banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Mar 2011, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
dado_n je napisao:
Gledam nesto, sa vremenom presjedanja let do/od Frankfurta traje 5.5 casova, kada sracunam vrijeme do aerodroma (nekih 1.5 h,te check in) u Frankfurtu i od BL kuci, skoro pa da stignem sa autom.
A imam inace 1100 km do kuce.
Sto se tice cjene, 260 € u oba pravca, dodje jeftinije nego moj stil voznje koji me kosta oko 300 € (u oba pravca ukupno) sa putarinama.

Upravo ta satnica je kljucna. Cijena je manje vise nebitna ali sama pomisao na voznju od nekih 12 - 13 sati je smrt ali sa cekiranjem, voznjom do Ffm i letom od 5,5 sati.. Ne vrijedi :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa nije ni lose ako se ide sam, em je brze, em ne vozis, em te ne kosta vise nego autom.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 03:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Zaposleni na Aerodromu Banja Luka dali su novi rok upravi i resornom ministarstvu da odgovore na postavljene zahtjeve, jer će u protivnom stupiti u generalni štrajk, 27. jula.

Najavili su ga još 4. jula, kada su uz jednosatni štrajk upozorenja, iskazali nezadovoljstvo stanjem u preduzeću, ali i zatražili isplatu plata, tri neisplaćena regresa, donošenje pojedinačnog kolektivnog ugovora, pravilnika o zaštiti na radu i smjenu kompletnog rukovodstva preduzeća.

Aviosaobraćaj je bolna tačka RS, jer Aerodrom Banja Luka nije u stanju da osigura pokrivanje osnovih troškova poslovanja za šta je potrebno 200 putnika dnevno.

Taj broj je sada deset puta manji, tako da je neizvjesna i održivost preostale dvije linije do Ljubljane i Ciriha.

Ako bi radnici preduzeli najradikalnniju mjeru i potpuno zustavili rad na banjalučkom aerodomu došla bi u pitanje licenca za međunarodni saobraćaj.

Iz Sindikalna organizacija tog javnog preduzeća navode da pokušavaju doći do kompromisnog rješenja, ali i dalje od poslodavca zahtijeva potpunu primjenu sporazuma o isplati potraživanja radnika i povećanja plata zaposlenih, koji su poslodavac i Štrajkački odbor Aerodroma potpisali još 9. decembra 2008. godine.

Ukoliko rješanja ne bude, od 27. jula, prema najavama sindikalaca, iz Mahovljana neće uopšte letjeti avioni.

Potraživanja radnika iznose oko 180.000 maraka, te traže od Vlade da oko 300.000, umjesto za nepostojeći trebinjski, usmjeri na jedini aerodrom koji još postoji u RS.

Direktor Zoran Okilj ne krije da se u sadašnjim okolnostima, u kojima umjesto prihoda projektuju gubitke, mora smanjiti broj zaposlenih i skratiti radno vrijeme na Aerodromu, a Nadzornom odboru podnio je i ostavku.

Gubitak od oko 1,2 miliona maraka za rukovodstvo tog aerodroma je, kako kažu, neminovnost, jer s postojećim obimom saobraćaja ne mogu drugačije poslovati.

(Srna)

E što ste letjeli, letjeli ste!!!

Za sve je kriva dijaspora!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vjerovatno je dijaspora kriva i za odbijenu saradnju sa Ryanair.om uz objasnjenje da bi to moglo uticati na razvoj domaceg avio turizma :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Za to su krive izbeglice :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
ajkula je napisao:
Vjerovatno je dijaspora kriva i za odbijenu saradnju sa Ryanair.om uz objasnjenje da bi to moglo uticati na razvoj domaceg avio turizma :roll:

Cek, stvarno je postojala mogucnost saradanje i nasi zeznuli stvar?

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zalosno ali istinito. I nije suplja nego informacija od djevojke koja radi u Mahovljanima i koja svakodnevno vidja sta se radi, ko sve leti Vladinim avionom i tako..

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Da ne znam gdje zivim, ne bih vjerovao.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je faktor pohlepe, vjerovatno su se uplašili da bi stranci mogli kupiti veći dio kajmaka ako to zaživi. Aerodrom treba privatizovati sa ovim dugom i da se izvuče makar nešto.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma ja bih ipak rekla da je dijaspora kriva za sve :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma skoro da niste krivi, ali me matematika tjera na takav zaključak s obzirom koliko naših ljudi živi vani, morao bi taj dnevni promet biti veći.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 15:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Svi međunarodni aerodromi u BiH su povećali broj putnika osim Aerodroma Banjaluka, koji jedini bilježi pad broja putnika, pokazuju podaci internet portala "Ex-YU vijesti iz zrakoplovstva".

Prema tim podacima, sarajevski aerodrom je u julu zabilježio 81.042 putnika, Aerodrom Tuzla ima konstantno povećanje i bilježi više od 1.000 putnika, dok je Aerodrom Mostar u istom mjesecu zabilježio čak 5.000 putnika, najviše zahvaljujući čarter letovima.

Kako navodi portal, problemi postoje na Aerodromu Banjaluka na kojem se broj putnika smanjuje. Aerodrom je u julu opslužio nešto više od 500 putnika i prvi put u protekih nekoliko godina se nalazi na zadnjoj poziciji.

Sandra Kovačević-Đurđević, portparol Ministarstva saobraćaja i veza RS, kaže da Uprava Aerodroma Banjaluka kontaktira više potencijalnih partnera kako bi došlo do povećanja broja putnika u narednom periodu, prenose "Nezavisne novine".

"Nažalost, aktivnosti na povećanju broja putnika su se poklopile sa svjetskom ekonomskom krizom. Poređenja radi, 2008. godine aerodrom je imao 8.054 putnika, a prošle godine 4.814. Iz toga se vidi koliki je uticaj krize na avio-saobraćaj", rekla je Kovačević-Đurđevićeva.

Kako navodi "Ex-YU vijesti iz zrakoplovstva", porast broja putnika na Aerodromu Sarajevo iznosi 12 odsto, u poređenju sa julom prošle godine.

"Najvažniji razlozi su što velike kompanije šalju veće avione, povećan broj dolazaka dijaspore, kao i bezvizni režim sa zemljama šengena koji je uveden u decembru prošle godine. Od početka godine opsluženo je 355.772 putnika i već sad je jasno da će broj putnika na kraju godine biti veći od prošlogodišnjeg koji je iznosio 563.266 putnika", stoji u navodu.

Enver Jukanović, direktor Aerodroma Tuzla, kaže da je ključ eventualnog uspjeha svih aerodroma u BiH, osim sarajevskog, u čarter letovima, nižim cijenama usluge i povezivanju sa strateškim partnerom - turističkom organizacijom koja može generisati veći broj putnika.

"Pomno pratim pokušaje Uprave banjalučkog aerodroma da uvedu redovnu liniju. Mislim da nijedan od naših aerodroma, osim sarajevskog, nema taj potencijal da ima redovne sedmične letove koji su jako skupi", rekao je on.

Dodao je da je Tuzla povećala broj putnika otkad je ušla u strateško partnerstvo sa turističkom organizacijom "Golden turs", koja je radila aranžmane sa Antalijom.

Međugorje kao magnet

Predrag Zovko, šef Sektora za saobraćaj i bezbjednost mostarskog aerodroma, rekao je da povećan broj putnika bilježe najviše zbog činjenice da je sve više hodočasnika u svetištu u Međugorju.

"Ljudima je mnogo jednostavnije sletjeti u Mostar nego u Split ili Dubrovnik, pa onda prelaziti graničnu crtu ili sletjeti u Sarajevo pa se voziti tri sata do Međugorja. Od naše zračne luke do svetišta vam treba pola sata i to je ljudima povoljno", rekao je Zovko i dodao da razumije kolege u Banjaluci, jer je teško uspostaviti redovnu liniju, a da je situacija takva da Sarajevo uspije "pokupiti" većinu putnika.

(BLLIVE)

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 16:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Власт не да странцима да уђу на аеродром јер гурају пројекат скај српска који нажалост није реалан, а дотад ми летимо из Зг-а и Бг-а и остављамо своје паре њима.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bojim se da je to osuđeno na propast.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 16:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Наравно, као и све остало кад неспособним људима даш да воде главну ријеч.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 20:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Slovenačka nacionalna avio-kompanija “Adrija ervejz”, partner “Skaj Srpske”, ima novca za samo još mjesec dana poslovanja i uskoro bi mogao da proglasi stečaj. Ako kompaniju, po pisanju slovenačkih medija, do tada ne spasu država ili banke, Slovenija bi početkom jeseni mogla da ostane bez nacionalnog avioprevoznika, prenosi "EuroBlic".

Direktor “Skaj Srpske” Zoran Injac kaže da do sada nema naznaka da bi se poslovanje ove slovenačke kompanije moglo odraziti na saradnju sa nacionalnom avio-kompanijom iz Republike Srpske.

- Znam da je “Adrija ervejz” prošlu godinu završila sa negativnim finansijskim rezultatom, koji se ponavlja već nekoliko godina unazad. To je zapravo trend kod velikog broja avio-kompanija koje pružaju usluge redovnog vazdušnog saobraćaja - navodi Injac.

”Adrija ervejz” još pokušava da postigne dogovor sa bankama, ali list “Finance” nezvanično saznaje da banke ne žele da spasavaju kompaniju jer je više vide kao politički nego kao poslovni problem.

Osim toga, banke ne vjeruju u sanacijski program koji je “Adrija” pripremila i ne namjeravaju da pomognu dok država ne uplati 50 miliona evra dokapitalizacije, što bi bilo moguće samo ako bi slovenački parlament na prvoj septembarskoj sednici usvojio rebalans budžeta.

Za 11 i po mjeseci, odnosno od polovine jula prošle do kraja juna ove godine na relaciji Banjaluka-Ljubljana prevezeno je ukupno 2.379 putnika. Za pet po mjeseci prevezena su 1.223 putnika, a za šest mjeseci ove godine njih 1.156. Tako u avionu sa 50 sjedišta putuje u prosjeku šest putnika.

- Kako u prvoj polovini 2010. nisu nabavljena planirana dva nova putnička aviona, ipak smo djelimično realizovali plan poslovanja tako što smo u saradnji sa “Adrija ervejzom”. Tako je prošle godine ostvaren redovan međunarodni vazdušni saobraćaj, ali samo na liniji Banjaluka-Ljubljana četiri puta sedmično i sa obezbeđenim konekcijama iz Ljubljane prema drugim destinacijama - navodi Injac.

On tvrdi da je u zimskom redu letenja od kraja oktobra 2010. godine, uvođenje linije “BH erlajnz” preko banjalučkog aerodroma za Cirih i Frankfurt, i to u iste dana kada je saobraćala “Skaj Srpska”, dovelo do pada broja putnika do 35 odsto.

- Zbog nešto niže cijene karte i direktne konekcije sa Cirihom neki putnici su prešli na letove “BH airlines”, a što je najviše i uticalo na to da je planirani fizički obim usluga bio manji od planiranog, a što je imalo uticaj i na finansijsko poslovanje - tvrdi Injac.

“Skaj Srpska” u finansijskom izvještaju za 2010. iskazala, kako kaže Injac, neutralan finansijski rezultat - prihodi i rashodi iznosili su 1.286.054 KM.

Kao prihode “Skaj Srpska” evidentira i tranše iz budžeta, a prošle godine dobili su, kako je utvrdila Glavna služba za reviziju javnog sektora RS, 1.120.000 KM. Od toga je 740.000 KM potrošeno za linije Banjaluka-Ljubljana.

Dakle, “Skaj Srpska” je prošle godine ostvarila je 166.054 KM vlastitih prihoda, a ostatak je dobila od poreskih obveznika RS. Ove godine za “Skaj Srpsku” iz budžeta RS namijenjeno je 700.000 KM, od čega je 320.000 KM subvencije, a 380.000 KM grant.

Od 14. jula ove godine “Skaj Srpska” je u saradnji sa “Adrija ervejzom” uvela i petu liniju sedmično za Ljubljanju, odnosno četvrtkom. Cilj uvođenja novog leta je da se, tvrdi Injac, u toku letnjeg reda letenja poboljša postojeći linijski saobraćaj sa banjalučkog aerodroma i omogući veze Banjaluke prema destinacijama u Skandinaviji. Međutim, ta linija bila je u funkciji mjesec dana.

(BLLIVE)

Ako ne propadnu ovi, propašće ovi drugi, a kako god okreneš mi smo donji. :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 20:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ма будале, а због будала ми испаштамо.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 21:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Okilj otišao, Bašić na čelu Aerodroma
Datum: 08.10.2011 18:00
Autor: Marina Čigoja
BANjALUKA - Nadzorni odbor "Aerodroma Banjaluka" prihvatio je ostavku direktora ovog preduzeća Zorana Okilja i za v.d. direktora imenovao dosadašnjeg izvršnog direktora za pravne poslove Marinka Bašića, potvrdili su "Glasu Srpske" u Nadzornom odboru.

Kako su nam rekli u NO, Bašić je imenovan za v.d. direktora na rok od 60 dana.
- U roku od 60 dana biće raspisan konkurs i izabran novi direktor - istakli su u NO.
Radnici preduzeća "Aerodrom Banjaluka" održali su početkom jula jednočasovni štrajk upozorenja zahtijevajući povećanje plata, isplatu zaostalih regresa i smjenu kompletnog rukovodstva, ali su potom odustali od štrajka, jer su postigli sporazum sa upravom i Vladom da do 20. avgusta budu riješeni njihovi zahtjevi.

Citiraj:
- Okilj je tada rekao da ne može da ispuni naše zahtjeve i time je podnio ostavku. Smatramo to moralnim činom, međutim to je polovično rješenje. Mi i dalje nismo dobili ništa od onoga što smo tražili kada smo donijeli odluku o štrajku. Taj problem trebalo je da bude riješen do
20. avgusta. Međutim, to se nije desilo, pa smo se obratili Ministarstvu saobraćaja i veza RS i premijeru RS i sa njima su pregovori u toku - kazao je Kajkut.

http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... droma.html

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 22:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Sep 2009, 18:27
Imas i na www.jeftinaAVIONSKAkarta.com ili na www.avionskakarta.com odbadvij stranice su povezane

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uskoro nova linija BL-Beč. :lol: U BL će se moći kupiti karta za Sidnej, Kairo, a uskoro i za Trebinje. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]