ronny_legenda je napisao:
Ama ljudi da bi znali kakvo je neko auto morate sjesti u njega voziti par hiljada kilometara u njemu i onda reci ovo auto je kanta a ovo auto je zmaj,ne gledati i citati neke smijesne testove koju su radjeni kako je kome odgovaralo i ko zna iz kojih razloga konkurentnih pravljeni....ja u to ne vjerujem ni 1% znaci niti u jedan test sto sam ikad procitao u novinama,internetu...to su sve za mene lazi i prevare..dok ti ne sjednes u auto pa dobro guzicu u njemu ne otegnes nikad neces znati sta valja a sta ne valja ja bas iz tog iskustva kazem da Mercu nema ravnoga...pa ljudi moji G klasa mercedesa je savrsenstvo sto se tice auta...mislim sta se danas moze jos s tim usporediti...necu sad ovdje spominjati neke Range Rovere,Rolls Royce,itd. i oni uzimaju samo pare na ime nista tu kvaliteta nije bolja sigurno...to je isto kao kad dodjes kupovati naocale pa vidis tamo sta ja znam Bvlgari kosta 700 km,D&G 800 km,Donna Karan 1000 km,a onda pogledas da Ray Ban kostaju najmanje a najbolja stakla imaju sto i jete poenta.....e tako ja isto mislim za Merca...BMW je vise sminka auto,napucanije,sredjenije,ljepse oku mozda,ali ti kad sjednes u Merca i prevalis s njim kilometre i kilometre zakljucices da se nista na svijetu ne moze porediti sa Mercom.....a pusti te price 2 puta crkavao mjenjac i to....jao sta ja imam primjera takvih sa BMWom da te glava zaboli i ne samo s BMWom nego sa masom auta takve stvari se dogadjaju....!!!
ronny jes ti lud il gluv? V klasa koja je kostala nova 49.000 eura u apsolutnom fulu 2001 godine se ne smije raspadati nakon 6 godina sto se meni desilo, nakon 170000. sta hrdja? pa morao sam od sramote skinuti i farbati vezni lim ispod haube jer je izgledao kao da ima 400 godina a o blatobranima i vratima da ne govorim, plus peta vrata , znaci prokljucala trecu godinu? promjenio airmatic kompresor, promjenio cdi pumpu, set grijaca, mjenjac, auspuh sa katalizatorom, jedan vazdusni amortizer(nema rupe, jednostavno nakon protoka vremena postao porozan, ventile airmatica, hladnjak klime i jos sice... plus auto nije nikada udaran!!!! i eto, jos se nadam da rikne turbina pa da zaokruzim tragediju. i ne moras se kurciti, treba sjesti, ovo ono, ja sam 124 mercedesa vozio 1990 -koliko si tad imao godina? pa od e36, preko italijana i francuza i amerikanca i japanca i nijemaca koje nisam nikom "dovozio" nego vozio po 20000-30000 km vratio se bmw. ne kazem da ti nisi imao lose iskustvo sa bmw ili bilo ko. to je stvar ukusa i nema apsolutnih komparativnih prednosti ni u jednom. jednostavno, za mene je , sem eskluzivnijih mercedesa, e klasa taksi i ima gastarbajterski stih al neurbani-tebi je vrh. znaci stvar ukusa. a a6 ili je od neke firme ili vladin, sofera ne vidim kao vlasnika-jbg, tako ga dozivljavam iako je drugacije. i sta sad? to je subjektivno i mozda nije tacno isto kao i sto je tvoje subjektivno i nije tacno
i jos nesto
moj osjecaj ( a takav je i na komparativnim testovima od strucnjaka a ne mene) na 220-230 je da je bmw jos "cucnu" i zalijepio se za asfalt a dok sam vozio 6 audi 99' osjecaj kao da cu svakog casa poletjeti. mozda nije udoban kao mercedes ali to meni nije bitno kao tebi. shvatas?
ps. i boli me q sto ce neko reci da se v sklapa u spaniji pa je kvalitet nesto losiji. to je najgluplje objasnjenje koje neko moze dati za mercedes