Evo samo da prijavim da je posao oko kupovine završen, istina ne u potpunosti, ali auto i saobraćajna su u mom posjedu, a 9700 KM se iz mojih ruku preselilo u ruke prodavca. Bilo mi je toliko teško da sam momku rekao da sam odbroji novac, jer ja nisam mogao da gledam u te pare, koje spiskah za minut...
Uglavnom, Renault Megane, 2002. godište, restilizovan model. Klima, el. podizači, centralna sa daljinskim, 4 airbaga, prešao 74000 km (kako da ne) i prilično je izgledan. Uvezen iz Italije gdje ga je navodno vozio neki starkelja rođen 1933. godine il itako bar piše u kopiji vlasničkog lista, koji mi je prodavac dao na uvid. Navikao sam već da su ih tamo uglavnom sve vozile sredovječne gospođe i gospoda, domaćice i časne sestre, koje uopšte ne uništavaju auta

No dobro...
Ljudi se uglavnom slažu da sam odlično prošao, a ja se osječam nekako prazno. Valjda zato što mi je i novčanik takav...
Elem, prepis i nova saobraćajna, trebalo je da bude mačiji kašalj, ali se u međuvremenu desilaa promjena u zakonu, naravno i umjesto da sve zajedno platim još 100-ak maraka, sa sve kupoprodajnim ugovorom, ispalo je da mi treba još minimum 300 KM. Sada da bi se saobraćajna prepisala, mora da se poništi polisa koja glasi na prethodnog vlasnika i prepiše na novog. Novi vlasnik mora da plati vrijednost polise, kako bi dobio polisu na svoje ime i pravo na novu saobraćajnu. Iznos koji ja uplatim, vraća se na račun prethodnog vlasnika auta... Uz to, mora se platiti porez na ceste ili tako nešto od 50 km, standardna taksa i nova saobraćajna. Uz iznos od 230 KM, koji moram da uplatim na ime polise, to je izuvanje od dodatnih 200 KM, koje uz sve kalkulacije, nije bilo planirano. Ali više nema nazad...