The_new_Statesman je napisao:
Natalija, dobrodosla na ovaj podforum.
Prvo, kako fino zvuci kad kazes ,,dole niko to ne kontrolise, bar ne domace tablice,,.
Procitaj malo ovaj podforum pa ces vidjet koliko narod muci muku sa policijom. Vrlo vjerovatno mislis da je jedina svrha postojanja policije kontrola auta sa tablicama iz EU. Pa jadni bi pocrkali od gladi, a osim toga, nogu sa gasa i postuj pravile zemlje kroz koju vozis, pa makar to bila i Bosna pa neces NIKAD imati problema sa policijom.
Hmmm... bio jednom jedan ja i vozio iz Jajca prema BL... drzim tako oko 40 u okuci, kad ono drotovi.. dotrcase do mene i pokazuju mi radar na kom stoji 67... reko nemoguce.. oni svoju pricu... dogovorimo se da mi daju "mandatnu" - 20 KM i ja platim, sta cu... zatrazim potvrdu koju mi ovaj napise na obicnom papiricu iz skolske teke sa kockicama.. i u toku price zaustave jos jednog i samo uzese iz auta taj isti aparat na kojem je i dalje pisalo 67 i odtrcase i do njega... mene nabrzase dalje i gotova prica...
u mostaru me zaustavio navodno zato sto sam prosao kroz crveno.. i nakon 10 minuta ubjedjivanja prosetamo se do tog semafora i dokazem mu da je bio ugasen...
kod rebrovackog mosta mi je seljak htio naplatiti kaznu jer imam prvu pomoc strane proizvodnje, a ne "domacu"...
stvarno, ja tu zaista ne vidim diskriminaciju vozaca stranim tablicama...