banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 14:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
Sto se mene tice, manje-vise stvari radim po ps-u.. npr. redovno se vezem (rutina), ne ignorisem znakove pogotovo na raskrsnicama (i kada imam prednost posto znam da kod nas ima dosta krkana koji se ladno zalete iz sporedne ulice, npr. juce sam imao jednog takvog sa velikim kombijem).
Punu liniju ne sjecam se kada sam presao, sto zbog slabog motora (pa se ne usudjujem), sto zbog preglednosti (necu da idem tamo gdje ne vidim sta ima). Na crveno ne idem gotovo nikada (par puta sam se tako spasio policije kasno nocu/rano ujutru na pustim raskrsnicama). Sa druge strane zuto i zeleno izjednacujem, volim nagla skretanja, skripu i proklizavanje, brzo i vjesto manevrisanje, obicno drzim gas do daske, volim nekada kada napada snijeg ili je klizavo da se klizem u granicama kontrole (heh nekada bude toga i kada nije klizavo). Pjesake veoma cesto pustam i veoma me nerviraju biciklisti, motoristi i nesigurne babe. Tamo gdje ima ogranicenja na malo km/h ne sklanjam se u desnu traku, kome se ne svidja neka obilazi kako hoce a ja mozda i nastavim za njim... Sto se tice ogranicenja idem po svom nahodjenju tj. tamo gdje obicno nema policije brzinu odredjujem na osnovu faktora puta, vozila i vozaca.
Sto se tice kefala, koliko sam imao prilike da vidim, kao vozac je dosta odgovoran i pouzdan, budan, sve prati i jos dinamicno vozi...

Nego, btw, koji je najmanji iznos kojim ste podmitili policajca (znaci ne racuna se socijalni inzinjering)? Ja sam jednom prosao sa 4 km.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 14:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Kontradiktorniji post odavno nisam procitao.
:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 14:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
gipsy e sad si me nasmijala :lol

moja mama da bolje vozi nego ja :P nema sanse

nego kad citam ko koliko dugo ima polozeno skontam da ste vi tek pocetnici :wink:

respekt od ezana :wink:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 00:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
EZAN je napisao:
Kefalo - ti si to kao profesionalni vozac.
Izvini ali po meni to su NAJGORI ucesnici u saobracaju (mozda bi NAJDRSKIJI bio pravi izraz).
Taxisti - katastrofa,
autobusi gradskog saobracaja - katastrofa,
kamiondzije - katastrofa.

.......
ma ne da bi im auto uzeo, nego i jaknu skinuo s ledja. :wink:

sve si vec rekao cova.

I Aerton Sena je bio profesionalac pa je poginuo.
Meni je muka od tih "profesionalaca" koji misle da je cesta njihova ocevina. Ja vozim tako da ne smetam drugima. Brzinu prilagodjavam uslovim puta. po ledu i snijegu i 30Km/h je previse iako je ogranicenje 60.
A jos nesto kefalo, tebe poznajem i znam da si jako prgav vozac. i nemoj ljudim da solis pamet. Ako imas znak Stop znaci da trebas da propustis covjheka sa prvenstvom prolaza a ne da mu psujes mater sto je naisao i ubacujes se ispred njega. I on nekuda ide i da mu se ne zuri isao bi pjeske a ne autom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka

ja ne apmtim kada sam platio kaznu mada do sada je najveca 20 KM kod mostara proslo ljeto. vozio sam 83 a ogranicenje je bilo 60 mada me zajebao jedan cova koji je blicao 6 km prije policije i ja cekam cekam cekam , i kontam kako me pozdravljao kad ja malo ubrzao a ono drotovi. Bili su 6 000 000 puta kulturniji nego ovi nasi zivicari i ne bi mi naplatio kaznu sigurno da nisam tvrdio da sam isao 60, a tvrdio sam jer nisam skontao da u grmu cuci radar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 09:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Juce gledam dnevnik HTV-a i oni prikazuju covu (volvo s40 - kazu SVED, :wink: ) koji je na ogranicenju 80 km/h (ne znam koja dionica) ISAO CIJELIH 216 km/h (uhvacen naravno radarom).
Kaze cova - novo auto pa da malo isproba :o .
KAZNA 500 KUNA :lol: , i vozi dalje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
magia je napisao:
I Aerton Sena je bio profesionalac pa je poginuo

ovo vec drugi put govorim! ja nikad nisam rekao da sam profesionalac! a tako i ne mislim!

mangia je napisao:
po ledu i snijegu i 30Km/h je previse iako je ogranicenje 60.

takodje sam rekao da voznju prilagodjavam uslovima voznje! i meni znak npr. na ledu ili snijegu ne igra nikakvu ulogu.. jer vozim onoliko koliko uslovi dozvoljavaju...

mangia je napisao:
Ako imas znak Stop znaci da trebas da propustis covjheka sa prvenstvom prolaza a ne da mu psujes mater sto je naisao i ubacujes se ispred njega.

nikad nisam nekoga psovao zato sto je naisao ulicom sa pravom prvenstva a ja stojim na znaku stop! jedino sam mozda reagovao zato sto jebeno kulira po gradu i usporava saobracaj pa se kolona pravi u oba smijera i ja onda moram josh duze da cekam!
istina je da znam da se ubacim covjeku... ali to ne uradim tako da bi njega usporio ili ne daj boze ugrozio... vec kad se ubacim nastojim max da ubrzam tako da on iza mene ne mora da koci!
saobracajna kultura se ne ogleda u tome da se postoju znakovi! jer znakovi nisu (ovo takodje govorim 2 put) postavljeni tako da se samo prema njima vozi... znaci.. ako ja stojim na stop i kolona je u ulici sa pravom prvenstva i ja nemogu da prodjem... kulturno je da me drugi vozaci propuste! a to kod malo ko radi! najbolje se primjeti na tranzitu kod skretanja za petricevac...
ljudi voze u koloni, lagano... a iz suprotnog smjera ne ceka samo onaj sto skrece vec i 15 auta iza njega!!!!

mangia je napisao:
sam 83 a ogranicenje je bilo 60 mada me zajebao jedan cova koji je blicao 6 km prije policije i ja cekam cekam cekam , i kontam kako me pozdravljao kad ja malo ubrzao a ono drotovi.

to ti nije nikakvo opravdanje sto si vozio brze od ogranicenja! a meni solis pamet... takodje kad smo tvoje voznje... mozda bi bilo dobro da kazes za koliko dodjes iz karanovca kroz tijesno u BL... posto si se hvalio kako kroz tijesno vozis 140km/h...

p.s.
ja nikoga nisam ovde prozivao(sve do sada) niti sam nekome solio pamet! ja sam rekao kako ja vozim... a drugi su onda meni solili pamet!

p.p.s.
i dalje tvrdim da staz vozacke dozvole je manje bitan od predjenih km... jer ima ljudi koji imaju polozeno i 20 godina... ali sta im vrijedi kad nisu presli 10000km i sad kad bi sjeli u auto... to bi bilo kao da prvi put sjedaju za volan... trema, tresu se noge i ruke... staje gdje treba i netreba... prolazi kroz stop... itd.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2004, 01:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Evo i ja da kazem par stvari. . .
Ne mislim da sam iskusan vozac, vozim tek oko cetiri godine, ali trudim se da koliko - toliko postujem propise.

kefalo je napisao:
saobracajna kultura se ne ogleda u tome da se postoju znakovi! jer znakovi nisu (ovo takodje govorim 2 put) postavljeni tako da se samo prema njima vozi...

Ti si bas uporan u tvrdnji da su saobracajni znakovi postavljni za neke ljude, a za druge nisu.To ti je kao scena iz filma Taxi kad uhvate onog taksisitu i pitaju ga koliko je ogranicenje i kazu da je 40 km/h, a on kaze to je za skejt - bord. . .
Saobracajni znakovi su tu da se postuju i moraju da ih postuju i oni koji "misle" da su bolji vozaci i oni za koje se "misli" da su slabiji.To sto ti mislis da smijes da vozis 100 tamo gdje je ogranicenje 80, ili da pretices preko pue linije zato sto poznajes cestu i smatras da toliko smije da se vozi, to je apsolutno irelevantno.Kad te policajac zaustavi on ne zna koliko si ti siguran u sebe i kakav si ti vozac.Ti si vozac koji ugrozava druge ucesnike u saobracaju.
Zamisli da svi vozaci pocnu da sebe smatraju iskusnim i sigurnim vozacima i navale da voze preko ogranicenja, da nepostuju znakove i sl.Kakav bi to bio haos.

kefalo je napisao:
znaci.. ako ja stojim na stop i kolona je u ulici sa pravom prvenstva i ja nemogu da prodjem... kulturno je da me drugi vozaci propuste! a to kod malo ko radi! najbolje se primjeti na tranzitu kod skretanja za petricevac...
ljudi voze u koloni, lagano... a iz suprotnog smjera ne ceka samo onaj sto skrece vec i 15 auta iza njega!!!!

Znaci oni su nekulurni sto tebe ne puste da prodjes, a ti si kulturan sto ulijeces u kolonu.Da oni jesu nekulturni to stoji, ali ti svojim postupkom ne samo da ispadas nekulturniji od njih, vec i krsis propise.
I po tebi je saobracajna nekultura ako neko vozi sporije.Koliko vremena mozes da dobijes u voznji po gradu ako vozis nesto brze, s obzirom da kod nas postoje semafori prakticno svakih 100 metara, a da nema zelenog vala.Vozeci brze mozes samo da ugrozis nekoga drugog.
Sa takvom voznjom u nekoj zapadnoj zemlji, ne vjerujem da bi presao 100 metara.
Nije niko otkrio toplu vodu time sto je rekao da je saobracajna kultura kod nas katastrofalna.Ali ljudi poput tebe kefalo ne doprinose da se ona popravi, naprotiv.

Evo jedne situacije.Idem iz pravca Budzaka, skrecm lijevo kod mljekare i ulazim u ulicu Kralja Petra . . .Iza mene bijeli Renault 19.Covjek navalio da me pretekne cim smo skrenuli.Gradska voznja, ulazimo u sam centar, a on pretice.Pomjerim se udesno i pustim ga.On raspali i nestade.20 -ak sekundi kasnije ja dolazim do semafora i prolazim kraj njega posto se doticni zaglavio u traci za skretanje lijevo.Sta je on postigao svojom zurbom.Apsolutno nista!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2004, 02:11 
Stara kuka
Stara kuka

kefalo je napisao:
mangia je napisao:
sam 83 a ogranicenje je bilo 60 mada me zajebao jedan cova koji je blicao 6 km prije policije i ja cekam cekam cekam , i kontam kako me pozdravljao kad ja malo ubrzao a ono drotovi.

to ti nije nikakvo opravdanje sto si vozio brze od ogranicenja! a meni solis pamet... takodje kad smo tvoje voznje... mozda bi bilo dobro da kazes za koliko dodjes iz karanovca kroz tijesno u BL... posto si se hvalio kako kroz tijesno vozis 140km/h...

greska broj:
1. iz karanovca kroz tijesno nije moguce doci u Bl jer je tijesno poslije karanovca prema Krupi na Vrbasu.
2. moje auto ne moze ici 140Km/h pa nisam to ni rekao(moze ali mu treba 20 Km ravnice da bi navukao toliko). rekao sam da sam vozio 100 (slovima Stotinu) Km/h ali na ravnici prije tijesnoga u 22:00 kada nije gust saobracaj. i to kad sam imao "zelenih" 18 godina i nisam znao kuda sam supalj a na radiju je svirao Van Gogh.
3. Vozio sam 83Km/h i za to sam platio kaznu, a vozio sam toliko jer je ogromna (citaj kilometrima) duga ravnica bez i jedne kuce, krave, covjeka, sporedne ceste, znaka, Boga , sotone, lubenice, napaljene cobancice, itd. osim patrolnih kola.
Platio sam kaznu i necu vise....
A ti svojim ocim sam gledao bezbroj puta kako uleces ljudima iako oni jure a ne sporetaju. zato ne seri nego kupi Soferski bonton.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2004, 11:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
mangia je napisao:
[
3. Vozio sam 83Km/h i za to sam platio kaznu, a vozio sam toliko jer je ogromna (citaj kilometrima) duga ravnica bez i jedne kuce, krave, covjeka, sporedne ceste, znaka, Boga , sotone, lubenice, napaljene cobancice, itd. osim patrolnih kola.
Platio sam kaznu i necu vise....
A ti svojim ocim sam gledao bezbroj puta kako uleces ljudima iako oni jure a ne sporetaju. zato ne seri nego kupi Soferski bonton.

Еее а да је било напаљене чобанцице можда не би платио ту казну :)

Него што се тиче знакова то је релативна ствар, поготово изван града - ти закони су прављени прије 30-40 година, знакови исто, а тада аута свакако нису могла ни да се залете нешто значајније преко 80 km/h и била су мање безбједна и сигурна од данашњих, чак и од просјека на цестама.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2004, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

moja greska sto se tice karanovca i tjesnog... no znam da si tako nesto pricao kako sa sela dodjes u grad za 15-20min...

mangia je napisao:

ne razumijem koja je razlika izmedju mene i tebe kad ti vozis preko ogranicenja i kad ja vozim preko ogranicenja???? ti si ovde napravio prekrsaj i neznam zasto se pravdas na pustos, ravnicu, nenaseljenost... itd. kad je znak pokazivao 60km/h

mangia je napisao:

naravno da ulijecem! ali REKAO SAM VEC 2 PUTA PA EVO I TRECI PUT, CAK I VELIKIM SLOVIMA! TO URADIM TAKO DA NE UGROZAVAM I USPORAVAM SAOBRACAJ!!! ako cemo da gledamo zakon... onda se svi mi ubacujemo! jer po pravilu ne bi trebao da se ukljucujes u saobracaj ako cesta nije potpuno cista tj ako nema vozila ili su ona JAKO daleko.... no koliko je moguce da se takva jedna situacija desi u gradu???????????????????

nitro je napisao:
Ti si bas uporan u tvrdnji da su saobracajni znakovi postavljni za neke ljude, a za druge nisu.To ti je kao scena iz filma Taxi kad uhvate onog taksisitu i pitaju ga koliko je ogranicenje i kazu da je 40 km/h, a on kaze to je za skejt - bord. . .

vi ljudi kao da mene ne slusate! ovo takodje govorim 2 a mozda i 3 put! saobracajni znakovi su postavljeni za sve ucesnike u saobracaju i to prema svima jednako strogo! no ne voze svi jednako! cak kad bi SVI ucesnici u saobracaju postovali znakove, zakone itd. opet bi se nesrece dogadjale!

nitro je napisao:
Kad te policajac zaustavi on ne zna koliko si ti siguran u sebe i kakav si ti vozac.
slazem se sa tobom.

nitro je napisao:
Znaci oni su nekulurni sto tebe ne puste da prodjes, a ti si kulturan sto ulijeces u kolonu.

ja ne ulijecem.... vec se ubacujem... kad bi ja bio kulturan... dobro bi se nacekao... ali... ne govorimo samo o meni! vec i ljudima koji takodje iza mene u koloni stoje i cekaju da se i oni ukljuce u saobracaj... znaci... sto prije ja upadnem i oni ce prije...

nitro je napisao:
I po tebi je saobracajna nekultura ako neko vozi sporije.

samo za tvoju informaciju postoje i KAZNE ZA ONE KOJI USPORAVAJU SAOBRACAJ!

nitro je napisao:
Koliko vremena mozes da dobijes u voznji po gradu ako vozis nesto brze, s obzirom da kod nas postoje semafori prakticno svakih 100 metara, a da nema zelenog vala.Vozeci brze mozes samo da ugrozis nekoga drugog.

(jel ovo meni namjenjeno?) zar sam ja nekad rekao da BRZO vozim u GRADU?
u gradu se najvise vremena izgubi na raskrsnica i semaforima.... zato izbjegavam semafore i centar grada sto vise mogu... zavisno od relacije... i koristim svaku priliku da se ubacim i nastavim svoj put dalje... jer od cekanja da me neko pusti nema nista!
hehe.... zanimljivo bi bilo gledati kako se odredjeni banjalucani koji misle da sve znaju i da su oni pokupili svu pamet svijeta... a nigdje dalje od bl nisu mrdnuli... kako bi se snasli u BG ili u ZG? hmm.... smijesno je samo i pomisliti!

nitro je napisao:

jesi ti to mozda bio u nekoj zapadnoj zemlji? pa znas kako se to kod njih vozi? ajde nas malo prosvijetli!

Citiraj:
Nije niko otkrio toplu vodu time sto je rekao da je saobracajna kultura kod nas katastrofalna.Ali ljudi poput tebe kefalo ne doprinose da se ona popravi, naprotiv.

pazi... ovde se prica o saobracajnoj kulturi... a ne o postivanju saobracajnih propisa!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2004, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
saobracajni znakovi su postavljeni za sve ucesnike u saobracaju i to prema svima jednako strogo

kefalo je napisao:
saobracajna kultura se ne ogleda u tome da se postoju znakovi! jer znakovi nisu (ovo takodje govorim 2 put) postavljeni tako da se samo prema njima vozi...

Eto pa ti sad objasni ove svoje dvije izjave.Ja necu dalje komentarisati.

kefalo je napisao:
zar sam ja nekad rekao da BRZO vozim u GRADU?

Nisi.Ali si rekao da ti smetaju ljudi koji sporo voze po gradu.A usput, navedi mi nekoga ko je platio kaznu za sporu voznju.Da budemo nacisto.

kefalo je napisao:
nitro je napisao/la:

jesi ti to mozda bio u nekoj zapadnoj zemlji? pa znas kako se to kod njih vozi? ajde nas malo prosvijetli!

Nisam vozio po inostranstvu, ali dobro znas zasto imam osnova za ovakve tvrdnje (da ne objasnjavam bespotrebno pred drugim ljudima)

kefalo je napisao:
pazi... ovde se prica o saobracajnoj kulturi... a ne o postivanju saobracajnih propisa!

Ostajem pri svojoj tvrdnji.Ljudi poput tebe nimalo ne doprinose da se ta saobracajna kultura kod nas poboljsa.To sto ti ne "ulijeces" vec se "ubacujes" je samo tvoje tumacenje.Opet ti kazem.Ako mislis da je neko nekulturan zato sto nece da te pusti da skrenes, zasto mislis da si ti kulturan jer mu se "ubacujes".
I za tvoju informaciju, kad se govori o saobracajnoj kulturi, prvo se polazi od postovanja saobracajnih propisa, pa tek onda dolazi samo ponasanje u saobracaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2004, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
kefalo je napisao/la:
saobracajni znakovi su postavljeni za sve ucesnike u saobracaju i to prema svima jednako strogo

kefalo je napisao/la:

Eto pa ti sad objasni ove svoje dvije izjave.Ja necu dalje komentarisati.

prvu recenicu si izvadio iz konteksta... pa je uzaludno i bezvrijedno raspravljati o istoj! iz svih mojih dosadasnjih postova se vidi sta pokusavam da kazem...

Citiraj:
Nisi.Ali si rekao da ti smetaju ljudi koji sporo voze po gradu.A usput, navedi mi nekoga ko je platio kaznu za sporu voznju.Da budemo nacisto.

da jesam rekao sam da mi smetaju ljudi koji kuliraju kroz grad kad je spic u saobracaju... ali i uopste... nikad nisi u gradu naletio na nekoga ko se zajebava i sporo vozi... a ti ne mozes da ga zaobidjes a zuri ti se.... i takvi ljudi(vozaci) ti ne smetaju???

ako se neki zakon kod nas ne postuje ne znaci da i ne postoji... to je samo greska policajaca koji tako nesto ne sankcionisu...

Citiraj:
Nisam vozio po inostranstvu, ali dobro znas zasto imam osnova za ovakve tvrdnje (da ne objasnjavam bespotrebno pred drugim ljudima)

ne znam o cemu pricas... objasni! (moze i na privat da ne "smetamo" drugim ljudima)

Citiraj:
Ostajem pri svojoj tvrdnji.Ljudi poput tebe nimalo ne doprinose da se ta saobracajna kultura kod nas poboljsa.To sto ti ne "ulijeces" vec se "ubacujes" je samo tvoje tumacenje.Opet ti kazem.Ako mislis da je neko nekulturan zato sto nece da te pusti da skrenes, zasto mislis da si ti kulturan jer mu se "ubacujes".

kad bi svi propustali kao sto propustaju u NEKIM zapadnim zemljama... ona ja ne bih imao potrebe da se ubacujem! ali nivo kulture i samosvjesti vozaca u bl se nece josh dugo popraviti!

nisam rekao da sam ja kulturan sto se ubacujem... ja sam samo rekao da se ubacujem jer nisam LUD da cekam da me neki kulturni vozac propusti, a takvih je jako malo u bl i sire!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2004, 01:35 
Stara kuka
Stara kuka

zbog takvih ko ti kefalo ja nosim bezbol palicu u autu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2004, 03:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prvu recenicu sam izvadio iz konteksta.U redu.Ostaje cinjenica da ti pokusavas da kazes kako su saobracajni znaci postavljeni za neke ljude, a za druge koji "misle" da su bolji vozaci ti znakovi ne predstavljaju nista, jer oni imaju svoju procjenu saobracajnih situacija.Ispravi me ako grijesim.

kefalo je napisao:
nisam rekao da sam ja kulturan sto se ubacujem... ja sam samo rekao da se ubacujem jer nisam LUD da cekam da me neki kulturni vozac propusti, a takvih je jako malo u bl i sire!

Sve si rekao.Govoris o saobracajnoj nekulturi, a sam priznajes da je ni ti nemas. Zamisli opet da svi vozaci razmisljaju poput tebe.Koliko bi onda trebalo nama da se civilizujemo i postignemo odredjen nivo saobracajne kulture.Jos jednom cu da ti kazem,to sto se "ubacujes" nekom u koloni ne cini te niti boljim vozacem niti kulutrnijim covjekom od onog koji nece da te pusti da skrenes.Time samo pokazujes da ne posjedujes toleranciju i strpljenje neophodno za voznju.Mene recimo uzasno nervira to ubacivanje "na silu".Ako nemas dovoljno strpljenja za voznju onda izadji iz auta i vozi se autobusom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Prvu recenicu sam izvadio iz konteksta.U redu.Ostaje cinjenica da ti pokusavas da kazes kako su saobracajni znaci postavljeni za neke ljude, a za druge koji "misle" da su bolji vozaci ti znakovi ne predstavljaju nista, jer oni imaju svoju procjenu saobracajnih situacija.Ispravi me ako grijesim.

ovako, da si procitao sve moje prijasnje postove skontao bi sta zelim da kazem!
ponavljam!
saobracajni znaci su postavljeni za sve ucesnike u saobracaju da se jednako prema njima odnose! tj da ih postuju... no kao sto ni svi ljudi nisu isti... a i ne bi bilo ok da jesu... tako se ni u voznji jednako ne ponasaju! pa ima vozaca kojima je ta brzina po ogranicenju prespora a nekima cak i "prebrza" jer nisu svima sposobnosti u voznji a i u bilo cemu drugome jednake.. pa da potpuno isto vozimo i ponasamo se u saobracaju! e tu dolazi onaj dio saobracajna kultura! znaci treba biti tolerantan prema drugim ucesnicima u saobracaju... i ako nemozes na neki nacin da mu pomognes zasto mu odmagati? npr. zasto ti(ili neki 3 vozac) mene ne bi propustili da se ukljucim u saobracaj? ili ako se ja i ubacim zasto ne bi tolerisali moju zurbu i pustili me da se ubacim... ja na svakom koraku pazim da nekome pomognem! bilo da ga propustim da me pretekne ako vidim da je brzi(a ne da se trkam sa njim) ili da ga propustim na raskrsnici... ili ako se vec ubacio zasto ne bih usporio 5-10km/h i pustio ga da dalje norm. vozi?
takodje nasi znakovi kao ni zakoni nisu u skladu sa sadasnjim automobilima i stanju ceste i josh gomilom drugih faktora! koliko ste puta npr. naletjeli na ogromne rupe koje tu stoje mjesec dana ali ste vi tuda naisli prvi put i sjebali auto... jer nije bilo upozorenja ni ogranicenja brzine na 40km/h npr.?
Citiraj:
Jos jednom cu da ti kazem,to sto se "ubacujes" nekom u koloni ne cini te niti boljim vozacem niti kulutrnijim covjekom od onog koji nece da te pusti da skrenes.Time samo pokazujes da ne posjedujes toleranciju i strpljenje neophodno za voznju.

zar sam ja rekao da me ubacivanje u kolonu cini boljim vozacem? a takodje da li sam rekao da sam kulturniji od onoga sto nece da me propusti? ja sam samo rekao da nisam toliko strpljiv pa da cekam da me neko propusti ako vec imam priliku da se BEZBJEDNO ubacim!

nitro posto si mi se predstavio na PM i posto te dobro znam ako moze koja licna opaska... jer su tvoje meni bile takodje licne ;)

za razliku od tebe ja uvijek pazim na svoju sigurnost! i uvijek vozim u granicama normale i sigurnosti! uvijek jednako brzo ujednacenim tempom! sem slucajeva koje sam gore napomenuo kad qliram ;)
dok ti npr. nekad vozis kao tetkica a nekad isfuran nekim sasvim drugim dogadjajima brzo i (po meni) nesigurno... sto u tim slucajevim moze da bude veoma opasno!

btw osudjivati ili ocjenjivati neciju voznju nemoguce je ako se sa tim vozacem nisi vozio... ovo sto se moze reci u ovih nekoliko rijeci... je sasvim malo da bi se opisala voznja jednog vozaca! a josh gore da bi mu se sudilo o losoj voznji!
nitro ne sjecam se da si se zalio kad smo isli u bg(tj ti u loncare) i kad sam ja vozio tamo i nazad! ima li kakvih primjedbi na tu voznju?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 02:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Za nekoliko stvari pomenutih u prethodnim postovima :

Saobracajni znakovi i zakoni
Ne slazem se da su saobracajni znakovi o ogranicenju brzine zastarjeli. U CH koja ima sigurno veci nivo sigurnosti na cestama u BH, a tu spadaju kvalitetne ceste, kvalitetna i ispravna signalizacija, dostupnost sluzbi za pomoc na cesti i sl., NE POSTOJI magistralni put sa dozvoljenom brzinom vecom od 80km/h. U naseljenim mjestim je ta brzina 50-60km/h zavisno kako gdje, dok put rezervisan samo za saobracaj motornih vozila je ogranicen na 100km/h (nalik autoputu, 2 trake, samo smjerovi nisu fizicki vec crtom odvojeni). Znaci ta zemlja ima nova auta (po mojoj procjeni 70-80% auta ima manje od 2 godine), vrshi stalne analize prometa, sigurnosti, zagadjenosti okoline izduvnim gasovima, krpi sve rupe u roku od 48h, pored svega toga nije podigla brzinu na cestama. Znaci ne mozete da tvrdite da su bosanski zakoni zastarjeli.

Kultura - pustanje / ubacivanje
Moji starci su se jednog vikenda vracali kuci u BL, navece oko 8h. Dosli su u blizinu raskrsnice iznad Monaco picerije, znaci skretanje za Petricevac. Tip koji je bio drugo auto ispred njihovog je 'kulturno' propustio jednog koji se ukljucivao sa Petricevca na glavni put. Medjutim taj tip, kad je vidio da ga ovaj pusta, nije (vjerovatno) obratio paznju na drugi smjer, znaci iz pravca grada nego ladno 'izletio' na cestu. Sta se desilo? Iz pravca grada je naislo drugo auto i udarilo tog koji je izletio. On se zatim okrenuo na cesti i udario ovog sto ga je pustio. Taj se povukao nazad od udara i udario auto koji je bio iza njega. To auto iza njega se na par cm zaustavilo ispred auta mojih staraca. (uh, ko pandur kad pishe izvjestaj :) ). Ko je kriv ? Gospodin koji je ispao 'kulturan' je nagrabusio, a vjerovatno i kasnije okrivljen ( ne znam, pretpostavljam). Znaci zbog tako nekih 'kulturnih' gestova 4 auta su polupana, srecom nije niko nastradao.
Ovde (u CH) postoji jedno nepisano pravilo. Kad se dvije trake spajaju u jednu, bez obzira koja imala prednost, u jutarnjim guzvama se ide 'jedan-jedan'. Znaci da onaj koji moze da pusti, pusta uvijek jedno auto. Tako dobijamo da obe kolone idu i ne stoje. Toga u BiH nece biti skoro jer kod nas treba kultura da dodje na nekim drugim mjestima pa tek onda u saobracaju.

Jos jedan vid nekulture je po meni 'parkiranje'. Gospoda ulazi 'ukoso', 'sa pola auta', 'na pola crte' kako se god kome cefne. Hoce li koga zaparkirati ili ne... boli ih briga.
To me vishe nervira nego bilo sta.

Sto se tiche guzvi u gradu, uvijek gledam da idem na raskrsnice koje imaju semafore. Zasto ? Zato sto sam tu siguran da cu proci, kad tad, ali cu proci. Na raskrsnicama koje ih nemaju, uvijek moze da se zaglavi neko 'smotan' i da odstojim tu 10ak minuta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 19:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kefalo ovo ima tendencija da postane licna rasprava izmedju nas dvojice, a mislim da nema potrebe za tim jer bi vjerovatno i drugi ljudi zeljeli nesto da kazu. . .Zato necu ulaziti u dalje rasprave vec su samo da zakljucim

Ponovicu ti po treci put.Saobracajna kultura polazi prvo od postovanja saobracajnih propisa, a tek onda dolazi samo ponasanje u saobracaju.Kad sjednes za sto da jedes, postujes pravila koja odredjuju kako se ponasa za stolom, kad udjes u neku ustanovu u kojoj postoje pravila ponasanja, postujes ta pravila itd.Kad sjednes za volan da vozis duzan si da postujes saobracajne propise i nista sto ti ili neko drugi ovdje kaze ne moze opravdati nepostovanje saobracajnih propisa, a ti si uporan u tvrdnjama da ih ti opravdano krsis.Tebi se zuri da stignes na vrijeme na svoju destinaciju pa zato prekoracujes brzinu, pretices preko pune linije i obilazis kolone vozila. "Nisi LUD" da cekas da te neko propusti da skrenes jer drugi vozaci nisu kulturni prema tebi i ne zele da te puste i Bog sam zna sta jos cinis. . .

kefalo je napisao:
za razliku od tebe ja uvijek pazim na svoju sigurnost! i uvijek vozim u granicama normale i sigurnosti!. . .dok ti npr. nekad vozis kao tetkica a nekad isfuran nekim sasvim drugim dogadjajima brzo i (po meni) nesigurno... sto u tim slucajevim moze da bude veoma opasno!

Zaista?Vezes li pojas prilikom voznje kad toliko pazis na sigurnost?Kreni prvo od toga.Da li je za tebe i normalno i sigurno preticati kolonu vozila ili preticati preko pune linije?Posto me vec prozivas iako ovdje nije uopste rijec o mojim vozackim sposobnostima (a ja se za razliku od tebe nisam ni hvalio nekim odlicnim vozackim sposobnostima, niti enormnim vozackim iskustvom, daleko od toga.Sebe licno smatram vrlo prosjecnim vozacem), onda mi lijepo navedi kad sam ja to divljao i ugrozio sigurnost ljudi u autu i drugih ucesnika u saobracaju.A volio bi i da mi definises sta znaci voziti "kao tetkica".najbolje ce biti da odgovoris na PM da ne davimo ljude. . .

kefalo je napisao:
nitro ne sjecam se da si se zalio kad smo isli u bg(tj ti u loncare) i kad sam ja vozio tamo i nazad! ima li kakvih primjedbi na tu voznju?

"Ne ljuljaj camac u kom se vozis"
Imam i primjedbu.Vozio si Kadeta :lol:. . .
Kad smo vec kod toga objasni ovim ljudima na forumu svoju teoriju o Kadetu i ljudima koji ih voze. . .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 01:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0
slazem se sa tobom u vezi saobracajnih znakova i novih vozila... ovde u bih jedino sto fali je kultura, novija vozila(kao kod vas u CH :) ) i bolji uslovi saobracaja(bolje ceste, bolja signalizacija... itd.)

nitro
sad sam dosao sa puta i mislio sam da ti ne odgovaram ali evo ;)

Citiraj:
Kefalo ovo ima tendencija da postane licna rasprava izmedju nas dvojice, a mislim da nema potrebe za tim jer bi vjerovatno i drugi ljudi zeljeli nesto da kazu. . .Zato necu ulaziti u dalje rasprave vec su samo da zakljucim

slazem se btw mozemo mi to i u 4oka i 4 sake :P :)

Citiraj:
...a ti si uporan u tvrdnjama da ih ti opravdano krsis.

gdje sam ja to sebe pravdao??? cak sam rekao da svi JEDNAKO ODGOVARAMO PRED ZAKONOM! ja sam samo naveo razlog zbog kojeg vozim brze! i na nacin na koji vozim...

Citiraj:
Vezes li pojas prilikom voznje kad toliko pazis na sigurnost?

uvijek vezem pojas! sem izuzetaka kad se vozim u gradu i znam da cu da izadjem iz auta nakon 1-2km
Citiraj:
Da li je za tebe i normalno i sigurno preticati kolonu vozila ili preticati preko pune linije?

komentar o svemu ovome sam vec gore dao... ne vidim razlog da ponavljam...(dosadilo mi je vec)

Citiraj:
a ja se za razliku od tebe nisam ni hvalio nekim odlicnim vozackim sposobnostima, niti enormnim vozackim iskustvom,

ja se nisam hvalio... ja sam samo rekao kojim iskustvom raspolazem...
Citiraj:
...daleko od toga.Sebe licno smatram vrlo prosjecnim vozacem

ako sam se ja hvalio... onda se i ti hvalis!

Citiraj:
"Ne ljuljaj camac u kom se vozis"

ovo se ne odnosi na moju voznju vec na famozni broj 17? :lol:

Citiraj:
Kad smo vec kod toga objasni ovim ljudima na forumu svoju teoriju o Kadetu i ljudima koji ih voze. . .

no comment! ;)

p.s.
ako bash insistiras objasnit cu... btw kakve to veze ima sa naslovom teme?ili sa bilo cim?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 10:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
ala ste se okomili na kefala...
covjek ima svoju logiku i neke rutinske stavri gdje grijeshi s obzirom na pravila ali on je svjestan toga za razliku od 99% ostalih vozaca koji nisu svjesni svoje nesvijesti uopste :lol:

kefalo, ce kad ostari biti mnogo smireniji....garantujem...to su sada adrenalinski razlozi :P

a juce...kako me to nervira...kad krene redom da se deshava...jedna raskrsnica, pa druga pa treca... sve bez semafora i ja idem iz ulica koje nisu na pravu prvenstva i kad mi ide ogromnom sirokom ulicom koja je sa pravom prvenstva 100% i stane na sred raskrsnice....sviraju oni iza njega..a ja gubim na vremenu jer ne mogu da se ubacim da prodjem....
i tako 3 puta za redom..pa civjek da poludi od tih sto 'sadju' u grad prvi put sa brda pa se ne znaju ponasati kako treba vec usporavaju saobracaj....i prave zastoje...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]