banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 92 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Auto do 6000 KM
PostPoslato: 30 Maj 2010, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Serije audija od 88-94 su fenomenalna auta, ali imaju jednu jedinu manu - ako su benzinci mozes se voziti samo oko pumpe,
vecina benzinjara ima ugradjen plin, ali sta vrijedi kad ti auto trosi 17-20 litara plina, najbolja opcija bi bila dakla audi dizel
(samo sto ne pamtim da ga je neko stavio u oglase a da je uredan)

To je tačno. Audi B3/B4 i Mercedesi W124 200E i 230E bukvalno jedu plin. Sjećam se prošle godine jednog merca w124 200E sa ugrađenim plinom, vlasnika pitaju koliko troši plina i lik ladno odgovara: zavisi, 16 do 18 litara. Ja slušam i ne vjerujem :confused2:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 14:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
@ Jasmedin .... i contador

pa covjece nece uzimati auto od 100000000 ccm i 4322402344 miliJona konja.... ili nesto ne valja sa plinom il imaju tesku nogu (mada iskreno ne znam kako se ponasa "obicni" plin :S ) kod mene je mala razlika al bas mala :S

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Zavisi od auta>

generalno automobili sa karburatorom trose vise (da je taj sistem ekonomican, izradjivao bi se i danas),
i nije problem imati auto sa karbom koje tezi od 700-1200 kg, no medjutim kada imas motor recimo 1.6 na sasiju tesku dvije tone,
to onda umnogome mijenja stvar kod potrosnje benzina, a pogotovo plina, dobijes onu cuvenu seriju audija "jaje" benzinca,
koji je za to godiste fenomenalan auto, ali sta vrijedi kad ne mozes nasuti goriva.

Sasvim druga stvar su benzinci sa direktnim ubrizgavanjem, pa samim tim ide i drugi sistem ugradnje plina (sekvent) koji je mnogo skuplji

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
regi je napisao:
Fiat Bravo! Smekerica auto, jeftino za odrzavanje i NE KVARI SE! Pusti suplje price o talijanima, uzmi bravo i gas!

:thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BoogiE je napisao:

pa covjece nece uzimati auto od 100000000 ccm i 4322402344 miliJona konja.... ili nesto ne valja sa plinom il imaju tesku nogu (mada iskreno ne znam kako se ponasa "obicni" plin :S ) kod mene je mala razlika al bas mala :S

nije u pitanju samo taj mercedes, ima još gomila primjera. poenta je relativno slab motor (100-110 KS) upakovan u auto koje je tesko 1500-1600 kg. i nisu svi sa ''nevaljalim plinom'' i nemaju svi vlasnici ''tešku nogu''. kod tebe je alfa sa TS/JTS motorom i logično da je mala razlika (možda 8-10%).

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 17:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
contador je napisao:
ima audi b4 2.0E plinjara...ekstra stanje, lik sredjivao za sebe ali mu treba keš. onako, fino sredjen, uradjen servis. trazi za njega 7000. malo oglase u ruke ;)

Ala si pomogao covjeku svaka ti cast sto mu ne posla br.tel. dogovorio sastanak pa ga odveo da vidi limuzinu kad vec sve tako dobro znas :roll: O ovome ja pisem svi nesto znaju ali sve pod nekom zajebancijom.
Oni koji su spali na ovakvu pomoc i ne trebaju da voze auto vec bicikl i to onaj stari poni pa juris od tacke a do tacke b jel ako bi kupovali neke moderne opet bi trazili savjete sta i kako "imam 500KM koji bicikl da kupim"

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
contador je napisao:
ima audi b4 2.0E plinjara...ekstra stanje, lik sredjivao za sebe ali mu treba keš. onako, fino sredjen, uradjen servis. trazi za njega 7000. malo oglase u ruke ;)

Ala si pomogao covjeku svaka ti cast sto mu ne posla br.tel. dogovorio sastanak pa ga odveo da vidi limuzinu kad vec sve tako dobro znas :roll: O ovome ja pisem svi nesto znaju ali sve pod nekom zajebancijom.
Oni koji su spali na ovakvu pomoc i ne trebaju da voze auto vec bicikl i to onaj stari poni pa juris od tacke a do tacke b jel ako bi kupovali neke moderne opet bi trazili savjete sta i kako "imam 500KM koji bicikl da kupim"

naveo sam: '' malo oglase u ruke ''. najbolje da još pamtim telefone, adrese, imena i prezimena. majku mu, za sve imaš neka putanja.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 18:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Po postu kako si ga ti napisao(ima audi b4 2.0E plinjara...ekstra stanje, lik sredjivao za sebe ali mu treba keš) vidi se da si upucen da znas lika tako da ti ne bi bilo tesko spojiti ljude ovaj kupi solidno auto a drugi dode do zeljenog kesa.
Cisto sumnjam da u oglasima pise sredivao sam auto za sebe al mi treba kes pa ga dajem ispod cijene a ti povjerovao napisanom u oglasima :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Po postu kako si ga ti napisao(ima audi b4 2.0E plinjara...ekstra stanje, lik sredjivao za sebe ali mu treba keš) vidi se da si upucen da znas lika tako da ti ne bi bilo tesko spojiti ljude ovaj kupi solidno auto a drugi dode do zeljenog kesa.
Cisto sumnjam da u oglasima pise sredivao sam auto za sebe al mi treba kes pa ga dajem ispod cijene a ti povjerovao napisanom u oglasima :wink:

znam čoveka privatno, a auto ima u oglasima. uzmi pa se raspitaj. kad sam rekao da mu treba keš mislio sam da se treba cenkati sa njim da spusti koju stotki :) ... verstehen? ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 19:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

contador je napisao:

znam čoveka privatno, a auto ima u oglasima. uzmi pa se raspitaj. kad sam rekao da mu treba keš mislio sam da se treba cenkati sa njim da spusti koju stotki :) ... verstehen? ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ala si pomogao i covjeku kojeg znas privatno a treba mu kes i nekome ko trazi pomoc preko foruma :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 21:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
contador je napisao:
BoogiE je napisao:

nije u pitanju samo taj mercedes, ima još gomila primjera. poenta je relativno slab motor (100-110 KS) upakovan u auto koje je tesko 1500-1600 kg. i nisu svi sa ''nevaljalim plinom'' i nemaju svi vlasnici ''tešku nogu''. kod tebe je alfa sa TS/JTS motorom i logično da je mala razlika (možda 8-10%).

ja sam otisao skroz na drugu stranu... o tome nisam ni razmisljao :)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 22:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Pa dobro nije baš da ću odlučiti od priče preko foruma, ali malo onaj forum, malo ovaj, pa malo priče iz okoline i polako vidićemo :D

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 22:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Bolje bi bilo da se koncentrises na stanje auta nego na marku. Ako uzmes neki raspad sto je velika vjerovatnoca s tim budzetom, onda ti nista ne znaci sto je neki dio jeftiniji 10 maraka.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2010, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
contador je napisao:
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Serije audija od 88-94 su fenomenalna auta, ali imaju jednu jedinu manu - ako su benzinci mozes se voziti samo oko pumpe,
vecina benzinjara ima ugradjen plin, ali sta vrijedi kad ti auto trosi 17-20 litara plina, najbolja opcija bi bila dakla audi dizel
(samo sto ne pamtim da ga je neko stavio u oglase a da je uredan)

To je tačno. Audi B3/B4 i Mercedesi W124 200E i 230E bukvalno jedu plin. Sjećam se prošle godine jednog merca w124 200E sa ugrađenim plinom, vlasnika pitaju koliko troši plina i lik ladno odgovara: zavisi, 16 do 18 litara. Ja slušam i ne vjerujem :confused2:

Neko je napisao karburator, pa moram reagovati..
Taj Mercedesov motor (M102) je sa karburatorom dolazio samo u B seriji W123-ca (A serija je imala stariji tip-M115) i prvim W201...oznake 200 i 190, tim redom.
Motor M102.920, serijski 109ks, jednogrli Stromberg 175CDT...moj je imao dvogrli Webber i kraci hod i oko 130ks...jeo je malu djecu i pio 7-15 litara benzina (mogao je normalne voznje 7-7.5, rijetko je isao ispod 10.)

Ostali M102 motori su bili sa K-jetronic ubrizgavanjem, zadnje serije i KE-jet.
Trose isto oko 10 litara, na plinu do 2 litre vise, ali su ih mnogi pokusali "tjunirati" na ubrizgavanju sto je zavrsavalo rastelavanjem K-glave, sto rezultira visokom potrosnjom.
K-glava nije losa, prosto ima malo ljudi koji su je "doktorirali" (znam jednog....inace, momak koji vozi plavi 123 230E, vidjali ste ga kako vuce, trosi oko 11l plina...)
VW/Audi benzince tog perioda ne poznajem najbolje, imao sam frku sa jednom 1.6 karbom, koji je trosio 20-25l, ali to je bilo jer je radio na dva cilindra i bacao ziv benzin...kasnije se vratio na svojih 7-8l.
A ajnspeic verzije, koliko znam, imaju isto K-jet (noviji, dakle vecina, KE), tako da je isti problem - odlican sistem, ali strasno rastelan na 98% auta.
Nadje se dobar majstor i i to se rijesi, 200E u normalnom stanju trosi 8-10 litara benzina.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2010, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ја да имам 6 000 керми, купио бих себи највјероватније Ауди Б4 тј Ауди 80 или евентуално неки већи(Ауди 90, Ауди 100)
дизел мотор или бензинац са плином.

Такође допада ми се и Вектра Б. мада има и тих мањих аута.
Шта год да купиш, свако има неке мане и предности и мислим да је најважније повести са собом механичара па купити оно ауто које је у релативно добром стањ,јер ти половњаци знају бити сређени около да те привуку а у ствари кршеви највећи

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 15:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Evo mene nakon dugo vremena... pare se konačno iskupile sada se kreće u intezivnu potragu :D

Kako vam se čini ovo

http://www.pik.ba/artikal/463890/golf-3/

:D:D

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Kilometrazu mu uduplaj, ali ne brini zbog toga. Vozio sam 2 godine venta sa nekih 260k na satu, problema nije bilo uopste.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 18:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ma znam ja sve to... problem je što svako svoga konja hvali :D

Na kraju najbolje da kupim biciklo jer šta god da kupim reće mi kupio si smeće, to ti ne valja, e sada ćeš viditi to to i to, mogao si ovo i ovo... užass

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2010, 07:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Apsolutno se slažem s tobom Markonato! Čitajući postove svih naših stručnjaka sa foruma, vidim da se niko ne može složiti oko makar 2 ili 3 dobre marke auta. Uvijek se javlja neko drugačijeg mišljenja. Mislim da bi trebao uzeti ono što ti smatraš da se najviše isplati, razgledati cijene dijelova, zbog eventualnih budućih kvarova, potrošnju.. Otiđi sa nekom pikiranom tipom auta kod iskusnijeg mehaničara i konsultuj se s njim. Ne želim uvrijediti forumaše, ali puno je različitih mišljenja, pa je bolje ići na "svoju ruku".

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2010, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
markonato je napisao:
Ma znam ja sve to... problem je što svako svoga konja hvali :D

Na kraju najbolje da kupim biciklo jer šta god da kupim reće mi kupio si smeće, to ti ne valja, e sada ćeš viditi to to i to, mogao si ovo i ovo... užass

Pa sto pitas onda? Ja sam ti spomenuo da sam imao iskustva sa slicnim tome, i kraj price. Onda fino pare u dzep, odi na pijacu, i prvi koji ti podleti pod ruku.

@iggy pop
Ni iz top geara se ne mogu sloziti, pa sta? Svako ima svoje ukuse i zna sa koliko raspolaze u dzepu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 92 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]