banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 14:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Auto do 15.000 KM
PostPoslato: 23 Jun 2010, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
benzince samo budje vozaju a mi sitna buranija dizele :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 14:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Hm, moram da nadjem sliku auta pred mladinom kucom: Insignia 2.0T, C200K, Abarth GP. Da li to znaci da smo burzuji? 8)
I Subaru diesel da malo pokvari prosjek :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 15:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Uvali se ti :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
smucek je napisao:
Uvali se ti :lol:

alal mu vera aaaaaaaaaaaaaaaa :lol: ko zna zna :cat:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 17:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Odmah se zna ko je gazda :)

Sigurno ne oni sto voze Ascone i Fice ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
cvox je napisao:
benzince samo budje vozaju a mi sitna buranija dizele :wink:

zalost!

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 17:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Arhitekt, odluci li se brate?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 17:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ko, ja? A, ne, on... 8)

The_new_Statesman je napisao:
Odmah se zna ko je gazda :)

Naravno - zato se W126 vraca u PL :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 18:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2010, 22:31
Imaš ponudu, pogledaj ... viewtopic.php?f=45&t=50281&start=0&hilit=prodajem+golf+IV
Auto dobro izgleda :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 21:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
The_new_Statesman je napisao:
Arhitekt, odluci li se brate?

Ma još sam u fazi razmišljanja.. Spadam u onu grupu ljudi koja se prvo dobro raspita, pretrese stvar sa svih strana, sabere pluseve i minuse i na kraju odabere. I na lovu mogu računati izgleda tek krajem godine..

Trenutno mi je Octavia 1.9tdi prvi pik. Koji benzinski motor predlažete? Koliko čujem, razlike između Octavije 1 i 2 su više estetske prirode dok su mehanika i agregati uglavnom isti. Za vlasnike Škode: gdje ih održavate - kod Vidovića ili ima neka kvalitetna a jeftinija alternativa?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Veliki servis na octaviji radio u Max Mayer u Pdu, a odtad srecom nije bilo problema, samo zamjena ulja kod roguljica i to je to.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 12:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
Imao sam octaviju,i prodao sam je prosle godine,konkretno ja sam imao sa motorom 1.9 tdi-81 kw-110 ks,ja sam je prodao sa 245 000 a motor i dalje u odlicnom je stanju bio.Po meni je i ovo mozda cak najbolja verzija motora,posto ima klasicnu bosch pumpu i klasicne obicne dizne,nije pumpa dizna,mislim da se mogu naci da kazem dobre vec od 10 000-13 000 km.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 14:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2009, 09:54
arhitekt je napisao:
banjalucki_gang je napisao:
Kolega licno nemam nista protiv ovih svih auta ali da su nova,veliki dio auta bas tih auta starosti 3-4-5 godina je presao cak preko 200 000,ne kazem da su svi ali veliki dio,ako vec planiras da kupis auto do 15 000,za taj novac imas vec novo auto,evo recimo:
chevrolet aveo sa 4 ili 5 vrata i 85 konjskih snaga kosta izmedju 14000-15000 sa klimom i svim ostalim peksimetima.ps.pogledaj ovaj sajt chevrolet.ba
Evo jos jednog mozda i bolje solucije:
Dacia sandero model stepaway,meni ovaj model izgledao onako ljepuskast sa 1.6 motorom i 90 konjskih snaga kosta 14 500 km,jos za 1000 km mozes i dodatne opreme podosta nabaciti na njega.sajt dacia.ba
uglavnom na ova oba modela imas garanciju 3 godine ili 100 000,a na prohrdjavanje cini mi se puno vise godina.
Imas i skodu fabiju sa 1.2 motorom koja kosta 15.666 ambijent verzija,ali puno siromasnija opremom nego ova gore dva navedena auta.
Uglavnom ja glasam za novo auto,ipak je novo novo.pozdrav

Razmišljao sam ja i o toj opciji. Gledao sam i Chevrolet Aveo i Fabiju i još neka auta, međutim sve su to auta na kojima se dosta pada - prilikom iduće prodaje. Npr. Aveo koji košta oko 16.000 KM za 5 godina će izgubiti preko 50% svoje vrijednosti.

Znam da je teško naći dobro polovno auto a da je pri tom u dobrom stanju i po mogućnosti sa malom kilometražom. To sam već jednom prošao kupujući sadašnjeg pežoa prije 6 godina. Nastojaću uvesti polovnjaka 5-6 godina starog i sa kilometražom do 80.000 km i sa maksimalnim paketom opreme kojeg si mogu priuštiti. Bitnije od kilometraže je stavka koliko je auto bilo dobro servisirano i održavano. Biće teško, al videćemo..

Pa koliko li ce tek polovnom pasti cijena, ako novom pada za 50% (a oba su do 15 ili tacno 15 hiljada)? I koliko bi jos tu moglo biti troskova na mijenjanju raznih dijelova na polovnjaku, dok je nov pod garancijom (3, 5, cak i 7 godina). Nisam znao da StepWay, Aveo, Fabia i ekipa mogu do 15 000 KM. U tom slucaju povlacim sve sto sam rekao za Astru. Bez dileme bih uzeo novo, Daciu pogotovo. Odlican auto.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
@wlladdo
Polovnim autima sporije opada cijena od novih.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 20:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
wlladdo je napisao:
Pa koliko li ce tek polovnom pasti cijena, ako novom pada za 50% (a oba su do 15 ili tacno 15 hiljada)? I koliko bi jos tu moglo biti troskova na mijenjanju raznih dijelova na polovnjaku, dok je nov pod garancijom (3, 5, cak i 7 godina). Nisam znao da StepWay, Aveo, Fabia i ekipa mogu do 15 000 KM. U tom slucaju povlacim sve sto sam rekao za Astru. Bez dileme bih uzeo novo, Daciu pogotovo. Odlican auto.

Normalno, kad kupiš polovan auto prvo što ćeš da uradiš je da ga odvedeš u servis i da ga malo pretreseš i zamjeniš bar neke osnovne stvari - ulje, filtere, disk pločice.. Kad kupiš novo auto, ako se ne varam, za vrijeme trajanja garancije dužan si da i za najmanju sitnicu ideš u ovlašteni servis, pa te tako zamjena gore navedenog izađe bar 50% skuplje.

Chevrolet Aveo kojeg platiš 15.000 za pet godina nećeš moći prodati ni za 7.000 a polovna Octavia (stara 5 godina) plaćena 15.000 za pet godina će vrijediti 10.000 KM. Udobnost, prostranost, kvalitet izrade, motor Octavije su van svakog poređenja sa Aveom.

Znam i ja da je najbolje auto novo auto ali mislim da smo mi još daleko od kupovine novih automobila srednje klase.
By the way, gore spomenutih 15.000 KM je za osnovnu verziju Avea, dok doplata za malo bolji motor i paket opreme (klima, radio, el.podizači, felne..) su otprilike još 2.000 KM, a to je već malo previše.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Iako teska srca, ali moram priznati da ces se tesko rijesiti Oktavije benzinca. Fabia tako i tako, vecinom su benzinke pa niko i ne postavlja pitanje, ali Oktavija... Svetogrdje gore nego Golf IV benzinac :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 20:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2009, 15:48
Kakve su šanse da negdje iskopaš polovnjaka Škodu Superb prve generacije?
Baš danas Auto Bild objavio članak: "Lažni pasat bolji od pasata" - polovan Superb 1.8T...
:D
Dalje, Škodilak se čini kao najlogičniji izbor, za naš teren, uslove i pojmove, a ja sa svoje strane i sa svojim preferencijama mogu samo da preporučim da uzmeš u obzir alternativu u vidu Vectre C (po mogućnosti 2.2 DTI). Taj automobil je veeeoma kvalitetno odrađen u pokušaju da malo speru ljagu sa imena Vectra zbog nekvaliteta Vectre B (do redizajna), to nije uspjelo - zato i imamo Insigniju, ali, valja razmotriti.
Spomenut u zagradi, to je taj motor koji je Mirdža spomenuo, koji se pokazao kao jedan od najpouzdanijih dizela koji je išao u Opel vozila. Problem je, to je stariji motor (nije common rail), ugrađivao se, ako se ne varam, do 2004. Četverocilindraš, 2200 kubika, 120 ili 125 ks (mislim da su bile te dve varijante), poprilično rasterećen, a obrtni momenat i mala potrošnja su tu.
To je preporuka što se tiče dizel motora, a nasuprot tome, 2.0 DTI nije baš najpouzdaniji - Bosch pumpa se navodi kao čest problem. Ovi 1.7 dizeli postoje u milion varijanti, oko njih nema previše problema, a 1.9 CDTI motori (8V, 120 KS i 16V, 150 KS) koji su naslijedili prethodne isto slove za poprilično pouzdane. Rođeni su u braku sa Fiatom, kod italijana su označeni sa JTD.
Dalje, jesi razmatrao Opel Zafiru? Tu isto stoji preporuka 2.2 DTI (nema ih puno, al') ili 1.8 benzin - 115 KS (odnosno 125 KS nakon 2002)... moju porodicu jedan takav benzinac služi već dve i po godine bez naročitih problema (dva puta promijenjeni ulje i filteri, promijenjene metlice prednjih brisača, tri sijalice, prekidač štop svjetla).

I da, želje, čestitke, pozdravi:
http://www.pik.ba/artikal/209106/opel-omega-2-2-dti-/
To je malo starije nego što tvoj izbor nalaže, ali... sve bih joj oprostio.
:oops:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 17:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 15:59
hip je napisao:
Ovi kinezi se uopste ne sale. Chery Ego za 7450 eur i to sa kakvim paketom opreme

http://www.chery.rs/chery_ego.html

Niko ozbiljno da prokomentarise sta misli o ovome? Jeste mali gradski auto, ali cena, oprema i
renome onih koji su ucestvovali u proizvodnji? Da li se isplati? Nov auto je nov auto. I Punto
iz KG je ok kad je nov. E sad koliko je kvalitetan videcemo kroz par godina

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 17:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Kineska automobilska industrija se brzo razvija, ali procice jos puno vremena da dostignu evropski kvalitet. Kad se to desi cijena ce biti u skladu s tim, kao recimo kia i hyundai. To vise nisu jeftina kola.
Samo sam se jednom vozio u kineskom autu koje je nakon 30.000 izgledao kao olupina, ali bukvalno. Cinjenica da nije pretjerano pazen, ali tu kilometrazu izdrzi sve i jedno auto iz eu osim ako se popnes na drvo s njim.

Uz to auto kosta 8740e sto nije bas povoljno za mali auto s nesto vise elektronike (el. retrovizori, parking senzori itd.). Sve manje vise oprema bez koje se moze, pogotovo auto od 3.5m s parking senzorima.
Servisna mreza se u srbiji svodi na beograd i novi sad sto je bas impresivno. Na kraju krajeva dacija se moze dobiti za iste pare i isto ces je drndati po gradu, a postoji i mogucnost izbora servisera.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 18:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 15:59
smucek je napisao:
Kineska automobilska industrija se brzo razvija, ali procice jos puno vremena da dostignu evropski kvalitet. Kad se to desi cijena ce biti u skladu s tim, kao recimo kia i hyundai. To vise nisu jeftina kola.
Samo sam se jednom vozio u kineskom autu koje je nakon 30.000 izgledao kao olupina, ali bukvalno. Cinjenica da nije pretjerano pazen, ali tu kilometrazu izdrzi sve i jedno auto iz eu osim ako se popnes na drvo s njim.

Uz to auto kosta 8740e sto nije bas povoljno za mali auto s nesto vise elektronike (el. retrovizori, parking senzori itd.). Sve manje vise oprema bez koje se moze, pogotovo auto od 3.5m s parking senzorima.
Servisna mreza se u srbiji svodi na beograd i novi sad sto je bas impresivno. Na kraju krajeva dacija se moze dobiti za iste pare i isto ces je drndati po gradu, a postoji i mogucnost izbora servisera.

U BG je cena 7490 sad. Duzina je kako vidim 3,7 m. Proizvodjac jeste kineski, ali koliko vidim nisu kinezi radili ni motor ni dizajn. Servisna mreza ce brzo da se razvije u to nema sumnje.
Nego malo sam se raspitao, oni koji su ga testirali kazu da je motor dosta trom i da ne moze preko 150. Buka u kabini je velika i to su otprilike nedostaci. Klima navodno radi super.
Nemam informacije o bezbednosti (crash test)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]