banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Sep 2011, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
750 evra, na gorivo i putarine ce mu otici bar 300 evra. Dok jede i prespava, to je tu negdje, a mora nesto i zaraditi. Jbg-a, ni kamioni ne padaju sa neba, niti se voze sami do Njemacke i nazad.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2011, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Odlican biznis, u svakom slucaju.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2011, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
E, da, rony.

Ovdašnji tipovi što dovoze po narudžbi uzimaju po nekih 1.000 maraka, ne vjerujem da su skuplji od špeditera...

Da se ne isplati, ne bi to niko radio. A koliko i koliko je kome isplativo, to je neka druga priča.

T_n_S, da, dobra logika.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2011, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jedina logika.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 10:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jul 2009, 09:06
šta će biti od nove godine je li istina da je uslov euro 4

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 17:53 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Avg 2011, 22:41
E . je napisao:
grafit je napisao:
Jel' zna neko bar okvirnu cijenu koju špediterske firme naplaćuju za dovoz putničkog vozila sa područja Njemačke, udaljenost od BL oko 1000 km?
Pošto primijetim da se razmjenjuju razna mišljenja i iskustva, želi li neko da objavi provjeren spisak NUŽNIH dokumenata koji se moraju donijeti u RS, a prilikom samostalnog uvoza/dovoza automobila?

Pozdrav.

Našao si na mobile.de (ili nečemu sličnom) auto, pa bi poslao špeditere po to?
Ako je tako - zaboravi na tu varijantu, to su ti uglavnom Turci i stanje na slikama i opis nemaju veze sa onim što ćeš dobiti, a njemu kad daš pare, više te ne poznaje, možeš samo sjesti i plakati.

Jedino da ideš autobusom, sam pogledaš nekoliko auta (plus što su "na cesti" - u štampanim oglasnicima, auta sa papirom "zu verkaufen" i na pijacama dosta jeftinija nego po sajtovima...), uzmeš koje ti se svidi, riješiš tamo export papire, podigneš Zoll table i dovezeš ga u Gradišku.
Tako ako nešto ne valja, to ti je - sam pao sam se ubio, bar te nisu preveslali.

Jedino ako imaš tamo nekoga kome baš, baš vjeruješ i ko će otići pogledati taj auto, pa ti ga uzeti/otići sa špediterom da uzme, onda to ima smisla.

Ali računaj da su ti troškovi puta oko 1000 maraka, tako da te špediter ne bi mogao izaći manje od 1500 maraka, po nekom mom računu...pa ako se tebi isplati tako.

Hvala na odgovoru, iako nije konkretan.
Hvala na sugestiji, no zaključujem na osnovu egzaktnih stvari. Za "turke" izgleda da i stoji konstatacija, ali nije isključeno da će neko kupiti normalno vozilo i od istog!
Pošto sam u međuvremenu došao do još nekih inf, ne vjerujem da su putni troškovi toliki.
Ako sam iskusim pojedinačni uvoz, postaviću spisak potrebnih dokumenata za uvoz. Naše okruženje je izuzetno nesolidarno, a to bi trebalo biti JAVNA INFORMACIJA.

Kakva je razlika u proceduri kad se doveze automobil ili kupi ovdje (EU proizvodnje i uvoza) sa "redovnim" tablicama , glede potrebnih dokumenata?
U AMS RS sam dobio inf. da tzv. "žute tablice" sa područja Njemačke ne mogu izaći iz EU. Valjda iskustvo nekog našeg sugrađanina na SLO granici!

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 18:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
mozes naci sebi auto na debile.de slobodno ali moras naci bar 2 - 3 i da odavde isprozivas ih telefonom ... znaci treba ti neko ko bas dobro zna njemacki ...
druga stvar trazi auta do sredine njemacke zato sto je gore jako daleko za ici i to povecava troskove ... ali u donjem djelu njemacke su auta i skuplja nesto ...
ja sam dosada 3 puta uvozio sebi auto i ovaj decko sto mi je dovozio dovozio je za 1000 eur u tom su svi njegovi troskovi i odjava i gorivo i putarine ... sve i jedan racun sto je platio mi je donjeo u fasciklu i nije bas nesto zaradio ..ja sam ga castio jos 200 eur. neko bi rekao puno, a ja kazem malo zato sto ja nebi otisao i sve to odradio za 1000 eur ...
e da i da ne zaboravim i onaj njihov porez mi je izganjao i donjeo pare na ruke za jedno 15 dana ....
i ako ces kupovati auto pravo vrijeme jer za novu godinu je to preko noci godinu dana starije autu a samim tim i jeftinije :)

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 14:26 
Voajer
Voajer

Ne znam zašto se postavljaju "postovi" sa sadržajem koji se prilično podrazumijeva!

Logično je da troškovi rastu sa porastom kilometraže. Ja koliko sam vidio u većoj cijeni nešto prednjači regija "Vestfalije", no to je sve relativno.
"Onaj njihov" porez je "Mswt" (merverštojer ili tako nekako), povrat moguć samo od pravnog lica uz sve prethodne uslove za moguć povrat (nerijetko vozila iz vladinog sektora, uvoza itd.).

Jel' iko uvezao vozilo iz Njemačke bez kupovine "col" tablica, sa redovnim?
Kakve su opcije za vozila iz Slovenije (tzv "col", "žute"...)?

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uvozila sam ja ali samo jer je covjek imao povjerenje u mene da cu mu ih vratiti. Malo ko ce ti pristati na taj rizik jer sve dok je auto na normalnim tablicama, osiguranje se vodi na njegovo ime..

Zoll tablice su crvene ( ako me pamcenje dobro sluzi) i ne vidim zasto bi imao probleme sa Slovencima zbog istih? Ako su u vremenskom periodu za koji su uzete, nema ko za sta da te cima..

A mwst vecina daje.. Samo im dostavis papir da je auto preslo granice Eu i to je to. Nikakvi drugi uslovi nisu potrebni.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
meni je covjek zadnji put uzeo 750eur
i dotjerao mi auto iz Njemacke

Svi troskovi njegovi.
Placena je cijena auta bez njihovog poreza pa je on to ganjao poslije.
Ali svi se oni gore cijenkaju pa skinu na cijeni auta i to sebi u dzep jer 750eur je malo para jer ima puno troskova.

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 14:10 
Voajer
Voajer

ajkula je napisao:
Uvozila sam ja ali samo jer je covjek imao povjerenje u mene da cu mu ih vratiti. Malo ko ce ti pristati na taj rizik jer sve dok je auto na normalnim tablicama, osiguranje se vodi na njegovo ime..

Zoll tablice su crvene ( ako me pamcenje dobro sluzi) i ne vidim zasto bi imao probleme sa Slovencima zbog istih? Ako su u vremenskom periodu za koji su uzete, nema ko za sta da te cima..

A mwst vecina daje.. Samo im dostavis papir da je auto preslo granice Eu i to je to. Nikakvi drugi uslovi nisu potrebni.

Uz koji dokument dozvole ste vozili isto vozilo, neki tip punomoći nosioca tablica ili? Jel ima još neka razlika u dokumentima u odnosu na kombinaciju sa "col" i njemačkim prepisom na sebe?

Ne znam zašto pominjete izvjestan problem sa Slovencima, pitanje se odnosilo na uvoz vozila iz Slovenije. Da "col" su sa crvenom bojom...

"Mswt" se vraća samo u slučajevima kada je to za dato vozilo moguće. Naravno da je potreban dokaz o izlazu vozila iz EU (za nas najčešće na SLO granici). Koju ste opciju povrata izabrali, povrat na bankovni račun, lično ili...?

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 14:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
miki321oc je napisao:
meni je covjek zadnji put uzeo 750eur
i dotjerao mi auto iz Njemacke

Svi troskovi njegovi.
Placena je cijena auta bez njihovog poreza pa je on to ganjao poslije.
Ali svi se oni gore cijenkaju pa skinu na cijeni auta i to sebi u dzep jer 750eur je malo para jer ima puno troskova.

Ja danas dogovorio za 650 evra, iz Darmstadta, 30 km Od Frankfurta, labudicom, svi troskovi njegovi, ukljucujuci i spediterske, do dolaska u Bl.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

grafit je napisao:
Uz koji dokument dozvole ste vozili isto vozilo, neki tip punomoći nosioca tablica ili? Jel ima još neka razlika u dokumentima u odnosu na kombinaciju sa "col" i njemačkim prepisom na sebe?

Ne znam zašto pominjete izvjestan problem sa Slovencima, pitanje se odnosilo na uvoz vozila iz Slovenije. Da "col" su sa crvenom bojom...

"Mswt" se vraća samo u slučajevima kada je to za dato vozilo moguće. Naravno da je potreban dokaz o izlazu vozila iz EU (za nas najčešće na SLO granici). Koju ste opciju povrata izabrali, povrat na bankovni račun, lično ili...?

Pozdrav

Za Slovence sam ja pogresno razumjela :oops:

Imam Njemacku dozvolu, nije mi trebala nikakva punomoc. A povrat novca je isao na bankovni racun cim su dobili svu potrebnu dokumentaciju.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
jesi ganjao za povrat njihovog poreza (Mswt-a) ???

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
joj što sam blejao na časovima njemačkog ... :) pojma nemam, a najradije bi otišao sebi gore po auto sam ...
trebam kupovati auto, a sve me nervira sad to tražiti i organizovati .. :)
al moraću...
jel ko išao gore sam po auto isplati li se ... mislim u smislu da se bolje auto nađe ne da prodješ jeftinije ..

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 20:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

miki321oc je napisao:
jesi ganjao za povrat njihovog poreza (Mswt-a) ???

Ja kupujem od fizickog lica, tako da je (barem mislim) nemoguce uzeti Mwst nazad.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
имате ли још каквих информација и некога препоручити за ову мисију?
планирам и ја узимати нешто у наредних пар мјесеци па да се мало упутим како то све иде.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2011, 14:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jul 2009, 09:06
gde se moze proveriti da li auto zadovoljava euro 3 normu, negde sam procitao da se to moze sa brojem sasije kod ovlastenog uvoznika,konkretno jel to znaci posto planiram uzeti nekakvog bmw da bi trebao zvati AC Tomic posto su oni ovlasteni za bih ili ima neka jednostavnija varijanta

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2011, 16:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Broj sasije, odes kod Neskovica, ili u AMS, i oni ti provjere sa 99% sigurnoscu. Na osmoj ili devetoj poziciji mora biti osmica, ili devetka, zaboravio sam :D

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2011, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
zna li neko kakva je procedura za uvoz iz slovenije

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]