banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 16:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 175 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vibracione trake
PostPoslato: 17 Jun 2009, 13:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
thebroker je napisao:
Kad ti prelazis ulicu, da li prvo pogledas lijevo desno da li auto ide pa onda krenes, ili krenes prelaziti i ocekujes da auto koje ide na tebe stane?

Od nazovi sofera kao sto si ti ne ocekujem nista i nedo bog da tebi neko stane na put ipak ti vozis auto alo ko su pjesaci dede sa unucima da im ti koji kurac stajes na pjesackom zbog takvih kao ti treba zabraniti koristenje motornih vozila u uzem centru grada a ne postavljati trake po ulicama

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 13:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2008, 13:11
Vuk_samotnjak je napisao:
thebroker je napisao:
Kad ti prelazis ulicu, da li prvo pogledas lijevo desno da li auto ide pa onda krenes, ili krenes prelaziti i ocekujes da auto koje ide na tebe stane?

Od nazovi sofera kao sto si ti ne ocekujem nista i nedo bog da tebi neko stane na put ipak ti vozis auto alo ko su pjesaci dede sa unucima da im ti koji kurac stajes na pjesackom zbog takvih kao ti treba zabraniti koristenje motornih vozila u uzem centru grada a ne postavljati trake po ulicama

kad mene neko pita nesto, odgovorim mu, a ne filozofiram.

dakle, zamisli se kad budes prelazio ulicu kako to radis, jer smo naucili nesvjesno to raditi pa i ne razmisljamo o tome.
nijedan covjek koga ja znam ne prelazi ulicu ocekujuci da ce auto koje ide prema njemu stati. to je ovaj djed upravo uradio.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 14:03 
Početnik
Početnik

[quote="cvox"][quote="thebroker"][quote="Vuk_samotnjak"][quote="thebroker"]
pa ako si polagao vozacki ispit onda bi trebao znati kad vidis pjesaka koji prelazi ili oce da predje da stanes i propustis ga.Zar ne?
A to je drugi par opanaka sto kultura vozaca nije ravna nuli(ne svih ali jedan dobar dio)a murija umjesto da take debile kaznjava i udara po djepu oni izadju na ravnicu i mjere brzinu,jel ko presao ogranicenje 5 na sat pa mu uzmaju lovu......

i ocel iko vise objasniti kakve su to trake i ako moze da se postavi slika da i mi vidimo...... :cat:/quote]

ja licno propustim pjesake koji kroce na cestu. inace ne propustam nekog ko nije krenuo prelaziti. u tom je i poenta. i mislim da tako 99% vozaca radi. ovdje je rijec o kulturi pjesaka

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Cvox - Jednom sam samo presao pa mozda i grijesim, ali koliko sam vidio to su otprilike dvije ili tri trake debele po mozda 1cm, razlicitih sirina, nalijepljene jedna na drugu preko kolovoza kao lezeci policajac. Prvo najsira na dnu nekih 15 cm siroka, pa onda sljedeca malo uza i najuza na vrhu. U presjeku kao piramida. Ma nista posebno.

thebroker - Pjesaci se moraju pustiti cim pridju pjesackom, ne radi se o njihovoj nekulturi vec o tvom (ne)poznavanju pravila - moras pustiti pjesaka i prije nego sto nagazi na kolovoz. Drugo je sad sto ima ljudi koji stoje i igraju saha, razmisljaju bil' - nebil' presli, cekaju nesto... ali takvih nema puno.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
BLAF77 je napisao:
Cvox - Jednom sam samo presao pa mozda i grijesim, ali koliko sam vidio to su otprilike dvije ili tri trake debele po mozda 1cm, razlicitih sirina, nalijepljene jedna na drugu preko kolovoza kao lezeci policajac. Prvo najsira na dnu nekih 15 cm siroka, pa onda sljedeca malo uza i najuza na vrhu. U presjeku kao piramida. Ma nista posebno.

thebroker - Pjesaci se moraju pustiti cim pridju pjesackom, ne radi se o njihovoj nekulturi vec o tvom (ne)poznavanju pravila - moras pustiti pjesaka i prije nego sto nagazi na kolovoz. Drugo je sad sto ima ljudi koji stoje i igraju saha, razmisljaju bil' - nebil' presli, cekaju nesto... ali takvih nema puno.

hvala jaro na objasnjenju....

thebroker-BLAFF ti je odgovorio na ono gore sto si ti pisao....znaci nije ne kultura pjesaka vec vozaca........

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 14:12 
Početnik
Početnik

BLAF77 je napisao:

prijatelju, kad bi pustao svakog pjesaka koji bi prisao pjesackom, saobracaj u urbanim dijelovima bilo koje drzave bi bio nemoguc.

neko moze stajati na pjesackom bez namjere da predje, vec cisto stajati, cekati nekoga, telefonirati itd. sve je stvar procjene.

u konkretnom slucaju, vozac je isla 80 kmh bez namjere da ukoci a pjesak je prelazio ili ne gledajuci da mu vozilo ide u susret ili ocekujuci da ce ono stati. ocekivanje je majka svih zajeba.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 14:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

thebroker je napisao:

Sad sam trazio tu informaciju i nazalost nisam je nasao ali kako me sjecanje sluzi dedi sa unukom je stalo jedno auto a drugo koje nije moglo stati vec je izbjegavalo auto koje je stajalo je ubilo dedu i unuku

izgleda da tebe nikad niko nista nije pitao

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 14:15 
Početnik
Početnik

Vuk_samotnjak je napisao:
thebroker je napisao:

Sad sam trazio tu informaciju i nazalost nisam je nasao ali kako me sjecanje sluzi dedi sa unukom je stalo jedno auto a drugo koje nije moglo stati vec je izbjegavalo auto koje je stajalo je ubilo dedu i unuku

izgleda da tebe nikad niko nista nije pitao

osnovna kultura forumasa je da diskutuju o temi te cu ja zanemarivati bilo kakvo tvoje piskaranje nevezano za temu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 14:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

thebroker je napisao:
osnovna kultura forumasa je da diskutuju o temi te cu ja zanemarivati bilo kakvo tvoje piskaranje nevezano za temu.

:cat:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 15:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2009, 07:52
eno maloprije predje preko tih traka i katastrofa je kao da su raskopali svu cestu i sto je najkrvavije toliko sam gledao u te trake da ne sjebem feluge da sam umalo opalio pjesaka.....

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 15:52 
Početnik
Početnik

ma cini ti se to je za zastitu ubogih pjesaka kao sto ovi tvrde ovdje

jebe se policiji, prije 10ak dana me zaustavise tu jer sam preticao preko pune nekog puza koji je vozio 13 kmh, a ja sam isao 40, i dado im za kafu i rakiju 20 KM nije njima do saobracaja

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne znam da li ovima u autu izazivaju vibracije, ali ja sam tuda šetao i bilo mi je čudno kada god auta prođu čujem onaj zvuk točka koji prolazi preko nečega, dok nisam spazio one bijele linije.

Znači to su vibracione trkae. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
@thebroker
Da li bi govorio da je 'stari matuzalem' kriv, da je to nevino dijeten, ne daj boze bilo tvoje. Ma kako te nije sramota. Opravdavas zenu koja je vozila duplo preko ogranicenja u dijelu gdje su 2 osnovne skole i jedan vrtic. Preispitaj se malo. I zamolio bih te fino da vise na zalazis na ovaj dio foruma. Hvala!

ps
Sta ste napali na te trake, koliko je rupa, sahtova i ostalog po putu, koje je tri puta gore od ovoga, pa se vozi. Ogranicenje u toj ulici je cini mi se 40km/h, a vise tuda i ne bi trebalo se vozit.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 18:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2009, 07:52
sve je to ok ali postaviti lezece policajce ono su lezeci policajci ono nisu vibracione trake jer dobro znam vani kako one izgledaju....znaci svakih 15 metara...nigdje veze...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 19:15 
Početnik
Početnik

Tommy Vercetti je napisao:
@thebroker
Da li bi govorio da je 'stari matuzalem' kriv, da je to nevino dijeten, ne daj boze bilo tvoje. Ma kako te nije sramota. Opravdavas zenu koja je vozila duplo preko ogranicenja u dijelu gdje su 2 osnovne skole i jedan vrtic. Preispitaj se malo. I zamolio bih te fino da vise na zalazis na ovaj dio foruma. Hvala!

ps
Sta ste napali na te trake, koliko je rupa, sahtova i ostalog po putu, koje je tri puta gore od ovoga, pa se vozi. Ogranicenje u toj ulici je cini mi se 40km/h, a vise tuda i ne bi trebalo se vozit.

pazi, ja samo govorim o tome da pjesaci moraju shvatiti realnost. ne moze se ici ispred auta teskog najmanje tonu i ocekivati da ce stati. naprotiv, u najboljem je interesu pjesaka da prelaze ulicu ocekujuci da auto nece stati. to ce im cuvati glavu. pretpostavka je majka svih zajeba. to sto bi vozac trebao stajati ispred svakog ko pomisli da bi mozda mogao preci ulicu to okaci macku o rep. svakako ne odobravam voznju od 80 kmh u uslovima kad auto stoji i propusta njih dvoje da prodju (koliko sam razumio da se desilo, zena je mijenjala cd i uopste nije gledala). ali ne odobravam ni ponasanje starijeg covjeka kojem je mladi zivot povjeren. kako to dijete nije bilo pod njegovom kontrolom, kako nije mogao da ga gurne rukom, povuce ili sta god? da li je uopste gledao, vidio da auto ide? ili je vidio a nije stigao reagovati? nemoj mi reci da ti kad prelazis ulicu i vidis da auto ide ka tebi ne gledas u to isto auto i dobro pazis da li ce zakociti ili ne? ja sam xxx puta tu vozio i 120 ali su mi sto kazu cetvoro ociju bile otvorene i to kad niko nije ni blizu pjesackog bio, a i hiljadu drugih isto tako. poenta je da su ovakve trake kontraproduktivne i ljudi ce ih obilaziti odnosno obilaziti kompletnu saobracajnicu, pa ce opet neki mozgovi htjeti da se i na te zaobilazne ulice stave lezece policajce i tako dalje, sto opet nista ne rjesava.
roditelji su oni koji su odgovorni kome svoju djecu prepustaju. sranja se desavaju ali radikalna rjesenja nista nece postici.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 19:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
thebroker je napisao:
pazi, ja samo govorim o tome da pjesaci moraju shvatiti realnost. ne moze se ici ispred auta teskog najmanje tonu i ocekivati da ce stati. naprotiv, u najboljem je interesu pjesaka da prelaze ulicu ocekujuci da auto nece stati. to ce im cuvati glavu. pretpostavka je majka svih zajeba. to sto bi vozac trebao stajati ispred svakog ko pomisli da bi mozda mogao preci ulicu to okaci macku o rep. svakako ne odobravam voznju od 80 kmh u uslovima kad auto stoji i propusta njih dvoje da prodju (koliko sam razumio da se desilo, zena je mijenjala cd i uopste nije gledala). ali ne odobravam ni ponasanje starijeg covjeka kojem je mladi zivot povjeren. kako to dijete nije bilo pod njegovom kontrolom, kako nije mogao da ga gurne rukom, povuce ili sta god? da li je uopste gledao, vidio da auto ide? ili je vidio a nije stigao reagovati? nemoj mi reci da ti kad prelazis ulicu i vidis da auto ide ka tebi ne gledas u to isto auto i dobro pazis da li ce zakociti ili ne? ja sam xxx puta tu vozio i 120 ali su mi sto kazu cetvoro ociju bile otvorene i to kad niko nije ni blizu pjesackog bio, a i hiljadu drugih isto tako. poenta je da su ovakve trake kontraproduktivne i ljudi ce ih obilaziti odnosno obilaziti kompletnu saobracajnicu, pa ce opet neki mozgovi htjeti da se i na te zaobilazne ulice stave lezece policajce i tako dalje, sto opet nista ne rjesava.
roditelji su oni koji su odgovorni kome svoju djecu prepustaju. sranja se desavaju ali radikalna rjesenja nista nece postici.

Kru' ti jebem šta se i radi... Tata je ponosan na tebe...

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
thebroker je napisao:
@thebroker

ps

Rekoh ti jednom vec. Posto, bar za neko moje poimanje, prilicno si, ajde ne vrijedjam, malo pozeljan na ovom forumu. Prosetaj odavde, ne samo zbog mene, vec i zbog drugih ljudi. Za dobrobit foruma.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 19:34 
Početnik
Početnik

thebroker je napisao:
@thebroker

ps

Rekoh ti jednom vec. Posto, bar za neko moje poimanje, prilicno si, ajde ne vrijedjam, malo pozeljan na ovom forumu. Prosetaj odavde, ne samo zbog mene, vec i zbog drugih ljudi. Za dobrobit foruma.

sve postove koji nemaju veze sa temom o kojoj se diskutuje cu zanemariti. postujte pravila foruma a ako imate nesto konkretno obratite se na pm.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Iskreno ne razumijem zasto ti covjeku govoris da je nepozeljan i da ne svraca na forum, pa nije ovo kafana, valjda imaju neka pravila, ako ih krsi sankcije su tu i dobro :roll:

Thebroker
Pretjerujes, ali opet smatram da nisi ni toliko u krivu. Cudno je to da svi pjesaci znaju da automobil treba stati kad su na pjesackom (sto je i u skladu sa nekim propisima i saobracajnom kulturom jeli?) Ali da li to znaci, izletanje na ulicu bez imalo obzira,bez brige,bez pogleda, sa "znanjem" da ce taj automobil stati, da to mora uraditi?
Da li vam se ikad desilo da stajete pjesaku a iza cujete skripu drugog automobila koji staje na nekoliko cm ili vam se u najgorem slucaju "instalira" u gepek. Meni iskreno, slican scenario se desi skoro svaki dan. Da li je taj pjesak i pomislio na to prilikom brzog iskoraka na ulicu? Mislim da ne.... Ipak treba malo obzira i postovanja prema vozacima ne samo prema pjesacima, jer jedan slucaj u kojem su nastradali neduzni (u ovom slucaju govori se o nesreci u Boriku, ako sam dobro shvatio) ne mora okarakterisati svakog vozaca. Red je da postoji neka kultura sa obe strane, naravno uvjek veca paznja vozaca mora biti prisutna,ne sporim. Ali opet ne mogu vjerovati da neko moze izletiti na ulicu, okrenuti glavu, kao da necu njega udariti (uglavnom mp3 u usima), te sa takvom sigurnoscu da cu ja stati prelaziti ulicu....To je glupost. Ako covjek koji prelazi ulicu nece misliti na svoju glavu, vec ocekivati da sam samo ja taj koji mora voditi racuna o njegovom prelasku (citaj zivotu), to vodi samo novoj nesreci....

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 08:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Имате човјека који је пјешак и човјека који је возач...

Када се деси саобраћајна несрећа, сударе се ауто и пјешак, човјеку у ауту неће бити ништа, а човјеку који је пјешак ће сигурно бити нешто!

Човјек који је у ауту је морао да бар мало упозна саобраћајне прописе и законе када је полагао возачки испит, човјек који је пјешак није имао ту обавезу!

Човјек који је возач има барем 18 година и (колико толико) је зрела особа, човјек који је пјешак може бити дијете које иде у основну школу!

Човјек који је возач би требао да добро види, не би требао да је пијан (биће кажњен ако пијан вози), човјек који је пјешак може бити пијан (нико га неће казнити што пијан хода градом) и може бити слабовид!

Због тога свега и због многих других ствари законодавац је одговорност за безбједност саобраћаја подијелио и на возаче и на пјешаке (полиција га може казнити ако прелази улицу мимо пјешачког прелаза), али је далеко већу одговорност додијелио возачима! Управо из ових наведених разлога...

Гдје год имате обиљежен пјешаки прелаз, имате ограничење брзине! А то значи да морате возити 60 км/сат или (најчешће) 50 или 40 км/сат. И то је битно!

А увијек неко може искочити на ваш ауто и погинути иако сте ви возили рецимо 40 на сат. Кроз читав град имате далеководе високог напона који су тако конструисани да је напон горе високо. Али ти не можеш некога спријечити да се попне на далеководни стуб и погине...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 175 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]