banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pocetnik?
PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Takav drastican prijedlog Zakona je otsiao samo zato sto su nesrece postale previse ucestale, ali i zbog toga sto je najjednostavniji za kontrolu. Tacno, ima manjkavosti, kao npr. kako profesionalci koji moraju voziti nocu ali zapitajte se da li znate za bilo koga ko profesionalno radi posao vozaca a ima manje od dvije godine vozackog iskustva.

Dakle, zanemariv broj u odnosu na dobitak.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
kad spominjemo dobitak, opet se vraćamo na priču o 10 ili 20 maraka. ako policajac to uopšte i spomene.

uzgred, vjerujem da je 90% nesreća koje su prouzrokovali mladi vozači bilo zbog alkohola.

siguran sam da bi ustavni sud oborio taj član zakona, jer su svi ljudi jednaki. problem je više u državi, koja nikako da shvati da je represija posljednja mjera, a ne prva.

dalje, spominje se mala prolaznost na vozačkim ispitima. ja da se pitam, bila bi još manja. ljudi izlaze iz auto škola, a ne znaju ni osnove...

ima toga na tone i možemo u krug stalno. činjenica je da postoji problem, ali je isto tako činjenica da se za preko godinu dana provođenja novog zakona ništa nije promijenilo

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Meni je glupo sto ima ljudi koji polazu vozacki u 40-oj ili 50-oj godini zivota i onda oni imaju mogucnost da posle 2 godine voze normalno a neko sa 20 godina ne moze. A zamislite kakav je vid i refleksi kod coveka od 40 i kod momka od 20 godina. :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Hertzog je napisao:
Meni je glupo sto ima ljudi koji polazu vozacki u 40-oj ili 50-oj godini zivota i onda oni imaju mogucnost da posle 2 godine voze normalno a neko sa 20 godina ne moze. A zamislite kakav je vid i refleksi kod coveka od 40 i kod momka od 20 godina. :-? :-? :-?

Pa to je tacno...
Drug moj, treci put ga policija hvata da je vozio oko 12am i svaki put mu naplatiti 50km...

Ali pazi situaciju. Zaustavi te murija i fino utvrde da nemas dovoljan broj godina da vozis tad i samo ti napisu kaznu i puste te dalje... Mislim, ako nismo sigurni za ceste onda je sasvim fer da jedan murjak sjedne za volan tvog auta a drugi da te odveze kuci ili nesto na taj fazon...Mogu ladno javiti patroli posle 2-3km da te opet zaustave i da te oderu opet...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 17:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Nije to samo sa ovima sto voze poslije 23:00h nego i sa pijanim vozacima oduzme ti vozacku(ili ti uzme 50KM) i pusti te da vozis kuci kako znas i umijes.

Primjer sam osjetio na svojoj kozi kad sam isao sa svadbe naduvao 1.27 uzeli vozacku i rekli, laku noc javite se ujutro u "Kosmos" po dokumente sa placenom potvrdom od 30KM.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 19:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
LaMpiR je napisao:
Drug moj, treci put ga policija hvata da je vozio oko 12am i svaki put mu naplatiti 50km...

Ja sam mislio da iz iste rupe zmija može samo dva puta da te ujede?! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zavisi koliko si uporan hehe

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 19:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sondri je napisao:
LaMpiR je napisao:

Ja sam mislio da iz iste rupe zmija može samo dva puta da te ujede?! :lol: :lol: :lol:

Ko se o mlijeko opece taj i u jogurt duva

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
bd2308 je napisao:
siguran sam da bi ustavni sud oborio taj član zakona, jer su svi ljudi jednaki. problem je više u državi, koja nikako da shvati da je represija posljednja mjera, a ne prva.

svi ljudi jesu jednaki, ali to nema veze sa saobracajem. imas ti u krivicnom pravu razlikovanje na mladja punoljetna lica i na starija. mladji imaju odredjene prednosti upravo zato sto su mladji, tj . nedovoljno razvijeni(zeleni).

ja sam misljenja da malo mladjim vozacima treba na neki nacin ograniciti tu voznju navece. mislim da bi bilo prihvatljivo da im se posilje 23 h petkom, subotom i nedeljom zabrani voznja, a ostalim danima neka malo blaza mjera.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 23:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
ma godine uopste nisu merilo..postoje ljudi koji imaju te 2 godine vozackog a da za taj period nisu nijednom usli u raskrsnicu i sl! :roll:

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
littledevil je napisao:
ma godine uopste nisu merilo..postoje ljudi koji imaju te 2 godine vozackog a da za taj period nisu nijednom usli u raskrsnicu i sl! :roll:

takvi i ne voze auto. mozes ti do 20-ete preci milion kilometara, ali takvi su rijetki. ipak je vise klinaca koji vikendom uzmu od staraca auto ,malo se naloze i belaj. i to su im jedini dani kad voze auto. zakon je takav zbog te vecine. jest strog, ali jbg.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]