shicy, onaj termin luzerka nije se odnosio na tebe, jer osoba o kojoj pricam je pala 10 put na voznji..... ti si daleko od toga
lakse poloziti po snijegu??
pa ovako, taj dan kada sam izasla da polazem(ko sada se sjecam

), osvanuo dan lijep, suncan, namrgudilo se odjednom, da bi oko 14 casova pocela neka kisha, sve se stushtilo, a onda onaj najgori mokri snijeg, koji je sve prekrio za 2 sata, na ulicama bljuzgavica.
Dodjem na poligon, sve bijelo prekriveno, nigdje crta za parkiranje

, nista....
Nego instruktor kaze, ajde prodji da ti ostanu tragovi od tockova, prije nego sto udje komisija...to i uradim.
Poligon prodje sve OK, nisam nagazila crte, iako ih nisam ni vidjela kako treba, vec sam vozila po procjeni
Dodjem kod Skorpiona , sjednem u auto, krenemo, nastelim retrovizor, ogledala, zavezem pojas, upalim auto, svjetla, izbacim zmigavac i krenem, a snijeg pada konstantno, na ulicama bljuzgavica, a sa neba pocinju suve pahulje da padaju kao priglavci, brisaci jedva stizu.
I kaze idemo na Starcevicu(ajme meni

), kretanje pod rucnom, potom preko Banjaluckog, pa alejama, pa kroz Borika sve ukupno nekih 30 minuta. Polukruzno takodje na Starcevici ...
Ugasi mi se auto prvi put pod rucnom (dovoljeno je to, znaci dozvoljena su 2 pokusaja, a to mi je ujedno bila i jedina greska

).
Dodjemo opet kod Skorpiona,i kazu ajd izadji iz auta, i zovu me za 2 minuta: Polozili ste, cestitamo, puno srece, bili su vam tezi uslovi, zbog toga je voznja isla sporo, ali uvijek budite oprezni" tako nesto su mi rekli....
A moj instruktor je dodao: Eto dva slavlja, danas joj je i 18-ti rodjenda, imash duplo slavlje...a komisija: a nismo primijetili , cestitamo... bla... bla
Kako tada, tako i nakon 5 punih godina, da kucnem u drvo i na svu srecu nikakvih udesa, ogrebotina i slicno.
Platila 1 kaznu za pogresno parkiranje

, i 2 puta calenovala 10 KM na pice

zbog svjesnog prelaza preko pune crte