Citiraj:
i ja bih ga oslobodio. zena je ta kriva.
A ma ljudi moji oslobodio bi ga i ja, ali ne ide to tako,vi sada bukvalno mene "napadate" kao da ja nešto izmišljam i kao da nemem osjećaj za pravednost, za sve postoji zakoni i postupak po kojem se mora ići...sudija (i advokat) se ne nosi sa svojim subjektivnim mišljenjem šta je pravedno, a šta ne? Već sa činjenicama (dokazima) koje se pred njim nalaze...
Citiraj:
ti bi ipak po nivou rezonovanja trebao biti malo razboritiji. policajac kaze od 2-6 godina, on ne razmatra okolnosti.
Nekoliko puta sam naveo da ja nisam ni upoznat sa okolnostima nesreće, ja ti govorim uopšteno od čega se polazi prilikom određivanja kazne i šta se to uzima u obzir, a šta ne prilikom ovakvih slučajeva....policija nema ništa sa određivanjem kazne, ona određuje okolnosti u kojima se "nesreća" desila, odnosno ona vrši uviđaj (da sada ne nabrajam šta se pod tim sve podrazumjeva).
Citiraj:
na sudjenje mozes cekati kratko vrijeme, ako imas stelu da poguras stvari, a isto tako mozes sa stelom da oduzis to sve, da se slucaj zavuce ispod gomile drugih
Govorim o prosječnim i "normalnim" (da ih tako nazovem) građanima ovog grada....tačno je da štela može odraditi svoje, kao i dobar advokat...ali nema svaki čovjek štelu,a i dobar advokat je danas upitan....e pa o tim ljudima i okolnostima ja govorim...
Pitao si me šta mislim koliko bi mogao dobiti onaj momak što je udario čovjeka na tranzitu...iskreno da ti kažem da ja to ne mogu znati kad nisam upoznat sa slučajem....nemam dovoljno informacija, pa ti ni približno tačno ne mogu odgovoriti. Govorim uopšteno...