banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 02:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Cim bude gotova saobracajna uslikacu i postaviti ovdje pa vidite datume registracije itd. Auto smo kupili od lika koji se bavi prodajom automobila i dobio ga je u racun, bukvalno nas je auto kostalo samo onoliko koliko je bila njegova cijena + tih 40-50 KM za prepis. On je rekao da ce sve odraditi sa papirima tako da mi nista ne moramo ganjati. Ako na autu budu neke kazne ili sta vec, to se moze provjeriti u MUP-u i rekao je da ce on sve to regulisati pa ce se on preklapati sa tim likom od kojeg je uzeo auto. Znaci, mi dobijemo cisto auto od kazne i prekrsaja.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
spavac je napisao:
oce li ko meni odgovoriti na pitanja.. :D

ja kupim auto na kojem vazi registracija npr jos 4 mj...prodam moje autu jer sam uzeo malo novije i takodje recimo na mom autu je ostala registracija npr 6 mj..

da li ja mogu sa svog auta dobiti nazad neku lovu od registracije npr u registraciju se podrazumjeva i osiguranje..jel mogu ja dobiti nazad tih 6 mj osiguranja sto je ostalo a platio za godinu? da li od auta kojeg sam kupio i na kojem je ostalo 4 mj rege, da li vazi njegov tehnicki pregled jos ta 4 mj kad ja prepisem na sebe auto?

ti imas pravo na povrat razlike od osiguranja.

Za auto koje si ti kupio, plaćaš osiguranje samo za ta 4 mjeseca kao i putarinu. Dok porez moras platiti cijeli iznos.
Plus nova saobraćajna.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:
Vidis, to nisam znao. Ako je istina. Znaci prakticki se vrsi prenos osiguranja starog vlasnika na novog. I to sve (prepis, kupoprodajni ugovor, nove table i saobracajna) kosta 40-50 KM? Sumnjam.

Ne idu nove table, table ostaju iste.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mifko je napisao:
Danchi je napisao:
Vidis, to nisam znao. Ako je istina. Znaci prakticki se vrsi prenos osiguranja starog vlasnika na novog. I to sve (prepis, kupoprodajni ugovor, nove table i saobracajna) kosta 40-50 KM? Sumnjam.

Ne idu nove table, table ostaju iste.

table ostaju iste ako su nove.
ako su stare, idu nove i koštaju 20KM

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
blackrose je napisao:
spavac je napisao:
oce li ko meni odgovoriti na pitanja.. :D

ja kupim auto na kojem vazi registracija npr jos 4 mj...prodam moje autu jer sam uzeo malo novije i takodje recimo na mom autu je ostala registracija npr 6 mj..

da li ja mogu sa svog auta dobiti nazad neku lovu od registracije npr u registraciju se podrazumjeva i osiguranje..jel mogu ja dobiti nazad tih 6 mj osiguranja sto je ostalo a platio za godinu? da li od auta kojeg sam kupio i na kojem je ostalo 4 mj rege, da li vazi njegov tehnicki pregled jos ta 4 mj kad ja prepisem na sebe auto?

ti imas pravo na povrat razlike od osiguranja.

Za auto koje si ti kupio, plaćaš osiguranje samo za ta 4 mjeseca kao i putarinu. Dok porez moras platiti cijeli iznos.
Plus nova saobraćajna.

OK, ali kako Mifko kaze da auto ostaje registrovano do augusta (datum isteka osiguranja starog vlasnika), dakle samo se prenese osiguranje sa starog na novog vlasnika. Ili je potrebno odmah ispocetka registrovati pa se priznaje nekoliko mjeseci vazenja starog osiguranja, a ostatak do pune godine ti namirujes?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 11:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne znam ti ja sad te neke detalje, meni su to sve nijanse. Znam da nam je covjek rekao da je auto registrovano do augusta i da kad se prepise na nas to sve ostaje, nista necemo morati registrovati niti osiguravati do tad. Znam to jer skupljamo pare za registraciju odmah, da ne bude frka tad platiti 400-500 KM ili koliko je vec. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:

OK, ali kako Mifko kaze da auto ostaje registrovano do augusta (datum isteka osiguranja starog vlasnika), dakle samo se prenese osiguranje sa starog na novog vlasnika. Ili je potrebno odmah ispocetka registrovati pa se priznaje nekoliko mjeseci vazenja starog osiguranja, a ostatak do pune godine ti namirujes?

jok brate.
ti meni prodajes auto koje je registrovano jos 4 mjeseca.
ti imas pravo povrata od osiguranja za ta 4 mjeseca (samo od osiguranja).
Ja placam razliku registracije za ta 4 mjeseca (za koja ti dobijas pare nazad).
placam putarinu samo 4 mjeseca (tu nemas pravo povrata)
placam cijeli porez
placam novu saobracajnu.
auto je i dalje registrovano samo jos 4 mjeseca.

i jos nesto..i dalje ne kontas sta znaci prepisati vozilo :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 12:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tacnije, 57 KM smo platili to sve. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 12:28 
Veteran
Veteran

blackrose je napisao:
Danchi je napisao:

jok brate.
ti meni prodajes auto koje je registrovano jos 4 mjeseca.
ti imas pravo povrata od osiguranja za ta 4 mjeseca (samo od osiguranja).
Ja placam razliku registracije za ta 4 mjeseca (za koja ti dobijas pare nazad).
placam putarinu samo 4 mjeseca (tu nemas pravo povrata)
placam cijeli porez
placam novu saobracajnu.
auto je i dalje registrovano samo jos 4 mjeseca.

i jos nesto..i dalje ne kontas sta znaci prepisati vozilo :wink:

Ok, hvala, sad razumijem, ali kako je onda Mifko, placeno sve samo 57 KM a auto je prepisano na novog vlasnika sa novom saobracajnom a i dalje ostalo osigurano do augusta, znaci nista nije trebalo mijenjati ni doplacivati mjesece?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 12:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa nije nista trebalo jer prethodni vlasnik nije trazio povrat niceg. Prodao je auto sa registracijom i osiguranjem, nije trazio nazad pare za ta 4 mjeseca. Da je to uradio onda bismo trebali doplatiti samo ta 4 mjeseca.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 12:34 
Veteran
Veteran

Pa to sam pitao in first place, znaci moguce je uraditi tako kao sto si ti, jednostavno se prenese osiguranje i vlasnistvo i cao.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

o ebalo.
radila sam u osiguranju, sad radim u firmi koja ima 22 vozne jedinice, znaci svaki mjesec registrujem najmanje 2 vozila i nije mi prvi put da to radim.
Stvarno mi nije jasna ova sema kod Mifko.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 12:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa da, bez komplikacija to ide. Zato smo to radili preko agencije, oni se brinu o svemu da ti ne moras ganjati tamo nekog lika koji je dao auto u racun, drzi-ne daj. Bukvalno, sve ti srede, papiri budu gotovi za 7-10 radnih dana, zavisi sve od MUP-a i koliko brzo oni to odrade i dobijes papire uredne, samo preuzmes. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 12:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
o ebalo.
radila sam u osiguranju, sad radim u firmi koja ima 22 vozne jedinice, znaci svaki mjesec registrujem najmanje 2 vozila i nije mi prvi put da to radim.
Stvarno mi nije jasna ova sema kod Mifko.

Ja stvarno ne kontam sta je tu toliko komplikovano, kupili auto sa registracijom i osiguranjem za jos 4 mjeseca, prepisemo na sebe i preuzimamo to na svoje ime. Nema potrebe ponovo registrovati auto niti nesto doplacivati jer prethodni vlasnik nije trazio povrat osiguranja itd. Auto je cisto, samo se vlasnik promjenio.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 12:43 
Veteran
Veteran

Iskreno i ja prvi put cujem za to. Cuo sam da su ljudi odjavljivali pa im osiguranje vrati dio para za, nazovimo to neiskoristene mjesece. A ovaj koji registruje na sebe uvijek registruje ispocetka i mora biti registrovano na godinu dana ako je novi vlasnik a ne nekoliko mjeseci. Tako da mi je malo to cudno. Zato kazem, ako to moze, to je odlicno.

Poslednji put menjao Danchi dana 18 Apr 2013, 12:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 12:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne bih ni ja znala da auto nije kupljeno prosle sedmice i sve odradjeno na nacin na koji sam vec rekla. Postavicu saobracajnu cim bude gotovo. Ne znam, mozda su to neki novi zakoni, novotarije preko ovih agencija itd. Odoh kopati neke vocke, nisam ja za ove teme. :D :D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 13:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Kako xy liku mozes dozvoliti da vozi auto na tvoje ime to mi nikad nece biti jasno. Klasicna srpska posla i onda im neko drugi kriv.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 15:28 
Veteran
Veteran

Ja sam samo naveo primjer svog prijatelja i pitao sta je najbolje rjesenje. Naravno da mu niko nije kriv nego on sam i ne krivi drzavu niti bilo koga nego se pita sta je najbolje uciniti. Ako neko zna ok, ako ne zna, nikom nista.

Ali sto volim ovakva pametovanja sa strane gdje se svi pravimo Svabe i gdje je sve po standardu a zapravo 90% ljudi ne postuje standarde, sto ne sprecava dezurne moraliste da opletu...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 15:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nema tu šta biti švabo i moralista... sam pao, sam se ubio...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 15:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Pitao si za rijesenje ucestalog problema pa je prica otisla malo dalje, ali je u okvirima problema. Da se bar malo pridrzavamo standarda ne bi bilo ovakvih situacija koje su krajnje nepotrebne i lako se mogu izbjeci.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]