The_new_Statesman je napisao:
manitu, napisi par redova o automaticima

A ja cu o koksiranju... Nidje veze al nek ide zivot

negdje 96 prvi automatic je mb 190 e 2.0- odlican cetverobrzinac za tu generaciju, pouzdan i mek. nije ekstermno mjenjao potrosnju auta tako da je od manitua dobio +

(no, auto je hebala k glava i neki org. ugradjen talijanski plin)
drugi je bio 97 buick skyline v6, trobrzinac, klasicno americki los i trosio je ko pijani milijarder
treci golf 1.8 iz 91, rad mjenjaca ok ali potrosnja oko 14,15 litara
cetvrti pezo 206cc 1.6 16v (aktuelan) po gradu 12, na autoputu 17

mislim, 1600 kubika a potrosi rezervoar i pol do zg i nazad
(navedeno su zenina aVta)
moj aktuelni automatik je mb v220 cdi, savrsen mjenjac, mek rad, kick ekstra a trosi smjesnih 10,11 po gradu a na otvorenoj od 8 do 9 i to pun ko sibica

mnogo ga je lakse voziti i parkirati po uzbrdicama i sokacima jer bi pod opterecenjem sigurno uz rucnu i trzanje lamela bila kratkog vjeka. promjenio sam mu neki filter i ulje mada (mozda) nisam ni morao, nego, eto.. ne koci motorom kao sa klasicnim mjenjacem ali se ipak osjeti usporavanje kada bez gasa sam spusti u nizu brzinu. doduse, tako i pezo, ali njegov kick down razmislja sekundu duze. takodje, ako hoces da salta bez trzanja kao merc moras raditi sa gasom, tj popustiti ga "malcice" (ko tomos automatik

)
vozio sam jos e39 steptronic i a6 tiptronic, oba su malo "neudobnija" od mercedesovog. ybg, tesko mi je ovo napisati ali sam morao (posto sam bmw fan

)