banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 07:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Avg 2010, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
manitu, zaboravio si smederevac Alfa.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
manitu, napisi par redova o automaticima :) A ja cu o koksiranju... Nidje veze al nek ide zivot :)

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 17:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 13:31
Ako je u P407 automatski mjenjač AL4 (a velika vjerovatnoća da jeste) - sigurno će se pokvariti do 150.000 km. Neće to biti kvar da auto ne može ići, ali će proklizavati, trzati, prebacivati se u Limp mod itd.

To su mjenjači (kao većina današnjih automatskih mjenjača) - Sealed for Life, ali se ispostavlja da baš i ne mogu bez izmjene ulja i održavanja. A ovdje nisam našao nikoga ko se malo više razumije u te automatske mjenjače da bi mogao dijagnosticirati kvar i popraviti ga. A novi mjenjač je skup, skup....

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 18:57 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
samo zagrijati automatic malo i drzi on dobro..

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
The_new_Statesman je napisao:
manitu, napisi par redova o automaticima :) A ja cu o koksiranju... Nidje veze al nek ide zivot :)

negdje 96 prvi automatic je mb 190 e 2.0- odlican cetverobrzinac za tu generaciju, pouzdan i mek. nije ekstermno mjenjao potrosnju auta tako da je od manitua dobio + :D (no, auto je hebala k glava i neki org. ugradjen talijanski plin)
drugi je bio 97 buick skyline v6, trobrzinac, klasicno americki los i trosio je ko pijani milijarder :lol:
treci golf 1.8 iz 91, rad mjenjaca ok ali potrosnja oko 14,15 litara :D
cetvrti pezo 206cc 1.6 16v (aktuelan) po gradu 12, na autoputu 17 :lol: mislim, 1600 kubika a potrosi rezervoar i pol do zg i nazad :angry3:
(navedeno su zenina aVta)
moj aktuelni automatik je mb v220 cdi, savrsen mjenjac, mek rad, kick ekstra a trosi smjesnih 10,11 po gradu a na otvorenoj od 8 do 9 i to pun ko sibica :D mnogo ga je lakse voziti i parkirati po uzbrdicama i sokacima jer bi pod opterecenjem sigurno uz rucnu i trzanje lamela bila kratkog vjeka. promjenio sam mu neki filter i ulje mada (mozda) nisam ni morao, nego, eto.. ne koci motorom kao sa klasicnim mjenjacem ali se ipak osjeti usporavanje kada bez gasa sam spusti u nizu brzinu. doduse, tako i pezo, ali njegov kick down razmislja sekundu duze. takodje, ako hoces da salta bez trzanja kao merc moras raditi sa gasom, tj popustiti ga "malcice" (ko tomos automatik :lol: )
vozio sam jos e39 steptronic i a6 tiptronic, oba su malo "neudobnija" od mercedesovog. ybg, tesko mi je ovo napisati ali sam morao (posto sam bmw fan :D )

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vidi, nisam znao da forsiras autobuse :) E39 jednostavno nije uporediv, uzmi prethodnu generaciju petice i to nakon prvog facelifta pa da pricamo... Za Audi se slazem... Oko Francuza nemam pojma, Japanci nisu losi sa CVT mjenjacima, mislim, komforni su.

E sad, neko je spomenuo turbine i problem crkavanja kod istih... Dakle, na duzim etpama koje se voze pod visokim obrtajima (recimo, autoputevi) dolazi do zagrijavanja ulja (i turbine) koje voli da koksira ukoliko se motor nakon takve voznje ugasi odmah. Upravo se zbog tog koksa lagano zacepe kanali kojima prolazi ulje koje podmazuje turbinu... Sa vremenom ostaje potpuno bez ulja i eto ti vraga... Zadnjih godina se u automobile ugradjuju dodatni hladnjaci za hladjenje motornog ulja. Ali...

Ma zakon je cisti atmosferac :) Ide i na rakiju ako treba :) Ako su mene lagali onda i ja lazem vas.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Moj komšija je sipao u kočioni sistem rakiju...

- Pa zaboga komšo što rakiju...
- Ma komšo radi isto kao ulje... Koči i ne mrzne zimi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]