banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 18:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2013 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 101  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ljetne gume
PostPoslato: 08 Apr 2016, 14:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja srbujem zimi :D

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2016, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Sava zimska guma po cistom snijegu je extra. Ja imam kontinental 3 godina oko 16 000 presle. Nema buke.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2016, 08:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Sta da uzmem od ljetnih? Biram izmedju Michelin HP Primacy ili Dunlop SPT MAXX RT?
Profil je 225 50 17.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2016, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Возио на Данлопу прошло љето. Јебе кеву, осим што је бучна до бола.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2016, 23:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Dec 2014, 15:35
@ferdinand, nisu ti ove gume za istu namjenu. Dunlop SPT MAXX RT je više sportska guma, za malo dinamičniju vožnju i ako hoćeš neku Mišelin u tom rangu onda neka iz Sport Pilot serije. Michelin HP Primacy je guma, više za udobnu i tihu vožnju - tzv "Touring" guma. :roll:

Doduše, možda je cijena guma u pitanju, pa si ih zbog toga uporedio? Jednostavno je. Ako voliš dinamičnu, brzu vožnju, odličan grip - onda Dunlop. Biće stabilniji, bučniji i brže će se potrošiti od Michelin HP-a. Mišelin je više za neki umjereniji stil vožnje, ne kažem da neće biti stabilna, ali ipak njeni glavni aduti su udobnost, smanjena potrošnja, tišina, i dugotrajnost.

Uzgred budi rečeno - imaš novije verzije, odnosno nasljednike, ovih guma. Ja na autu imam Michelin Primacy 3, koji je zamijenio na tržištu Primacy HP, i prezadovoljan sam gumom. Za moj stil vožnje više nego odlična. 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 07:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
ferdinand je napisao:
Sta da uzmem od ljetnih? Biram izmedju Michelin HP Primacy ili Dunlop SPT MAXX RT?
Profil je 225 50 17.

Ево ја прије седам дана намонтирао СпортМаксРТ (225/55/16 ) назад, купљење половином љета прошле године, вожене до децембра, отприлике око 25.000км за то вријеме.

Дабогда да ће изгурати још и ово љето.....мислим присилићу их ја, али то је то, нема шансе за више. Предње су ми се значајније оштетиле, али оне су сад ротиране, задње су пристојније.

Додатно са једном сам имао страшних проблема, јер је губила 0,2 бара дневно.....и то се вукло тако неко вријеме, па не може вулканизер наћи проблем, па да није фелга, па вако па нако....на крају га нађе други вукланизер, гума је у каналу/шари имала 5 узастопних малих рупица на које је губила зрак помало у распону од 20цм. Нема трага како је то настало, помало немогуће да сам је тако прецизно пробушио неком минималном иглом или сл. Одем у Меркур питам њих, пошто су тамо купљене, оно нека шупља прича да је пукла сајла у гуми (???) и да зато пушта. Ништа гаранција, ништа ово оно, пошто је то било већ као ове сезоне, прешча доста и то. И на крају одем код вулканизера Веље у Трну и човјек ми каже каква сајла какво што, то је као 90% творничко оштећење и окрпи то са унутрашње стране. За сада је добро иако је на режиму посматрања. Узгред, све препоруке за Вељу ( са десне стране 300-400м након уласка у Трн ), момак је супер коректан и добро је одрадио посао.

Што се мене тиче Данлоп од сад иде на црну листу заједно са Мишелином, биле су скупе ко драги камен, доста бучне, временом изгубиле оне првобитну "финоћу" током вожње.....с друге стране, доста добро држе, добро и коче иако ми се чини да је кочење мало ослабило исто временом и фино се понашају и на киши али негативна страна код мене преовладава. Не знам коју димензију узимаш и каква ти је намјена, али потражи у тој класи неки Континетал или евентуално Гуд Јир или Пирели, не би то смјела бити значајна разлика у цијени, а сигурно ће бити бољи....

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 16:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Imaš hankok u toj dimenziji 270KM. Dobiješ još popusta na licu mjesta.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 01:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
presao 25 K za pola godine i zalis se sto ne mogu preci jos toliko?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 07:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

goxon je napisao:
presao 25 K za pola godine i zalis se sto ne mogu preci jos toliko?

Нисам задовољан како су се понашале.....неједнако су се потрошиле, изгубиле су на перформансама и плус на све то цијели тај циркус око губљења притиска, за толико пара мора бити значајно боље.

Прешао сам и са зимским у међувремену мало мање (~20к) и апсолутно су супериорне у односу на ове. Нисам имао нити једну замјерку на исте (ТЅ830П, 205/60/16), шаре се чак јако мало потрошило, нисам мјерио, већ овако од ока и сигурно гурају и следећу зиму, трећу евентуално на помоћном возилу са 4х4 или сл.....

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 14:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
sirco je napisao:
неједнако су се потрошиле

U kom smislu su se nejednako potrošile?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 15:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Предње значајно више него задње, а возим са задњом вучом. Сад су монтиране у ротацији па контам да ће им то мало продужити вијек, али кад их упоредим са зимским разлика је драстична, а скоро су исто прешле.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 16:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ali kočiš i skrećeš prednjim točkovima.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 16:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

I težina je (vjerovatno) više distribuisana naprijed.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 16:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ма јасно је то, али се прошле гуме нису тако понашале, додуше био је и други профил на 18кама. Откако сам прешао на 16ке, побољшање је баш велико, али ето сад рецимо љетним нисам задовољан, а зимским сам презадовољан, док је прошли пут је било обрнуто. Углавном, битније ми је да сам нашао добре зимске, а љетње ћу већ на следећем мијењању сигурно доста паметније купити него прошли пут кад сам мало био присиљен да пожурим и купим тај мртви Данлоп иако сам знао да је стари модел гуме и да није нека срећа превелика.....ал јебига...

Додатно кад ме овако нешто навоже попут овог оштећења то је за мене равна линија....иду моментално на блок листу и амин....барем данас може човјек пробрати нешто да ваља....

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Није баш да у БЛ и има нешто пробрати. Ја сам све обишао посљедњих дана да видим каква је понуда за 235/40/18. Пар кинеских, пар турских, Тигар, Данлоп и још једна премијум.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 16:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Klajv_Biksbi je napisao:
Није баш да у БЛ и има нешто пробрати. Ја сам све обишао посљедњих дана да видим каква је понуда за 235/40/18. Пар кинеских, пар турских, Тигар, Данлоп и још једна премијум.

То је и мене можда и највише укопало......тражио доле у свом комшилуку све слабо, Ласа, Тигар, ово оно.....Мишелин је свакако од прошлих зимских на блок листи и у Прњавору нађем Бриџстон и бил, не бил....и на крају не купим, реко наћи ћу у БЛ сигурно негдје Континентал...њега сам био замислио.....кад оно мауна....у БЛ апсолутно ни једну нисам нашао по својој вољи, а обишао сам уздуж и попријеко...и на крају пошто сам ујутро морао на пут узмем ове...и јебига...

Тако да од тада наручујем себи гуме преко нета и узмем оно што сам замислио, па ако не ваља да немам коме да кукам, сама пала, сама се зајебала....вако само тужно гледам овај Данлоп....да не причам да су биле скупе прао, а неоправдано.....

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Conti je za mene bog i batina :D Kupovina nečeg "po izboru" kod nas je nemoguća misija... ako te put nanese put Slovenije, svratiš u Brežice i kupiš šta očeš, usput vratiš porez...
Nego, mene zanima zašto niko ne testira gume nakon pređenih 10k km... dosta guma naglo izgubi performanse nakon određenog potrošenog sloja.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nesto nisam zadovoljan Kontijem na Amaroku. Nekako je osjetljiv. Deformativan, ne znam... Mora na balans svako malo.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ja sam bio zadovoljan sa ContiPremiumContact 2, kod kolege ContiWinterContact TS 850 takođe odličan... ja sam se lomio između ContiPremiumContact 5 i Sportrac 5, na kraju uzeo ovu drugu. Meni je zasad odlična, a sad da li sam pogriješio - ajd znaj.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 17:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Moj се стари куне у Вредштајн.....давно некад имао неке и каже да никада није имао боље гуме :)

А то за дуготрајност свакако стоји.....што би мени рекао комшија један: гледај гуме, пета година на колима, а још има шаре колико хоћеш.....ја гледам у ону гуму, Мишелин неки....тврд као камен....ма као два камена, у голу се пластику претворио.....реко јебига, квалитет, шташ.... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2013 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 101  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]