civi je napisao:
cvox je napisao:
pa jesli kvalitetne slike na tim kamerama.....imam praznog mjesta u albumu pa rekoh da stavim koju novu fotku
sto se tice aVstrije i Svabije mene su slikali 08 i nisam nista dobio al ako te uhvate oni hahari na putu tu si machka ebo i djaba ti sve.......

Zavisi gdje živiš. Ako živiš u zemljama EU, možeš da dobiješ kaznu iz druge EU države i moraš da je platiš (uskladili su kako zakonodavstvo, tako i represiju). Ako živiš izvan EU (tačnije rečeno, ako je vozilo registrovano izvan EU), ne mogu ti ništa, jer nemaju podatke o vozilima i vozačima u svojim bankama podataka. Naravno, ako te mazne patrola sa radarom negdje na putu, milosti nema. Zaboli te čak i postava džepa u kome držiš novčanik.
nije tacno ovo sto si napisao,oni ti posalju kaznu al ti tu kaznu ne moras platiti!Stim ako je ne platis imas zabranu u toj zemlji voziti nekoliko godina(navescu Svabiju jer znam primjer 100% tacan,covu su slikali kod Minkena pa opet kod Hamburga,dosla cestitka oko 1200 ewrica da plati....platio nije i poslije 4 mjeseca mu doslo pismo da ima zabranu vozit po Swabiji 5 godina.Stim da on moze vozit al ako ga zaustave onda mu na licu mjesta udaraju kaznu i jos mu uzmaju vozacku......)
Auto je registrovano u Danskoj al nikad nisam dobio kaznu a znam vrlo dobro da kad sam izasao iz tunela u aVstriji da me je blicnulo rengenski i gore na kaselu isto tako sa onog znaka za puteve al n ista nije stiglo...sad moze biti posto sam prodao auto ne zadugo,mozda mjesec ili dva poslije pa nije stigla al jebi je nije da mi ne dostaje