banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ljetne gume
PostPoslato: 04 Jun 2009, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ja kupio Savine S3 M/S taman nekako u 11 mjesecu. 90KM jedna, stare 1 mjesec
u 12 sam nasao ekser, guma legla. otiso u vulkanizera, stavio mi neku injekciju.
u subotu sam imaoo malo duzu marsutu, pookupio nesto na cesti, nesto je zagrmilo u motoru, otiso na pregled u servis, i rekose mi da je nesto upalo kroz plasticni blatobran i da trebam da kupim novi, jedna plastika, ona sto je iznad gume s unutarnje strane kosta 185KM nova / dvije 370. i ruka jedno 20-30 eto ti 400.
jos mi lik rece da kupim nove gume, ljetnje, eto mi opet 400KM.
pa nisam vala rok feler vise...

ako ima negdje za forda focusa, dizel, 2002 godina ona plastika sa manzetnama, polovna, molim da mi javite, fakat ne mogu da dajem 400KM za nesto sto se i ne vidi.
vise volim kupiti nove gume.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2009, 22:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ljudi moji, upropastavate zimske gume vozeci ih po ovim vrucinama. Dobro, zadnjih par dana pada kisa ali...

Plus sto su neefikasne.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
smucek je napisao:
To ovde kod nas to postaje umjetnost, al postoji trenutak kad ne mozes nista uraditi, kad je uska cesta, a na ivici shahtovi za odvod po 10-15cm spusteni i jos malo asvalt okolo ulegao i auto iz suprotnog smijera. Nemas puno izbora.

o ovome i pricam,pa da vozis neznam sta ima vala da potrefis jednu od tih nagaznih rupa...... :cat:

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 15:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
E kolege sto se tice guma trebaju mi ljetne 215/45 R17,ja do sada sto sam nasao
Tigar Sineris 180 km sa ugradnjom
Fulda Supremo 265 km
Dunlop 330 km
Mishelin preko 400 km
Sta mislite kakav je taj sineris s obyirom na cijenu.poydrav

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Heh, Tigar na taj profil :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
dunlop 330?
ja kupio sp sport maxx istih tih dimenzija za 250

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
The_new_Statesman je napisao:
600 maraka nije strasno za veliki servis, dok je 200 KM prilicno puno...

azdajice, ako ne spustite cijene, po svoj prilici nista od guma :) Sala, uvijek ima tendera :lol:

Nego, za to cudo spremi od ~200 do 250 KM za 4 nove z. gume. Duplo manje bi trebale biti neke protektirane, ako ih ima uopste u toj velicini? Sta god da radis obici kineze a'la Robot...

Ako se vozis samo po gradu i to da ne zivis na nekoj grdnoj cuki, potrazi neke dobre cjelogodisnje gume, preporucujem korejske.

P.S. Zaboravi na tu u gepeku, ona je od starosti dovoljna samo za jednokratnu upotrebu.

hehe pa nisam ni mislila kupovati neke koje ce mi trajati 3mj,zato i pitam za savjet i preporuku,sta i gdje kupiti(ipak sam ja samo plavusa :lol: )

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Napisi dimenzije guma to ti je ovako nesto 155/65/R13. Ne bi bilo lose da napises kuda sve vozis auto i u kojoj mjeri jer od toga zavisi da li da uzmes 4seasons, zimske ili protekt. Naravno, budzet je veoma vazan :)

A mi cemo ti detaljno napisati sta i kako dalje. A ti se pobrini za cijene da ne ostajem bez teksta kada god promolim nos tamo :lol:

Na prvu smatram da su ti dobra opcija kvalitetne 4seasons, mogu kvalitetno pregurati najmanje tri godine, a valjda ces do tada mjenjati tu ladju.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Zaboravi protektirane gume, to ti je previse ciganjenja i rizika za male pare. A sumnjam i da ces to naci za manje auto. Svaki dan vidim negdje kraj puta odlijepljen protektirani sloj gume sa nekog kamiona, meni dovoljan razlog da nikad ne pomislim na tu opciju.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 18:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Kakve su to protektirane gume?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 19:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stare istrosene gume koje su ponovo presvucene gazecim slojom gume sa sve ''sarom''.

Kako je taj novi dio uglavnom od prave gume, tako te gume imaju prilicno dobre karakteristike na snijegu i ledu, ali se zato veoma brzo trose i nisu ni za sta na velikim brzinama i vrucini.

Tommy, ovih zadnjih nekoliko postova treba prebaciti na temu o gumama?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

smucek je napisao:

Ogule jedan sloj sa stare gume, pa na nju zalijepe novi gazeci sloj. Skraceno kao na ovoj slici
Slika
Jesi ikad primjetio kraj puta (uglavnom na krivinama) gumenu traku ili prsten koji spadne sa kamiona, ovaj sloj sa sarama naknadno nanesen - e to je protekt.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
BLAF77 je napisao:
smucek je napisao:

Ogule jedan sloj sa stare gume, pa na nju zalijepe novi gazeci sloj. Skraceno kao na ovoj slici
Slika
Jesi ikad primjetio kraj puta (uglavnom na krivinama) gumenu traku ili prsten koji spadne sa kamiona, ovaj sloj sa sarama naknadno nanesen - e to je protekt.

nikako ove gume uzimati....ovo je totalno smece!!!!!!!
Ja jednom uzeo auto od buraza a on imao te gume aaaajjjjjoojjjjjjjj ja po gasu a komad gume otpade.....jebo to oces da jeftinije prodjes a na kraju te jos skuplje ispadne.....
Kupi adrajice normalne gume i budi mirna.........pusti ovo smece :cat:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 23:19 
Veteran
Veteran

A u tome je fazon. Vidio sam neki dan takvu jednu kamionsku i bas mi bilo cudno posto je samo traka, ali se nisam bas pretjerano interesovao.
Nesto mi to djeluje nepouzdano. Gume u ovoj dimenziji koje njoj trebaju stvarno nisu skupe i to od najboljih proizvodjaca.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e brat mi rece neka prodavnica blizu auto kuce Jajcevic da odem tamo,naravno njemu lijeno da ode on,pa cu tragati za nekom drugom muskom zrtvom da tu kupovinu obavi u moje ime hehe 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 00:30 
Veteran
Veteran

Moja preporuka ti je u reno ov salon tj. u sklopu njega ima vulkanizer i nikad ni jedan problem nisam imao. Samo nemoj u merkur pored neskovica. Oni jos ne znaju da li prodaju opremu za poljoprivredne masine ili gume.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 00:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako odes u Dion-Tehnix (imaju i web stranicu sa cijenama cak, zaguglaj) nemoj da te nagovore da kupis First Stop gume, ne valjaju - probavao sam. Kumho zimske kupujem i OK su mi. To ti je iza semafora kad skrenes prema hali Metala.
Ako ces slusati TNS za Korejske, imas u Budzaku Hankook gume, Put srpskih branilaca blizu broja 92, ne znam njihovu tacnu adresu. Obicna prodavnica autodijelova.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 07:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e ovako,raspisujem konkurs :)ima li kakav dobrovoljac(placam pivu :))kad budem isla po gume da ide sa mnom :P

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
U Merkuru sam kupio 2 kompleta guma (zimske Fulda i ljetne Tigar), montažu guma radi čovjek kojeg poznajem 15 godina i nikada nisam čuo da se neko žalio na njega.

Što se tiče "Tehniksa" kod njih stari prije 7-8 godina kupio ljetne gume i od 4 gume 3 su imale fabričke greške... Onda me zavlačili 3 mjeseca da bi na kraju rekli "E ne može sada reklamacija... gume su istrošene..."

Što se tiče protektiranih guma za putnička auta... Možda ako ste časna sestra i ne prelazite 40km/h...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Od repariranih guma bjezi. Izadje skuplja pita neg tepsija kasnije.
Prije mjesec dana kod Zagreba na autoputu, kamionu nekom ispred mene se samo otkaci sloj taj, puce sta vec, a i vec ja par ljudi pisalo o tome.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]