banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: MAKE ROADS SAFE
PostPoslato: 13 Feb 2008, 14:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma za mene su to najveci primitivci koji unistavaju saobracajne znakove, ulicnu rasvetu i ostale slicne stvari. Ne mogu da skontam koliko malouman moras biti da bi ti takve stvari pricenjavale zadovoljstvo :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 15:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
To su neki cobani slupali koji nemaju pojma zasto tu stoji spigla :D plitko razmisljanje u momentu pjanstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Natasa75 nije steta na autu vec na ogledalu na raskrsnici...

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 17 Feb 2008, 22:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
The_new_Statesman je napisao:
U ovoj godini, na putevima BiH smrtno je stradala 261 osoba, od čega je 147 nastradalo u Federaciji BiH, a 114 u Republici Srpskoj.

Kao osnovni uzroci tragičnih saobraćajnih nesreća izdvajaju se nepoštovanje saobraćajnih propisa, zastarjelost puteva i povećana frekvencija saobraćaja.

Na putevima u Republici Srpskoj broj saobraćajnih nesreća, kao i poginulih, u stalnom je porastu. Podaci MUP-a RS govore da se u prvoj polovini ove godine dogodilo blizu pet hiljada saobraćajnih nesreća, što je za oko deset procenta više nego u istom periodu prošle godine.

- U prvom polugodištu, u saobraćajnim nesrećama smrtno je stradalo 108 lica, što je 26 procenata više nego u prošloj godini - kazali su u policiji Srpske i dodali da su, i pored svih pokušaja, akcija i kontrola nezadovoljni ovom crnom statistikom.

Što se tiče Federacije BiH, tamo je situacija još lošija, jer je samo u posljednjih petnaestak dana u nesrećama nastradalo 15 ljudi.

- U prvih šest mjeseci ove godine broj saobraćajnih nesreća, za razliku od prethodne, povećan je za blizu hiljadu i po, a broj smrtno stradalih gotovo je udvostručen, što je svakako zabrinjavajuće - kazali su "Fokusu" u Upravi federalne policije.

Zbog ovako poražavajućih rezultata, u avgustu je na teritoriji Federacije pokrenuta akcija u cilju poboljšanja bezbjednosti saobraćaja u Federaciji BiH, u kojoj učestvuju svi MUP-ovi i koja će trajati do kraja mjeseca.

Kako saznaje "Fokus", Bosna i Hercegovina nalazi se na samom vrhu svjetskih crnih statistika, kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja.

- Prema tim podacima, u BiH broj poginulih u saobraćaju na stotinu hiljada stanovnika iznosi osam, ali to nije jedini zabrinjavajući podatak, jer je broj smrtno stradalih u nesrećama na deset hiljada vozila preko sedam poginulih, prema čemu smo, nažalost, prvi u Evropi - kažu saobraćajni stručnjaci i dodaju, za poređenje, kako je u Velikoj Britaniji broj žrtava na deset hiljada vozila tri, a u Švedskoj nešto više od 2,5.

fokus.ba

Kao prvo, mogu iz policije pričati šta hoće, u službenim tromjesečnim, polugodišnjim i godišnjim izvještajima im se iz brojeva stalno može vidjeti da je saobraćaj jedina oblast u kojoj se bilježe stalno lošiji rezultati u svakom izvještajnom periodu. I to je jedina takva oblast, u ostalim ima napretka, u nekima čak mnogo.

Ja još nisam čuo da je ministar unutrašnjih smjenio načelnika saobraćajne policije. Znači da nije nezadovoljan njegovim radom ili da je u zabludi ili da su mu ruke vezane jer ovaj ima neku višu štelu. Takođe u svakom izvještaju (čitao sam ih!) su kao razlozi takvog stanja navedeni brdo stvari kao npr. loše ceste, stare kršine koje ljudi voze, nedostatak saobraćajne kulture (a šta je njihov posao nego to da isprave!) i drugo, ali NIKAD se ne navodi da bi jedan od uzroka mogao biti njihov nerad. A onome ko nije slijep lijepo piše da je saobraćajna policija obavila manje patrola za x%. Takođe niko nije napravio analizu novog Zakona o osnovama bezbjednosti u saobraćaju pa rekao šta smo mi time dobili. Ja tvrdim da smo dobili to da svi vozimo sa upaljenim svjetlima i ništa drugo, i dalje svi voze i pričaju sa mobilnim telefonima, i dalje novi vozači nemaju obilježena vozila, i dalje omladinci nemaju osobu stariju od 23 da sjedi sa njima u vozilu, i dalje se toleriše ljudima da vikendom malo više popiju.

Gore je kao primjer navedena Velika Britanija, ali nije navedeno kako su oni do toga došli. Službeni statistički podaci za UK kažu da je kod njih 2005 godine na cestama poginulo nekih 190 ljudi, dok je u RS te iste godine poginulo 185 ili 186 sad se ne sjećam. Dakle isti broj kod nas kao i kod njih, nas je 1.2 miliona a njih 60 miliona, znači 50 puta više, pa vi vidite ko su idioti u toj priči. Englezi su 2000 godine bili na dnu evropske liste (u društvu balkanskih zemalja, Portugala i Grčke, Rusija je van konkurencije) ali su oni odlučili da se time pozabave pa su povećali kazne 3 puta za saobraćajne prekršaje (udarili stoku po džepu, a njihov narod JESTE stoka), stavili kamere u gradove i van gradova na ceste pa fino bilježili majmune koji jure pod uticajem alkohola (a njihova nacija su veći alkoholičari od nas) i onda im uzimali dozvole i udarali ih još jače po džepovima. Kao rezultat toga imamo da su za nekoliko godina sa dna došli na vrh Evrope po sigurnosti saobraćaja pa su sada tamo u društvu Švedske koja je na vrhu te liste već zadnjih 50 godina. Dakle, ekstremna situacija zahtijeva ekstremne mjere a ne kao kod nas gdje se vode neke kampanjice preko volje i to da bi odobrovoljili EUPM koji te kampanje plaćaju a da njih nema ne bi bilo ništa.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 10:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Hertzog je napisao:
E ko je polomio ono ogledalo sto stoji na raskrsnici kod sopinga ruke bi mu otkinuo. Koliki seljak moras biti da ti to smeta. Ona raskrsnica je i onako na "S" napravljena i sad kad ides od Capa na blef uleces gledajuci kroz onu zivicu. Pa stvarno ima cobana. To su sigurno oni `ebeni debili od klinaca sto izlaze u Capo, popije 4 pive i onda ne zna sta bi od sebe.

Evo upravo postavljaju novo,ne da gledati u sebe kako se sija :)

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

oOo, i ja sam nekad citao, ali vise nemam volje da citam...

Moj realni domet je ovaj Forum i ovde cu gledati da nesto popravim u pogledu voznje bar ovih forumasa :D . AKo budem u prilici da nesto vise uradim, to cu i uraditi...

Drago mi je da nas ima jos zainteresovanih za sve ovo, pogotovo kad ljudi sagledavaju problem na realan nacin.

Inace, sto se Britanaca tice, njihovi tv spotovi su najbrutalniji i da nije bio pojacanih kazni, onakva brutalnost bi donijela neke rezultate.

viewtopic.php?f=32&t=34422

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Moze se puno toga uraditi na planu sigurnosti u saobracaju,ali najbitnije je promijeniti svijest ljudi.Inace vozim cesto kroz vise drzava dnevno,i zaista se primijeti razlicit nacin voznje cim predjes granicu. Na nasim prostorima je izrazit osjecaj samouvjerenosti,te pokusaj postivanja zakona i pravila samo kad je policija u blizini,tj kazna ""visi". Najsmjesnije je
(ne)koristenje pojaseva,tj samo se koristi gdje postoji rizik da ces biti zaustavljen od policije....ruski rulet

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakvi su slepci da ne poprave onu rasvetu kod nove zgrade pre venecija mosta, ne radi vec nekoliko dana :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 13:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
Da bas dobro izgleda kad gledas sa balkona...ali ljudima na cesti sigurno nije toliko ugodno...kao neka crna rupa izgleda... :-? ...i stvarno vec 5 dana je onako, nista ne rade oko toga

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 09:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Hertzog je napisao:
Kakvi su slepci da ne poprave onu rasvetu kod nove zgrade pre venecija mosta, ne radi vec nekoliko dana :-?

Popravljeno radi

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2008, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jesam opasan, cim kritikujem da nesto ne valja, odmah sutradan proradi, nema zajebancije :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 19:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
trebali bi da naprave brutalne reklame o saobracajnim nesrecama,mozda bi tada nesto i skontali,a sto se tice ljudi koji nestavljaju pojas ma to su budale,to jednostavno govori da nebrinu o svom zivotu,a kamoli o drugom.dosta ljudi je arogantno za volanom primjetila sam cim predem granicu u sloveniji.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hmmm, Slovenci su ekstra ludi za volanom, mislim da su u sklopu nekog istrzaivanja od prosle ili pretprosle godine proglaseni za najgore vozace u Evropskoj Uniji.

Bosna, Srbija, CG i Hrvatska jos nisu u EU...

Reklame postoje na netu, pogledaj moj potpis... Uz malo dobro volje se mogu dobiti kao donacija potpuno besplatno.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma Slovenci...nemaju se gdje nauciti,ono,malo po gasu i,hop,granica.... :lol:

Bez zeze,iz mog iskustva Norvezanima niko ne moze "politi" sto se tice lose voznje.Toliko su ih policija i visoke kazne istraumirali da voze ko izgubljeni,a kad dodju malo juznije ili ne daj boze u Svabiju,mislim da im treba psihoterapija kad dodju kuci....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam gde da ovo pitam, al ovde mi se ucinilo najprikladnije.
Koja je najkvalitetnija marka brisaca za auto i gde ima da se kupi. Treba da zamenim ove pa bih da uzmem nesto kvalitetno, a ne ove kineske od 5KM koji su ko plastika, ne mogu ni da brisu :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 00:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Imas Bosch-ove,ali oni su dosta skuplji,a zamenski,jako dobri su Valeo,imas ih kupiti u Velasu (ja bih ti preporucio one Aero-model).
Br. tel. Velas-a je:051/318-317 .

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hvala puno, jel velas ima maloprodaju negde ili moram da idem dole kod incela? Ako je jos uvek tamo

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 13:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Samo kod Incela.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 21:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
ok sve tu stoji treba da se dosta stvari promjeni na putevima za to treba vremena ali ce se desiti kad tad!!!!pitanje je sta je izgovor za disciplinu na putevima od strane vozaca treba se poceti od toga vecina voze sa velikom arogancijom u banjaluci to je zaista odvratno i nekulturno naj gore je ljudi koji imaju flash cars su naj gori bez kulture ponasaju se kao da su iskocili iz nekog loseg mafijaskog filma hahahaa tuga i zalost takve osobe lijepi grad prave ruznim.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Apsolutno se slažem sa kiki blue, apsolutno je nevjervotana količina arogancije na našim cestama. Ovako nije bilo ni odmah nakon rata. Užas neopisiv. I ovaj put neću po nazovi vozačima, vec po Policiji koja ne sankcioniše takve pokušaje od vozača. Niti apsolutno bilo šta preduzima da osujeti takve izlive arogancije, bahatasti, nekulture i kršenja osnovnih postulata iz bezbijednosti saobraćaja.

Slika jednog doma je WC, a slika jednog grada je saobraćaj u njemu. Prema tome, Banja Luka je jedno veliko ruglo i sramota!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]