ferdinand je napisao:
Sta da uzmem od ljetnih? Biram izmedju Michelin HP Primacy ili Dunlop SPT MAXX RT?
Profil je 225 50 17.
Ево ја прије седам дана намонтирао СпортМаксРТ (225/55/16 ) назад, купљење половином љета прошле године, вожене до децембра, отприлике око 25.000км за то вријеме.
Дабогда да ће изгурати још и ово љето.....мислим присилићу их ја, али то је то, нема шансе за више. Предње су ми се значајније оштетиле, али оне су сад ротиране, задње су пристојније.
Додатно са једном сам имао страшних проблема, јер је губила 0,2 бара дневно.....и то се вукло тако неко вријеме, па не може вулканизер наћи проблем, па да није фелга, па вако па нако....на крају га нађе други вукланизер, гума је у каналу/шари имала 5 узастопних малих рупица на које је губила зрак помало у распону од 20цм. Нема трага како је то настало, помало немогуће да сам је тако прецизно пробушио неком минималном иглом или сл. Одем у Меркур питам њих, пошто су тамо купљене, оно нека шупља прича да је пукла сајла у гуми (???) и да зато пушта. Ништа гаранција, ништа ово оно, пошто је то било већ као ове сезоне, прешча доста и то. И на крају одем код вулканизера Веље у Трну и човјек ми каже каква сајла какво што, то је као 90% творничко оштећење и окрпи то са унутрашње стране. За сада је добро иако је на режиму посматрања. Узгред, све препоруке за Вељу ( са десне стране 300-400м након уласка у Трн ), момак је супер коректан и добро је одрадио посао.
Што се мене тиче Данлоп од сад иде на црну листу заједно са Мишелином, биле су скупе ко драги камен, доста бучне, временом изгубиле оне првобитну "финоћу" током вожње.....с друге стране, доста добро држе, добро и коче иако ми се чини да је кочење мало ослабило исто временом и фино се понашају и на киши али негативна страна код мене преовладава. Не знам коју димензију узимаш и каква ти је намјена, али потражи у тој класи неки Континетал или евентуално Гуд Јир или Пирели, не би то смјела бити значајна разлика у цијени, а сигурно ће бити бољи....