Iskreno ne razumijem zasto ti covjeku govoris da je nepozeljan i da ne svraca na forum, pa nije ovo kafana, valjda imaju neka pravila, ako ih krsi sankcije su tu i dobro
Thebroker
Pretjerujes, ali opet smatram da nisi ni toliko u krivu. Cudno je to da svi pjesaci znaju da automobil treba stati kad su na pjesackom (sto je i u skladu sa nekim propisima i saobracajnom kulturom jeli?) Ali da li to znaci, izletanje na ulicu bez imalo obzira,bez brige,bez pogleda, sa "znanjem" da ce taj automobil stati, da to mora uraditi?
Da li vam se ikad desilo da stajete pjesaku a iza cujete skripu drugog automobila koji staje na nekoliko cm ili vam se u najgorem slucaju "instalira" u gepek. Meni iskreno, slican scenario se desi skoro svaki dan. Da li je taj pjesak i pomislio na to prilikom brzog iskoraka na ulicu? Mislim da ne.... Ipak treba malo obzira i postovanja prema vozacima ne samo prema pjesacima, jer jedan slucaj u kojem su nastradali neduzni (u ovom slucaju govori se o nesreci u Boriku, ako sam dobro shvatio) ne mora okarakterisati svakog vozaca. Red je da postoji neka kultura sa obe strane, naravno uvjek veca paznja vozaca mora biti prisutna,ne sporim. Ali opet ne mogu vjerovati da neko moze izletiti na ulicu, okrenuti glavu, kao da necu njega udariti (uglavnom mp3 u usima), te sa takvom sigurnoscu da cu ja stati prelaziti ulicu....To je glupost. Ako covjek koji prelazi ulicu nece misliti na svoju glavu, vec ocekivati da sam samo ja taj koji mora voditi racuna o njegovom prelasku (citaj zivotu), to vodi samo novoj nesreci....