banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: BMW seria 3
PostPoslato: 23 Sep 2009, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ti jos nisi u Banatu? Vidis da lupas napamet. Nova C klasa kupe postoji, a i R se proizvodi...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
The_new_Statesman je napisao:
Ti jos nisi u Banatu? Vidis da lupas napamet. Nova C klasa cuope postoji, a i R se proizvodi...

R klasa se nece dalje proizvoditi, tj. nece izaci naslijednik. C klasa kupe se pravi ali pod imenom CLC i on se povlači kad ovaj odradi svoje. Šta odmah urlaš, uzmi malo neke štampe pa prelistaj, ili posjeti neki malo bolji sajt na netu pa pogledaj.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
SLR-a (malo bolji a puno skuplji SL)

SLR glupost? Vazi :lol:

Citiraj:
C klasa kupe se pravi ali pod imenom CLC

Al' je to i dalje C klasa coupe samo sto su mu ovaj put dali i ime. I, vjerovatno, cim se pojavi novi C, nakon ovoga, pojavice se i novi CLC za njim.

Citiraj:
a i R se proizvodi...

Proizvodi se, a i facelift je planiran za '10. Istina, podbacila je po pitanju prodaje, al' koliko sam ja citao MB planira i dalje ostati u toj klasi i priprema nasljednika za R klasu.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 12:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
@ manitu uci da svira

Vozio od 318i do M3 (dizele u BMW i Alfi ne prihvatam kao mogucnost) i nisam se bas nesto odusevio... E36 mi je bio daleko prijatniji za voznju nego E46 - tamo si osjetio da vozis auto i da ide onako kako hoces, dok utisak kod E46 kvari pretjerana ulagodjenost i sveopsti osjecaj indirektnosti (tvoje je da vrtis volan a elektronika uradi sve ostalo...). Mjesta nema ni u jednom, pogotovo nazad. Tacnije, nije tijesno ali jedan Bravo je daleko komotniji.
Cinjenica je da malo ko moze da mu parira u D segmentu tih godina (jedino Alfa 156 i Audi A4) ali to ne znaci da je i kompleksno dobar automobil.
Na danasnji dan E90, direktni nasljednik E46, ima mnogo konkurenata sa daleko boljom stilistikom i voznim osobinama - pogotovo W204 koji me odusevio pod svakim pogledom, i naravno AR159, ako nista drugo onda zbog toga sto je Alfa :)

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 13:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
manitu uci da svira je napisao:
ronny_legenda je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
nema razlike od 318d do M3, najbolji auto od njemackog trojstva, i u bilo kojoj seriji usporedivoj po motoru, ili sa bilo kojom drugom markom. naravno ZA VOZACE koji vole da voze i uzivaju u voznji. kome je do vrhunske udobnosti za malo para a slicna klasa c5,407 itd s tim da je i to subjektivno. svi audi do nove 5 i a4 izuzev s verzija(stvar ukusa) obicni sporeti kojima 65% tezine visi u nosu, mercedes me zaklao sa popravkama a i audi koji sam imao. zasad na bmw sam mjenjao ulje, filtere i kupio gume (64.000 kilometara). serem se na wv grupaciju, svaka nova kija i hjundaji za manje para nude isto :D

hahaha text smijesan za mene ali dobro svako ima svoje....ja jos nikad nisam imao problema sa Mercom ali bas nikad dok sam s bembarama uglavom prolazio kao bos po trnju i to u 99% slucajeva tricama,ali opet kazem ko voli nek izvoli :) ;)

pa eto, isto kao i ja sa mercedesima koji su napustili kvalitetu u periodu od 124 pa do zadnje c klase. ma smjesno, sve se pokvarilo sto se moze pokvariti a o hrdji da ne govorim i gubitku mase na nekim konekcijama. jednom rjecju mercedes je uzas

Jarane moj jes` ti dobar o cemu pricas ti kakva hrdja....gdje mozes porediti merca sa bilo kojim europski autom danas.....ti to hoces reci da se BMW moze porediti sa mercom...de mi samo usporedi bilo koju seriju bmw-a sa nekom od klasa Mercedesa,mislim suludo i pomisliti....stvarno sam imao prilike da vozim auta i auta...dovozio sam covjeku iz Gacka bmw 750i iz Minhena i odusevio sam se stvarno kao da sjedis u svemirskom brodu,ali onda sam opet u mostar iz Amseterdama dovezao S klasu covjeku i kad sjednes u njega zakljucis na se nista na svijetu ne moze porediti sa S-om ali ni priblizno.....taj komfor,udobnost,prostranost ma ni bela ladja mu nije ravna,a opet i sam imam ML-a 320tku i kad je usporedim sa bilo kojom serijom dzipova X klasa BMWa vidis ma koliko ona sminka bila da se ni po cemu ne moze porediti sa Mercom.....BMW je ipak vise sminka od auta,dok je Merc Merc ipak :) hehe ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
mirdza je napisao:
dizele u BMW i Alfi ne prihvatam kao mogucnost

=D> =D> takodje!
kad vozis sportski auto onda ga vozi kako to Bog zapovijeda, a u Bibliji fino pise: benzin. :lol:
sto se tice mercedesa, od druga stari je imao cls-a kupljenog u salonu (dakle nov). U 100 000 km mu je 2 puta crkavao mijenjac!
Mislim da je merc mnogo usrao svoj kvalitet, ali bar za razliku od nekih trude se da to poprave :angry3:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Jarane moj jes` ti dobar o cemu pricas ti kakva hrdja.

evo ovakva:

Slika

Slika[/quote]

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 14:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
[Enterprise] je napisao:
mirdza je napisao:
dizele u BMW i Alfi ne prihvatam kao mogucnost

=D> =D> takodje!
kad vozis sportski auto onda ga vozi kako to Bog zapovijeda, a u Bibliji fino pise: benzin. :lol:
sto se tice mercedesa, od druga stari je imao cls-a kupljenog u salonu (dakle nov). U 100 000 km mu je 2 puta crkavao mijenjac!
Mislim da je merc mnogo usrao svoj kvalitet, ali bar za razliku od nekih trude se da to poprave :angry3:

Ama ljudi da bi znali kakvo je neko auto morate sjesti u njega voziti par hiljada kilometara u njemu i onda reci ovo auto je kanta a ovo auto je zmaj,ne gledati i citati neke smijesne testove koju su radjeni kako je kome odgovaralo i ko zna iz kojih razloga konkurentnih pravljeni....ja u to ne vjerujem ni 1% znaci niti u jedan test sto sam ikad procitao u novinama,internetu...to su sve za mene lazi i prevare..dok ti ne sjednes u auto pa dobro guzicu u njemu ne otegnes nikad neces znati sta valja a sta ne valja ja bas iz tog iskustva kazem da Mercu nema ravnoga...pa ljudi moji G klasa mercedesa je savrsenstvo sto se tice auta...mislim sta se danas moze jos s tim usporediti...necu sad ovdje spominjati neke Range Rovere,Rolls Royce,itd. i oni uzimaju samo pare na ime nista tu kvaliteta nije bolja sigurno...to je isto kao kad dodjes kupovati naocale pa vidis tamo sta ja znam Bvlgari kosta 700 km,D&G 800 km,Donna Karan 1000 km,a onda pogledas da Ray Ban kostaju najmanje a najbolja stakla imaju sto i jete poenta.....e tako ja isto mislim za Merca...BMW je vise sminka auto,napucanije,sredjenije,ljepse oku mozda,ali ti kad sjednes u Merca i prevalis s njim kilometre i kilometre zakljucices da se nista na svijetu ne moze porediti sa Mercom.....a pusti te price 2 puta crkavao mjenjac i to....jao sta ja imam primjera takvih sa BMWom da te glava zaboli i ne samo s BMWom nego sa masom auta takve stvari se dogadjaju....!!!

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja mislim da je ovaj merc gore sa slika bio lupan, pogledajte malo bolje kako je ofarban, prelakiran i kako se čudno odsijava sunce preko limarije...što rooney reče: merc i rđa? bilo nekad davno

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
SLR glupost? Vazi :lol:

možda je smiješno, ali pogledaj njegovu cijenu i cijenu konkurenat i sve će ti biti jasno. plus problem sa odnosom težina/snaga motora. puno je brate 1.800 kg za jedan ''supersportski'' automobil. dalje: konkurencija ugrađuje motor nazada, dok je kod SLR-a naprijed što ga još više unazađuje. treće: unutrašnjost je urađena blago rečeno - loše. sva ona imitacija aluminijuma odaje utisak da se voziš u nekom SLK. uostalom, prodaja je pokazala svoje, znaš onda koliko je sati kad SLR nije uspio da se proda zato što je mercedes. sjeti se onog testa u Top Gear-u kad su ga popljuvali... Lično, gotivim Mercedes najviše od svih proizvođača, ali kad ga zaseru ne mogu ostati imun na to ;)
Sa druge strane, ovaj novis SLS je pokazao da se može napraviti dobar auto kad se hoće...sve se poklopilo: dizajn, motorizacija, cijena, performanse...još kad ga Brabus doradi sa nekim monstrumom od 750-800 KS ima da leti ko Veyron :)

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 14:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
U 100 000 km mu je 2 puta crkavao mijenjac!

Hajd' da pogadjam - 320CDI ? Standardna boljka kod tog motora, a da ne govorim o 400CDI - melje ih k'o od sale...
Mnogo obrtnog momenta na niskim obrtajima i pogresno koristenje istog - ostri startovi, nabijanje gasa do daske pri maloj brzini i sl. - dovode do unistavanja ne samo tog mjenjaca... A mnogo Nm to jos olaksava :( Zato kupis benzinca i nemas tih problema :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 14:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

contador je napisao:
možda je smiješno, ali pogledaj njegovu cijenu i cijenu konkurenat i sve će ti biti jasno.

Na istom nivou kao Ferrari Enzo i Carrera GT - i sta treba da bude jasno?

Citiraj:
plus problem sa odnosom težina/snaga motora. puno je brate 1.800 kg za jedan ''supersportski'' automobil.

SLR je Gran Turismo a ne "supersportski" auto. Postoji razlika ;)

Citiraj:
dalje: konkurencija ugrađuje motor nazada, dok je kod SLR-a naprijed što ga još više unazađuje.

:lol: :lol: :lol:
Joj, umrijecu...

Citiraj:
treće: unutrašnjost je urađena blago rečeno - loše. sva ona imitacija aluminijuma odaje utisak da se voziš u nekom SLK.

Ne bih rekao da je unutra imitacija... Ali dobro, nisam ga vozio, a ne vjerujem ni da si ti ;)

Citiraj:
uostalom, prodaja je pokazala svoje, znaš onda koliko je sati kad SLR nije uspio da se proda zato što je mercedes

Gdje on nije uspio da se proda? Svi proizvedeni primjerci su odmah "pukli". Na tome se zasniva ekskluzivnost - da proizvedes 1.000-2.000 auta najvise klase, a ne da pustas seriju od 3.000.000

Citiraj:
sjeti se onog testa u Top Gear-u kad su ga popljuvali...

Jbg, mazda me je napao onaj Svabo Alzheimer, ali koliko se sjecam bili su odusevljeni jednostavnoscu rukovanja i udobnoscu istog. GT filozofija u pravom smislu - brzo i jako auto za dugacka putavanja ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Ama ljudi da bi znali kakvo je neko auto morate sjesti u njega voziti par hiljada kilometara u njemu i onda reci ovo auto je kanta a ovo auto je zmaj,ne gledati i citati neke smijesne testove koju su radjeni kako je kome odgovaralo i ko zna iz kojih razloga konkurentnih pravljeni....ja u to ne vjerujem ni 1% znaci niti u jedan test sto sam ikad procitao u novinama,internetu...to su sve za mene lazi i prevare..dok ti ne sjednes u auto pa dobro guzicu u njemu ne otegnes nikad neces znati sta valja a sta ne valja ja bas iz tog iskustva kazem da Mercu nema ravnoga...pa ljudi moji G klasa mercedesa je savrsenstvo sto se tice auta...mislim sta se danas moze jos s tim usporediti...necu sad ovdje spominjati neke Range Rovere,Rolls Royce,itd. i oni uzimaju samo pare na ime nista tu kvaliteta nije bolja sigurno...to je isto kao kad dodjes kupovati naocale pa vidis tamo sta ja znam Bvlgari kosta 700 km,D&G 800 km,Donna Karan 1000 km,a onda pogledas da Ray Ban kostaju najmanje a najbolja stakla imaju sto i jete poenta.....e tako ja isto mislim za Merca...BMW je vise sminka auto,napucanije,sredjenije,ljepse oku mozda,ali ti kad sjednes u Merca i prevalis s njim kilometre i kilometre zakljucices da se nista na svijetu ne moze porediti sa Mercom.....a pusti te price 2 puta crkavao mjenjac i to....jao sta ja imam primjera takvih sa BMWom da te glava zaboli i ne samo s BMWom nego sa masom auta takve stvari se dogadjaju....!!!

ronny jes ti lud il gluv? V klasa koja je kostala nova 49.000 eura u apsolutnom fulu 2001 godine se ne smije raspadati nakon 6 godina sto se meni desilo, nakon 170000. sta hrdja? pa morao sam od sramote skinuti i farbati vezni lim ispod haube jer je izgledao kao da ima 400 godina a o blatobranima i vratima da ne govorim, plus peta vrata , znaci prokljucala trecu godinu? promjenio airmatic kompresor, promjenio cdi pumpu, set grijaca, mjenjac, auspuh sa katalizatorom, jedan vazdusni amortizer(nema rupe, jednostavno nakon protoka vremena postao porozan, ventile airmatica, hladnjak klime i jos sice... plus auto nije nikada udaran!!!! i eto, jos se nadam da rikne turbina pa da zaokruzim tragediju. i ne moras se kurciti, treba sjesti, ovo ono, ja sam 124 mercedesa vozio 1990 -koliko si tad imao godina? pa od e36, preko italijana i francuza i amerikanca i japanca i nijemaca koje nisam nikom "dovozio" nego vozio po 20000-30000 km vratio se bmw. ne kazem da ti nisi imao lose iskustvo sa bmw ili bilo ko. to je stvar ukusa i nema apsolutnih komparativnih prednosti ni u jednom. jednostavno, za mene je , sem eskluzivnijih mercedesa, e klasa taksi i ima gastarbajterski stih al neurbani-tebi je vrh. znaci stvar ukusa. a a6 ili je od neke firme ili vladin, sofera ne vidim kao vlasnika-jbg, tako ga dozivljavam iako je drugacije. i sta sad? to je subjektivno i mozda nije tacno isto kao i sto je tvoje subjektivno i nije tacno
i jos nesto
moj osjecaj ( a takav je i na komparativnim testovima od strucnjaka a ne mene) na 220-230 je da je bmw jos "cucnu" i zalijepio se za asfalt a dok sam vozio 6 audi 99' osjecaj kao da cu svakog casa poletjeti. mozda nije udoban kao mercedes ali to meni nije bitno kao tebi. shvatas?

ps. i boli me q sto ce neko reci da se v sklapa u spaniji pa je kvalitet nesto losiji. to je najgluplje objasnjenje koje neko moze dati za mercedes

Poslednji put menjao manitu uci da svira dana 23 Sep 2009, 15:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
@ manitu uci da svira

Vozio od 318i do M3 (dizele u BMW i Alfi ne prihvatam kao mogucnost) i nisam se bas nesto odusevio... E36 mi je bio daleko prijatniji za voznju nego E46 - tamo si osjetio da vozis auto i da ide onako kako hoces, dok utisak kod E46 kvari pretjerana ulagodjenost i sveopsti osjecaj indirektnosti (tvoje je da vrtis volan a elektronika uradi sve ostalo...). Mjesta nema ni u jednom, pogotovo nazad. Tacnije, nije tijesno ali jedan Bravo je daleko komotniji.
Cinjenica je da malo ko moze da mu parira u D segmentu tih godina (jedino Alfa 156 i Audi A4) ali to ne znaci da je i kompleksno dobar automobil.
Na danasnji dan E90, direktni nasljednik E46, ima mnogo konkurenata sa daleko boljom stilistikom i voznim osobinama - pogotovo W204 koji me odusevio pod svakim pogledom, i naravno AR159, ako nista drugo onda zbog toga sto je Alfa :)

Citiraj:
e 90...h.dikman, autobild-test polovnog/rabljenog: "postovanje za bmw, bavarci su izvukli pouku iz gresaka iz proslosti i kod e90 dosledno otklonili sve nedostatke. donji postroj spada medju najstabilnije. nozna kocnica kod tuv-a je besprekorna a na motore i mjenjace se skoro ne treba zaliti. medjutim, poznato je da kvaliteta ima svoju cjenu-polovne trojke su veoma skupe
autobild, broj 17, 16 septembar 2009
Citiraj:
..tuv je od svih marki prijavio najmanje zalbi na osovine, a siguran indikator kakvoce/kvalitete je knjiga zalbi auto bilda u kojoj je od uvodjenja modela 2004 od ukupno prodanih 1,2 miliona prijavljeno 8 (OSAM) zalbi

nebi bas rekao da alfa ili audi imaju ovakvu statistiku al ajd :cat:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 15:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne govorim o statistikama ADAC nego o tome kako dozivljavam auto ;) U pitanju je odlican auto ali ne ostavlja me pod utiskom - ni pod dobrim ni pod losim...
Jbg, drazi su mi Italijani i njihovi konstantni problemi sa elektronikom nego super-pouzdani Njemci :D

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Ne govorim o statistikama ADAC nego o tome kako dozivljavam auto ;) U pitanju je odlican auto ali ne ostavlja me pod utiskom - ni pod dobrim ni pod losim...
Jbg, drazi su mi Italijani i njihovi konstantni problemi sa elektronikom nego super-pouzdani Njemci :D

to postujem, to je pravi stav. i meni se svidja alfa brera a o 8c da ne govorimo, samo ja sam germanofil pa dzaba (dok razum vlada a kad bih bas imap para gallardo a jos malo vise aston martin :D ) eto, nije njemac vec italijan i englez

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 17:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
Neko rece da ne postoji c klasa coupe

Postoji i ona zamjenjuje clk koji se nece proizvoditi!!! :D

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mr.montana je napisao:
Neko rece da ne postoji c klasa coupe

Postoji i ona zamjenjuje clk koji se nece proizvoditi!!! :D

tako je...a E klasa coupe faktički onda mijenja CLK-a ... mada i dalje tvrdim da je CLC bio nepotreban. Sjetite se kako je BMW prošao sa serijom 3 coupe - nikako, ili Audi sa 80-kom coupe ... jeste bio donekla popularan ali i on brzo završi sa svojim bitisanjem na tržištu. Jedina mana tih modela što imaju dvoje vrata manje od limuzine i što su skuplji od istih, koriste istu motorizaciju a treba da budu sportisti u odnosu na obične modele. Na kraju, u praksi razlika neosjetna.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 19:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

CLC se ranije zvao C sportcoupe i bio je odgovor na BMW 3 Compact. BMW 3 Coupe je druga prica - njegova konkurencija je CLK. Sto se tice motora - jesu isti ali su prenosni odnosi kraci i auto ima drugaciji balans. Mnoooogo bolje lezi u krivinama od C-klase.
Aha, CLC je jeftiniji od C-klase i do nedavno je bio najprodavaniji MB sa zadnjm vucom. Opet ti argumenti ne piju vode :)

Sa jednim moram da se slozim - odvratan je...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 19:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Aha, CLC je jeftiniji od C-klase i do nedavno je bio najprodavaniji MB sa zadnjm vucom. Opet ti argumenti ne piju vode :)

zadnjom vučom? zar svi mercedesi nisu sa zadnjom vučom?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]