banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 01:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Apr 2011, 13:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
nikolaa82 je napisao:
Danas sam pitao cika policajca koji je bas u tom trenutku zaustavio dzip sa zatamnjenim staklima da li se moze voziti sa takvim staklima i on meni rece da folije ne dolaze u obzir i da on ne zna koliki procenat auta i koliko tamno staklo moze biti vec da on odmah salje na tehnicki pa oni utvrdjuju koliko i sta moze i ne moze. Takodje mi je rekao da odem na tehnicki pa da tamo pitam.

I ti si naso koga ces pitati... dobro da te nije poslo kod popa :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Gledam prije pola sata, pandur zaustavlja auto, potpuno zatamnjeno, golf. Otvara ovaj prozor, vidi da je unutra drugi drot, i samo ga pusti. A 5 sekndi nakon toga, prilaza hummer semaforu, blinka zeleno, zuto, hummer ubrzava i samo prodje kroz crveno, a policajac samo gleda. Ne vrijedi se nervirati.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 17:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Naše stanice tehničkog ne mogu da mjere propustljivost stakla, ako je fabrički zatamnjeno postoji posebna oznaka na staklu u uglu, svaki proizvođač ima svoju oznaku, imaju katalozi. Evo npr cjenovnik za Golf 6 zatamnjeno staklo 65% 435 KM, tada na staklu ima drugačija oznaka i to je po našem zakonu legalno:

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2011, 19:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:21
Tommy Vercetti je napisao:
Gledam prije pola sata, pandur zaustavlja auto, potpuno zatamnjeno, golf. Otvara ovaj prozor, vidi da je unutra drugi drot, i samo ga pusti. A 5 sekndi nakon toga, prilaza hummer semaforu, blinka zeleno, zuto, hummer ubrzava i samo prodje kroz crveno, a policajac samo gleda. Ne vrijedi se nervirati.

Vjerovatno nisu vidili hummera , ipak je to malo vozilo :D Nista novo , neko moze da radi sta hoce a vecina ne ...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pitao sam preko nekih zajednickih poznanika covjeka koji radi u saobracajnoj policiji (izgleda bas da je zaduzen za ovu akciju) kako legalizovati folije, postoji li neka ustanova za atest... Odgovor je bio: "Ne znam kome da dam kad to niko ne radi."
Znaci stari zakljucak ostaje - jedino rjesnje skinuti folije. Ili rizikovati pa se mozda provuci dok ne prodje frka ili se ne pojavi neko ko moze odraditi atest.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 11:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
blaf77 je napisao:
Pitao sam preko nekih zajednickih poznanika covjeka koji radi u saobracajnoj policiji (izgleda bas da je zaduzen za ovu akciju) kako legalizovati folije, postoji li neka ustanova za atest... Odgovor je bio: "Ne znam kome da dam kad to niko ne radi."
Znaci stari zakljucak ostaje - jedino rjesnje skinuti folije. Ili rizikovati pa se mozda provuci dok ne prodje frka ili se ne pojavi neko ko moze odraditi atest.

Meni komso rece da ima neli lik koji to radi kvalitetno. Kaze da je cijena 250 km i da valjda skida prozore kad zatamnjuje. Ne znam ko je u pitanju i da li je njegov rad odobren od strane policije, tj. ne mora se na tehnicki. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2011, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Po koji put: nema niko ko radi homologaciju.

I ja kad sam stavljao foliju, skidao covjek tapacirunge da odradi kako treba, al' morao sam skinuti.

po 15ti put...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 16:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:21
blaf77 je napisao:

Pa i kad prodje frka tj akcija opet ce se naci neka budala da te zajebava i stalno si pod rizikom da platis kaznu ... Nije ni to rijesenje ..

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma ne znam. Danas pitam pandura - kaze da je izgleda zavrsena ta akcija. Ne zna ni on, a saobracajac. Smije se - kaze mi te posaljemo na tehnicki a oni ako mogu neka upisu u saobracajnu (a zna da ne mogu). Kaze "ma ostavi ih".
Kontam bice kao i za plin - jedno vrijeme gnjavili a kad sam platio 100KM atest vise nikad niko nije pitao za plin. Pokusacu se jos malo provuci, nije ih nikad kasno skinuti.

Meni je Zex sa foruma radio, i nije skidao stakla, sto se i vidi - i po kvalitetu i po cijeni. Ne vjerujem da moze za 250KM sa skidanjem stakala. A i da moze za te pare, opet ostaje ista stvar - trenutno nije legalno.

Tommy, ti nisi imao nikakvih troskova za vanredni tehnicki, samo si skidanje platio?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 17:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jul 2009, 15:09
Mene su poslali na vanredni tehnički, u Bl. Platio sam negdje skidanje folija i otišao na tehnički, gdje nisam ništa platio. Imao sam Lummar folije, kad sam pitao policajce kakve folije mogu rekli su da ne mogu nikakve.
Inace mi je auto u redu. To pišem jer su liku ispred mene na tehničkom spominjali neku kaznu zbog krajnice/a, visoko podignutog fara i ulja za kočnice, ne znam da li su mu to i naplatili, a došao je zbog folija.. Kasnije sam skidao ljepilo sa stakala sa acetonom i krpom, patnja živa..

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Platio skidanje, pa poslije cistio aceton. Pa ako platim valjda ce mi to odraditi bolje nego kad ih sam pocupam. Ili si zurio pa nije bilo bitno? Kad su te "klepili", jesi morao isti dan na tehnicki?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 17:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jul 2009, 15:09
Vrijeme je bilo problem, morao sam isti dan, bila subota prijepodne, pa su mi skinuli ljepilo sa prednjih stakala da ih mogu spuštati. Da sam došao na tehnički 15 min kasnije zakasnio bih, jer mora da traje 30min, a bilo ih je dvoje ispred mene.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2011, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:

Tommy, ti nisi imao nikakvih troskova za vanredni tehnicki, samo si skidanje platio?

Nisam. Auto ispravno potpuno, i u tom slucaju poicija placa tehnicki.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 20:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Okt 2010, 02:33
meni su sumnjivi ti sa zatamljenim staklima.
ali dobro, svak nek radi kako mu volja.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mellisa je napisao:
meni su sumnjivi ti sa zatamljenim staklima.
ali dobro, svak nek radi kako mu volja.

Ovaj post shvatam kao zajebanciju, i nadam se da ne grijesim u tome.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da je rekla i sumljivi kad su vec stakla zatamljena shvatio bih kao salu, ovako ...

Nego, klepise i mene danas. A ja krenuo za Zagreb. Rekli su da mogu i sutra na tehnicki, ne mora danas. Kazu da imaju 3 tehnicka u gradu koji imaju uredjaj koji moze "provjeriti" folije, da se tako izrazim. Ja kazem da sam se raspitivao i da nema, a oni kazu - pa ne bi mi maltretirali narod.
Odem u TAM servis kad sam se vratio u BL da pitam (tu su me poslali na tehnicki) - kazu taj uredjaj svaki tehnicki pregled mora imati, i imaju ga, ali to je po starom zakonu, a po novom moze proci samo folija na zadnjim bocnim staklima i zadnjoj sajbi koja je max 25% zatamnjena i koja ima neke oznake na sebi kao sto su na staklima od auta, a takvih kod nas uglavnom nema niko. Tako da se na kraju prica opet svodi na isto - skidanje folije i vanredni tehnicki. Ali eto, sad je bar sa razlogom skidam, nije da nisam pokusao.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 19:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Okt 2010, 02:33
nije pametno zatamnjivat stakla jer se onda ne moze vidit dobro
kad se vozi.
bar ja tako razmišljam.

P.S: zivila sam u malom selu.
jos su me babe ucile taj njihov naglasak.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 20:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Ne slažem se, kada su profi folije nema razlike između tih i tintovanih stakala iznutra, plus za par godina folije će postati standard na zapadu jer štede gorivo smanjujući potrebu za klima uređajem.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 20:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
nuvolari je napisao:
Ne slažem se, kada su profi folije nema razlike između tih i tintovanih stakala iznutra, plus za par godina folije će postati standard na zapadu jer štede gorivo smanjujući potrebu za klima uređajem.

Kako je noću voziti sa njima?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Melisa, folije izgledaju tamno kad se gleda izvana, a kad gledas iz auta skoro pa da se i ne primjeti da postoje folije, samo malo je tamnije, za nijansu.
Nisam primjetio neku razliku nocu, niti da manje smetaju svjetla kroz foliju, ali nisam ni obracao paznju.

Juce sam vidio neki crni golf V, sa jako tamnim folijama na svim staklima. A prilicno sam siguran da ima foliju i na sofer sajbi jer se apsolutno nista ne vidi unutra, a isao sam mu u susret u sred dana pa sam ocekivao da cu vidjeti vozaca. Ili su neke lose folije koje i iznutra izgledaju tamno, jer se nije nista vidjelo kroz auto. Cudno skroz.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]