LOLOVLUK ČISTI!
Da ne ponavljam za TimeTrekom (apredak..ustvari nazadak, sa 6 000 000 kombinacija smo spali na 3 600 000) a i TS je rekao sve (mada ne bi trebale biti gratis nego plaćati ljudima da uzmu, kakve su...) iznijeću samo par svojih zapažanja...
Prvo, kad je po evropskom standardu, mogli su napraviti raspored "SS - BB - BBB" ili "SS - BBBBB" ili "SS - BB BBB" organizaciju, tako bi ličilo na nešto, ovo je kao da je u zadnji minut pred štampanje (a tako i jeste...) urađeno...
Drugo, ovo sa taksijima im je jako "simpatično". "TA SSSSSS", mislim da tako ide, nisam brojao slova, vidio sam juče jedan u BL.
Zašto simpatično?
Zato što su računali, taksista će, možda, stari auto prodati nekome ko nije taksista, pa će ovaj morati mjenjati tablice, papire, sve redom... pa će onda prodati taksisti, pa će ovaj opet u pola registracije morati ispočetka... nije previše vjerovatno, a i nije neka zarada, ali je ipak fin način da se izbije koja dodatna marka građanima zemlje sa 60km auto-puta (zvanično, inače 30) koja je jedna od 2 zemlje u Evropi koje naplaćuju kamiondžijama neke dozvole koje su u ostatku svijeta besplatne. Srbija ih naplaćuje 10€. Kod nas su "nešto skuplje", ali zato mogo, srazmjerno, bolje (kvalitetnija tinta, ink-jet štampač, vlastoručni potpis šalterske radnice).
P.S. Zaboravio sam reći, ta dozvola... kod nas je 1700 maraka. Godišnje.
I taaako... Nabijem ih!
Trebalo bi da i dalje ima ona fora sa "posebnim tablicama", tj. na kojima piše šta god hoćeš? Ako da, znam za šta počinjem štediti (bi oko 1 000km, zadnji put kad sam se raspitivao)
I, da, ako nekome treba, "jeftino" (koliko i Bosna) prodajem Wien, Sindelfingen i Beblingen (ove zadnje zoll, istekle negdje kad i Jugoslavija) tablice.
I, ove BBB-S-BBB, za uspomenu, par komada, navali narode, još malo pa nestalo...