banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 20:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Pa pošuj zakon. Niko nije ni rekao da pješaci prelaze preko pješakih prelaza (mada ima i takvih :D ). Ja sam samo rekao da pored takvih pješaka ne treba mjenjati povećanje brzine koje kroz naseljeno mjesto iznosi 40km/h. Uostalom grad nije trkačka staza. :wink:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 09:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
ako nema znaka ograničenja onda se može voziti maksimalno 60 km/h. imas pp pa javi ako imaš nešto

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 14:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
DELLBOY je napisao:
Pa pošuj zakon. Niko nije ni rekao da pješaci prelaze preko pješakih prelaza (mada ima i takvih :D ). Ja sam samo rekao da pored takvih pješaka ne treba mjenjati povećanje brzine koje kroz naseljeno mjesto iznosi 40km/h. Uostalom grad nije trkačka staza. :wink:

a ti ne zaboravljaj slova kada kucaš ili nabadaš po tastaturi. :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Krajem prošlog mjeseca, ekipa RTV Visokog zabilježila je ono što nije iznimka ni u drugim bh gradovima. Naime, nerijetko policija kažnjava vozače lošijih automobila, što se može vidjeti i na fotografijima.

Dok su se u glavnoj visočkoj ulici parkirala dva Passata na nedozvoljenom mjestu, iz nepoznatih razloga 'stradao' je samo onaj stariji. Valjda u policiji misle kako siromašniji ne izbjegavaju plaćanje...

http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=49006

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2007, 12:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Sto se tice nesrece onog Audia sa prethodne stranice,ne radi se o novinarskoj greski,naime frontalni udes je bio izmedju Audia A6 i A4.A4 je zavrsio u kanalu (prevrnut na krov),totalna steta jer je auto gotovo neprepoznatljiv,a ovaj A6 se odbio i zavrsio gde je i uslikan.
Zadesio sam se na tom mestu,mozda minutu,dve nakon sto se desila nesreca :( . A nekih kilometar kasnije,isto auto u kanalu,ali sigurno je tu ostalo od ranih jutarnjih sati,nakon subotnjeg pijancenja. A mi se bas tada zaputili u Veliku Goricu na StreetRace.

Jos samo da prenesem svoje misljenje u vezi lezecih. To je prevazidjena stvar,a pogotovo ovi lezeci koji se kod nas postavljaju. Njih su zamenile moderne ceste koje su nesto hrapavije te kada se preko njih predje nesto brze,one gotovo da rastresu celi automobil.A to da u Aleji treba postaviti lezece,to je apsolutna glupost,pa to je ulica koja je od vitalnog znacaja za grad i ujedno najbrza i najkvalitetnija ulica u gradu (izuzmemo li brojne upale sahtove :(),njenim usporavanjem bi samo stvorili jos mnogo vece guzve,narocito u vreme spice,kada se ljudi vracaju sa posla.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2007, 12:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Slazem se u vezi lezecih policajaca, pogotovo onih kakvi se postavljaju kod nas, gdje ih lola uglavnom izlije onako odokativnom metodom.

Ljudi moji, to unistava oslanjanje svih auta, bez obzira koliko se uspori. Slicno je posljedicama svakodnevnog penjanja na trotoar.

Sa druge strane postoje i poprecne trake, da ih tako nazovem, koje su debele tek par milimetara ali sasvim dovoljno da vozac uspori. Te poprecne trake se postavljaju tako sto su u nailasku rijetko prasporedjene, a njihova gustoca raste prilazenjem kriticnom mjestu.

Vozac na njih reaguje poutupno automatskim skidanjem noge sa gasa i laganim usporavanjem. Bez naglih kocenja, opasnosti od udesa, ostecenja vozila i bez nezeljenog usporavanja saobracaja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2007, 16:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U ovoj godini, na putevima BiH smrtno je stradala 261 osoba, od čega je 147 nastradalo u Federaciji BiH, a 114 u Republici Srpskoj.

Kao osnovni uzroci tragičnih saobraćajnih nesreća izdvajaju se nepoštovanje saobraćajnih propisa, zastarjelost puteva i povećana frekvencija saobraćaja.

Na putevima u Republici Srpskoj broj saobraćajnih nesreća, kao i poginulih, u stalnom je porastu. Podaci MUP-a RS govore da se u prvoj polovini ove godine dogodilo blizu pet hiljada saobraćajnih nesreća, što je za oko deset procenta više nego u istom periodu prošle godine.

- U prvom polugodištu, u saobraćajnim nesrećama smrtno je stradalo 108 lica, što je 26 procenata više nego u prošloj godini - kazali su u policiji Srpske i dodali da su, i pored svih pokušaja, akcija i kontrola nezadovoljni ovom crnom statistikom.

Što se tiče Federacije BiH, tamo je situacija još lošija, jer je samo u posljednjih petnaestak dana u nesrećama nastradalo 15 ljudi.

- U prvih šest mjeseci ove godine broj saobraćajnih nesreća, za razliku od prethodne, povećan je za blizu hiljadu i po, a broj smrtno stradalih gotovo je udvostručen, što je svakako zabrinjavajuće - kazali su "Fokusu" u Upravi federalne policije.

Zbog ovako poražavajućih rezultata, u avgustu je na teritoriji Federacije pokrenuta akcija u cilju poboljšanja bezbjednosti saobraćaja u Federaciji BiH, u kojoj učestvuju svi MUP-ovi i koja će trajati do kraja mjeseca.

Kako saznaje "Fokus", Bosna i Hercegovina nalazi se na samom vrhu svjetskih crnih statistika, kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja.

- Prema tim podacima, u BiH broj poginulih u saobraćaju na stotinu hiljada stanovnika iznosi osam, ali to nije jedini zabrinjavajući podatak, jer je broj smrtno stradalih u nesrećama na deset hiljada vozila preko sedam poginulih, prema čemu smo, nažalost, prvi u Evropi - kažu saobraćajni stručnjaci i dodaju, za poređenje, kako je u Velikoj Britaniji broj žrtava na deset hiljada vozila tri, a u Švedskoj nešto više od 2,5.

fokus.ba

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 17:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Juce Srbac, dva djecka tesko povrijedjenja, danas djevojka u Zaluzanima poginula. Danas djecak u povratku iz skole tesko povridjen kod Bijeljine.

Koja to cifra nastradalih dovoljna da se PRAVI NOVAC usmjeri u poboljsanje sigurnosti saobracaja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Bojim se da novac i zarađivanje istog na registrovanju gomile krševa iz godine u godinu i jeste jedan od glavnih problema...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2007, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
http://www.livejournal.ru/auto/themes/id/1489

Prvi put gledam ovako "upotrebljen" crash test.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2007, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
http://www.who.int/features/factfiles/y ... index.html
or:
http://www.who.int/features/factfiles/y ... index.html

Vrh

Tema posta: Re: MAKE ROADS SAFE
PostPoslato: 02 Feb 2008, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Na adresi http://www.autorus.ru oni koji znaju ruski naci ce mnogo informacija o situaciji na putevima u Ruskoj Federaciji.
U pitanju je zvanicni sajt Saveza vozaca Rusije.

U Rusiji je u 2007. godini u saobracajnim nesrecama poginulo 33308 ljudi!!!!!!!!!!!!!!
Najveci udio u broju saobracajnih nesreca ide na nalijetanje na pjesake (38%), a zatim sudari (33%).
Pjesaci su krivi za svaku petu nesrecu, a vozaci za 4 iz 5 nesreca.
Od 01.januara na snazi je novi zakon o bezbjednosti saobracaja koji je mnogo rigorozniji od prethodnom, i rezultati su vec veoma vidljivi. Po rijecima saobracajne policije broj nesreca je smanjen za 50%.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 22:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
nemogu da odolim ovoj temi putevi u banjaluci se polako popravljaju napokon dosad su bili kao u Poljskoj hahaha vozacke skole su tragicne nisu profesionalne i nerade ono sto bi trebali na prvom mjestu a to je da uce narod kako da voze zaist tragedija

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 06 Feb 2008, 22:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 22:09
Tiki the Boyler je napisao:
Bojim se da novac i zarađivanje istog na registrovanju gomile krševa iz godine u godinu i jeste jedan od glavnih problema...

jest da je malo star post, ali da podržim tikija...najveća glupost koju je ova država uradila poslije rata je ta da je zabranila uvoz auta starijih preko 7 godina. i šta imamo danas: skoro nova ili potpuno nova auta sa jedne, i totalne krševe od 20-25 godina sa druge strane. dobro, nađe se poneki očuvan primjerak, ali sve je to za otpad...i onda naravno saobraćajke, ugoržavanje drugog...bla bla. trebalo je starosnu granicu pomjeriti na jedno 12 godina maksimalno i sve bi bilo ok. bar ljudi ne bi davali 6.000 za golfa II iz 1989-1990.godine.

ima još jedna stvarčica: nije isto auto staro 10-ak godina 2008.godine ili auto staro 10-ak godina ali u 2012.godini...auta su iz godine u godinu sve bolja, kvalitetnija, opremljenija, sigurnija...to je sve trebalo imati na umu kad se donosio zakon.

u srbiji granica 3 godine...ej čovječe, oni su za nas 10 puta veća sirotinja, al zato 2 godine napredniji... :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 22:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 22:09
i još nešto, neko je pomenu da dijelovi ulica treba da budu hrapavi kako bi izazvali treskanje auta ako se ne smanji brzina...odličan prijedlog, em je jeftinije em je sigurnije...jer,onaj ko ne zna da ima ležeći a pri tom se vozi još po mraku i to malo brže, kad naleti na njega ode auto u tri pm. zato podržavam ovu ideju

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 12 Feb 2008, 18:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
falcon je napisao:
u srbiji granica 3 godine...ej čovječe, oni su za nas 10 puta veća sirotinja, al zato 2 godine napredniji... :lol:

prvo, za nas ni albanci nisu 10 puta veća sirotinja. drugo, u srbiji je jedino ograničenje da je uvezeno vozilo napravljeno (ili prepravljeno) po EURO 3 ili višem standardu.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
E ko je polomio ono ogledalo sto stoji na raskrsnici kod sopinga ruke bi mu otkinuo. Koliki seljak moras biti da ti to smeta. Ona raskrsnica je i onako na "S" napravljena i sad kad ides od Capa na blef uleces gledajuci kroz onu zivicu. Pa stvarno ima cobana. To su sigurno oni `ebeni debili od klinaca sto izlaze u Capo, popije 4 pive i onda ne zna sta bi od sebe.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 11:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Slazem se sa tobom,naime zivim u blizini i tom relacijom prolazim makar 3-4puta dnevno,cini mi se da je bas u nedelju jutro i fasovalo ogledalo.Polako,oprezno i moze se proci,sreca pa je ona ziva ograda sa strane retka pa se i kroz nju moze nesto videti.
Sad cemo da vidimo kada ce JKP Put ili kako se vec zove da reaguje.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ranije je razbijeno, kad sam se vracao u petak iz grada bilo je slomljeno, oko 03.00 verovatno je tu vece neko zasmetalo (ruke mu otpale zbog toga) :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 14:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
nije mu mozda zasmetalo nego je konj bio zavidan da ti imas lijepo auto, a on primitivac ne.
Toga ima i ovdje u Njemackoj i to ne premalo. Meni su bili auto sa citave lijeve strane fino valovito izgrebali od gepeka do prednjih farova. Ili mi je neko skoro io odvalio lijevo ogledalo, na srecu ga je drzao kabel tako da nista nije bilo polomljeno. Jednostavno imas manijaka kojima smeta to da oni nesto tako ne posjede, a da drugi ima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]