cvox je napisao:
Euroth je napisao:
Cvox... Bitno da je GT... Zanemarimo sto je GTL 55...

moj Euroth kad se to vozalo al mi se cini da je bio bas taj GTL 55 ili grijesim?
Da, bila je Skala 55 GTL, mada je to još i relativno novo...

manitu uci da svira je napisao:
Tommy Vercetti je napisao:
Smanjite spam!
moj predlog je nsu ro80, fenomenalan auto, wankel motor. dosta je pouzdan, doduse, fabrika je propala zbog motora i tehnickih problema sa dihtungom glave al' ti neces "pregoniti". kasnije , negdje 69, fabriku preuzima vw a na njemu mozes vidjeti siluetu buducih audija. relativno je povoljne cjene i ne bas skromne potrosnje te prosjecnih preformansi, dakle, lose pouzdanosti ali vrhunskog dizajna

Citiraj:
NSU twin-rotor Wankel engine
2 x 497ccm chamber volume
115hp semi-automatic transmission
Top speed, 181km/h
Ovo je jako dobar i kvalitetan auto. A Wankel motor je nešto najbolje do sada smišljeno, ali papcima se nije dalo praviti, jer te ovo te ono, pa izađe jeftinije da stalno servisiraju ove obične, nego da ti daju Wankela i vide te tek za 20 godina. Hebo im VW majku. Svaka čast mazdi što ga stalno gura, Mr. Wankel je bio genije.
Jeste da se klip brzo trošio, morao se mjenjati na svakih 80-100 hiljada, ali zamjena traje bukvalno 15 minuta i može se obaviti na parkingu!
I jer sagorijeva stalno na istom mjestu (225 stepeni od usisa/izduva, otprilike) blok se deformiše nakon nekih 400 000, pa i to treba mjenjati/sređivati, pošto malo opadne kompresija, ali opet te ispada jeftinije nego klasičan SUS motor.
The_new_Statesman je napisao:
O sunce ti, pa ovakav bijeli je bio pred TAM servisom prije desetak godina. Gdje je nestao?
Poznanik me prije nekih pola godine obećao voditi kod jednog lika koji ima perfektnog, i valjda je automehaničar. To je bilo negdje zimus/proljeće, i od tada sam lika vidio samo na kratko, nisam se ni sjetio pomenuti. Ali krenuću ga ganjati, pa vam donesem report, ako Bog da...
Znam i za jednog, oko Trna, s glavne ceste kad skreneš, stoji u klimatizovanoj garaži, lik ima još Puga 404, T2 bus, bubu i W111 230S... Ali izgelda da nije baš sav svoj išao sam gledati W111, pukao je popola, beyond repair, ali ima nešto djelova da valjaju, ali "nije još na prodaju", valjda misli da je to 300SE danske kraljevske porodice...
Doduše, čuo sam da je NSU perfektan.
Znam i za jednog u nekoj rupi kraj Lijevča, ali ovo vam se neće svidjeti...
SlikaSlika 2Mislim da bi od njega čak i moglo biti nešto, ali je pitanje koliko bi se isplatilo.
Ako ste zainteresovani, NSU bi se mogao splitovati u posebnu temu...
Najgora je napisao:
Neke se stvari nikad neće promijeniti
Za sve ostalo, tu je Lotto-card!

mirdza je napisao:
Istog dana kada sam dobio vozacku dobio sam i kljuceve (Fiesta 1.6D) i otisao sa prijateljima do Prijedora

Bilo je ono: "Jesi polozio? Jesi! Pa onda vozi!"
Ubrzo poslije toga poceo da vozim dva Merca sa 180 i 250KS i jos se nisam posteno razbio

Sta si takav, stajes curi za muku... A sta je tvoj 5.0 V-8 280KS za moj 15.1 V-8 Diesel sa 280KS? Beat that!

MonaLisa je napisao:
Euroth je napisao:
MonaLisa... Jesi li sigurna da ti je ta patnja neophodna u životu? Radije sjedi lijepo u bus i polako, ako ti se već ne da pješke. Gdje ti je ta škola (i gdje živiš), nije na kraju svijeta valjda...?
O jbt, pa nije mi škola jedino odredište!

A osim toga, ja češće idem OD škole nego PREMA školi.
Nema to veze sa tim, volim ja da pješačim, ali volim da voziiiiiiiiim

O, jbm, šta ja znam šta ti hoćeš...
Ja ću za grada ganjati A kategoriju i neku 125ccm eduro/sportivu... Ne možeš više pješke, a autom još gore...Biciklom ne smiješ...