banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 18:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16312 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 816  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: off topic
PostPoslato: 09 Okt 2010, 23:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Sep 2010, 10:45
The_new_Statesman je napisao:
Mislim da je taj motor izbacen, ili ono nema vise u kombinaciji sa automatikom? Inace, C5 ima uradjen facelift. Ah, bila je i verzija sa 110 KS :)

V@nja, danas sam imao na probi Okataviju RS sa tih tvojih dizelskih 170 KS i nesto boljim kocnicama i ovjesom... Mada za tu kintu mozes ubosti Superba sa svim sta ti padne na um. Predlazem da se kod Yetija sjedne pozadi i otvori prtljaznik, ne radi otvaranja nego radi zatvaranja :lol: Inace je i meni sve simpaticniji i simpaticniji...

Da jos jednom ponovim, ko misli kupovati Skodu, ovi sadasnji modeli su poslednji koji vrijede necemu jer se VW sprema (vec je krenuo u medijsku pripremu) da unisti Skodin dostignuti imidz. Ovde kod mene Skoda kotira bolje od Opela, pa vi vidite...

Zar VW kao vlasnika Škode, nema neku kontrolu nad istom. To jest, zašto je ''pušta'' da bude bolja od golfova, pasata i ostalih VW modela???

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 21:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ima kontrolu, ali i kontrola ima neke granice... Da banalizujem, npr. skuplje bi bilo razvijati nova tehnicka rijesenja (cak i jeftinija i losija) nego koristiti vec postojeca iz VW regala... Pri tom ne mislim samo na razvoj i produkciju, vec i na prodaju.

VW je, izmedju ostalog, ogranicavao Skodu sa pomalo nesrecnim dizajnerskim rjesenjima koji ciljano poruznjuju auto. Tu je nesto losiji i siromasniji izbor raznih materijala koji doprinose komforu, itd... Ima toga dosta...

Ali pokazalo da sve vise kupaca vise voli zadrzati par hiljada evra u svom dzepu nego skuplje placati skoro pa isto auto. Tim prije sto VW stvarno nije nikakav ''premijum'' brend, iako mnogi vole da tako misle... Ok, sistem je ogroman i neozbiljno je pljuvati po njemu, ali je neozbiljno i od Passata praviti ono sto on nije...

Btw. znate li sta se desava sa Seatom? ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 21:21 
Pripravnik
Pripravnik

Šta se dešava sa SEAT-om ? :)
Čuo sam da je pred gašenjem, jer im prodaja iz mjeseca u mjesec rapidno opada.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Od VW su ''dobili'' rok od nekoliko godina da krenu sa pozitivnim poslovanjem. I liniju za Exeo... :lol: I ko zna sta jos...

A sjecam se jos odlicnog imidza koji je Seat imao do pre 5-6 godina... Odnosno do ove zadnje generacije automobila gdje ni znalci vise ne znaju razliku izmedju pojednih modela...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 21:30 
Pripravnik
Pripravnik

Stari A4 je vrh, a novi Exeo je do jaja :lol: :lol: :lol:
Nego, znaš li dokle je VW dogurao sa kupovinom Alfa Romea?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 21:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam, znam samo da Fiat preko Alfinog brenda zeli nazad na veoma veliko americko trziste... Tako da ne vjerujem da im pada na pamet prodaja Alfe...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 21:38 
Pripravnik
Pripravnik

Da da, partnerstvo sa Krajzlerom. Jel' istina da će novi Dodž Vajper biti u stvari Alfa Romeo 8C ?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da ne, jer je model AR 8C udarna igla za USA trziste... Nesto sto treba da privuce kupce prema jeftinijim Alfama...
Ako se ne varam, Alfa ce upravo preuzeti neka americka rjesenja (zadnji pogon, npr.) za svoje buduce modele.

Sad idem spavati, sutra me ceka fabrika :)

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 00:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Fiat planira da proda 51% vlasnistva Ferrarija i da zadrze neki mizeran postotak, dto znaci da definitivno zele da ulazu na drugu stranu (okeana)

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 17:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je nesto novo za mene...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako mislis novo... Nisu cuo tu info?

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prije da sam zaboravio... :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 11:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Elem, juce u 9:45 sam trebao da letim za Malagu ali je let otkazan zbog magle :( Ali, uvijek postoji ALI! :)
Zvoni mi popodne telefon i ispostavi se da zove lik iz salona Alfa Romeo i pita da li sam zainteresovan test voznjom Julije. Naravno da jesam! Dakle, Giulietta 1.4 MultiAir 170KS Sport Pack II (felne 18", nize i tvrdje vjesanje, crna unutrasnjost i jos po nesto). Boja - bijela, naravno ;) Imaju je samo dva dana na raspolaganju :D

Jutros u 9:30 sam se nacrtao u salonu i evo prvih utisaka:
- smijesna sjedista > plitka, kratka, bez bocnog drzanja, sjedi se visoko (navikao sam nize)
- zivahan motor > vuce sasvim solidno od najnizih obrtaja ali je osjetno slabiji od Abartha (masa radi svoje)
- dobro upravljanje
- solidne kocnice > nisu ostre kao u Abarthu ali sasvim dobro zaustavljaju
- prilicno tvrdo vjesanje
- slaba bocna preglednost
- velika razlika izmedju Normal i Dynamic moda > osjetno podivlja u ovom drugom
- dizajn, ergonomija i sve ostalo bez zamjerki!

Ukratko - sjajan auto ali ne za mene :( Pretpostavljam da bi mi QV cak i odgovarala ali gradska potrosnja joj je ~18l/100km :confused3:

BTW Za Malagu letim veceras u 21:05 :D

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Muko moja sta sam dozivio .. prvo mi tu neke dizele vozis na test voznju .. pa onda pricas o potrosnji i kako Alfa nije za tebe :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja danas isao na paprikovac da prijavim ispit iz Infektivnih i stoji Citroen C4 zlatna boja parkiran na trotoaru, htedoh uslikati i okaciti ovde da pokazem tu vozacku nekulturu, ali nisam imao vremena... Da mi je znati ko je vlasnik, gume bih mu izbusio :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 12:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Muko moja sta sam dozivio .. prvo mi tu neke dizele vozis na test voznju .. pa onda pricas o potrosnji i kako Alfa nije za tebe :lol:

...opeglanog 8) :lol:

Sjedista su LOSA i gotovo! U poredjenju sa Abarthom su jadna :confused3: U redu ove "obicne" ali QV bi trebala da ima skoljkasta sa jakim bocnim drzanjem. A nema...
U vezi potrosnje - spreman sam na 12-13 i za mene je to OK ali ne 17-18 gradske voznje, a ~12 na autoputu (moj Merc trosi manje). S obzirom da godisnje prelazim >30.000km to ma itekakav znacaj :(
Jbg, vidjecu cu dogodine - mozda cu ipak da poludim i kupim :)

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Salu na stranu, 17-8 je stvarno previse :?
Mada, i to je napredak u odnosu na 30+ sto je radio onaj 3.2 V6 u 159. Mozda, za 10ak godina i naprave motor koji nema astronomsku potrosnju, a da nije fenjer :lol:
Citam maloprije na jednom sajtu da i Alfa Romeo zastupnik za Srbiju od sutra daje na test voznju 1.4T 170 i 2.0JTDM 170.
Vjerujem ja da je QV odlican, al' da bude prvi (jedini) auto u porodici - ne isplati se. Kad bi imao neki fenjercic da se drljas po gradu, a s ovim da uzivas - to bi bilo to, al' ovako - ne ide :?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 12:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jbg, sve bi bilo lakse da nemam W126. Ali posto ne planiram da ga prodam, tako je kako je... Ionako nas dvoje imamo tri auta i zauzimamo pola parkinga :lol:
Druga stvar - silom prilika moram da imam relativno dinamicno a pri tome ekonomicno auto. Zbog priode posla cesto moram da "skoknem" na gradjevinu udaljenu 100-200km. Da se vucem nekom Pandom dizel - ne pada mi na pamet! 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Druga stvar - silom prilika moram da imam relativno dinamicno a pri tome ekonomicno auto.

ili 23d ili 250cdi ti ne ginu :lol:

Mrzim dizel
:lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 13:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Isli smo prije nekoliko sedmica na sajam u Nurnberg. Pet osoba u C200K i stalnih 180 sa povremenim ispadima do 200+ (max sa GPS-a 212, mogao je komotno jos ali nisam htio zbog putnika ;) ). Prosjecna potrosnja je izasla 11,8. Po meni je to ekonomicno :)
BTW Najveca potrosnja koju sam postigao sa C200K je 14,4 kada sam ispitivao Vmax (237 - ne lazu!) i vozio nekih 200km za Phaetonom sa konstantnih 200 sa ispadima do Vmax 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16312 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 816  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]