contador je napisao:
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Serije audija od 88-94 su fenomenalna auta, ali imaju jednu jedinu manu - ako su benzinci mozes se voziti samo oko pumpe,
vecina benzinjara ima ugradjen plin, ali sta vrijedi kad ti auto trosi 17-20 litara plina, najbolja opcija bi bila dakla audi dizel
(samo sto ne pamtim da ga je neko stavio u oglase a da je uredan)
To je tačno. Audi B3/B4 i Mercedesi W124 200E i 230E bukvalno jedu plin. Sjećam se prošle godine jednog merca w124 200E sa ugrađenim plinom, vlasnika pitaju koliko troši plina i lik ladno odgovara: zavisi, 16 do 18 litara. Ja slušam i ne vjerujem

Neko je napisao karburator, pa moram reagovati..
Taj Mercedesov motor (M102) je sa karburatorom dolazio samo u B seriji W123-ca (A serija je imala stariji tip-M115) i prvim W201...oznake 200 i 190, tim redom.
Motor M102.920, serijski 109ks, jednogrli Stromberg 175CDT...moj je imao dvogrli Webber i kraci hod i oko 130ks...jeo je malu djecu i pio 7-15 litara benzina (mogao je normalne voznje 7-7.5, rijetko je isao ispod 10.)
Ostali M102 motori su bili sa K-jetronic ubrizgavanjem, zadnje serije i KE-jet.
Trose isto oko 10 litara, na plinu do 2 litre vise, ali su ih mnogi pokusali "tjunirati" na ubrizgavanju sto je zavrsavalo rastelavanjem K-glave, sto rezultira visokom potrosnjom.
K-glava nije losa, prosto ima malo ljudi koji su je "doktorirali" (znam jednog....inace, momak koji vozi plavi 123 230E, vidjali ste ga kako vuce, trosi oko 11l plina...)
VW/Audi benzince tog perioda ne poznajem najbolje, imao sam frku sa jednom 1.6 karbom, koji je trosio 20-25l, ali to je bilo jer je radio na dva cilindra i bacao ziv benzin...kasnije se vratio na svojih 7-8l.
A ajnspeic verzije, koliko znam, imaju isto K-jet (noviji, dakle vecina, KE), tako da je isti problem - odlican sistem, ali strasno rastelan na 98% auta.
Nadje se dobar majstor i i to se rijesi, 200E u normalnom stanju trosi 8-10 litara benzina.