banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Anakin je napisao:
Citiraj:
Jedan lik je dobio 7 mjeseci, a podlegao je biciklista.

A on je prekoračio brzinu, pobjegao sa mjesta nesreće, a javio se poslije 7-8 sati (jer su mu spale tablice), kad mu je izišao alkohol iz krvi.

Kada se to desilo,gdje? Koji je tvoj izvor informisanja?

lawyeru, poredeci sa ovih 7 mjeseci, sta mislis koliko ce ovaj da dobije sto je pokupio tu zenu na tranzitu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Anakin je napisao:
Citiraj:
Jedan lik je dobio 7 mjeseci, a podlegao je biciklista.

A on je prekoračio brzinu, pobjegao sa mjesta nesreće, a javio se poslije 7-8 sati (jer su mu spale tablice), kad mu je izišao alkohol iz krvi.

Kada se to desilo,gdje? Koji je tvoj izvor informisanja?

Desilo se prije 4 i po godine na raskrsnici kod narodnog pozorišta, prema katoličkoj crkvi.
Lični.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 01:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Da,upravo tako,poznavao sam momka...

...necuveno :evil: :evil: :evil:

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 08:38 
Driver je napisao:
Juče kod Poljoprivredne škole kadet suza pokupio pješaka, negdje oko 1 sat, a uveče je neko udario još jednog, na istom mjestu, murija, hitna... Ona raskrsnica je jedna od najgorih u gradu...

AA vido sam staklo i ostalo...cuo sam da je lik prelazio preko pjesackog i da ga je tu udario sofer...kazu da je u teskom stanju!
btw na toj raskrsnici ne idem skoro nikada preko 40...tesko je uociti pjesaka, a njih uvijek pustam (na pjesackom naravno), ali kad je pijacni dan onda poluditi od onih seljaka koji deset metara nize prelaze ulicu (trudim se da ih ne pustam i stalno im sviram i vrtim rukom u stila "alo jes' ti normalan")... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 14:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jul 2001, 01:00
Citiraj:
AA vido sam staklo i ostalo...cuo sam da je lik prelazio preko pjesackog i da ga je tu udario sofer...kazu da je u teskom stanju!
btw na toj raskrsnici ne idem skoro nikada preko 40...tesko je uociti pjesaka, a njih uvijek pustam (na pjesackom naravno), ali kad je pijacni dan onda poluditi od onih seljaka koji deset metara nize prelaze ulicu (trudim se da ih ne pustam i stalno im sviram i vrtim rukom u stila "alo jes' ti normalan")... Cool

Ma da, udario ga na početku pješačkog, tamo gdje je stanica. Evo čitam u nezavisnim, ovaj uveče je udario tu dijete koje je išlo iz škole, i nagulio, koji pas...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 17:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Prasice, iako ti je tesko, moram priznati da mi je jedan detalj, kao laiku, upao u oko: tablica.

Iako je stvar gotova, moras znati da se alkohol zadrzava u organizmu 24 casa, tako da i ostali znaju.

Nema ono: Veceras pijem, a sutra cu na put.

------------

Kad smo vec kod biciklista i auto puta, meni se dole nize Trna par puta desilo da biciklista hladno na biciklu prelazi preko auto puta, i to jednom po gustoj magli, a drugi put u sumrak. Da jos bude gore, bez signalizacije...

A nebrojano puta sam vidio traktore, bicikliste, tomos motoriste, zaprezna kola...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
lawyeru, poredeci sa ovih 7 mjeseci, sta mislis koliko ce ovaj da dobije sto je pokupio tu zenu na tranzitu?

Pa zavisi od okolnosti, brzine kojom je vozio, da li je bilo alkohola u krvi, da li je mogao izbjeći nesreću i sl....
Po nekom mom mišljenju, kad bi se gledalo po nekom "normalnom zakonu" dobio bi od 2 do 6 god. sa tim što će (ako bi imao primjerno vladanje, a imaće) odslužiti pola kazne,a ostalo na uslovnu...
Ali evo sad čitam za ovog momka...i koliko je dobio....kakva sramota...nisam znao za taj slučaj....zato su te kazne kod nas upitne...
Da ne pričam o tome koliko se čeka da počne suđenje....pa žalba na odluku prvostepenog suda i sl., to se može odužiti i po nekoliko godina....jad i bijeda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Anakin, slutim da je tablica bila presudna...

Sta ti mislis?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Anakin je napisao:
Citiraj:

Po nekom mom mišljenju, kad bi se gledalo po nekom "normalnom zakonu" dobio bi od 2 do 6 god. sa tim što će (ako bi imao primjerno

Tom momku ja ni dana zatvora ne bih dao.
Prvo, zena je pretrcavala AUTOPUT (koliko god od to nije, tako se vodi), a odmah 10 metara je nadvoznjak. Drugo, momak nije prekoracio brzinu. Trece, pokusao ju je izbjeci, pa je i svoj zivot ugrozio. Ni dana zatvora njemu ne treba dati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 20:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Anakin je vjerovatno mislio na slucaj od prasice...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Anakin, slutim da je tablica bila presudna...

Sta ti mislis?

Nisam povezao :oops: misliš na to da je tablica bila presudan razlog zbog kojeg je on priznao (javio se)....ili...? (Nisam upoznat sa slučajem,stvarno....)

Citiraj:
Prvo, zena je pretrcavala AUTOPUT (koliko god od to nije, tako se vodi), a odmah 10 metara je nadvoznjak. Drugo, momak nije prekoracio brzinu. Trece, pokusao ju je izbjeci, pa je i svoj zivot ugrozio. Ni dana zatvora njemu ne treba dati.

Kao što sam rekao nisam upućen kakve su okolnosti bile, koliko je momak kriv i sl...Jesi baš potpuno siguran da je na toj dionici on vozio po propisima, ni 20 km/h više od dozvoljenog....?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam upoznat ni ja, a jos sam laik.

Ali gledaj ovako, zar nema podjele odgovornosti za udes?

Tako da 20 km/h brze na auto putu nije isto sto i pretrcavati isti.

A otpala tablica mi je zapela za oko zbog cinjenice da se tablice nalaze na sredini vozila... Dalje povezi sam...

----------------------------------------------

Naravno, ovo je sve na osnovu sturih podataka i mi smo samo laici, to jest, publika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
The_new_Statesman je napisao:

Iako je stvar gotova, moras znati da se alkohol zadrzava u organizmu 24 casa, tako da i ostali znaju.

Nema ono: Veceras pijem, a sutra cu na put.

Ma nisam se dobro izrazila. Htjela sam reći da se prijavio poslije tih nekih 6-7 sati,nakon kojih sud više ne uzima u obzir vještačenje o alkoholu u krvi.

I hvala puno na razumijevanju :hello2:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 14:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:09
jutros neki lik pokupio bilbord sleperom na "auto-putu"...ne ponesoh aparat danas :cry: :cry: :cry:

bilo jos nekoliko saobracajki...a najjaca tj najvise ucesnika je bilo u blizini prijedorske petlje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 14:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Bio je ``fin`` udes na paprikovcu kada ides od cajevca pa kad izlazis na onaj kruzni nadvoznjak, kako je ulica malo nagnuta u pogresnu stranu, nanizalo se par auta na onaj znak pored.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Tommy Vercetti je napisao:
Anakin je napisao:
Citiraj:

Po nekom mom mišljenju, kad bi se gledalo po nekom "normalnom zakonu" dobio bi od 2 do 6 god. sa tim što će (ako bi imao primjerno

i ja bih ga oslobodio. zena je ta kriva.
anakine, ako studiras pravo, nemoj razmisljati kao policajac. ti bi ipak po nivou rezonovanja trebao biti malo razboritiji. policajac kaze od 2-6 godina, on ne razmatra okolnosti. dok bi buduci pravnik trebao malo i da razmislja i da se rukovodi nekakvom pravednoscu.
na sudjenje mozes cekati kratko vrijeme, ako imas stelu da poguras stvari, a isto tako mozes sa stelom da oduzis to sve, da se slucaj zavuce ispod gomile drugih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
i ja bih ga oslobodio. zena je ta kriva.

A ma ljudi moji oslobodio bi ga i ja, ali ne ide to tako,vi sada bukvalno mene "napadate" kao da ja nešto izmišljam i kao da nemem osjećaj za pravednost, za sve postoji zakoni i postupak po kojem se mora ići...sudija (i advokat) se ne nosi sa svojim subjektivnim mišljenjem šta je pravedno, a šta ne? Već sa činjenicama (dokazima) koje se pred njim nalaze...

Citiraj:
ti bi ipak po nivou rezonovanja trebao biti malo razboritiji. policajac kaze od 2-6 godina, on ne razmatra okolnosti.

Nekoliko puta sam naveo da ja nisam ni upoznat sa okolnostima nesreće, ja ti govorim uopšteno od čega se polazi prilikom određivanja kazne i šta se to uzima u obzir, a šta ne prilikom ovakvih slučajeva....policija nema ništa sa određivanjem kazne, ona određuje okolnosti u kojima se "nesreća" desila, odnosno ona vrši uviđaj (da sada ne nabrajam šta se pod tim sve podrazumjeva).

Citiraj:
na sudjenje mozes cekati kratko vrijeme, ako imas stelu da poguras stvari, a isto tako mozes sa stelom da oduzis to sve, da se slucaj zavuce ispod gomile drugih

Govorim o prosječnim i "normalnim" (da ih tako nazovem) građanima ovog grada....tačno je da štela može odraditi svoje, kao i dobar advokat...ali nema svaki čovjek štelu,a i dobar advokat je danas upitan....e pa o tim ljudima i okolnostima ja govorim...

Pitao si me šta mislim koliko bi mogao dobiti onaj momak što je udario čovjeka na tranzitu...iskreno da ti kažem da ja to ne mogu znati kad nisam upoznat sa slučajem....nemam dovoljno informacija, pa ti ni približno tačno ne mogu odgovoriti. Govorim uopšteno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 12:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika najskupljeg udesa:

Slika

Slika

Evo edit, pa da vidimo ima li je sada, mada mouce da si ti psaj previse popio :D

Poslednji put menjao Hertzog dana 18 Dec 2007, 14:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 14:00 
Jesam ja opet previshe popio ili nema slike!!!?!?!?! :-? :-? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 22:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sad je bio udes pod starcevicom kod sata. Tirkizni kadet kocka i golf III crveni. Gol uderio u kadeta u vozaceva vrata. Cini mi se samo materijalna steta. Nista opasno :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]