Driver je napisao:
Citiraj:
NARAVNO DA NE MORAŠDA STANEŠ. Od kolege stari radi u unutrašnjoj kontroli (Mastalo....) i ona nam je pričao kakve sve stvari rade ti pendrekaši.
Ono što je 100% tačno, je da ne moraš da se zaustaviš ako si 100% siguran da nisi napravio nikakav prekršaj.
Može li se po BL voziti bez ikakvog prekršaja? Teško..
E jebiga, moraš stati. Evo sad sam zvao čovjeka da pitam. Nema nigdje u zakonu da možeš proći kad te murija zaustavlja.
Po ovom vašem, kad ti murijaš iskoči na 3 metra pred tebe sa lizalom, ti u tih 2 sekunde treba da provjeriš da li si vezan, upaljena svjetla, oprema, bla bla, i onda pogledaš da li on ima čunjeve, podlaktice bijele, identifikaciju itd. onda daš lijevi i obiđeš ga? Mislim ono... budimo realni...
Da ne mislite da sam ja nešto gotivim muriju, to su drumski razbojnici.
Prije neki mjesec su me zaustavili, ja čist ko suza, i kad su me sve ispitali, pitali me gdje idem (to najviše mrzim). Ja kažem, idem u Japan na Sajam erotike. Kaže on, nemoj biti drzak, mi ćemo prijavu ..ovo ono.... Reko, daj mi nešto moje dokumente. Kad je on pružio, ja mu kažem, napiši prijavu staroj svojoj, majmune. i po gasu... nisu krenuli za mnom...

Ako te zaustavlja saobracajna patrola, na propisnom mjestu na propisan nacin uz propisanu opremu moras stati naravno.
Ako je nepropisno mjesti, nepropisan nacin i nepropisna oprema ne moras jer ti i ne znas da je to policija dok ne obavlja sve propisno i nema onu propisnu garderobu za saobracajnu policiju.... jer, npr. neinformisan "stranac" u skupom avtu je prije 5-6 godina kod Mostara zaustavljen nepropisno od "lazne policije" i bio zavezan za drvo dok mu ja avto otisao direkt za Albaniju....... Covjek vise ne staje ni pravoj....
Ja ne stajem onim liparima sto mi mlatara sa baterijom nocu izmedju dva drveta ko svitac ... kad vidim cunjeve, Golfa sa grbom Policije RS, prslik, bijele rukave, svijelece lizalo uredno stajem i saradjujem..... isto po danu, samo ne mora svijetlece lizalo po danu.... dovidjenja, prijatno.....
Postujem policiju dok oni mene postuju.... a ako sam napravio prekrsaj i nism stao neka me ganjaju i uhvate pa nek me apse ... ali nek me prvo uhvate i dokazu prekrsaj ... slika, snimak ... svjedok i slicno ...