Nekako mogu "svariti" kad se ljudi ruzno parkiraju po trznim centrima ili tako nekim slicnim mjestima.
Al kad dodju pred bolnicu i zagrade nekoga i odsetaju mrtvi ladni, to me doslovno izludjuje.
Ko da taj u bolnici pije kafu, pa mu se ne zuri nigdje.
Zadnjih par dana sam bio na Paprikovcu t.j. cekao sam na parkingu, i nisam mogao vjerovati kakve se scene desavaju.
Prvo da kazem da je situacija katastrofalna to se tice parkinga, ali jos katastrofalnija sto se tice mentaliteta ljudi.
Evo jedan primjer....
http://prntscr.com/2xmtmnZnaci, dovoljno je samo jedan majmun da stane, ostali se odmah lijepe iza bez razmisljanja mogu li ovi koji su pravilno parkirani izaci.
S tim da je ovo blag primjer.
Vidio sam zenu koja je stala uzduzno tik uz parkirana auta (kao i ja, s tim da sam ja bio u autu i cekao mjesto), zagradila tri auta i otisla svojim poslom. Onda se pojavljuje lik sa trudnom zenom koja treba do hirurgije, i ne moze izaci. Uspjeli smo naci covjeka koji je bio parkiran iza njega (drugi red) pa je izasao s druge strane. Gospodja se nije pojavila ni nakon pola sata. Poslije nje dolazi neki djed i parkira na isti nacin, cime blokira jos tri auta. Upozorio sam ga, poucen prethodnom scenom, a lik mi kaze "ko ih j**e nek' cekaju", mozes misliti. Mislio sam da cu ga zgazit, izgleda da je skontao

, pa se vratio i pomaknuo auto.
Dolazi lik s Golfom parkira se na sred prolaza na parkingu sa 4 upaljena zmigavca. Stvara kolonu u roku od 5 min., a onda se vraca i jebe svima mater, sto se ne moze izvuci iz kolone. Krkan na kvadrat. Zatim se penje na trotoar jer ne moze gospodin cekati da izadje s parkinga na normalan nacin. Igrom slucaja sam ja stajao bas na tom dijelu trotoara, sta mislite sta je bilo

, u svakom slucaju je sacekao u koloni.... izgleda da je bahat samo kad vidi da moze, u prevodu bezobrazluk.
Mozda sam lud, ali kad bi gore bio neka osoba zaduzena za red na parkingu, vjerovatno bi odrobijao nekoga. Nenormalno je koliko smo sebicni, bahati, nekulturni i ne znam sta jos sve ne.....