banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 10:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Avg 2023, 17:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Imaju i danas. Novi Renault Master-i znaju imati takvih problema sa sistemom za ad blue da je popravak neisplativ.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2023, 17:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
I nije to ekskluziva francuza, nažalost :(

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2023, 18:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Navodno je rješenje da se ad puni do 80% kapaciteta rezervoara, tako rekoše u servisu mojima iz firme.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2023, 18:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Imaju aditivi koji sprječavaju kristalizaciju, al ajd znaj koliko to stvarno pomaže.
Meni nije jasno da taj sistem toliko dugo postoji na kamionima i da ga nisu do sad usavršili.
Ili se opet svodi na priču da je napravljeno da izdrži određeno vrijeme i to je to.
Jebena ekologija, sad se svi kvarovi svode na nju... mimo toga, mehanika je dostigla svoj maksimum.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2023, 18:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Problem je u stalnom uvođenju novih ekoloških normi za koje još ne postoje tehnički preduslovi tj tehnologija nije dovoljno istestirana.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2023, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Rijesenje za sve te probleme su japanski atmosferski benzinci.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2023, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
<Enter_name> je napisao:
Prošla su vremena Golfa četvorke, sva novija auta su "osjetljiva", tj. napravljeni su da bez većih problema pređu 200k KM za pet godina. Poslije toga, nek ti je bog na pomoći.

Ne slažem se ..... četvorki ima i dalje se jaše. Doduše upali se po koja lampica od nekih senzorčića al da se istrpiti ...... i psihički a i finansijski.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2023, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
_зока je napisao:
Imaju i danas. Novi Renault Master-i znaju imati takvih problema sa sistemom za ad blue da je popravak neisplativ.

Svaka popravka je isplativa ...e sad da li je jeftino ili skupo je drugi par opanaka. Ja sam čitao da je do elektronike.
Ad blue je uveden kao jeftinije riješenje. Škoda i sl auta imaju euro 6 normu ali nemaju adblue. Zato imaju jako skup dpf filter, katalizator ili šta već. Ne razumijem se baš

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2023, 19:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
Ne slažem se ..... četvorki ima i dalje se jaše. Doduše upali se po koja lampica od nekih senzorčića al da se istrpiti ...... i psihički a i finansijski.

Kada sam rekao da su prošla ta vremena, mislio sam na vrijeme kada se pravio taj auto... tada nije bilo DPF-ova, AdBlue i ostalih ekoloških sranja, elektronike je bilo samo koliko je moralo.
Nije bilo 2000 bara pritiska, u rupu od dizne si mogao gurnut prst, nije se imalo šta začepiti... i sve se moglo popraviti sa krstastim šarafcigerom, ključem 10/13/17/19 i čekićem :D

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2023, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Aikus je napisao:
_зока je napisao:

Svaka popravka je isplativa ...e sad da li je jeftino ili skupo je drugi par opanaka. Ja sam čitao da je do elektronike.
Ad blue je uveden kao jeftinije riješenje. Škoda i sl auta imaju euro 6 normu ali nemaju adblue. Zato imaju jako skup dpf filter, katalizator ili šta već. Ne razumijem se baš

Kodiak TDI koji vozim po potrebi ima ADBlue, skoro sam nasuo oko 7L.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2023, 09:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
despot777 je napisao:
Da se upišem! Kupih i ja prvog francuza! Do sad samo švabu imao!
I meni rekoše samo ovlašteni i Žika...
I navodno ima još jedan što je radio kod Žike i napustio ga, ali nemam više informacija o njemu!

Da te dugo posluži i u zdravlju da se navozaš! Koji model?

Nisam oduševljen Veranom, 3-4 puta sam dolazio i tek nakon izvršenog pritiska su mi otklonili falinku u garanciji. Ima tu i solidnih majstora, daleko od toga da su najgori, ali sveukupno nisu neki eksperti.

Drug imao problem sa brisačima na 508, uzeli mu 50 KM za dijagnostiku, da bi mu rekli da nisu sigurni šta je u pitanju, i da je "valjda motor brisača", koji je preskup čak i polovan. Otišao kod Žike, ovaj mu dao ispravnu dijagnozu prije nego što je izašao iz auta, čim je vidio u kakvom su položaju brisači.
Što se mene tiče, prebacujem se kod Žike po isteku garancije, Verano jedino za dijelove.

Novoprom Doboj je posebna priča, ja ne znam kako se ono može nazvati bilo kakvim, a kamoli ovlaštenim servisom. Osoblje i cure na prijemu su stvarno prijatni, da ne griješim dušu i ocrnim ih naskroz, ali tu se sve završava.

Sent from my OnePlus 9 Pro using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2023, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Volta je napisao:
despot777 je napisao:

Nisam oduševljen Veranom, 3-4 puta sam dolazio i tek nakon izvršenog pritiska su mi otklonili falinku u garanciji. Ima tu i solidnih majstora, daleko od toga da su najgori, ali sveukupno nisu neki eksperti.

Drug imao problem sa brisačima na 508, uzeli mu 50 KM za dijagnostiku, da bi mu rekli da nisu sigurni šta je u pitanju, i da je "valjda motor brisača", koji je preskup čak i polovan. Otišao kod Žike, ovaj mu dao ispravnu dijagnozu prije nego što je izašao iz auta, čim je vidio u kakvom su položaju brisači.
Što se mene tiče, prebacujem se kod Žike po isteku garancije, Verano jedino za dijelove.

Novoprom Doboj je posebna priča, ja ne znam kako se ono može nazvati bilo kakvim, a kamoli ovlaštenim servisom. Osoblje i cure na prijemu su stvarno prijatni, da ne griješim dušu i ocrnim ih naskroz, ali tu se sve završava.

Peugeot 3008, 2019g. 1.5 dizel, automatski mjenjač. Crveni!!! Izbor je bio po ženinoj volji obzirom da će ga ona najčešće voziti. Ja sam i onako uglavnom sa službenim :D

Sve u svemu, ubaciću se kod tog Žike za održavanje...

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2023, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Šta se odmah pravdaš što je crveni. Pa nije sramota.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2023, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
despot777 je napisao:
Volta je napisao:
despot777 je napisao:

Peugeot 3008, 2019g. 1.5 dizel, automatski mjenjač. Crveni!!! Izbor je bio po ženinoj volji obzirom da će ga ona najčešće voziti. Ja sam i onako uglavnom sa službenim :D

Sve u svemu, ubaciću se kod tog Žike za održavanje...

Ti motori imaju problem sa pucanjem lanca. Pogledaj ovo (ako vec nisi). Kolega trazi takav pa procitao ovo.

https://autorepublika.com/2022/11/08/pr ... la-i-ds-a/

i ovo zbog detalja

https://www.largus.fr/actualite-automob ... 79390.html

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2023, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam za pucanje lanca na bregastim, upozoren sam. Dobio sam novi lanac i španer, pa planiram odraditi zamjenu a odmah i veliki servis.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2023, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aikus je napisao:
Da je bijeli to bi već bio problem :D

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2023, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Aikus je napisao:
Slaže mu se uz papuče za balet.

;-)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2023, 16:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Peugeot je imao u martu 2018. preventivnu servisnu akciju za BlueHDI motore, besplatno su mijenjali čep na rezervoaru AdBlue. Meni su to odradili u Veranu na 1.6 BlueHDI motoru...
Iz nekog razloga zbog tog plastičnog čepa je često stradala AdBlue pumpa, tako da bi problem trebao biti riješen za motore proizvedene kasnije odnosno za ranija auta kojima je u garanciji promijenjen čep.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2023, 16:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pumpa strada kad-tad, bez obzira na čep. Cijena zamjenskog rezervoara je velika, jeftinije je odjaviti AdBlue nego se zajebavati sa skupom popravkom koja ne gartantuje da je problem rješen.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2023, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Mijenjan je i kod mene cep, pa je opet stradala pumpa za ad blue. Fabricki cep nije imao odusak pa se stvarao podpritisak u rezervoaru i crkavala pumpa. Ovaj sto su pri opozivu stavljali ima, ali eto nije sve ni do toga.
Pumpa se mijenja u kompletu sa rezervoarom za ad blue, i kosta 1400KM (u Veranu), plus ruke. Odjavljivanje je bilo 250-300 kad sam ja radio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]