banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 18:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 102  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kamere u bl?
PostPoslato: 18 Jan 2010, 12:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
:lol:

Vracam se ja iz BL 10.01. i na autoputu me prestize crni 330d (u njemu vozac i suvozac) i vrati se u desnu traku. Ide dziber 130-140 i ja sta cu , polako za njim (prije toga vozio 160+). I vidim isto okolo, sva auta usporavaju kad ga primijete. Dodjemo (konacno) do naplatne rampe i on staje kraj mene. I onda skontam da je lik od 40-ak godina sa zenom kraj sebe. S*rem mu se u BMW-a :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 12:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Hahahahahahah sto nisi virnuo malo :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
:lol: :lol: Samo cuti, od kako me klepise, da vidis kako se zagledam u vozace.. Svasta ce ljudi pomisliti :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 14:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A sta ako se djavli dosjete pa kazne isporuce na granici? Vidjeli ste one kamarice sto snimaju tablice ;) Kamerica uslika, komp sabere dva i dva i rodica mi dobije cestitku, ovaj uplatnicu...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam ja vozila auto nego moja sestra pa njoj saljite kaznu :lol:
Pazi, ne mogu bez dokaza nista. Ako se kod Austrijanaca mozes izvuci na tu foru da ne platis malo masniju kaznu, sto ne bi moglo kod nasih. A kako nasi panduri vecinom pojma nemaju o zakonu, fora ih je uzeti na - pokazi mi gdje to pise :D Kod mene prolazi - za sad 8)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuj, nose oni sada i knjizice sa Zakonom o saobracaju ;)
A i Zakoni se mogu prepravljati pa ce napisati da vozac kome je urucen fotozapis sa kaznom mora platiti kaznu za vozilo kojim je prekrsaj napravljen. Pa se ti natezi poslije sa rodbinom i prijateljima :D

----

Cini mi se da je izmedju Austrije i Njemacke bio potpisan neki protokol o malom gledanju kroz prste njemackim vozacima ''glede'' brzine ali nisam siguran da je to i dalje validna stvar. Uostalom i sam vozim bar ca. 10-15% iznad ogranicenja i jos nisam platio kazne na auto putu u Austriji.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko sam upratila, tolerisu do 20 km/h.. Preko te brzine slikaju.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 20:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma nekad se vozi i brze ali se pazi na kamere (jbg-a vide se na kilometar), kroz tunele je tolerancija max. 10%, zone izvodjenja radova na putu, kao i IG-L zone 100 km/h gdje ogranicenje zavisi o zagodjenosti zraka... Sve su to mjesta gdje se vole naguziti sa radarima.

Da dodam, s pravom :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nocu se ne vide a ne mogu bas sve da popamtim gdje stoje :oops: A fora je u tome sto nisu sve u funkciji pa nekad idem na srecu a nekad kocim na sve :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 21:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
ajkula je napisao:
Nisam ja vozila auto nego moja sestra pa njoj saljite kaznu :lol:
Pazi, ne mogu bez dokaza nista. Ako se kod Austrijanaca mozes izvuci na tu foru da ne platis malo masniju kaznu, sto ne bi moglo kod nasih. A kako nasi panduri vecinom pojma nemaju o zakonu, fora ih je uzeti na - pokazi mi gdje to pise :D Kod mene prolazi - za sad 8)

da, da, panduri nista ne mrze vise od papirologije :evil3:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 21:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koja crna papirologija, kamera snimi, komp uporedi, odstampa a zandar samo pruzi cestitku u ruke i pokaze na prvi salter banke...

Joj, joj, podcijenjujete sposobnosti drzavnih organa na izvlacenju novca :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 16:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ko zna nek napise gdje sve imaju kamre i aparati. Ja sam samo provalio onaj kod bivse ideal pumpe i interesuje me dali slika samo ulaz ili i izlaz iz BL posto mi neko tako rece.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vuce, ja vidjeh samo na izlazu tj tamo kod Artista. Na ulazu ne vidjoh nigdje.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
pa jesli kvalitetne slike na tim kamerama.....imam praznog mjesta u albumu pa rekoh da stavim koju novu fotku :wink:

sto se tice aVstrije i Svabije mene su slikali 08 i nisam nista dobio al ako te uhvate oni hahari na putu tu si machka ebo i djaba ti sve....... :cat:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 18:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Danas su nesto postavljali na onaj rasvetni stub kod vidovicevog servisa... Znaci kada se ide od rebrovca pa tacno na semaforu kod vidovica, sa desne strane ima rasvetni stub obliku slova "Г", pa na tom kao "zglobu" gde se savija ima neka bela kutija, ali je mala i ne lici na onu kameru kao kod ideala... Na tranzitu imaju one trake postavljene na putu, ali isto nisam video kameru. Mislim da to jos uvek ne radi, verovatno ce postaviti na sva mesta gde su planirali, a onda ih pustiti u upotrebu i mislim da bi bilo normalno da najave da su pustene u upotrebu i da (po mogucnosti) kazu gde se sve nalaze

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 19:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
cvox je napisao:
pa jesli kvalitetne slike na tim kamerama.....imam praznog mjesta u albumu pa rekoh da stavim koju novu fotku :wink:

sto se tice aVstrije i Svabije mene su slikali 08 i nisam nista dobio al ako te uhvate oni hahari na putu tu si machka ebo i djaba ti sve....... :cat:

Zavisi gdje živiš. Ako živiš u zemljama EU, možeš da dobiješ kaznu iz druge EU države i moraš da je platiš (uskladili su kako zakonodavstvo, tako i represiju). Ako živiš izvan EU (tačnije rečeno, ako je vozilo registrovano izvan EU), ne mogu ti ništa, jer nemaju podatke o vozilima i vozačima u svojim bankama podataka. Naravno, ako te mazne patrola sa radarom negdje na putu, milosti nema. Zaboli te čak i postava džepa u kome držiš novčanik.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 19:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

civi je napisao:
cvox je napisao:

Zavisi gdje živiš. Ako živiš u zemljama EU, možeš da dobiješ kaznu iz druge EU države i moraš da je platiš (uskladili su kako zakonodavstvo, tako i represiju). Ako živiš izvan EU (tačnije rečeno, ako je vozilo registrovano izvan EU), ne mogu ti ništa, jer nemaju podatke o vozilima i vozačima u svojim bankama podataka. Naravno, ako te mazne patrola sa radarom negdje na putu, milosti nema. Zaboli te čak i postava džepa u kome držiš novčanik.

nije tacno ovo sto si napisao,oni ti posalju kaznu al ti tu kaznu ne moras platiti!Stim ako je ne platis imas zabranu u toj zemlji voziti nekoliko godina(navescu Svabiju jer znam primjer 100% tacan,covu su slikali kod Minkena pa opet kod Hamburga,dosla cestitka oko 1200 ewrica da plati....platio nije i poslije 4 mjeseca mu doslo pismo da ima zabranu vozit po Swabiji 5 godina.Stim da on moze vozit al ako ga zaustave onda mu na licu mjesta udaraju kaznu i jos mu uzmaju vozacku......)
Auto je registrovano u Danskoj al nikad nisam dobio kaznu a znam vrlo dobro da kad sam izasao iz tunela u aVstriji da me je blicnulo rengenski i gore na kaselu isto tako sa onog znaka za puteve al n ista nije stiglo...sad moze biti posto sam prodao auto ne zadugo,mozda mjesec ili dva poslije pa nije stigla al jebi je nije da mi ne dostaje :cat:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To je bilo ranije, promjene su nastupile prošle godine. Konkretno znam da ti u Švedskoj (ako imaš kola registrovana u Švedskoj, naravno) mogu naplatiti kaznu za saobraćajni prekršaj učinjen u drugim nordijskim zemljama (to je važilo i ranije), ali ono što je novo je da je uveden i ostatak EU u isti proces. Tačno je da ranije nisi morao da platiš kaznu, ali sada je postupak potraživanja pojednostavljen, pa ti mogu i inkasanti pokucati na vrata. Naravno, postoji mogućnost da ugovor još nije ratifikovan u svim zemljama, ali više nije vrijedno rizikovati. I sam sam "uslikan" u Njemačkoj 2006. i nisam ništa dobio (niti očekujem), ali danas se sa tim stvarima ne bih šalio.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bez danjeg civi da ao je zakon promjenjen daje drugacije.....moj primjer je iz 08 a ovaj drugi sto sam naveo je od prosle godine juni mjesec.......
sto se tice skandinavskih zemalja odavno je to tako.....mene su jednom oprali na mostu ko brava kad sam se vraco....fino stoje dvoica na punktu i ja jos pobjego na drugi kad ciko zamnom i kaze izadji...tu i tu si vozio toliko i toliko kazna je 5000skr,ja ga pitam kako moze dokazat da sam ja to bio a on mi samo pokaze prstom u vazduh....gore helikopter stoji u zraku,sad nije da gledam samo sa strane vec i gore mamu im ebem kako su me opreli...pa ti vidi....plati i poklopi se usima

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
bez danjeg civi da ao je zakon promjenjen daje drugacije.....moj primjer je iz 08 a ovaj drugi sto sam naveo je od prosle godine juni mjesec.......
sto se tice skandinavskih zemalja odavno je to tako.....mene su jednom oprali na mostu ko brava kad sam se vraco....fino stoje dvoica na punktu i ja jos pobjego na drugi kad ciko zamnom i kaze izadji...tu i tu si vozio toliko i toliko kazna je 5000skr,ja ga pitam kako moze dokazat da sam ja to bio a on mi samo pokaze prstom u vazduh....gore helikopter stoji u zraku,sad nije da gledam samo sa strane vec i gore mamu im ebem kako su me opreli...pa ti vidi....plati i poklopi se usima

Samo civilizovano :lol:
Saučešće!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 102  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]