Ti mrvice pogresno tumacis napisano .... ali nije ni cudo jer kao sto rekoh, vi ste najpametniji pa ni ne pokusavate razumijeti sta vam se pise. Sve se cita s vec pripremljenim misljenjem i odgovorom i o onome koji pise i onom o cemu pise.
Citiraj:
Do skoro se pisalo o njoj kao o selendri.
znamo, zato ovo i citas.
??????
O cemu ti,

?
ma da .... velegrad je, kako sam samo zaboravio.
Citiraj:
Da ali ako vozis 100 ili 110 preko ogranicenja..??
Ovo je smijesno .... priznaj i sama.
Citiraj:
oni nisu tema ove diskusije uopste, ne znam zasto ih spominjes u smislu "gastarbajtera", posebno ne oni koji trenutno zive u BL na zalost, a mi domicilni smo trenutno u manjini, na jos vecu zalost, u ovom gradu, i jako malo nas se "pita".
Na da mi se crtati, ali samo ukratko .... ako su oni vecina i ako je "saobracajna kultura" takva kakva je onda .... razmisli sto sam ih spomenuo, sem toga rijec je i naglasena znakovima citata
Citiraj:
od "vas"..uporedi kaznu koju ces platiti tu gdje jesi, i kaznu koju ces platiti ovdje za istu stvar, ovdje je lako kupiti drota za 20KM i meni, a valjda i tebi,ja sam je platila za ca 27 preko ogranicenja 20KM
Vozim godinama i nikada nisam ni zaustavljen, a kamo li platio nekakvu kaznu, ne zato sto vozim po ogranicenju ... vec jednostavno sto policije NEMA po cestama.
Uopste nije pitanje o visini kazne i slicno .... rijec je o tome da ni zapad nije onakav kakvu vi sliku imate o njemu.
A to na zapadu 30 - 40 preko ogranicenja ... znaci da se vozi brzinama izmedju 100-120 km/h, i uvijek ima neko brzi.
Ako tebi ta brzina kroz grad nije divljanje .... onda 'ebi ga.
U centralnim dijelovima grada nema ni sanse za takve brzine (u normalna vremena) zbog gustog saobracaja, semafora, kolektivnog saobracaja ...
Citiraj:
zasto se nalazis u prici o "divljacima"ako si prihvatio navike "civilizovanog svijeta"?
Prihvatio navike civilizovanog svijeta ....
E seko .....
Citiraj:
Stvar je navika koje se ponesu od kuce za njih me ne cudi obzirom iz kakvih sredina dolaze, ili su otisli u inostranstvo.
Ne vjerujem ni da ti sama kontas ovo sto si napisala, ali u kombinacija ovog citata i treceg citata mogao bih ti samo napisati
ako vi ne mozete nauciti njih ... zasto mislis da bi mi onda mogli nauciti vas?