag, ali neces voziti do Svedske, pa da ti je to nesto bitno... I ja sam za verziju tenk. A od golfa ti je jeftiniji i novi golf. Djelovi dzabana, a promjenis lezaj nakon 2 sedmice (!!) skripi... (valjda ce cvox biti dzentlmen! :razz:)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

slusaj vamo vi antivwovci....nama se tu sta mjenjat,to je kvalitet koji traje :cat: :P
djelovi sdu tako jeftini jer se auta ne kvare a ovi ih nastancali pa moraju prodat :wink:
pa bolan nije to kosooki pravio pa da ides u garazu snjim isto ko da si poso u granap da kupis hljeb,ljudi to je debeli swabo pravio....ja onaj debeli sto se ugoio i sto je razmisljao kako da napravi da nebi morao ici svako malo u garazu da ga pravi..........ma djaba ja vama to pricam,to se treba probat pa da vidite sta i o cemu ja vama tupim ovdje :D :lol:

Liso duso kupi ti sebi ono sto ti oces........samo nemoj djapanca :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
slusaj vamo vi antivwovci....nama se tu sta mjenjat,to je kvalitet koji traje :cat: :P
djelovi sdu tako jeftini jer se auta ne kvare a ovi ih nastancali pa moraju prodat :wink:
pa bolan nije to kosooki pravio pa da ides u garazu snjim isto ko da si poso u granap da kupis hljeb,ljudi to je debeli swabo pravio....ja onaj debeli sto se ugoio i sto je razmisljao kako da napravi da nebi morao ici svako malo u garazu da ga pravi..........ma djaba ja vama to pricam,to se treba probat pa da vidite sta i o cemu ja vama tupim ovdje :D :lol:

Liso duso kupi ti sebi ono sto ti oces........samo nemoj djapanca :lol:

Hm, ne uzdizem niti jednu marku vozila (ne razumijem se, da bih mogla komentarisati) ali niti kudim. Ja sam sa japancem ostala bez ulja (jbg pocetnik, sipam gorivo, a za ostalo ne znam ni da postoji), sledeca pumpa 15km. I prezivjela. Toliko o japancu.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@blackrose
to se moze desit svakom autu i nije to nista strasno.......samo sto ja ne gotivim ta auta a ovi gelipteri to znaju pa me prozivaju non-stop :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
@blackrose
to se moze desit svakom autu i nije to nista strasno.......samo sto ja ne gotivim ta auta a ovi gelipteri to znaju pa me prozivaju non-stop :lol:

:wink:

Nego, nema nam autora teme, kupili sta?

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:

Nego, nema nam autora teme, kupili sta?

za sad vozi BMX i to joj je dovoljno :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

znas cvox, kad vec blackrose pomenu Subaru... Njega neces vidjeti na svakom cosku, a ponajmanje u servisu ;)

A koja marka ima najvece servise (citaj hale)? ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]