The_new_Statesman
moram te ispraviti. Od ove godine je zakonski obaveza imati zimske gume. Sa i bez snijega!!!! Ja nikoga ne zezam to je zvanicna u Njemackoj. Do prosle godine je to bilo "mozes, ali nije ovaveza". Samo ako napravis udes onda si nadrljao sa osiguranjem. Lanci su samo obavezni
tamo gdje ti to saobracajni znaci pokazuju.
Ja sam prije imala gume za sva doba, jer ovdje u Frankfurtu nema nimalo snijega, ali sam jedamput se dobro po poledici isklizala, da me je to naucilo pameti. To ko kako i s cime vozi, preostaje svakome da sam odluci. U Njemackoj su povisili kazne, pa i za pogresne gume. Ja stvarno ne zezam. Iako ovdje trenutno nema ni grama snijega, imam zimske gume na autu. Od 7 Stepeni vanjske temperature ne mogu ljetne gume da se po asfaltu voze (kao u ljeto ili proljece) jer imaju sasvim drugaciji sastav u sebi nego zimske. Otidite sami do strucnjaka za gume pa se raspitajte.
Ja se ne bih usudivala ici sa ljetnim gumama za Bosnu i nazad usred zime. Niti Nijemci a bogami ni austrijanci nisu pali naglavu, ako, ponavljam ako te uhvate onda si obrao Bostan. A sto je to kockanje sa sopstvenim zivotom to da ne govorim. U svakom slucaju sretno, gdje god da vas put odnese...