banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Mar 2015, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
^^
Фала :)

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 08:16 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
У оквиру инвестиционог одржавања обнављаће се асфалтни коловоз на градским саобраћајницама. (Kозарска (дио), Милана Тепића (дио), Бранка Радичевића, Улица Краља Алфонса XIII и Васе Глушца (дио) и др.
УКУПНО 400.000,00

Konačno više neće biti onog seoskog puta u centru oko novih zgrada, a ni u Kozarskoj. Bravo Gavrane ! :D

http://www.nezavisne.com/novosti/banjal ... 95469.html

Most kod »Vitaminke« mora biti prioritet

Trebali su davno riješiti imovinsko-pravne odnose i pogurati taj most. Pa nije kvadrat u Česmi 1 000 KM. :roll:

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 09:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kažu 2,5-3 miliona za tri kuće koje se moraju rušiti i zemlju koja se treba otkupiti kako bi se na njoj pravio put (40 duluma). E sad ja ne kontam koliko će biti širok taj put, jer na onu dužinu izgleda da će biti sa bar 6 traka.

Treba li napomenuti da je to sve u dijelu naselja koji je bio pod vodom i gdje su sve kuće stare 30-40 godina. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 10:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Maj 2013, 00:02
Aleksandar MK je napisao:
У оквиру инвестиционог одржавања обнављаће се асфалтни коловоз на градским саобраћајницама. (Kозарска (дио), Милана Тепића (дио), Бранка Радичевића, Улица Краља Алфонса XIII и Васе Глушца (дио) и др.
УКУПНО 400.000,00

Konačno više neće biti onog seoskog puta u centru oko novih zgrada, a ni u Kozarskoj. Bravo Gavrane ! :D

http://www.nezavisne.com/novosti/banjal ... 95469.html

Most kod »Vitaminke« mora biti prioritet

Trebali su davno riješiti imovinsko-pravne odnose i pogurati taj most. Pa nije kvadrat u Česmi 1 000 KM. :roll:

Fala k za ove ulice. Ocajne su vec duze vrijeme. Pogotovo Vase Glusca. Koliko samo znaci sto su zakrpili par kratera po gradu.
Sto se mosta tice, ne vjerujem da ce u skorije vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 12:43 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

EDIT: Ma, ima i nerealnih ljudi. Misle iskoristit državu i od straćare dogurati do multimilionera. Na Laušu gdje sam ja, normalno kanalizacija, vodovod, kablovska, nema opasnosti od poplava jer je korito Crkvene uređeno/betonirano i prošireno kvadrat je oko 250 KM. A do Boske imaš manje od 1 000m vazdušne linije.

Slalom na banjalučkim ulicama :D

http://www.banjaluka.com/drustvo/2015/0 ... m-ulicama/

U Odjeljenju za stambene i komunalne i poslove saobraćaja kažu da se ulice saniraju prema planu te ističu da će većina saobraćajnica do Dana grada, 22 aprila, biti dovedena u zadovoljavajuće stanje.

Poslednji put menjao Aleksandar MK dana 23 Mar 2015, 13:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Citiraj:
Vojvode Đede Kecmanovića

Ахахаха, ја писмених новинара! :lol:
Предсједавајући ЗАВНОБИХ и први предсједник президијума НР БиХ је био војвода. Дивно! :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 13:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Logično.
Dr V.
Doktor Vojislav
Vojvoda

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 15:13 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Санирани дијелови обала Врбаса и Врбање

http://banjaluka.rs.ba/front/article/10976/

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2015, 16:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Opet promašaj, kakvo klizište može biti u Veljka Mlađenovića kad pored te ulice ni kanala čestito nema?

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2015, 16:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Oprez kod pružnog prelaza Incel, rampa stalno podignuta
SRNA - 26.03.2015 19:41
BANJALUKA - Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju stanovnike Banjaluke na maksimalan oprez prilikom pristupa pružnom prelazu kod Incela, zbog stalno podignute rampe.
Na pružnom prelazu kod Incela stalno je podignuta rampa, bez obzira na željeznički saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Građani Banjaluke koji saobraćaju ovom ulicom treba da obrate pažnju i maksimalno oprezno pristupe pružnom prelazu i da ne uzimaju u obzir položaj rampe, navodi se u saopštenju.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2015, 14:21 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

У прошлогодишњим мајским поплавама мост код Инцела на улазу у насеље Чесма је оштећен. Висећи мост код "Витаминке", који је такође повезивао ово насеље са остатком града, срушио је набујали Врбас и у овој години није планирана његова изградња, јер је за његову изградњу потребно 24 милиона марака.

Glas Srpske

Mora da je neka greška u pitanju. Ili će praviti auto-put Česma-Lauš.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2015, 14:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ha? :confused2: pa most na Temzi bi manje koštao!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2015, 15:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Majke im ga lopovske, u septembru je trebalo sedam plus tri za rješavanje imovinskih odnosa. Prošli vikend je bilo oko 12, a danas su vjerovatno skontali da se u startu ugrade i ne mijenjaju cijenu kasnije.

Za 24 miliona bez problema može doteći do pokojnog autoprevoza, tamo gdje prodaju lubenice.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2015, 15:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Maj 2013, 00:02
Most u Karanovcu, koji je zaista dobar, je kostao oko 2 miliona. Bez obzira na imovinsko pravne odnose, nema sanse da taj kosta 24 mil... Prije ce biti da je neka greska. Mada, kod nas je sve moguce :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2015, 17:05 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Na Vrbasu Gavranović.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2015, 17:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dobro, ovamo je mnogo veći raspon nego u Karanovcu. Ali opet što je previše, previše je.

Usput najavljeni most na Vrbanji je proračunat na 2 miliona, 250000 sanacija klizišta nizvodno (rekli su da će to raditi onaj eko tim što kosi nasipe) i 500000 krpljenje puta do bazena.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2015, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Za 24 miliona se može napraviti pozlaćeni most.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2015, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Citiraj:
Rampa u funkciji

Slika

BANJALUKA - Na pružnom prelazu kod "Incela" rampa, koja je prethodnih dana bila stalno podignuta, a prelazak preko pruge se odvijao na odgovornost građana, od danas je ponovo u funkciji.

"Od sedam časova imamo ljude koji rukuju rampom", rekao je juče Sretko Tubak, direktor Saobraćajne sekcije ŽRS u Banjaluci.

http://www.nezavisne.com/novosti/banjal ... 96963.html

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2015, 10:38 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Krpe kratere kod stare zgrade vlade pa se malo pripazite.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2015, 17:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
APEL - POTREBAN NOVI RASPORED AUTOBUSKIH STANICA
Iz autobusa u blato!
Uporedo sa pričom o izmeštanju autobuskog stajališta kod „Medicinske elektronike", brojni građani, ali i vozači i prevoznici, već godinama traže preuređenje i novi raspored autobuskih stanica na pojedinim lokacijama!

Redakciji Pressa javilo se nekoliko građana koji od nadležnih traže da pronađu rešenje za linije 14 i 14 B, na kojima se nalaze stajališta čije korišćenje nije bezbedno ni za putnike, ali ni za ostale učesnike u saobraćaju.
Neuslovne lokacije

Jedno od takvih mesta je stajalište pre raskrsnice Bulevara Živojina Mišića i Bulevara Petra Bojovića, iz pravca Rebrovačkog mosta.
Autobusi koriste stajalište koje se nalazi na stotinak metara od veoma prometne raskrsnice, a potom moraju da se na vrlo malom prostoru prestroje preko dve trake da bi skrenuli dalje svojom linijom na Bulevar Živojina Mišića.

S obzirom na to da su neretko ovde čitave kolone automobila, prelazak preko dve trake pravi je izazov i za vozača autobusa ali i za sve ostale učesnike u saobraćaju.
- Ovde nikako ne može da bude autobusko stajalište, preblizu je raskrsnici, a na ovom semaforu crveno traje do minut. Da živimo u zemlji gde vlada bilo kakva saobraćajna kultura, ovo ne bi bio problem, ali ovako jeste problem. Dok se ne poprave glave ljudi, dužnost nadležnih jeste da urade sve što je u njihovoj moći da bi saobraćaj bio bezbedniji. Pomeranje stanice stotinak metara prema Rebrovačkom mostu bi za početak pomoglo, a i stanica pre te, koja se nalazi ispred Rebrovačke crkve, takođe nije bezbedna jer se nalazi uz sami pešački prelaz. Već na drugom kraju crkvenog dvorišta nalazi se još jedna stanica, pa za ovom i nema neke veće potrebe - kaže Dejan Vasiljević, koji i kao putnik i kao vozač, skoro svakodnevno prolazi ovom deonicom.
Korisnici ove linije negoduju i zbog činjenice da se na kratkom potezu od Rebrovca do Borika nalazi nekoliko stanica na stotinak metara udaljenosti, dok u centru grada, na potezu od hotela „Krajina", pa sve do „Pošta Srpske" , nema nijednog stajališta.
Slaba organizacija

Grad je, kako kažu saobraćajni stručnjaci, odavno prerastao svoje kapacitete što se tiče infrastrukture i broja vozila, a u tom ne zaostaje ni javni prevoz, pa ukoliko se već krenulo sa rešavanjem stajališta, neka tim potezom, kako kažu, budu obuhvaćene sve kritične tačke.
Pored stajališta koja zbog povećanog kapaciteta saobraćaja i gužvi zahtevaju reorganizaciju na mnogim linijama, građanima predstavljaju problem i stajališta koja kao takva uopšte ne postoje, nego se autobusi zaustavljaju na saobraćajnicama, "istovarujući" putnike u blato ili na zelene površine.
- Prekoputa "Autoprevoza", uz sam pešački prelaz, postoji to improvizovano stajalište, ali tu, u stvari, nema ništa, ni znak, ni nadstrešnica ni bilo kakvo proširenje, a kada izlazite na prednja ili zadnja vrata, morate da pređete preko pojasa zelene površine, koji se pruža uz biciklističku stazu. U žurbi i po lošem vremenu, često nemate izbora nego da ugazite u blato. Tu nije potrebno nikakvog novca ili truda, nego jednostavno da se mjesto obeleži - kaže Banjalučanka Bojana Pejić.
Nenad Despot

Citiraj:
Ne treba novac, nego znanje i rad

Osim problema sa neuređenim i neorganizovanim stajlištima, te saobraćajnom infrastrukturom koja odavno ne odgovara potrebama grada, jedna od najvećih boljki javnog prevoza jeste tehnička ispravnost vozila, koja je poslednjih dve godine prilikom svakog nenajavljenog pregleda bila na kritičnom nivou.
Iako je urađeno više studija, poređenja sa gradovima koji imaju razvijeniji sistem javnog saobraćaja, i predložen veliki broj mera da bi se stanje popravilo, sve još tapka u mestu, a uobičajen odgovor nadležnih je da nema novca za bilo kakve investicije, iako se u najvećem broju slučajeva traži da oni koji su plaćeni novcem građana počnu da rade svoj posao u interesu onih koji ga plaćaju za to.

Raspored nekih stajališta je baš loše postavljen, ali izmještanje stanice iz centra grada za prigradski prevoz je loše rješenje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 969 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]