banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 03:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Avg 2009, 21:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
@ BLAF
pokusaj kod Sine... mislim da je kod njega bila doplata za toro oko 70KM ...

btw situacija od maloprije .... dolazim na pumpu i pita mene jaro kol'ko ces? reko majstore do vr'a :D i kol'ko sam duzan .... 15,51 KM (20 litara posto je majsta nasuo 10 KM) :) axaxa :)
auto vuce ko i prije (mozda cak i bolje sumnjam na benzinske dizne)... sve u svemu zacin C.......

odo da spavam :S

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
jebote kakva je to boca od 30 litara :)
drugo, kako mislis: sumnjam na benzinske dizne? nisu su se valjda vec zacepile pa ti je potrosnja skocila na gore? :)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 23:09 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
onda to nije multi point...nego uslikaj ispod haube da vidim.

zar ne moze u tu alfu stati boca od 50 litara na mjesto rezervnog tocka..

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 08:19 
Veteran
Veteran

contador je napisao:
jebote kakva je to boca od 30 litara :)
drugo, kako mislis: sumnjam na benzinske dizne? nisu su se valjda vec zacepile pa ti je potrosnja skocila na gore? :)

ma ne pricam o potrosnji :) (vec o ponasanju ono fino mi vuce ovo ono :))

spavac je napisao:
onda to nije multi point...nego uslikaj ispod haube da vidim.

zar ne moze u tu alfu stati boca od 50 litara na mjesto rezervnog tocka..

STAG-300

sto se tice prebacivanju plina na benz na vecim obrtajima (preko 6000rpm), valjda je u pitanju zaštita kako reče čova ili šta već.... multipoint = 4 i više plinskih dizni ili? sve ostalo kao sto si i rekao .... ujutro malo zagrijavanje ... te oko 40 stepeni prebacuje na plin ... fino radi ... :)

boca je od 42 litara ... veća nije mogla i ova malo viri :S ... mada ne znam koliko je on nasuo mada moj je kont da nebi više od 10 KM... mada ko zna :) ....

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
U bocu se sipa 80% plina, a ostatak je vazduh. Tako je ispravno jer se vazduh moze stisnuti da bi se plin mogao siriti i skupljati pri promjeni temperature. A 80% od 42 litra je tacno tih 33-34 koliko je stalo u tvoju bocu. Moze se u nju nakrkati i 40 litara ali to nije pametno, osim ako ces na put pa da to odmah potrosis do normalnog nivoa. Vidio sam na jednoj Alfi da ispusti visak odmah na diznu na kojoj se puni, mada mislim da je ipak u pitanju kvar, ne bi plin smio tako piciti napolje. Ne znam moze li se takvim pretjeranim punjenjem ostetiti plovak ili nesto drugo u rezervoaru za plin.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 10:08 
Veteran
Veteran

BLAF77 je napisao:
U bocu se sipa 80% plina, a ostatak je vazduh. Tako je ispravno jer se vazduh moze stisnuti da bi se plin mogao siriti i skupljati pri promjeni temperature. A 80% od 42 litra je tacno tih 33-34 koliko je stalo u tvoju bocu. Moze se u nju nakrkati i 40 litara ali to nije pametno, osim ako ces na put pa da to odmah potrosis do normalnog nivoa. Vidio sam na jednoj Alfi da ispusti visak odmah na diznu na kojoj se puni, mada mislim da je ipak u pitanju kvar, ne bi plin smio tako piciti napolje. Ne znam moze li se takvim pretjeranim punjenjem ostetiti plovak ili nesto drugo u rezervoaru za plin.

bas sam sad citao :) tako da je to to ...

ma ja zadovoljan, šta će biti ne znam ali smrdi na dobro ... moram da skontam jos onu torbicu za točkić i dići malo hmmmm "pod" u gepeku pošto je boca malo višlja .... mislim da će stiropor da posluži :)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

čekaj malo, jesi li ti imao problema ili ne ranije dok si se vozio na benzin. pitam jer sam čuo da su nova auta strašno osjetljiva na naše loše gorivo.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 12:26 
Veteran
Veteran

ma jok :S samo govorim da imam osjecaj da mi "bolje" vuče ... auto je u ok, možda je beMzin lošiji, do skora sam sipao kod Rodžera (Roguljić) a tamo je gorivko kako kad ... uglavno sumnjiv :S ...

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hm, pazi: plin bi teoretski trebao da vuče bolje nego benzin jer je 100% čist tj. ne može se ništa sumnjivo sipati u njega... samim tim motor radi ljepse, tiše itd itd. jedino je malo zeznuto oko potrošnje jer troši više u odnosu na benzin nekih 10 - 15%. pošto mu je cijena nekih 65-70 feninga o tome se i ne raspravlja :)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 13:49 
Veteran
Veteran

contador je napisao:
hm, pazi: plin bi teoretski trebao da vuče bolje nego benzin jer je 100% čist tj. ne može se ništa sumnjivo sipati u njega... samim tim motor radi ljepse, tiše itd itd. jedino je malo zeznuto oko potrošnje jer troši više u odnosu na benzin nekih 10 - 15%. pošto mu je cijena nekih 65-70 feninga o tome se i ne raspravlja :)

pa to ti i govorim :)

generalno sam zadovoljan do sad ... doduše nisam ni prešao puno ... oko 30-40 KM ... :S
ali sitacija na pumpi 8) 8) 8) i love koliko dade za 20 litara plindže ;) pa ovo ono :) men super... sledece sedmice odo do mora, koje me je btw prošle godine izašlo :S uffff mislim da je litra bila oko 2,20 ako ne čak i više :S sunac ti žareni :S

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 00:05 
Veteran
Veteran

Jos uvjek sam zadovoljan...

(samo ne kontam onaj prekidac/pokazivac plina nikako :S )

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 00:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
U svim tekstovima o plinu (na reklamama ovih koji ga ugradjuju) pise da auto na plinu gubi 10% na snazi i da trosi 10% vise. Ovo za potrosnju stoji, a ovo za snagu jos se nisam uvjerio da je tako, tj, ne vozim ga tako da bi osjetio tih 10% da mi negdje fali. Isto mi se ponasa auto i na plin i na benzin.

Ja ni nemam pokazivac kolicine plina sem na boci u gepeku. I totalno sam navikao na to, uopste mi ne treba. Znam da sa punom bocom po gradu mogu preci 450km, na otvorenom oko 650, kombinovano oko 500 i tako se orijentisem. Nije ni taj pokazivac na prakidacu puno precizniji.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 17:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Feb 2012, 19:32
neznam jeli zastarila tema ali ovih dana treba da uradim plin i kao i doticni u banja luci neznam kome da odvezem auto jel ima neko br od toga na tunjicama auto gaga ili kako vec hvala unapred poz

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2012, 15:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
uradio sam ja kod ovih auto gas gaga i prezadovoljan sam

evo vec napravio 2000km bez ikakvih problema a i najpovoljniji su mi bili kada sam ugradjivao

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 00:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Feb 2012, 19:32
ok pitao sam za broj telefona auto gaga na tunjicama ..ako neko zna molim da mi kaze!!!

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 08:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Poslao sam ti na PM broj telefona.

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2012, 21:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2009, 11:33
Moze li broj da se postavi u temu, treba i meni.Pozz

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 21:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2009, 11:33
Da se zna, ovaj majstor vise nije na Tunjicama vec u ulici Zemunska 18, od kruznog toka na Petricevcu prema autoputu skrene se lijevo na prvom semaforu,zatim desno pa opet lijevo i prije pekoteke sa lijeve strane skrene se lijevo. Nalazi se pri kraju te ulice.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Gdje ugraditi daljinski?

Imam neki u gepeku se vuče već podosta, trebalo bi ga spojiti, a mrzi me načisto da lovim žice po autu...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 22:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2007, 00:46
Da li je neko razmišljao ili već ugradio plin u Srbiji? Rekli su mi da je dosta povoljnije?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]